26 Mayıs 2010, Çarşamba 09:17:04

BU İŞ'TE BİR İŞ VAR!

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki bakım merkezi myTECHNIC, işe alacağı adaylardan yaklaşık 5 bin lira eğitim ücreti istiyor. Bu ücretin karşılığında ise 4 aylık eğitim ve iş garantisi vaat ediliyor.
  • bunlara 300 işkurdan kursiyerde katıldı.130 civarı işbaşı yaptı.iş yok amele pazarı gibi atölyeler.hangara çıkanın arkasına 10 kişi takılıyor.uçağın altına yama yapılıyor.20 kişi etrafına oturmuş seyrediyor.bunlarında deneme süresi bitenlerde kıyım başladı.zaten 550 dolar dedikleri ücret 650 tl ye düştü.tamamen aldatmaca devleti soyma.300 kişi için 6 ay boyunca devletten bi dünya para alındı.şimdi yeni kurs açıcaklar.gene dolandıracaklar birilerini.bu dünyanın öbür dünyasıda var.bakalım nerenizden çıkacak yediğiniz kul hakları.
  • Uzunoğlu herşeyi maliyet olarak hesaplar + birkaç süslemiş cümle söyler, patronlarda maliyet hesabı yapanları sever tabii. Bu hareketi genelde havacılıkda yönetici pozisyonunda olan mühendis zihniyetinin teknisyenliği aşağılamalarının Uzunoğlu özelinde ortaya çıkmasıdır. Aslında olay kaliteleri ve zekaları ile mühendislerin(Uzunoğlu vb.) yerini alacak olan sivil havacılık okul mezunlarının saf dışı edilmesi hesabıdır.Kalite düşürülmelidir. Marabalar eğitimli olmamalı, herşeye 'he' demeli. duruma
  • Arkadaşlar bu kadar cahil cahil konuşmayın lütfen ya , mng havacılık sektörüyle alakası olmayan insan mı direk 300 tl veriyor ? teknisyenlik bölümü dışında bölüm okuyanlar için başlatılmış bir proje daha fiyatını bile bilmeden de haber yapılıyor reklamı iyi okusaydınız da bare 5000 mi 3500 mü onu bi görseydiniz önce. En azından alıcaz deyip almamazlık yapmıyorlar bazıları gibi o sınav senin bu sınav benim süründürüp sonra hadi kardeşim naş naş demiyorlar! Ayrıca haberde bile yanlıslık var mYtechnic herkes direk işe baslıor demiyor. haberin baslıgını baska içerigini baska yazmışlar ben buna direk karalama kampanyası derim yayında ve yapımda emegi geçen herkese teşekkürler ama yıldıramazsınız bizi bunu anlayın ..
  • şimdide böylemi rant saglıyor mytecnic sonu geldi o zaman
  • mng bu eğitimi bedava veriyor hemde 300 tl maaş veriyor.
  • çalışanların parasını ödemeyen vede ayrılanların hak etmiş parasını gasp eden zihniyet şimdi de farklı yöntemlerle ve vaatlerle para toplamaya başlamış ve arkasından iş garantisi sunuyormuş . kargaların güldüğü görülmemmiştir ama sizin bu şeytani düşünceniz karşısında herhalde bol bol güler
  • ne ozcan beymı bıde yanına mytechnıc.... bırının yanına ugramayın hele ıkısı bır ardayken ustune bıde para vercen... adama gulerler.. :))) mytechnıc ın ısler malum kotu ne olacak bellı degıl,, ozcan beyınde sektordekı son sırketı buda yapacagı son atak tuttu tuttu tutmadı NO ÖZCAN.. bekleyıp goruruz ne olacak.. sefa beye tesekkurler sektorun ıcınden cesaret edılemeyenlerı ele alıyo herkese boyle habercılık anlayısı lazım..
  • ah bide maaşlarımızı alabilsek.. akşama kadar çalışıoruz ama emeğimizin karşılığı 3 ay =500 dolar :)) çalışanın emeğini teri kurumadan veriniz; biz bunla büyüdük ama bu insanlarda allah korkusu yok, amam mytekniğe bulaşmayın
  • Hangi okul mezunlarından bahsediyorsunuz Özcan Bey ? Bu sorumun altında art niyet aramayın.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Türkiye’nin ikinci özel uçak bakım merkezi myTECHNIC, bugünlerde farklı bir girişimle adından söz ettiriyor.

Türk sivil havacılığında henüz denenmemiş bir sistemle eleman ihtiyacını karşılamayı planlayan myTECHNIC, işe alacağı adaylardan 5 bin TL talep ediyor.

MyAcademy adındaki projeye, ilk etapta lise mezunu 100 aday kabul edilecek. ‘Uçak Bakım Teknisyen Yardımcılığı Sertifika Programı’ adıyla düzenlenecek eğitim programı 4 ay sürecek.

Programa katılmak için lise mezunu olmak, İngilizce ve iletişim testlerinden geçerli not almak yeterli…( Kendileri yapacak(!) )

510 saatlik kurs süresince, 6 saat oryantasyon, 90 saat Temel Uçak Bilgisi, 30 saat Sivil Havacılık Kuralları, 90 saat Havacılık İngilizcesi, 240 saat Uçak Bakım Uygulamaları, 30 saat Uçak Lokasyon Bilgisi  ve 24 saat Uçak Bakımında İnsan Faktörleri dersleri verilecek.

Bu eğitim programının kursiyerlere maliyeti ise yaklaşık 5 bin TL olacak.
Üstelik bu ücrete 550 liralık kurs süresince tüketilecek yemek ve ulaşım ücreti dahil değil.

Kurs bitiminde iş garantisi verilecek, eğitimlerini başarıyla tamamlayanlar 600 dolar maaşla işbaşı yapacak. Eğitimlerde başarısız olanlara ise ödedikleri ücretin bin 500 liralık bölümü iade edilecek. Geri kalan yaklaşık 3 bin 500 liralık bölüm ise ödenmeyecek.
 
Projeye kabul edilenler 7 Haziran’da eğitime başlayacak, 4 ay sürecek eğitim sonunda 11 Ekim’de myTECHNIC bünyesinde Uçak Bakım Teknisyen Yardımcısı olarak işbaşı yapacak.

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş de İş-Kur, teknik liseler ve bazı üniversitelerle benzer eğitim programını uyguluyor. Ancak, Teknik A.Ş öğrencilerinden ücret almak bir yana eğitim süresince maaş da ödüyor.

myTECHNIC’in bu projesinde ise 5 bin liralık ücret talep edilmesi akıllarda soru işaretleri oluşturuyor. Eğer proje başarılı olursa yeni grupların eğitime başlayacağı belirtilirken, bazı kesimler sürekli bu programdan sektöre teknisyen sağlanmasının işsiz teknisyen ordusu yaratacağı görüşünü savunuyor.

©AirportHaber.com ÖZEL

BU İŞ'TE BİR İŞ VAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Misafir ~ 13 yıl önce
bunlara 300 işkurdan kursiyerde katıldı.130 civarı işbaşı yaptı.iş yok amele pazarı gibi atölyeler.hangara çıkanın arkasına 10 kişi takılıyor.uçağın altına yama yapılıyor.20 kişi etrafına oturmuş seyrediyor.bunlarında deneme süresi bitenlerde kıyım başladı.zaten 550 dolar dedikleri ücret 650 tl ye düştü.tamamen aldatmaca devleti soyma.300 kişi için 6 ay boyunca devletten bi dünya para alındı.şimdi yeni kurs açıcaklar.gene dolandıracaklar birilerini.bu dünyanın öbür dünyasıda var.bakalım nerenizden çıkacak yediğiniz kul hakları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uzunoğlu herşeyi maliyet olarak hesaplar + birkaç süslemiş cümle söyler, patronlarda maliyet hesabı yapanları sever tabii. Bu hareketi genelde havacılıkda yönetici pozisyonunda olan mühendis zihniyetinin teknisyenliği aşağılamalarının Uzunoğlu özelinde ortaya çıkmasıdır. Aslında olay kaliteleri ve zekaları ile mühendislerin(Uzunoğlu vb.) yerini alacak olan sivil havacılık okul mezunlarının saf dışı edilmesi hesabıdır.Kalite düşürülmelidir. Marabalar eğitimli olmamalı, herşeye 'he' demeli. duruma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar bu kadar cahil cahil konuşmayın lütfen ya , mng havacılık sektörüyle alakası olmayan insan mı direk 300 tl veriyor ? teknisyenlik bölümü dışında bölüm okuyanlar için başlatılmış bir proje daha fiyatını bile bilmeden de haber yapılıyor reklamı iyi okusaydınız da bare 5000 mi 3500 mü onu bi görseydiniz önce. En azından alıcaz deyip almamazlık yapmıyorlar bazıları gibi o sınav senin bu sınav benim süründürüp sonra hadi kardeşim naş naş demiyorlar! Ayrıca haberde bile yanlıslık var mYtechnic herkes direk işe baslıor demiyor. haberin baslıgını baska içerigini baska yazmışlar ben buna direk karalama kampanyası derim yayında ve yapımda emegi geçen herkese teşekkürler ama yıldıramazsınız bizi bunu anlayın ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
şimdide böylemi rant saglıyor mytecnic sonu geldi o zaman

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
mng bu eğitimi bedava veriyor hemde 300 tl maaş veriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
çalışanların parasını ödemeyen vede ayrılanların hak etmiş parasını gasp eden zihniyet şimdi de farklı yöntemlerle ve vaatlerle para toplamaya başlamış ve arkasından iş garantisi sunuyormuş . kargaların güldüğü görülmemmiştir ama sizin bu şeytani düşünceniz karşısında herhalde bol bol güler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne ozcan beymı bıde yanına mytechnıc.... bırının yanına ugramayın hele ıkısı bır ardayken ustune bıde para vercen... adama gulerler.. :))) mytechnıc ın ısler malum kotu ne olacak bellı degıl,, ozcan beyınde sektordekı son sırketı buda yapacagı son atak tuttu tuttu tutmadı NO ÖZCAN.. bekleyıp goruruz ne olacak.. sefa beye tesekkurler sektorun ıcınden cesaret edılemeyenlerı ele alıyo herkese boyle habercılık anlayısı lazım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ah bide maaşlarımızı alabilsek.. akşama kadar çalışıoruz ama emeğimizin karşılığı 3 ay =500 dolar :)) çalışanın emeğini teri kurumadan veriniz; biz bunla büyüdük ama bu insanlarda allah korkusu yok, amam mytekniğe bulaşmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hangi okul mezunlarından bahsediyorsunuz Özcan Bey ? Bu sorumun altında art niyet aramayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000