27 Eylül 2010, Pazartesi 11:41:39

ACT HAVAYOLLARI’NDA ŞOK İSTİFALAR!

Uzun süredir maddi sıkıntı içinde olduğu iddia edilen ACT Havayolları’ndan tecrübeli teknisyenler istifa etti.
  • my technc in nerdeyse açılışından beri açlışmaktaydım maaş die bi kavram kalmadığı için işi haklı nedenlerle bıraktım kaç ay geçmesine rağmen çalışıp hak ettiğm üzerinde alınterim olan paramı yatırmadılar( kıdem tazminatıyla birlikte ödemeyi kabul edip imza atmalarına rağmen) kimn en ufak sebebiyeyeti varsa haram olsun bu dünyada acısı çıkar inş ahkem kesen bazı şahıslara duyurulur
  • sadece ve sadece yolun başındakilere üzülüorum umarım haylalleri yıklımaz henüz yolun başındayken havacılık sektörüne veda etme olasılıkları beni düşündürüyor,my technic is directors"s technic
  • İstifa eden arkadaşlara hayırlı olsun. Gittikleri yerde daha iyi durumda olurlar inşallah. Kalanların da en kısa zamanda daha dürüst bir şirkete geçmesi dileğiyle. Uzun zaman önce paçayı yırtmış bir dost :)
  • neyi tartışıyosunuz anlamıyorum bu şirketin işleyiş tarzı bu 3-4 ayda bir maaş alıyosunuz (oda tek maaş)biraz sivrildinizmi işten çıkarılıyosunuz, kurulduğu günde böyleydi,şimdide böyle sonrada böyle olacak şöyle olmuş böyle olmuşları bırakın,yazık yeni işbaşı yapanlara..
  • Kanun ve nizam var ama takdir edersiniz ki bu kanunlarda açıklar mevcut ve karşınızdaki parton ve avukat vs. çevresindekiler bunları çok iyi biliyorlar. Ama inanın ki arkadaşlar aşırı derecede kızgınlar. Nedeni: Ekmekleriyle oynanması. Sonuç: Bir kurban aranıyorken çıkıp siz de üzerine tuz biber olacak hareketlerde bulunursanız bütün okların size dönmesi gayet normal.
  • Haklısınız konu ACT iken bir anda mytechnic e döndü. Ama takdir edersiniz ki parton aynı kişi ve aynı sorunlardan dolayı aynı olaylar oluyor. Bu birincisi. 2. Patron istediğini işten çıkartırken bazı yöneticilere danışır. En alt kademedki hiç kimseyi ne ismiyle ne de yaptığı işle tanımaz ve altındaki yöneticiye başvurur. Bu kişi de birilerine bozulmuşsa, sinir olmuşsa ve sırf kendi egosu için isimler verebiliyorsa veya o kişiler üzerinden prim yapabiliyorsa ve kendisi başkasının ekmeği ile oynamışsa insanların bu kadar kızması bence çok da haksız değiller. Tabii bunu söylerken hakarete ve küfre çanak tutma amacında değilim. Sadece insanların neden bu kadar kızgın olduğunu anlamanız açısından yazdım.
  • Olay ACT de maaşların zamanında verilmediğinden insanların işlerini bırakarak başka şirketlere gitmek için istifa etmelerinden çıktı.Erdal Bağcı nın meselesi haline getirildi.İftira veya gerçek,bu konunun yeri burası değildi.Hiçkimse maaşını doğru düzgün alamıyor,asıl bunun yazın.
  • 20 yıl oldu bizimde çalıştığımız şirketler battı...bizde maaş alamadık ama hiç bir teknisyen abimiz için yada arkadaşımız için böyle şeyler söylemedik...İnsanların aile ilişkileri ile ilgili yorum yapmak kimin haddine... Seviysiz adamlar....Alır gelirsen ipsiz sapsız adamı b uçak teknisyeni diye olacağı budur...Tüm sektör bu yazılanları okuyor,bu günden sonra herhangi bir yerde iş bulabileceğinizi mi?Öğrenemeyceğiniz tek şey var o da ailede başlar...Ve biz uçak bakımcılar saygısız adamları hiç svemeyiz
  • kullandıgınız cümlede kazanacagım primide açıklarsanız mutlu olurum.(ne beklentim olabililir ki)kişilere bağlı yaşamadım.dogru bildiklerimin arkasındayım.sadece RİCAM.ÖZELLİKLE yaşadıgımız yerde güven ve saygıyıı yitirmeyelim.konuştugum kişinin kimliği önemli ;telim ve adresim belli .bundan sonra yazmayacagım sadece kişisel fikrim burası çözüm yeri değil.
  • yazılanlarda tekzip ettiğim noktalar var .ama bunu burda tartışmaktansa direk yüz yüze konuşurum.ayrıca üslup olarak ta yazdıklarınız ve benim fikir farklılıklarımız var.kimseye bir yaranma durumum da yok.ama dediğim gibi şimdi burdayım ve burası çalışmak zorunda senle,benle,diğerleriyle.bunu bu şekilde devam ettirirsek bitmez.gençlere böyle örnek olmamalıyız.düşünsenize yeni başlayanların kafalarındaki intibayı.(BÖYLE OLMAMALI)

ACT Havayolları’nda maddi sıkıntılar yaşandığı ve bu yüzden personel arasında huzursuzluk olduğu iddiaları sonunda istifaları da beraberinde getirdi. Uzun süredir maaşlarını alamadıkları ifade edilen 7 tecrübeli teknisyen istifa etti.

Teknisyenlerin “Geleceğe yönelik hiç birşey düşünemiyoruz. Maaşlarımızı zamanında alamıyoruz. Dolayısıyla ailemize ve çevremize karşı sorumluluklarımız var. İçinde bulunduğumuz ortamda burada durmamızın bir anlamı yok” diyerek istifalarını verdikleri öğrenildi.

ACT’de yaşanan bu istifaların başka istifaları da tetikleyebileceği konuşuluyor.

ACT Havayolları’nın sahibi Yavuz Çizmeci’nin bir diğer şirketi olan myTECHNIC de geçtiğimiz ay personeli ücretsiz izne çıkarmıştı.

©AirportHaber.com ÖZEL

ACT HAVAYOLLARI’NDA ŞOK İSTİFALAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (76)

Misafir ~ 13 yıl önce
my technc in nerdeyse açılışından beri açlışmaktaydım maaş die bi kavram kalmadığı için işi haklı nedenlerle bıraktım kaç ay geçmesine rağmen çalışıp hak ettiğm üzerinde alınterim olan paramı yatırmadılar( kıdem tazminatıyla birlikte ödemeyi kabul edip imza atmalarına rağmen) kimn en ufak sebebiyeyeti varsa haram olsun bu dünyada acısı çıkar inş ahkem kesen bazı şahıslara duyurulur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sadece ve sadece yolun başındakilere üzülüorum umarım haylalleri yıklımaz henüz yolun başındayken havacılık sektörüne veda etme olasılıkları beni düşündürüyor,my technic is directors"s technic

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İstifa eden arkadaşlara hayırlı olsun. Gittikleri yerde daha iyi durumda olurlar inşallah. Kalanların da en kısa zamanda daha dürüst bir şirkete geçmesi dileğiyle. Uzun zaman önce paçayı yırtmış bir dost :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
neyi tartışıyosunuz anlamıyorum bu şirketin işleyiş tarzı bu 3-4 ayda bir maaş alıyosunuz (oda tek maaş)biraz sivrildinizmi işten çıkarılıyosunuz, kurulduğu günde böyleydi,şimdide böyle sonrada böyle olacak şöyle olmuş böyle olmuşları bırakın,yazık yeni işbaşı yapanlara..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kanun ve nizam var ama takdir edersiniz ki bu kanunlarda açıklar mevcut ve karşınızdaki parton ve avukat vs. çevresindekiler bunları çok iyi biliyorlar. Ama inanın ki arkadaşlar aşırı derecede kızgınlar. Nedeni: Ekmekleriyle oynanması. Sonuç: Bir kurban aranıyorken çıkıp siz de üzerine tuz biber olacak hareketlerde bulunursanız bütün okların size dönmesi gayet normal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Haklısınız konu ACT iken bir anda mytechnic e döndü. Ama takdir edersiniz ki parton aynı kişi ve aynı sorunlardan dolayı aynı olaylar oluyor. Bu birincisi. 2. Patron istediğini işten çıkartırken bazı yöneticilere danışır. En alt kademedki hiç kimseyi ne ismiyle ne de yaptığı işle tanımaz ve altındaki yöneticiye başvurur. Bu kişi de birilerine bozulmuşsa, sinir olmuşsa ve sırf kendi egosu için isimler verebiliyorsa veya o kişiler üzerinden prim yapabiliyorsa ve kendisi başkasının ekmeği ile oynamışsa insanların bu kadar kızması bence çok da haksız değiller. Tabii bunu söylerken hakarete ve küfre çanak tutma amacında değilim. Sadece insanların neden bu kadar kızgın olduğunu anlamanız açısından yazdım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Olay ACT de maaşların zamanında verilmediğinden insanların işlerini bırakarak başka şirketlere gitmek için istifa etmelerinden çıktı.Erdal Bağcı nın meselesi haline getirildi.İftira veya gerçek,bu konunun yeri burası değildi.Hiçkimse maaşını doğru düzgün alamıyor,asıl bunun yazın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
20 yıl oldu bizimde çalıştığımız şirketler battı...bizde maaş alamadık ama hiç bir teknisyen abimiz için yada arkadaşımız için böyle şeyler söylemedik...İnsanların aile ilişkileri ile ilgili yorum yapmak kimin haddine... Seviysiz adamlar....Alır gelirsen ipsiz sapsız adamı b uçak teknisyeni diye olacağı budur...Tüm sektör bu yazılanları okuyor,bu günden sonra herhangi bir yerde iş bulabileceğinizi mi?Öğrenemeyceğiniz tek şey var o da ailede başlar...Ve biz uçak bakımcılar saygısız adamları hiç svemeyiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kullandıgınız cümlede kazanacagım primide açıklarsanız mutlu olurum.(ne beklentim olabililir ki)kişilere bağlı yaşamadım.dogru bildiklerimin arkasındayım.sadece RİCAM.ÖZELLİKLE yaşadıgımız yerde güven ve saygıyıı yitirmeyelim.konuştugum kişinin kimliği önemli ;telim ve adresim belli .bundan sonra yazmayacagım sadece kişisel fikrim burası çözüm yeri değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yazılanlarda tekzip ettiğim noktalar var .ama bunu burda tartışmaktansa direk yüz yüze konuşurum.ayrıca üslup olarak ta yazdıklarınız ve benim fikir farklılıklarımız var.kimseye bir yaranma durumum da yok.ama dediğim gibi şimdi burdayım ve burası çalışmak zorunda senle,benle,diğerleriyle.bunu bu şekilde devam ettirirsek bitmez.gençlere böyle örnek olmamalıyız.düşünsenize yeni başlayanların kafalarındaki intibayı.(BÖYLE OLMAMALI)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000