19 Ağustos 2015, Çarşamba 15:00:41

"ABD, MH17 felaketini propagandaya çevirdi"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin Temmuz 2014’te Ukrayna’nın doğusunda düşen Malezya yolcu uçağı felaketini, Rusya’ya karşıtı bir propagandaya dönüştürdüğünü söyledi.
  • arkadaşlar usd 2.94 para resmen devalue oluyor:(

Komsomolskaya Pravda gazetesine röportaj veren Zaharova, “Faciadan iki gün sonra, ABD uçağı kimin düşürdüğünü bildiğini açıkladı. Trajedinin birinci yılında da ABD’nin Rusya Büyükelçisi John Tefft, uçağı düşüren ülkeyi bildiklerini tekrarladı.

'Eğer bir ülke her şeyi biliyorsa, neden elindeki verileri açıklamıyor? Neden sahip olduğu delilleri herkesin bilgisine sunmuyor?' diye konuştu.

‘YALANLARLA SUÇLU ATANDI’
ABD’nin uçak faciasıyla ilgili soruşturmayı, gerçekte olup bitenlerden bağımsız olarak ‘Rusya karşıtı sipariş bir propagandaya dönüştürdüğünü belirten Rus diplomat, bu tarz eylemlerin ‘iki korkunç sonuca’ yol açacağını kaydederek şunları söyledi:

“Birincisi, ülkemizi lekelemek için her tür bilgi toplanıyor. İkincisi, o insanların neden öldüğü ve gerçekler kimsenin umurunda değil. Sonuç olarak, ortaya öyle bir tablo çıkıyor; kazadan sonraki ilk günler, anlaşmazlık içinde olduğun ülkelerden birini ‘suçlu’ atıyorsun. Gerçeklere dayanmayan verilerle yarattığın tuhaf bir hikayeyi yayıyorsun.”

Zaharova, ABD’nin bu hikayeyi BM Güvenlik Konseyi’ne getirdiğini fakat Rusya’nın, bu konunun BM Güvenlik Konseyi’nde politize edilmesini engellediğini kaydetti.

‘ABD, OBAMA DEMEK DEĞİLDİR’
Washington yönetiminin baskı girişimlerini her alanda sürdürdüğü eleştirisini de getiren Rusya dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, “ABD, Obama demek değildir. ABD, o ülkede yaşayan halktır. Problem şu ki, mevcut ABD yönetimi kendi halkına Rusya karşıtı bir dünya algısı dayatıyor. Ama ABD halkı bizim düşmanımız değil” dedi.

Amsterdam'dan havalanan Malezya Havayolları'na ait MH17 sefer sayılı uçağı, 17 Temmuz 2014'te Ukrayna'nın doğusunda düşürülmüş, uçaktaki 196'sı Hollandalı toplam 298 yolcu ve mürettebatın tamamı hayatını kaybetmişti. Ukrayna ve Donetsk Halk Cumhuriyeti yönetimleri faciadan birbirlerini sorumlu tutmuştu. BM Güvenlik Konseyi, 29 Temmuz 2015 tarihinde yapılan oylamada, faciayla ilgili uluslararası mahkeme kurulması kararını Rusya’nın vetosu üzerine kabul etmemişti.

"ABD, MH17 felaketini propagandaya çevirdi"

Yorumlar

usd ~ 9 yıl önce
arkadaşlar usd 2.94 para resmen devalue oluyor:(

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000