16 Temmuz 2015, Perşembe 15:43:44

'MH17 Rusya'da üretilmeyen füzeyle vurulmuş olmalı'

Rusya Soruşturma Komitesi sözcüsü Vladimir Markin, bir yıl önce Ukrayna'nın doğusunda düşürülen MH17 yolcu uçağının havadan havaya bir füzeyle vurulduğuna inandıklarını söyledi.
  • Illuminatiler vurdu ben biliyorum.
  • Mark rutte bir işe yarasa... onu sadece para besliyor insanlar onun için büyük bir hiç.. komünist
Rusya Soruşturma Komitesi sözcüsü Vladimir Markin, ''Elimizde uçağın havadan havaya füzeyle vurulmuş olabileceğini gösteren veriler var. Nitekim uzmanlar da bu füzenin Rus yapımı olmadığına inanıyor'' dedi.
 
'TANIĞIN İFADESİYLE BİRBİRİNİ TAMAMLIYOR'
Bununla birlikte Markin bu verilerin, MH17 uçağının düşürüldüğü sırada Ukrayna Hava Kuvvetleri'nde tekniker olarak çalışan Yevgeniy Agapov'un verdiği ifadeyle de 'birbirini tamamladığını' ifade etti.
 
'SU-25 FÜZELERİ OLMADAN DÖNDÜ'
Nitekim Agapov, uçağın düştüğü gün Ukrayna'nın Dnipropetrovsk kentindeki üsten havadan havaya füzeler taşıyan Su-25 tipi bir savaş uçağın havalandığını ve geri döndüğünde uçaktaki füzelerin yerinde olmadığını anlatmıştı.

KİEV MİLİSLERİ SUÇLUYOR
Öte yandan Kiev yönetimi uçağı bölgedeki bağımsızlık yanlısı milislerin düşürdüğünü savunuyor. Ancak Kiev yönetimi yalnız değil. Zira hayatını kaybeden yolcuların aileleri de MH17'nin düşürülmesinden Donetskli milis liderlerinden biri olan İgor Girkin'i sorumlu tuttu.

AİLELER DONETSKLİ MİLİSİ DAVA ETTİ
Uçakta ölen 283 yolcudan 18'inin aileleri, 'Strelkov' olarak da bilinen milis liderine karşı bir ABD mahkemesinde dava açtı. Davacılar uçağın milisler tarafından 'yanlışlıkla' düşürüldüğünü savunuyor. Ailelerin avukatlarına göre davanın özellikle Girkin aleyhine açılmasının nedeni de, Girkin'in o dönemde Donetsk'in 'savunma bakanı' olması.

'İSRAİL'İN PYTHON FÜZESİYLE VURULMUŞ OLABİLİR'
Bu arada uçağın kim ya da ne tarafından düşürüldüğüne dair farklı teoriler de var. Sözgelimi Rus Komsomolskaya Pravda gazetesi, adı belirtilmeyen havacılık uzmanları tarafından gerçekleştirilen bir araştırmada MH17'nin İsrail yapımı bir Python füzesi tarafından düşürülmüş olabileceği sonucuna varıldığını yazdı.

'GÜRCİSTAN DA PYTHON KULLANIYOR'
Gazetenin haberinde, Gürcistan'ın 2000'li yılların başında elindeki Su-25 tipi uçakları yenilediği ve uçaklarda Python füzelerine uyumlu hale getirdiği belirtildi. Uçakların dış görünümü açısından ise herhangi bir Su-25'te farkı olmadığını ifade edildi.

PUTİN RUTTE'Yİ ARADI
Bu arada Kremlin'den yapılan bir açıklamaya göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yi arayıp MH17 ile ilgili uluslararası bir mahkeme oluşturulmasına Moskova'nın nasıl yaklaştığını anlattı. Moskova, uluslararası bir mahkemenin kurulmasından önce MH17 soruşturmasının tamamlanması gerektiğini savunuyor. Yolcu uçağında ölenlerden çoğunluğunun Hollanda vatandaşı olması nedeniyle soruşturmaya da Hollanda başkanlık ediyor.

Öte yandan MH17'nin son günlerde yeniden manşetlere taşınmasının nedeni de yarın uçağın düşmesinden bu yana tam bir yılın geçecek olması.
'MH17 Rusya'da üretilmeyen füzeyle vurulmuş olmalı'

Yorumlar

Isim ~ 9 yıl önce
Illuminatiler vurdu ben biliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dutch ~ 9 yıl önce
Mark rutte bir işe yarasa... onu sadece para besliyor insanlar onun için büyük bir hiç.. komünist

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000