07 Temmuz 2021, Çarşamba 12:06:52

Nakliyat-İş Sendikası'ndan Pegasus açıklaması

Nakliyat-İş Sendikası, Pegasus'un sendikaya üye olan personelleri işten çıkardığı gerekçesiyle bir basın açıklaması yapacak.
  • diğer havayolu şirketi çalışanları için de gösterir misiniz? Veya gösterdiniz de bu kadar haber yapılmadığı için haberimiz mi yok?
  • buradaki sendika gibi anayasal hak olan şey için gelecek ne olacak diye yapılan negatif yorumların hepsinin gerçek kişiler olduğunu düşünmüyorum
  • eğer anayasal hakka müdahale varsa yarın aynısı senin başına gelebilir. gün gelir herkese adalet lazım olur
  • HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR
  • bir sunex kaptanı olarak, bu bizim milletteki sendika sevdasını anlamak mümkün değil. geçmiş yaşananlardan bir ders çıkarın. ISG yıllar önce denedi herkes işsiz kaldı, kime yaradı? TK sendikaya gitti 30% maaş indirimi oldu, kime yaradı? 2020'de tüpraş sendika ile protestoya, hakem heyetine gitti, ellerindeki artı zamdan oldular, kime yaradı? eğer enflasyon altı zam alıyorsanız sendikaya gidin, ama zam oranınız enflasyon oranı (13%) üstü ise elinize tek geçen hayal kırıklığı olur.
  • Valla arkadaşlar DİSK için birşey diyemem ama sendikalarin hepsi sarı sendika özellikle bizdekiler çelik iş hava iş hiç olmasada daha iyi olurdu bizim için bizde diske üye olmaya çalıştık herkes diske üye olduda aynı şekil sayıyı yakalamaya az kalmıştı aynısını THY yaptı içkilere baskı yaptı bir kaç kişi kovdu herkes korkudan çıktı ülkede adalet olsa kimse Korkmaz bunlardan ama işte ülkede adalet namına hiç birşey yok bizde sendika varda ne oluyor hiç bir işe yaramaz ancak ayluklarimizdan kesinti yaparlar paraları çatır çatır yerler 1.5 milyonluk arabaya binerler parayı harcayacak yer bulmazlar ama işçiye gelinde hiç bir bok katamaz maaşınıza bırakın arkadaşlar sendikalı olmayı bu sendikalarin hepsi hikaye tabi olsa biraz iyi olur ama sendika sadece toplu iş sözleşmesinde sendika sonrasında para yiyici
  • Bu pandemi döneminde sorun yaşamayan hava yolu şirketi yok maalesef.
  • Full ve beraber uçmamıza rağmen biz kaptanlar da ücretsiz izin olmadığı halde FO arkadaşlarımızda 5-10 gün arası ücretsiz izin planlandı .zaten diğer şirkerlere göre capt fo maaş makas araşığı çok yüksek.Bu yanlış ve adaletsizliktir.....
  • İstirahatleri sürekli minimumda tut. Ama emniyet bekle. Ekiplerle sadece azarlamak için iletişim kur. Müşteri memnuniyeti bekle. Uyu uyan uç uyu uyan uç döngüsüne sok. Sonra döküman takibi, eğitim, anket, kişisel bakım bekle. Çok beklersin. Koltuklarınızı sağlama almak için personelinizi unuttunuz. Bu kadar istifa var dönüp kendinize hiç soruyor musunuz neden diye? Sanmam. 12-13 saatlik 4 bacaklık uçuşlarda kokpiti 2 bacakla eve yolla, kabin adını söyleyemeyecek duruma gelsin sonra emniyet bülteni yayınlarsın. Bu şirketin ağası da paşası da planlama olmuş. Tüm yöneticiler personele karşı planlamayı koruyor. İnsanların psikolojileri bitti.Anlayın artık bitti! Kontrol uçuştan önce “ay saçının bir teli şurdan çıkmış cınım” desin ayın 1’i yatan maaş 1 hafta ücretsizde 2500 tl. Ayıptır ayıp
  • Çok şükür kimsenin adamı olmadık,onurumuzla gururumuzla 8 seneyi tamamladık.Hepimizin alnı ak,başı dik,moral motivasyon olarakta çok ama çok iyiyiz.İçeride olan arkadaşlarımızı da asla yanlız bırakmayacağız.Onurlu mücadelemiz her daim devam edecek.Allah Var,Gam Yok !!

Nakliyat-İş Sendikası, Pegasus'un sendikaya üye olan personelleri işten çıkardığı gerekçesiyle bir basın açıklaması yapacak.

Sendika tarafından yapılan açıklamada; Pegasus'un sendikaya üye olan çalışanlar üzerinde baskı kurarak vazgeçirmeye çalıştığını, başarılı olamayınca da işten çıkarma yoluna gittiğini duyurdu.

Bu duruma tepki için Pegasus Genel Müdürlüğü önünde toplanan Nakliyat-İş Sendikası üyeleri ve sendika yöneticileri bir basın açıklaması yapacak.

Nakliyat-İş açıklaması:

Sendikamız kısa bir süre önce Pegasus Hava Yollarında sendikal örgütlenme çalışması başlatmış ve önemli sayıda işçi sendikamıza üye olmuştur. Ancak Pegasus işvereni örgütlenmenin önünü kesmek ve işçileri sendikadan vazgeçirmek için birçok yönteme başvurmuştur. O yöntemlerde başarılı olamayınca son çare olarak bütün işverenlerin yaptığı gibi sendika üyesi işçileri işten atmaya başlamıştır. Şu ana kadar hava yollarında değişik kıdemde ve farklı pozisyonlarda çalışan, çoğunluğu üyemiz olan 40’a yakın çalışan hiçbir gerekçe gösterilmeden işten atılmıştır.

İşyerinde istifa baskısı altında çalışan yabancı uyruklu Kaptan Pilotlar da istifa etmeyince bir telefonla işten çıkartılmışlardır.

İşverenin bu haksız ve hukuksuz, keyfi işten çıkarmalarını, sendikal örgütlenmeyi engelleme girişimlerini protesto etmek için 07.07.2021 tarihinde Pegasus Genel Müdürlüğü önünde üyelerimizin ve sendika yöneticilerimizin katılacağı bir Basın açıklaması gerçekleştireceğiz. Basın açıklaması Sendikamız Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu tarafından yapılacaktır.

İşverenin tüm baskılarına, mobinglerine karşı Pegasus işçileri örgütlü, sendikalı olacak.  Pegasus sendikalı oluncaya kadar ve atılan işçiler işe geri alınıncaya kadar mücadelemiz her alanda devam edecek.

Bütün halk örgütlerini ve basın emekçilerini yapacağımız basın açıklamasına davet ediyoruz. Saygılarımızla.

Nakliyat-İş Sendikası'ndan Pegasus açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (55)

aynı hassasiyeti ~ 3 yıl önce
diğer havayolu şirketi çalışanları için de gösterir misiniz? Veya gösterdiniz de bu kadar haber yapılmadığı için haberimiz mi yok?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bot hesaplar ~ 3 yıl önce
buradaki sendika gibi anayasal hak olan şey için gelecek ne olacak diye yapılan negatif yorumların hepsinin gerçek kişiler olduğunu düşünmüyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasin ~ 3 yıl önce
eğer anayasal hakka müdahale varsa yarın aynısı senin başına gelebilir. gün gelir herkese adalet lazım olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
izliyoruz ~ 3 yıl önce
HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir ders ~ 3 yıl önce
bir sunex kaptanı olarak, bu bizim milletteki sendika sevdasını anlamak mümkün değil. geçmiş yaşananlardan bir ders çıkarın. ISG yıllar önce denedi herkes işsiz kaldı, kime yaradı? TK sendikaya gitti 30% maaş indirimi oldu, kime yaradı? 2020'de tüpraş sendika ile protestoya, hakem heyetine gitti, ellerindeki artı zamdan oldular, kime yaradı? eğer enflasyon altı zam alıyorsanız sendikaya gidin, ama zam oranınız enflasyon oranı (13%) üstü ise elinize tek geçen hayal kırıklığı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sunex kaptanı ~ 3 yıl önce
canım sen önce disk nasılmış nakliyat iş kimmiş onları araştır. senin dediğin patroncu sarı sendikalara benzemez bunlar. ISG şu an çoğunluk elde edip nakliyat iş aracılığı ile toplu sözleşme imzalamak üzere ayrıca.
Faydacılık ~ 3 yıl önce
Ona yaramadı,buna yaramadı,şuna yaramadı,bana yaramadı. Eh sendikasızlaşalım hükümetin istediği olsun binsinler çalışanın sırtına, ülkeden kaçabilen kaçsın kaçamayan kaderine razı olsun, kimse demesin yahu "ben seçiyorum benim için hizmet verecek adamı , ben !"
yanlış yapmışsın. ~ 3 yıl önce
Troller hemen linç girişimine başlar. Eee sonuçta aidat var...
bulutsuyu ~ 3 yıl önce
ülkenin dandikliğinin faturasını şirketlere kesmeye çalışan romantiklerin, realite tokadını yemesi olmuş bu. gerçekçi düşünün arkadaşlar katiller sokakta. kimse sizin haklı mücadelelerinizde aldığınız tepkileri umursamayacak. olan size olur. sunexçi mantıklı noktalara değinmiş. bende isterim refah seviyemiz çok üstlerde olsun herkes mutlu olsun ama o iş öyle olmuyor.
Sendikalı THY ~ 3 yıl önce
Valla arkadaşlar DİSK için birşey diyemem ama sendikalarin hepsi sarı sendika özellikle bizdekiler çelik iş hava iş hiç olmasada daha iyi olurdu bizim için bizde diske üye olmaya çalıştık herkes diske üye olduda aynı şekil sayıyı yakalamaya az kalmıştı aynısını THY yaptı içkilere baskı yaptı bir kaç kişi kovdu herkes korkudan çıktı ülkede adalet olsa kimse Korkmaz bunlardan ama işte ülkede adalet namına hiç birşey yok bizde sendika varda ne oluyor hiç bir işe yaramaz ancak ayluklarimizdan kesinti yaparlar paraları çatır çatır yerler 1.5 milyonluk arabaya binerler parayı harcayacak yer bulmazlar ama işçiye gelinde hiç bir bok katamaz maaşınıza bırakın arkadaşlar sendikalı olmayı bu sendikalarin hepsi hikaye tabi olsa biraz iyi olur ama sendika sadece toplu iş sözleşmesinde sendika sonrasında para yiyici

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asd-dsa ~ 3 yıl önce
Bu pandemi döneminde sorun yaşamayan hava yolu şirketi yok maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pgs capt ~ 3 yıl önce
Full ve beraber uçmamıza rağmen biz kaptanlar da ücretsiz izin olmadığı halde FO arkadaşlarımızda 5-10 gün arası ücretsiz izin planlandı .zaten diğer şirkerlere göre capt fo maaş makas araşığı çok yüksek.Bu yanlış ve adaletsizliktir.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 3 yıl önce
İstirahatleri sürekli minimumda tut. Ama emniyet bekle. Ekiplerle sadece azarlamak için iletişim kur. Müşteri memnuniyeti bekle. Uyu uyan uç uyu uyan uç döngüsüne sok. Sonra döküman takibi, eğitim, anket, kişisel bakım bekle. Çok beklersin. Koltuklarınızı sağlama almak için personelinizi unuttunuz. Bu kadar istifa var dönüp kendinize hiç soruyor musunuz neden diye? Sanmam. 12-13 saatlik 4 bacaklık uçuşlarda kokpiti 2 bacakla eve yolla, kabin adını söyleyemeyecek duruma gelsin sonra emniyet bülteni yayınlarsın. Bu şirketin ağası da paşası da planlama olmuş. Tüm yöneticiler personele karşı planlamayı koruyor. İnsanların psikolojileri bitti.Anlayın artık bitti! Kontrol uçuştan önce “ay saçının bir teli şurdan çıkmış cınım” desin ayın 1’i yatan maaş 1 hafta ücretsizde 2500 tl. Ayıptır ayıp

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAL ~ 3 yıl önce
Desenize aynısının kırmızısı, hepsi birbirinden...
Merkez Ofis ~ 3 yıl önce
Çok şükür kimsenin adamı olmadık,onurumuzla gururumuzla 8 seneyi tamamladık.Hepimizin alnı ak,başı dik,moral motivasyon olarakta çok ama çok iyiyiz.İçeride olan arkadaşlarımızı da asla yanlız bırakmayacağız.Onurlu mücadelemiz her daim devam edecek.Allah Var,Gam Yok !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000