08 Ocak 2018, Pazartesi 10:55:57

AHL'de inanılmaz olay! (Güncellendi)

Onur Havayolları'nın İstanbul-Antalya seferini yapacak uçağının kalkışından önce uçakta bir yolcu fazla olduğu tespit edildi. Ekiplerin dikkati ile yakalanan şahıs, polise teslim edildi.
  • Yani o kadar bilet güvenlik kontrole rağmen binebilmiş adam, bari indirmeseydiniz ödül tebrik olarak antalyaya götürüvereydiniz arkadaş, herkese helal olsun ne diyelim
  • O uçakta yolcuydum. Kabin amiri kapılar kapanıp push-back yapıldıktan sonra, uçağımız Antalya’ya gidiyor, lütfen başka yere giden yolcu varsa kendini tanıtsın anonsu geçti ama yine çıt yok. Sonra tekrar sayım yapıldı, yine tutmadı. Uçak park pozisyonuna geri çekildi, boardingler kontrol edildi. Bir kişi boardingini kaybettiğini söyledi. İsimle kontrol ettiler, adamın hiçbir uçağa bileti dahi yoktu!! Üstelik hapisten çıkmıştı! Sonra bu vatandaş gayet rahat pişmiş şekilde ön tarafa geldi. Sakallı gençten bir erkek. Hiçbirşey olmamış gibi ön kapıdan indi! Sonra önde ki yolcular uçmak istemiyoruz bu uçakta diye söylenmeye başladı. Hemen hemen herkes uçağın boşaltılmasını ve güvenlik aramasının yapılmasını istedi. Haklıydılar. Uçaktan inildi; cobuslara binildi. Bu arada bagajlar dışarı çıkarıldı. Sonra bagaj eşleşmesi yapılıp uçağa tekrar binildi. Şahıs belki bir hava korsanıydı, belki sadece kaçak bir yolcu. Ama AHL de istenirse biletin bile olmadan uçağın içine kadar girilebileceğinin, art niyetlilerce nasıl kullanılabilineceğinin bir göstergesi.
  • Güvenlik işi ne yer hizmetine nede özel şirketlere bırakılabilecek bir iş. Koyacaksın her kapıya polis tek tek kontrol edecek. Polis gelmeden ne personel açabilecek kapıyı nede yolcu geçebilecek.Havalimanında yarım saat gözlem yapan herkes uçağa biletsiz kimliksiz binebilir. Bikere baraka gibi yapsısı olan terminal için önlem alınmalı. Bariyer çekerek ya da adam koyarak bu işler olmaz. Önce yapıyı düzelteceksin.Sen insanlara kontrolü ve muhafazası zor bir yer yaratırsan her şey başına gelir.
  • Vaka o dur ki,Şahsın 15 suçtan sabıkası olduğu şartlı tahliyle ilgili salıverildiği sabah akşam bağlı olduğu mıntıkadaki karakola imza vermesi gerektiği akabinde İstanbul İl sınırları dışına çıkmayacağı anlaşılmış ilk hadisede polis tarafından serbest bırakılmış devamında tekrarlanınca göz altına alınmış yine serbest.Şimdi polisin yada yargının suçu yok mu ilk hadisede al içeri madem.Siz cabin crewler hala ipad çıkıyor bilmem ne siz iyi bilirsiniz ki başka limanlarda ayakkabı elinizde sırada beklerken bir düşünün kendinizi.Burda boş yapmayın lütfen
  • Ayni gün 2 kere deniyor adam..Guvenliginden, boarding e kadar personelin kalitesinin bir göstergesi..işi hak edene yaptıracaksın yoksa cok daha vahim olur sonuçları..
  • yer hizmetleri böyle giderse yakında dolmuş diye bağırırlar
  • Uçuş ekibini tebrik ediyorum arkadaşlar.. artık bu olaydan sonra yer hizmetinin performansınıda sorgulamak akla gelir umarım. Olay ortada tamamen uçak altı ve kapıdaki hizmetin kötü oluşunun nedeni...
  • Arkadaşlar bu yolcu TGS boardingde polise bilgi verilmis; verilmese kimin haberi olacakti sadece biletsiz yolcu görülüp indirilecekti. TGS personellerinin Hakki yenmemeli. Dikkatlerinden dolayi teşekür ederiz. Türk milleti olarak.
  • NEREDE
  • Adam baya yetenekliymiş ben olsam istihbaratın başına geçirirdim..

Atatürk Havalimanı'nda zaman zaman yaşanan uçağa kaçak yolcu binmesi olayı bugün bir kez daha tekrarlandı. Havalimanındaki güvenlik noktalarını aşarak uçağa kadar gelen bir şahıs, son anda farkedildi.

Airporthaber'e gelen bilgilere göre, olay bu sabah saat 09.00'da İstanbul-Antalya seferini yapacak Onur Havayolları uçağında yaşandı. İddiaya göre, uçak kalkış öncesi yolcu alımını yaptı ve sefer için hazırlıklarını tamamladı. Bütün yolcuların uçağa alınmasından sonra ekipler uçakta yolcu sayımı gerçekleştirdi. Ancak sayımda bir yolcu fazla olduğu anlaşıldı. Kısa süre sonra o kişinin, bileti olmaksızın uçağa binen bir şahıs olduğu tespit edildi.

Ekipler tarafından havalimanı emniyetine bilgi verildi. Polis, uçağa kaçak yollarla binen şahsı gözaltına alarak Havalimanı Şube Müdürlüğü'ne götürdü.

Olayla ilgili incelemenin devam ettiği kaydedildi.

Bu arada aprona çıkarak oradan uçağa bindiği tespit edilen R.K.(28) isimli  şahsa yardımcı olduğu gerekçesiyle 11 havalimanı çalışanının ifadesine başvurulduğu ileri sürüldü.

Airporthaber.com  

AHL'de inanılmaz olay! (Güncellendi)

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Salih ~ 6 yıl önce
Yani o kadar bilet güvenlik kontrole rağmen binebilmiş adam, bari indirmeseydiniz ödül tebrik olarak antalyaya götürüvereydiniz arkadaş, herkese helal olsun ne diyelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 6 yıl önce
O uçakta yolcuydum. Kabin amiri kapılar kapanıp push-back yapıldıktan sonra, uçağımız Antalya’ya gidiyor, lütfen başka yere giden yolcu varsa kendini tanıtsın anonsu geçti ama yine çıt yok. Sonra tekrar sayım yapıldı, yine tutmadı. Uçak park pozisyonuna geri çekildi, boardingler kontrol edildi. Bir kişi boardingini kaybettiğini söyledi. İsimle kontrol ettiler, adamın hiçbir uçağa bileti dahi yoktu!! Üstelik hapisten çıkmıştı! Sonra bu vatandaş gayet rahat pişmiş şekilde ön tarafa geldi. Sakallı gençten bir erkek. Hiçbirşey olmamış gibi ön kapıdan indi! Sonra önde ki yolcular uçmak istemiyoruz bu uçakta diye söylenmeye başladı. Hemen hemen herkes uçağın boşaltılmasını ve güvenlik aramasının yapılmasını istedi. Haklıydılar. Uçaktan inildi; cobuslara binildi. Bu arada bagajlar dışarı çıkarıldı. Sonra bagaj eşleşmesi yapılıp uçağa tekrar binildi. Şahıs belki bir hava korsanıydı, belki sadece kaçak bir yolcu. Ama AHL de istenirse biletin bile olmadan uçağın içine kadar girilebileceğinin, art niyetlilerce nasıl kullanılabilineceğinin bir göstergesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
polis ~ 6 yıl önce
Güvenlik işi ne yer hizmetine nede özel şirketlere bırakılabilecek bir iş. Koyacaksın her kapıya polis tek tek kontrol edecek. Polis gelmeden ne personel açabilecek kapıyı nede yolcu geçebilecek.Havalimanında yarım saat gözlem yapan herkes uçağa biletsiz kimliksiz binebilir. Bikere baraka gibi yapsısı olan terminal için önlem alınmalı. Bariyer çekerek ya da adam koyarak bu işler olmaz. Önce yapıyı düzelteceksin.Sen insanlara kontrolü ve muhafazası zor bir yer yaratırsan her şey başına gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Babanın oğlu Kemal ~ 6 yıl önce
Vaka o dur ki,Şahsın 15 suçtan sabıkası olduğu şartlı tahliyle ilgili salıverildiği sabah akşam bağlı olduğu mıntıkadaki karakola imza vermesi gerektiği akabinde İstanbul İl sınırları dışına çıkmayacağı anlaşılmış ilk hadisede polis tarafından serbest bırakılmış devamında tekrarlanınca göz altına alınmış yine serbest.Şimdi polisin yada yargının suçu yok mu ilk hadisede al içeri madem.Siz cabin crewler hala ipad çıkıyor bilmem ne siz iyi bilirsiniz ki başka limanlarda ayakkabı elinizde sırada beklerken bir düşünün kendinizi.Burda boş yapmayın lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1kere de degil 2 kere.. ~ 6 yıl önce
Ayni gün 2 kere deniyor adam..Guvenliginden, boarding e kadar personelin kalitesinin bir göstergesi..işi hak edene yaptıracaksın yoksa cok daha vahim olur sonuçları..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
efsun ~ 6 yıl önce
yer hizmetleri böyle giderse yakında dolmuş diye bağırırlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onur ~ 6 yıl önce
Uçuş ekibini tebrik ediyorum arkadaşlar.. artık bu olaydan sonra yer hizmetinin performansınıda sorgulamak akla gelir umarım. Olay ortada tamamen uçak altı ve kapıdaki hizmetin kötü oluşunun nedeni...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T.G.S ~ 6 yıl önce
Arkadaşlar bu yolcu TGS boardingde polise bilgi verilmis; verilmese kimin haberi olacakti sadece biletsiz yolcu görülüp indirilecekti. TGS personellerinin Hakki yenmemeli. Dikkatlerinden dolayi teşekür ederiz. Türk milleti olarak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇHS YH ~ 6 yıl önce
NEREDE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muz Cumhuriyeti ~ 6 yıl önce
Adam baya yetenekliymiş ben olsam istihbaratın başına geçirirdim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000