19 Şubat 2016, Cuma 09:32:54

Ordu-Giresun'da ilginç detay

Ordu ile Giresun illerine ortak hizmet vermesi amacıyla Avrupa ve Türkiye'nin deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olan ve Ordu-Giresun Havalimanı'ndan en çok Orduluların yararlandığı ortaya çıktı.
  • Giresun ordu hava limanının açılması bölgemiz açısından çok önemli bir gelişme.ekonomik açıdan bölgemize katkı oranı çoğaölıyor.ancak benim düşüncem biket fiatlarının çok yüksek olması .bugün baktığımızda 1 hafta önceden bilet rezerve ettirsen dahi her şey içinde 200 tl den aşşağı bilet yok.buda ekonomik olarak vatandaşı zorluyor.ayrıca diğer hava yolu şirketlerinin de buraya uçması bilet fiatlarında azda olsa indirim olması olasılığını gerçekleştirir.diğer özel hava yolu şirketlerine uçma olanağı sağlanması vatandaşın yararına olacaktır. Thy yöneticilerine teşekkür ederim. .
  • Yapın Sinop'tan Artvin'e kadar deniz üzeri havaalanı kimin evine yakınsa insin kalksın ..20 tl ye de bilet satın kimse evde oturmasın .. Bu kafaya bu tarak...
  • Bir Ordulu olarak ve gurbette yasadigim halde cogunlukla sezonal (yaz) münih-samsun direk ucuslarini tercih ediyorum, hem rahat hem zaman acisindan avantajli.
  • Benim vergilerimin carcur edildigi bu limanla ilgili haberleri okumaktan midem bulanmaya basim agrimaya basladi artik.
  • Havaş neden OGU dan batıda Ünye'ye ve doğuda Eynesil'e kadar gitmiyor? Ama hala Trabzondan Giresuna ve Samsundan Orduya çalışıyor. OGU ya engeller hala devam ediyor. Bırakında Herkes kendi ilinden uçsun.
  • Ne güzel, kendi yağıyla kavrulan bir havalimanı... Ancak araştırmanın tüm sonuçları bunlarsa eksik bir çalışma olmuş. Trabzon'u kullanan Ordu'lular ile Samsun ve Trabzon'u kullanan Giresun'luların sayıları da bilinmeli. Bu veriler uçuş saatlerinin uygun olmaması nedeniyle hala diğer havalimanlarını kullanmak zorunda kalanların sayısını da vererek havayollarına rehber olacaktır. Anlaşılan bu araştırma Anadolujet tarafından yaptırılmış. Herhalde Atatürk'ten OGU'ya günde tek seferi olan THY yetkilileri de böyle bir araştırma yaptırıp; Atatürk'ten Trabzon ve Samsun'a, Trabzon ve Samsun'dan Atatürk'e uçmak zorunda kalan Ordu ve Giresun'luları tespit ederek gerek sefer saatlerinin düzenlenmesi gerekse uçuş sayısının artırılması (gerekiyorsa slot kaydırarak) ihtiyacını göreceklerdir.
  • Orduya otobüs 75-80 arasında giderken , Anadolu jet ise 100 TL ye gidiyor bir de 10 TL Havas'a veriyorsun oluyor sana 110 TL bunun yanında Avrupa yakasından geliyorsan 120-130 TL oluyor.THY ise bu fiyatın en az 2 kat daha pahalı.
  • İndirin biletleri 40 veya 50 TL ye o zaman görün yolcu sayısının şimdikinden ne kadar daha fazla olacağını.Adam bakıyor otobüs daha UCUZ ondan dolayı otobüsü tercih ediyor eğer ki uçağa oturduğu yer uzakta.Oturduğu yer uzak olsa da eğer uçak bileti UCUZSA hemen uçaktan bilet alıyor yoksa otobüsü tercih ediyor.

Ordu ile Giresun illerine ortak hizmet vermesi amacıyla Avrupa ve Türkiye'nin deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olan ve Ordu-Giresun Havalimanı'ndan en çok Orduluların yararlandığı ortaya çıktı.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın açıldığı 22 Mayıs 2015 tarihinden itibaren ilk seferlere başlayan havayolu şirketi olan Anadolu Jet tarafından İpsos AR-GE şirketine potansiyel araştırma yaptırıldı. İstanbul-Sabiha Gökçen Havaalanı ile Ordu-Giresun Havaalanı arasında gerçekleşen seferlerde yolculuk yapanlar arasında yapılan araştırma sonuçlarına göre, Sabiha Gökçen Havaalanı'na gitmek üzere Ordu-Giresun Havaalanı'nı kullananların yüzde 52’sinin Ordulu, yüzde 48’inin Giresunlu olduğu belirtildi.

İSTANBUL’DAN ORDU’YA GELENLERİN ORANI YÜZDE 59

Havaalanına kendi aracıyla gelenlerin oranının yüzde 37, tanıdıkların aracıyla gelenlerin oranının yüzde 23, Havaş ile gelenlerin oranının yüzde 20, otobüsle gelenlerin oranının yüzde 8, taksi ile gelenlerin oranının yüzde 4, minibüs ile gelenlerin ise yüzde 4’lük kesimi olduğu kaydedildi.

Araştırma sonuçlarına göre, İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan Ordu-Giresun Havalimanı'na gelip son varış noktası Ordu olanların oranının yüzde 59, Giresun olanların oranının ise yüzde 41 olduğu vurgulandı. Ordu-Giresun Havaalanı'na gitmek üzere, Sabiha Gökçen Havaalanına Havaş ile gidenlerin oranı yüzde 32 olurken kendi aracıyla gidenlerin oranı yüzde 29, otobüsle gidenlerin oranı yüzde 10 oldu.

ORDULULAR SAMSUN-ÇARŞAMBA HAVAALANI'NI DA KULLANIYOR

Aynı araştırmanın sonuçlarına göre Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılmasından sonra sefer saatlerinin uymaması sebebiyle Sabiha Gökçen Havaalanı'na gitmek için Samsun-Çarşamba Havaalanı'nı kullanan Orduluların oranı yüzde 14, Sinoplu ve Tokatlıların oranı yüzde 1 oldu. Samsun-Çarşamba Havaalanı kullanan Samsunluların oranı yüzde 82 olarak gerçekleşti.

Ordu-Giresun'da ilginç detay

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

mehmet güler ~ 8 yıl önce
Giresun ordu hava limanının açılması bölgemiz açısından çok önemli bir gelişme.ekonomik açıdan bölgemize katkı oranı çoğaölıyor.ancak benim düşüncem biket fiatlarının çok yüksek olması .bugün baktığımızda 1 hafta önceden bilet rezerve ettirsen dahi her şey içinde 200 tl den aşşağı bilet yok.buda ekonomik olarak vatandaşı zorluyor.ayrıca diğer hava yolu şirketlerinin de buraya uçması bilet fiatlarında azda olsa indirim olması olasılığını gerçekleştirir.diğer özel hava yolu şirketlerine uçma olanağı sağlanması vatandaşın yararına olacaktır. Thy yöneticilerine teşekkür ederim. .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Laz burnu ~ 8 yıl önce
Yapın Sinop'tan Artvin'e kadar deniz üzeri havaalanı kimin evine yakınsa insin kalksın ..20 tl ye de bilet satın kimse evde oturmasın .. Bu kafaya bu tarak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ordulu ~ 8 yıl önce
Bir Ordulu olarak ve gurbette yasadigim halde cogunlukla sezonal (yaz) münih-samsun direk ucuslarini tercih ediyorum, hem rahat hem zaman acisindan avantajli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezalet ~ 8 yıl önce
Benim vergilerimin carcur edildigi bu limanla ilgili haberleri okumaktan midem bulanmaya basim agrimaya basladi artik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ercan ~ 8 yıl önce
bizde mutlu oluyoruz ülkemiz için bu hizmetler yapıldıkça
sen de okuma ~ 8 yıl önce
biz ogu haberleri gelince mutlu oluyoruz sen de mutsuz.okuma o zaman senin başka işin gücün yokmu*hem rahatsızlanıyon hem de okumadan da duramıyosun amacın ne kardeşim*ORDULULARI VE GİRESUNLULARI SİNİR ETMEK Mİ*
u ~ 8 yıl önce
Bizler vergi vermiyormuyuz
OGU ~ 8 yıl önce
Arkadaşlar şu "REZALET"i lütfen muhatap almayın... Midesi bulanıp başı ağrımasına rağmen baksanıza OGU haberlerini pas geçemiyor. Bu yeterli bir ceza değil mi sizce?
Ülke ~ 8 yıl önce
Bu meydan ülke için değil oy için yapıldı. Karıştırmayalım lütfen. Dolayısı il siyasi bir havalimanı. Yoksa kim uçar buraya
Zaten ~ 8 yıl önce
Zaten işe yaramayan bir uygulamaydı.
orci fan ~ 8 yıl önce
iyi ki orgi yapıldı. yoksa elimizde malzeme olmazdı. umarım daha çokları yapılır. nice orgi'lere...
Havaş Sorunu ~ 8 yıl önce
Havaş neden OGU dan batıda Ünye'ye ve doğuda Eynesil'e kadar gitmiyor? Ama hala Trabzondan Giresuna ve Samsundan Orduya çalışıyor. OGU ya engeller hala devam ediyor. Bırakında Herkes kendi ilinden uçsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OGU ~ 8 yıl önce
Ne güzel, kendi yağıyla kavrulan bir havalimanı... Ancak araştırmanın tüm sonuçları bunlarsa eksik bir çalışma olmuş. Trabzon'u kullanan Ordu'lular ile Samsun ve Trabzon'u kullanan Giresun'luların sayıları da bilinmeli. Bu veriler uçuş saatlerinin uygun olmaması nedeniyle hala diğer havalimanlarını kullanmak zorunda kalanların sayısını da vererek havayollarına rehber olacaktır. Anlaşılan bu araştırma Anadolujet tarafından yaptırılmış. Herhalde Atatürk'ten OGU'ya günde tek seferi olan THY yetkilileri de böyle bir araştırma yaptırıp; Atatürk'ten Trabzon ve Samsun'a, Trabzon ve Samsun'dan Atatürk'e uçmak zorunda kalan Ordu ve Giresun'luları tespit ederek gerek sefer saatlerinin düzenlenmesi gerekse uçuş sayısının artırılması (gerekiyorsa slot kaydırarak) ihtiyacını göreceklerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GÖRÜŞ ~ 8 yıl önce
Düz ordu havalimanına giden uçağa binmek daha iyi bence.Çünkü Trabzon veya samsun havalimanına gittiğin zaman 20 TL den fazla havasa yol parası veriyorsun orduya gitmek için o zaman da ordu havalimanına gitmek hem ekonomik hem de zaman açısından daha mantıklı oluyor.
MİSAFİR ~ 8 yıl önce
Orduya otobüs 75-80 arasında giderken , Anadolu jet ise 100 TL ye gidiyor bir de 10 TL Havas'a veriyorsun oluyor sana 110 TL bunun yanında Avrupa yakasından geliyorsan 120-130 TL oluyor.THY ise bu fiyatın en az 2 kat daha pahalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/o ~ 8 yıl önce
Napak bedava mi goturek?
Yani!!! ~ 8 yıl önce
Ucağa biniyorsun uçağa alooo sesim geliyormu.....adam otobus ile uçağı kıyaslayıp çok pahalı demiş ya hahahha
ercan ~ 8 yıl önce
eğer uçaklar dolu gidiyorsa ya sen çok akıllısın. Ya da insanlar otobüsle yolculuk yerine daha fazla para verip uçağı tercih ediyor.
MİSAFİR ~ 8 yıl önce
Bedava götür demiyoruz kampanya yapıp ucuza götürebilirsin.O kadar dünyanın her şehrine giden bir havayolu şirketi iki kuruştan zarar etmez tam tersine yolcu kazanır
MİSAFİR ~ 8 yıl önce
Bu ülkede 40 TL ye UÇAK bilet satılıyorsa şimdi de satılır yarın da satılır farketmez.Senin kadar zengin olamadığımız için otobüsle uçağı karşılaştırıyorum senin gibiler ancak uçağı bir şey zanneder ona göre yorum yapar
MİSAFİR ~ 8 yıl önce
Otobüsler boş kalmadığına göre otobüsle de giden vatandaş var ercan.Eğer ki fiyatlar daha ucuz olsa o zaman otobüsler boş kalır .Bazıları uçağı bir şey zannedip ona göre yorum yapmış.Kim ne deyse desin bu ülke de ekonomik açıdan uçağa parası yetişmeyen ve bundan dolayı da otobüsü tercih eden vatandaş var.
MİSAFİR ~ 8 yıl önce
adam otobus ile uçağı kıyaslayıp çok pahalı demiş .Senin kadar ZENGİN değiliz maalesef.Sen ancak hava satarsın başka bir şey yapmazsın .İstediği mi yazayım saname
MİSAFİR ~ 8 yıl önce
Mesaj yazanların bazıları uçağı bir şey zannedip ona göre yorum yapmış.Geçmişte uçak yoktu otobüse mahkumdunuz o zaman da otobüs otobüs diye bağırıyordunuz.Ayrıca otobüs ile Uçağı karşılaştırırım sana ne .Ucuzsa gel sen ver uçak biletini gidirim.Yorum yaparken doğru düzgün yorum yapmak gerekir Adama bak ya
MİSAFİR ~ 8 yıl önce
Ben sizin gibi zengin olmadığımdan dolayı otobüs ile uçağı karşılaştırdım .Siz önce doğru düzgün konusun ondan sonra beni eleştirin.Ayrıca her yazdığım yorumların altına imzamı atarım sizin gibileri takmıyorum.Bu ülke de eğer otobüsler doluyorsa demek ki uçak pahalı olduğundan dolayı doluyor alooo ses geliyor mu bazılarına .
misafire cevaben ~ 7 yıl önce
paran yoksa binme denecek bir tipsin malesef arkadaş kendin yazmışsın 80 tl otobus diye adam 120 liraya uçakla götürüyor bir zahmet etde 12 saate istanbul ordu arası gittiğin mesafeyi sana 2 saate düşürüyor uçak bundan bahsetmemişsin kimse cenazesi bağı bahçesi mahkemesi var iken 20 yi 30 u görmez çalış para kazan fazla çocuk yapma daha ucuz kiraya çık yada en iyisi dön memleketine kardeşim aç aç istanbulda bitmediniz ok var burada hem hizmet istersin hem ağlarsın zorla tutan yok seni istnblda git memlekette artık okulunda en iyisi hastaneninde en iyisi alt yapının da en iyisi var ne diyim ben senin kafadaki insana
MİSAFİR ~ 8 yıl önce
İndirin biletleri 40 veya 50 TL ye o zaman görün yolcu sayısının şimdikinden ne kadar daha fazla olacağını.Adam bakıyor otobüs daha UCUZ ondan dolayı otobüsü tercih ediyor eğer ki uçağa oturduğu yer uzakta.Oturduğu yer uzak olsa da eğer uçak bileti UCUZSA hemen uçaktan bilet alıyor yoksa otobüsü tercih ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Garipçe ~ 8 yıl önce
Garip bir yorum olmuş.
MİSAFİR ~ 8 yıl önce
Arkadaş garip bir yorum değil , maalesef ki ülkenin ekonomik durumu doğrultusunda yapılan bir yorumdur.Uçaklar çok ucuz olsa otobüsler tamamen boş kalır boş kalmadığına göre uçaklar pahalı demek ki.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000