13 Mart 2009, Cuma 09:11:17

Tailwind, üçüncü uçağını da filoya kattı

Küresel ekonomik krizin etkilerinin derinleştiği bu günlerde Tailwind Havayolları, üçüncü uçağını da filosuna kattı.
  • cok güzel olmus, kiskananlar catlasin, iyi ve basari ucuslar dilerim.....
  • Türkiye ´nin en genc ve en güzel ucaklarla geldi hersey dildiniz gibi olur . Hayirli Yolculuklar
  • eski mi? evet bence eski. neden eski? bu ucak güvensiz oldugundan degil. güvensiz olsaydi alaska yillarca ucurmazdi bu ucagi. adam akilli büyük sirketler ucaklari 18 20 yasina gelince filodan cikarmaya bakar veya bunu planlamis olur ki zamaninda yeni ucaklarla takas etsin. bizim tailwind se bu yasa gelmis ucagi aliyor. demek istedigim budur. thy nin 777 leri bence daha rahat bi 8 yil kalabilir filoda. ama yaklasik 20 yasinda bir ucak filodan cikarilmalidir yada yerine bir yedek aranmaya baslanmalidir. bakimi düzenli yapilmis olsa da. ama dediklerim yanlis diyorsaniz, afrikaya gidiniz ve bakiniz. cogu ülkede 20 veya 30 yasin altinda ucak bulamazsiniz zaten, ordan burdan emekli olmus ucaklar alirlar. bizdemi öyle yapalim?
  • THY nin getirdiği ve türkiyenin yeni görüp de yeni dediği 777 ler 12 yıllık bir maziye sahip.Bir uçağın yenisi eskisi olmaz.Bakımlı bir oçak her zaman emniyetle uçar.Zaten gövde saati gelmiş ise o uçak uçurulamaz ve grand edilir.TAİLWİND e başarılar diliyorum.Hayırlı uçuşlar olsun.Allah kaza bela vermesin.
  • yani bu ucaga eski demek olmazmis, cünkü bakimi yapilmis... tailwind i de hicbir sekilde elestirmeyecekmisiz... tabi tabi biri lufthansadan bahsetmisti burda, ve onlarin 30 737-300 i varmis. evet 33 tane var ellerinde. ama 2012 de bu ucaklari elden cikaracaklar. 737-500 lerinide bu yil cikarmayi düsünüyorlar. evet lufthansa nin elindede yasi büyük ucaklar var. ama onlar ucaklari bu yasa gelince yenileme calismalari baslatir ve bir bir yeni ucaklarla degistirmeye baslar. filolari ortalama 11 yasindadir. lufthansa´da hangi yetkili ile görüstügünü bilmek isterim dogrusu. tailwind basarili bir sirket olurmu olmazmi bilmiyorum. ama bu krizde ucuza daha yeni ucak alabilirdi. neden alaska´nin artik yüzüne bakmadigi bir ucaga ta
  • ARKADASLAR BEN TAILWIND IN KABIN MEMURU OLARAK SACMA SAPAN YAZILARI YAZANLARI KINIYORUM .... YEPYENI BIR FIRMA TELEMI COK SAGLAM OLAN BU FIRMAYA SADECE BASARI DILENEBILIR .... KENDINI BILEN INSANLARADA BU YAKISIR ... BIZ HERKESE DUDAK ISIRTACAGIZ ... SIKI DUR GOKYUZU TAILWIND GELIYOR .... TAILWINLI OLMAK AYRICALIKTIR !!!!
  • Bu ülkede bu kadar uzman varken nasıl oluyorda hala bir arpa boyu yol kat edemiyoruz şaşıyorum valla.....
  • sevgili kardesim, 737-400 ucaginin menzili yaklasik 5000 km dir. tabiki arada aktarma oluyor. baska türlü ordan buraya gelmesi mümkün degil. simdi asil yorumuma gelelim: 737-400 bence teknik olarak eskimis bir ucaktir. bir 737-900 ucagi ile tabiki esit degildir, ama sonucta ilk teslimati 1988 yilinda yapilan bir modeldir. demem o ki icindeki teknik en az 20 yilliktir. her ne kadar zamanla yenilenmis veya onarilmis ve bakimi yapilmis olsada, 88den beri cok sey degisti. ve her yenilik bu ucaga girmemistir herhalde. örnegin ucaklar daha tasarruflu hale geldi ve daha cok yükle daha uzun menziller ucabilir hale geldiler. tabiki tailwind imkanlari cercevesinde alis veris yapiyordur. bu benim sadece ucak ile görüsüm. tsklr
  • arkadaşlar cehaletimi maruz görün, çok merak ediyorum. cevaplarsanız sevinirim; bu uçakların menzili 4000 km civarı gözüküyor. Oklahoma cityden buraya nasıl geliyor. Arada aktarmalı mı oluyor? Teşekkürler.
  • Bu donemde yeni havayolu kurmak riskli ama yonetimi cok saglam tailwindin. Bakalım nasıl olcak

Nisan ayında uçuşlarına başlamaya hazırlanan Türk-İngiliz ortaklı Tailwind Havayolları, üçüncü uçağını da İstanbul’a getirdi. Teknik kontrolü ve kabulü Mühendislik Müdürü Taner Güver ve teknisyen İsmail Ülker tarafından Amerika’da yapılan uçak, TC-TLB kuyruk tescillini aldı.

Boeing 737-400 tipi uçağı, Oklahoma City’den Kaptan pilotlar Muhsin Akgün ve Salim Gönüç getirdi.

Uçağın logo boyama ve ek bakımlarının Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki MyTECHNIC tesislerinde yapılacağı bildirildi.

Filoya katılan son uçakla birlikte üç uçak taahhüdünü yerine getiren Tailwind Havayolları, Türk sivil havacılık sektörüne sağlam ve hızlı bir giriş yapacağının ilk sinyallerini de vermiş oldu.

İlk uçuşunu Kasım 1993’te yapan Boeing 737-400 tipi uçak son olarak Alaska Havayolları filosunda uçuyordu.

Tailwind, üçüncü uçağını da getirdi

©AirportHaber Özel

Tailwind, üçüncü uçağını da filoya kattı

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Misafir ~ 15 yıl önce
cok güzel olmus, kiskananlar catlasin, iyi ve basari ucuslar dilerim.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türkiye ´nin en genc ve en güzel ucaklarla geldi hersey dildiniz gibi olur . Hayirli Yolculuklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
eski mi? evet bence eski. neden eski? bu ucak güvensiz oldugundan degil. güvensiz olsaydi alaska yillarca ucurmazdi bu ucagi. adam akilli büyük sirketler ucaklari 18 20 yasina gelince filodan cikarmaya bakar veya bunu planlamis olur ki zamaninda yeni ucaklarla takas etsin. bizim tailwind se bu yasa gelmis ucagi aliyor. demek istedigim budur. thy nin 777 leri bence daha rahat bi 8 yil kalabilir filoda. ama yaklasik 20 yasinda bir ucak filodan cikarilmalidir yada yerine bir yedek aranmaya baslanmalidir. bakimi düzenli yapilmis olsa da. ama dediklerim yanlis diyorsaniz, afrikaya gidiniz ve bakiniz. cogu ülkede 20 veya 30 yasin altinda ucak bulamazsiniz zaten, ordan burdan emekli olmus ucaklar alirlar. bizdemi öyle yapalim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY nin getirdiği ve türkiyenin yeni görüp de yeni dediği 777 ler 12 yıllık bir maziye sahip.Bir uçağın yenisi eskisi olmaz.Bakımlı bir oçak her zaman emniyetle uçar.Zaten gövde saati gelmiş ise o uçak uçurulamaz ve grand edilir.TAİLWİND e başarılar diliyorum.Hayırlı uçuşlar olsun.Allah kaza bela vermesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yani bu ucaga eski demek olmazmis, cünkü bakimi yapilmis... tailwind i de hicbir sekilde elestirmeyecekmisiz... tabi tabi biri lufthansadan bahsetmisti burda, ve onlarin 30 737-300 i varmis. evet 33 tane var ellerinde. ama 2012 de bu ucaklari elden cikaracaklar. 737-500 lerinide bu yil cikarmayi düsünüyorlar. evet lufthansa nin elindede yasi büyük ucaklar var. ama onlar ucaklari bu yasa gelince yenileme calismalari baslatir ve bir bir yeni ucaklarla degistirmeye baslar. filolari ortalama 11 yasindadir. lufthansa´da hangi yetkili ile görüstügünü bilmek isterim dogrusu. tailwind basarili bir sirket olurmu olmazmi bilmiyorum. ama bu krizde ucuza daha yeni ucak alabilirdi. neden alaska´nin artik yüzüne bakmadigi bir ucaga ta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ARKADASLAR BEN TAILWIND IN KABIN MEMURU OLARAK SACMA SAPAN YAZILARI YAZANLARI KINIYORUM .... YEPYENI BIR FIRMA TELEMI COK SAGLAM OLAN BU FIRMAYA SADECE BASARI DILENEBILIR .... KENDINI BILEN INSANLARADA BU YAKISIR ... BIZ HERKESE DUDAK ISIRTACAGIZ ... SIKI DUR GOKYUZU TAILWIND GELIYOR .... TAILWINLI OLMAK AYRICALIKTIR !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu ülkede bu kadar uzman varken nasıl oluyorda hala bir arpa boyu yol kat edemiyoruz şaşıyorum valla.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sevgili kardesim, 737-400 ucaginin menzili yaklasik 5000 km dir. tabiki arada aktarma oluyor. baska türlü ordan buraya gelmesi mümkün degil. simdi asil yorumuma gelelim: 737-400 bence teknik olarak eskimis bir ucaktir. bir 737-900 ucagi ile tabiki esit degildir, ama sonucta ilk teslimati 1988 yilinda yapilan bir modeldir. demem o ki icindeki teknik en az 20 yilliktir. her ne kadar zamanla yenilenmis veya onarilmis ve bakimi yapilmis olsada, 88den beri cok sey degisti. ve her yenilik bu ucaga girmemistir herhalde. örnegin ucaklar daha tasarruflu hale geldi ve daha cok yükle daha uzun menziller ucabilir hale geldiler. tabiki tailwind imkanlari cercevesinde alis veris yapiyordur. bu benim sadece ucak ile görüsüm. tsklr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
arkadaşlar cehaletimi maruz görün, çok merak ediyorum. cevaplarsanız sevinirim; bu uçakların menzili 4000 km civarı gözüküyor. Oklahoma cityden buraya nasıl geliyor. Arada aktarmalı mı oluyor? Teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu donemde yeni havayolu kurmak riskli ama yonetimi cok saglam tailwindin. Bakalım nasıl olcak

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000