20 Nisan 2017, Perşembe 19:25:54

AHL'de hava muhalefeti: İzmir uçağına yıldırım çarptı

İstanbul’da etkili olan sağanak yağış, Atatürk Havalimanı’ndan gerçekleştirilecek uçuşları olumsuz etkiledi.
  • O uçakta bulunuyordum.Gerçekten çok hareketli dakikalar yaşadık.
  • Allahım bizi degil, borcunu ödemeyenleri çarp yarabbim
  • yeni istihdam ilanları olmayacak mı? 200 kişi ile mi istihdam çözümü sağlanacak?
  • O ucakta yolcuydum. Onur ucagiydi. 15:00 tarifeli ucagimizla 21:00 da Izmir'e varabildik. Zorlu dakikalardi. Allah yardimci oldu. Surecte hicbir zorluk cikarmayan Onur ve Celebi ekibine tesekkurler.
  • Uçak radarını kullanmayı öğretmeliler. ATC Weather Radar çalışmalı, Kontrolör kullanmasını bilmeli. Vectöring ile kaçınılmalı. Yine de az sayıda uçak çarpılmış. Geçmiş olsun
  • Yıldırımlara esir olduk (bilerek isteyerek zevkine)
  • Evet c8 bulutlarına yakalanmak için tur attılar
  • havanin aşiri sicak olmasindan dolayi tekrardan soğuma ve yağmur yağdi haliyle de ciddi yağiş goruş mesafesi firtina yildirim hepsi gecikmeler yaşanabilir
  • IST'de çalışan değerli ATC arkadaşlarım, son zamanlarda line-up müsadesinde "BEHIND...BEHIND" kalıbını kullandığınıza defalarca şahit oldum. Bu kalıp yerdeki trafikler için yaklaşmadaki trafiğin ardından verilen piste giriş müsadesi için kullanılır. Yerdeki trafiğin ardından verilen giriş müsadesi için doğru ifade "AFTER THE DEPARTING..." olması gerekir. Biz de sizi çok seviyoruz. bkz.DOC 4444.
  • İşte bunlar hep fetönün işi

Şiddetli yağış nedeniyle bazı uçaklar başka meydanlara yönlendirilirken, kalkıştan kısa süre sonra yıldırım isabet eden bir uçak havalimanına geri dönmek zorunda kaldı.

İstanbul’da akşam saatlerinde başlayan ve dakikalar içerisinde etkisini arttıran şiddetli yağış, hava trafiğini olumsuz etkiledi. Yağışın şiddetlendiği dakikalarda elektrik yüklü CB bulutlarına yakalanmak istemeyen pilotlar havada bir süre tur atmak zorunda kaldı.

YILDIRIM İSABET EDEN UÇAK GERİ DÖNDÜ
Yağışın etkisiyle Atatürk Havalimanı’na inmek alçalan bazı uçaklar pisti pas geçti. Bazı uçaklar ise olumsuz hava nedeniyle başka meydanlara yönlendirildi. İstanbul-İzmir seferini gerçekleştiren tarifeli uçağa ise kalkıştan kısa bir süre sonra yıldırım isabet edince havalandığı Atatürk Havalimanı’na geri döndü.

İzmir yolcuları bir başka uçakla bu kente gönderildi.

AHL'de hava muhalefeti: İzmir uçağına yıldırım çarptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Bombacı ~ 7 yıl önce
O uçakta bulunuyordum.Gerçekten çok hareketli dakikalar yaşadık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maas ~ 7 yıl önce
Allahım bizi degil, borcunu ödemeyenleri çarp yarabbim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cank ~ 7 yıl önce
Dan mı bahsediyorsun? Maaşı vs vermeyen o değilki! Başkası
o değil de ~ 7 yıl önce
yeni istihdam ilanları olmayacak mı? 200 kişi ile mi istihdam çözümü sağlanacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Edgar allan poe ~ 7 yıl önce
O ucakta yolcuydum. Onur ucagiydi. 15:00 tarifeli ucagimizla 21:00 da Izmir'e varabildik. Zorlu dakikalardi. Allah yardimci oldu. Surecte hicbir zorluk cikarmayan Onur ve Celebi ekibine tesekkurler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 7 yıl önce
Uçak radarını kullanmayı öğretmeliler. ATC Weather Radar çalışmalı, Kontrolör kullanmasını bilmeli. Vectöring ile kaçınılmalı. Yine de az sayıda uçak çarpılmış. Geçmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atc ~ 7 yıl önce
Weather Radar yok ki
KPT ~ 7 yıl önce
Niye yok? Bu kadar önemli bir meydanda olması gerekmez mi? Alınmış, kabul kontrolunu geçemediği için kullanılmayan radar ne oldu? MTO'nun radarı var, görüntü paylaşılması düşünülemez mi? Biz de olmayan şey "koordinasyon kabiliyeti". Hv.K.K.lığından bile alınabileceğini değerlendiriyorum. Yok demekle olmuyor. Open mind, open sky.
İsteyenin bir yüzü ~ 7 yıl önce
Yıldırımlara esir olduk (bilerek isteyerek zevkine)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emre ~ 7 yıl önce
Evet c8 bulutlarına yakalanmak için tur attılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarothy ~ 7 yıl önce
havanin aşiri sicak olmasindan dolayi tekrardan soğuma ve yağmur yağdi haliyle de ciddi yağiş goruş mesafesi firtina yildirim hepsi gecikmeler yaşanabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilim ~ 7 yıl önce
Bilim adami acikladi.
Roger-Wilco ~ 7 yıl önce
IST'de çalışan değerli ATC arkadaşlarım, son zamanlarda line-up müsadesinde "BEHIND...BEHIND" kalıbını kullandığınıza defalarca şahit oldum. Bu kalıp yerdeki trafikler için yaklaşmadaki trafiğin ardından verilen piste giriş müsadesi için kullanılır. Yerdeki trafiğin ardından verilen giriş müsadesi için doğru ifade "AFTER THE DEPARTING..." olması gerekir. Biz de sizi çok seviyoruz. bkz.DOC 4444.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 7 yıl önce
İşte bunlar hep fetönün işi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000