27 Ağustos 2015, Perşembe 17:09:09

MH17'de flaş gelişme

Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi’nin (OVV), Ukrayna’da geçen sene düşen Malezya Havayolları’nın MH17 sefer sayılı uçağıyla ilgili yaptığı araştırmanın tamamlandığı bildirildi.
  • Bu kadar korkak bir ülke yoktur. Olay aslında çok açık. Ama Rusya korkusu var. Yazıklar olsun rapor açıklanacakmış miş mışta mış mış. Gittinmi Gidiyonnnn......
  • Ne kadar gerçeği yanısıtıcak muamma.... Parçaları orda bulduk burda bulduk diye devamlı bir kafa karıştırmaca içinde oldular. Nihai raporda olsa ellerinde somut bir şey yok bence.Benim açımdan pek güvenirliliğide yok bu raporun.
  • O değil de Fener ne oynadı arkadaş :)

Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi’nin (OVV), Ukrayna’da geçen sene düşen Malezya Havayolları’nın MH17 sefer sayılı uçağıyla ilgili yaptığı araştırmanın tamamlandığı bildirildi.

Konseyden yapılan açıklamada, kazaya ilişkin hazırlanan nihai raporunun 13 Ekim’de kamuoyuna duyurulacağı kaydedildi.

Açıklamada, kurban yakınları için 13 Ekim’den önce basına kapalı bir toplantı düzenleneceği ve burada rapora ilişkin bilgi verileceği belirtildi.

Bir yılı aşkındır kazanın nedeni konusunda araştırma yapan konseyin iki taslak rapor hazırladığı ifade ediliyor. Hazırlanan taslak raporlarla ilgili Hollanda’da 10 Ağustos’ta kazada vatandaşlarını kaybeden ülke temsilcilerinin katıldığı bir toplantı düzenlenmişti. 

Raporlara son şeklin verildiği belirtilen basına kapalı toplantıya Hollanda’nın yanı sıra ABD, Rusya, İngiltere, Avustralya, Ukrayna ve Malezya’dan yetkililer katılmıştı.

Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi geçen sene kazaya ilişkin hazırladığı ön raporunda, uçağın muhtemelen dışarıdan gelen bir nesneyle düşürüldüğünü, pilotaj hatasının söz konusu olmadığını açıklamıştı.

Ukrayna yönetimi, uçağın füzeyle vurulduğunu iddia edip olaydan Rusya yanlısı ayrılıkçıları sorumlu tutarken, ayrılıkçılar ise Ukrayna ordusunu suçlamıştı.

Bu kapsamda kazayı soruşturmak üzere uluslararası bir mahkeme kurulmasını isteyen ilgili ülkelerin talepleri, geçen ay BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya’nın vetosuna takılmıştı.

Ukrayna’nın Rusya sınırına yakın bölgesinde 17 Temmuz 2014’te düşen Malezya Havayolları’nın MH17 sefer sayılı Amsterdam-Kuala Lumpur seferi yapan uçağında bulunan 283 yolcu ve 15 mürettebattan kurtulan olmamıştı. Kazada hayatlarını kaybedenlerin 196’sı Hollanda vatandaşıydı. 

MH17'de flaş gelişme

Yorumlar

.... ~ 9 yıl önce
Bu kadar korkak bir ülke yoktur. Olay aslında çok açık. Ama Rusya korkusu var. Yazıklar olsun rapor açıklanacakmış miş mışta mış mış. Gittinmi Gidiyonnnn......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 9 yıl önce
Ne kadar gerçeği yanısıtıcak muamma.... Parçaları orda bulduk burda bulduk diye devamlı bir kafa karıştırmaca içinde oldular. Nihai raporda olsa ellerinde somut bir şey yok bence.Benim açımdan pek güvenirliliğide yok bu raporun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 9 yıl önce
O değil de Fener ne oynadı arkadaş :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000