26 Temmuz 2014, Cumartesi 12:15:53

ICAO'DAN UYARI MEKTUBU

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü sivil uçuşların güvenliği için tüm tarafların ilgili kurallara uyum sağlamasını istedi.
  • THK'nin TC-LLL'si hala Ukrayna'da. Base olmus deli gibi ucuyormus. Aklım almıyor. Kimin canı tehlikede, kim arada para kazanıyor.

Merkezi Kanada'nın Montreal kentinde bulunan Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü dün 191 ülkeye mektup gönderdi.

Mektupta, silahlı çatışmalardan etkilenen bölgelerde uçuş güvenliği ve sivil hava araçlarının güvenliğinin güvence altına alınması için ilgili makamların uluslararası kurallara uyum sağlaması gerektiği vurgulandı.

Örgüt, Uluslararası Sivil Havacılık Sözleşmesi'ne taraf olan ülkelerdeki havacılık işletmecilerinin, çatışma bölgelerindeki hava sahalarını kullanmamaya karar verirken, diğer bölgelerdeki hava yolu trafiğinin de göz önünde bulundurulmasını istiyor.

Aksi takdirde güvenlik risklerinin artabileceği ve hava trafiğinde aksamalar meydana gelebileceği belirtiliyor.

Ukrayna hükümeti, Malezya Havayolları'na ait MH17 sefer sayılı yolcu uçağıyla ilgili soruşturma için örgütten yardım talep etmişti.

Bunun üzerine Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü soruşturmaya destek vermesi için 3 uzman görevlendirdi.

Bu üç uzmandan ikisi Malezyalı yetkililerle birlikte kara kutuları İngiltere'nin Farnborough kentine götürdü.

Diğer uzman ise soruşturma ekibindeki yetkililere danışmanlık yapmak için Kiev'de bulunuyor.

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'nden bir yetkili, Farnborough'da kara kutular üzerinde yürütülen çalışmalarda pilot kabinindeki ses kayıtlarının (CVR) net olarak tespit edildiğini, ancak dijitaj uçuş veri kayıt cihazının (DFDR) halen kontrol edilmekte olduğunu kaydetti.

ICAO'DAN UYARI MEKTUBU

Yorumlar

thk ~ 10 yıl önce
THK'nin TC-LLL'si hala Ukrayna'da. Base olmus deli gibi ucuyormus. Aklım almıyor. Kimin canı tehlikede, kim arada para kazanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000