04 Aralık 2010, Cumartesi 12:08:00

İSPANYA YOLCULARI İSTANBUL'DA MAHSUR KALDI!

İspanya’da hava trafik kontrolörlerinin yaptığı grev Türkiye uçuşlarını da vurdu. İspanya’ya gitmek isteyen çok sayıda yolcu Atatürk Havalimanı’nda kaldı.
  • hücre gibi bir odada saatlerce,büyük bir sorumluluk ve stres altında,SIFIR HATA ile çalışıyorlar...tabii ki iyi para alacaklar..demokratik hakları da olacak..grev demokratik bir haktır..çalışma şartlarının düzeltilmesini istiyorlar...lütfen saygılı olalım..
  • TEBRİK EDERİZ İNSANLARI HER NE PAHASINA OLURSA OLSUN HAKLARINA SAHİP ÇIKIYORLAR DARISI BİZİM TIRSAK THY VE TGS ÇALIŞANLARININ BAŞINA ARTIK HÖT DİYİNCE HEMEN BAŞKA İBŞİ DEMESİNLER LÜTFEN...HERKES HAKKINA SAHİP ÇIKSIN ÇÜNKÜ HAK VERİLMEZ ALINIR...
  • ben pilot kontrolör çatışmasına dönüştürmedim olayı. Ülkemizden örnek verdim. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde kontrolörler pilotlardan fazla alır. Geniş gövde kaptanları hariç. Yanlış varsa düzeltin. Ancak bizim gibi 3. dünya ülkelerinde zor şartlarda amir memur ilişkisiyle az maaşa çalışılır. TK daki yeni işe başlayan bir pilot hiç uçmadan 9 milyar maaş alır yaz aylarında uçuşlar yoğunlaştıkça bu maaş 15-16 milyara kadar çıkar. Bu benim değil değerli TK pilotu arkadaşlarımızın söyledikleri. Kaptanlardan bahsetmiyorum bile. Ancak gözüm yok hepsinin hakkı ve o parayı hak ettiklerini düşünüyorum. Ancak biz kontrolörler ne kadar yaptığımız işin ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Biz bu bilinçle hiç bir yere varamayız. Bir kaşık bala devam.
  • Helal olsun, keşke bizimde hakkımızı arayabilmemiz için bir fırsatımız olsaydı. Atatürk Havalimanından bir köle
  • sacmalamasak ve pilotlar ve kontrolorler hangisinin gorevi daha zor gibi sacma bir mevzuya donusturmezsek işi iyi olur.burada boyle kavgalari çok severler zaten..yok asker pilot sivili pilot. yok teknik-pilot. yok kontrolor-pilot.. yeter artik..
  • türk operatörler nedemek kim ki onlar? İspanyol kontrolörlerin maaşları çokmuş peki pilotların maaşı ne kadar. THY'ye bir sorun bakalım kaptan pilotları ne kadar maaş alıyor. Onlar bir uçağı uçuruyor kontrolörler aynı anda 30 uçağı kontrol ediyor. Bizde böyle bir eylem olsa biraz sıkıntı çekilir ancak tüm sorunlar çözülür. Böyle komik maaşlara çalşmaya, çalışmayan personelin yükünü çekmeye, hiçbir sosyal hakka sahip olamamaya devam etmeyiz. İspanyol meslektaşlarımın yaptığını doğru bulmuyorum kesinlikle. Bir sıkıntı varsa insanları sıkıntıya sokmadan daha farklı dile getirilmeliydi.
  • 'destekliyoruz' yorumu yazan kişinin ne kadar bilgisizce ve önyargılı yorum yazdığı belli oluyor. Bu kontrolörler standartların çok üzerinde maaş alıyorlar ve mafyavari bir yapıya sahip olmuşlardır. Türk Lirası ile ortalama 25.000 TL.nin üzerinde maaş alıyorlar. Sakına Türk operatörler de onları örnek göstermesinler,aksi halde haklı davalarında haksız duruma düşerler.
  • onlar emekçi filan değil. ispanyanin belki de avrupanin en yuksek ucret alan çalişanlari.aylik 12000 ile 18000 euro arasi maaş aliyorlar.hepsi çok zengin insanlar. emekçi filan değiller..
  • ne hak araması. resmen azgınlık bu yaptıkları. yıllık 120-200 euro arası bir gelir avrupa standartlarında bile çok yüksek bir ücret.bunun adı hak arama değil bana göre hiçte hak etmedikleri kadar çok gelire sahip olmalarına müsade edildiğinden ispanyol kontrolörler azmış.
  • hava trafik kontrolü askerler devralmış uçuşların başlayacağı bilgisi dolanıyor ama kesin bir bilgi yok

İspanya’da rapor alarak iş bırakan hava trafik kontrolörlerinin eylemi, hava trafiğini felç etti. Ordunun hava trafik kontrolönü eline almasına rağmen uçuşlarda aksamaların önüne geçilemedi.

Grevden Türkiye’den yapılan uçuşlar da olumsuz etkilendi. İspanya’ya gitmek için Atatürk Havalimanı’na gelen çok sayıda yolcu, uçuşların vaktinde yapılamayacağı haberini alınca şaşkınlık yaşadı.

Dün gece geç saatlerden itibaren Atatürk Havalimanı’na gelen yolcular, uçaklarının belirsiz süreyle gecikmeli kalkacağı bilgisini aldı. Türk Hava Yolları’nın yanı sıra Onur Air ve Atlasjet’in de seferleri grev engeline takıldı. Şu sıralarda çok sayıda yolcu Atatürk Havalimanı’nda uçuşların yapılmasını bekliyor.

İşte grevin vurduğu uçuşlar...



Bu arada İspanya’daki grevden sadece Atatürk Havalimanı’ndaki uçuşlar etkilenmedi. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İspanya’ya yapılacak uçuşlar da grev yüzünden yapılamıyor.

İşte Sabiha Gökçen’den yapılamayan karşılıklı İspanya uçuşları:

FREEBIRD AIRLINES FH 519 MALAGA 03:45 14:30
FREEBIRD AIRLINES FH 521 BARSELONA 04:00 17:15
FREEBIRD AIRLINES FH 490 BARSELONA 23:15 17:45
FREEBIRD AIRLINES FH 502 MADRID 23:45 16:00
FREEBIRD AIRLINES FH 498 BILBAO 00:15 14:45
PEGASUS PC 1576 BARSELONA 10:50 – IPTAL
SUNEXPRESS XQ 6741 BARSELONA 11:40 17:45 GECİKME
PEGASUS PC 1584 VALENCIA 12:05 - IPTAL
TAILWIND AIRLINES TWI 1846 PALMA DE MALLOCA 12:10 - IPTAL
PEGASUS PC 1592 MADRID 13:10 - IPTAL
FREEBIRD AIRLINES FH 520 MALAGA 13:10 23:45 GECİKME
TAILWIND AIRLINES TWI 1842 MADRID 13:15 - IPTAL

Bu arada, ilerleyen saatlerde İspanya'ya yapılacak uçuşların da grev yüzünden yapılamayabileceği, yolcuların havaalanına gelmeden önce mutlaka havayolu şirketleri ile irtibate geçmeleri istendi.

Öte yandan, İspanya'daki havaalanlarına giden yolcular da büyük bir mağduriyet yaşıyor. Uçuşların yapılamadığı birçok havaalanında uzun kuyruklar oluştuğu öğrenildi.

İşte İspanya'daki havaalanlarında oluşan o manzara:











©AirportHaber.com ÖZEL

İSPANYA YOLCULARI İSTANBUL'DA MAHSUR KALDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 13 yıl önce
hücre gibi bir odada saatlerce,büyük bir sorumluluk ve stres altında,SIFIR HATA ile çalışıyorlar...tabii ki iyi para alacaklar..demokratik hakları da olacak..grev demokratik bir haktır..çalışma şartlarının düzeltilmesini istiyorlar...lütfen saygılı olalım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TEBRİK EDERİZ İNSANLARI HER NE PAHASINA OLURSA OLSUN HAKLARINA SAHİP ÇIKIYORLAR DARISI BİZİM TIRSAK THY VE TGS ÇALIŞANLARININ BAŞINA ARTIK HÖT DİYİNCE HEMEN BAŞKA İBŞİ DEMESİNLER LÜTFEN...HERKES HAKKINA SAHİP ÇIKSIN ÇÜNKÜ HAK VERİLMEZ ALINIR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ben pilot kontrolör çatışmasına dönüştürmedim olayı. Ülkemizden örnek verdim. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde kontrolörler pilotlardan fazla alır. Geniş gövde kaptanları hariç. Yanlış varsa düzeltin. Ancak bizim gibi 3. dünya ülkelerinde zor şartlarda amir memur ilişkisiyle az maaşa çalışılır. TK daki yeni işe başlayan bir pilot hiç uçmadan 9 milyar maaş alır yaz aylarında uçuşlar yoğunlaştıkça bu maaş 15-16 milyara kadar çıkar. Bu benim değil değerli TK pilotu arkadaşlarımızın söyledikleri. Kaptanlardan bahsetmiyorum bile. Ancak gözüm yok hepsinin hakkı ve o parayı hak ettiklerini düşünüyorum. Ancak biz kontrolörler ne kadar yaptığımız işin ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Biz bu bilinçle hiç bir yere varamayız. Bir kaşık bala devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Helal olsun, keşke bizimde hakkımızı arayabilmemiz için bir fırsatımız olsaydı. Atatürk Havalimanından bir köle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sacmalamasak ve pilotlar ve kontrolorler hangisinin gorevi daha zor gibi sacma bir mevzuya donusturmezsek işi iyi olur.burada boyle kavgalari çok severler zaten..yok asker pilot sivili pilot. yok teknik-pilot. yok kontrolor-pilot.. yeter artik..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
türk operatörler nedemek kim ki onlar? İspanyol kontrolörlerin maaşları çokmuş peki pilotların maaşı ne kadar. THY'ye bir sorun bakalım kaptan pilotları ne kadar maaş alıyor. Onlar bir uçağı uçuruyor kontrolörler aynı anda 30 uçağı kontrol ediyor. Bizde böyle bir eylem olsa biraz sıkıntı çekilir ancak tüm sorunlar çözülür. Böyle komik maaşlara çalşmaya, çalışmayan personelin yükünü çekmeye, hiçbir sosyal hakka sahip olamamaya devam etmeyiz. İspanyol meslektaşlarımın yaptığını doğru bulmuyorum kesinlikle. Bir sıkıntı varsa insanları sıkıntıya sokmadan daha farklı dile getirilmeliydi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
'destekliyoruz' yorumu yazan kişinin ne kadar bilgisizce ve önyargılı yorum yazdığı belli oluyor. Bu kontrolörler standartların çok üzerinde maaş alıyorlar ve mafyavari bir yapıya sahip olmuşlardır. Türk Lirası ile ortalama 25.000 TL.nin üzerinde maaş alıyorlar. Sakına Türk operatörler de onları örnek göstermesinler,aksi halde haklı davalarında haksız duruma düşerler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
onlar emekçi filan değil. ispanyanin belki de avrupanin en yuksek ucret alan çalişanlari.aylik 12000 ile 18000 euro arasi maaş aliyorlar.hepsi çok zengin insanlar. emekçi filan değiller..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ne hak araması. resmen azgınlık bu yaptıkları. yıllık 120-200 euro arası bir gelir avrupa standartlarında bile çok yüksek bir ücret.bunun adı hak arama değil bana göre hiçte hak etmedikleri kadar çok gelire sahip olmalarına müsade edildiğinden ispanyol kontrolörler azmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hava trafik kontrolü askerler devralmış uçuşların başlayacağı bilgisi dolanıyor ama kesin bir bilgi yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000