07 Haziran 2022, Salı 14:24:53

Pegasus kazasında yaralanan mağdur Pegasus'a dava açtı

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 2 yıl önce pisten çıkarak 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazada ağır yaralanan Emirhan Aydın (25) 4 cerrahi operasyon ve 28 seanslık psikoterapi sürecine maruz kaldığı gerekçesiyle uçağın bağlı olduğu havayolu şirketine 200 bin liralık tazminat davası açtı.
  • Bu yüzden Kırım yaptığı uçakta bulunan yolcuya karşı olan saygısız tavrına şaşırmamak gerekir. Ben sana para harcadım diye parayı geri istemezse yeridir :)
  • Kesin rapor açıklanmadığı için gerçekleri (rüzgarın şiddeti, piste hangi noktada inildi, ne zaman ne kadar frenleme yapıldı, reverser’ler ne zaman açıldı, vs. gibi). Neden rapor açıklanmaz, sadece ilgili kişi ve kurumlara verilecek denir anlamak mümkün değil. Bu arada pistin kayganlık durumu neydi gibi yine önemli bir bilgiyi ne yazık ki bilemiyoruz. Bu veriler olmadan yorum yapmak, suçlu şudur, budur demek doğru değildir. Her kazanın birden çok sebebi vardır. Sonuçta bu iş yine pilota patlar.
  • Yolcuların hepsinin tek tek dava açması gerekirdi bu şirketin kapıları kapatılmalı, berbat bir havayolu !
  • Butun yokcular tazminat davasi acsin. Amerika’da olsa milyonlar odemek zorunda kalirdi sirket.
  • Kurtarmaz. En az 50M olması lazım, diğer türlü AYIP olur
  • 200 bin ne ki 10-20 mill dolar olması lasım
  • Bence az bile istemis en az iki milyon olmasi lazim
  • Olay bariz pilot hatasidir. Pilotun kuyruk ruzgar limiti uzerindeki ruzgarla inmesinden kaynaklidir.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 2 yıl önce pisten çıkarak 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazada ağır yaralanan Emirhan Aydın (25) 4 cerrahi operasyon ve 28 seanslık psikoterapi sürecine maruz kaldığı gerekçesiyle uçağın bağlı olduğu havayolu şirketine 200 bin liralık tazminat davası açtı.

İzmir-İstanbul seferini yapan 177 yolcu ve 6 mürettebatın bulunduğu Pegasus Havayollarına ait yolcu uçağının 5 Şubat 2020’de pistten çıkması nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti. Anadolu Tüketici Mahkemesi’ne sunulan dava dilekçesinde Emirhan Aydın’ın olay tarihinde söz konusu uçakta seyahat ettiği belirtildi.

UÇAK KORKUSU HALEN GEÇMEDİ

Dilekçede Pegasus’a ait uçağın pist başından kayarak uçuruma düşmesi sonucu Emirhan Aydın’ın ağır yaralandığı vurgulandı. Emirhan Aydın’ın omuz ve dizine platin takıldığı ve üç kez operasyon geçirdiği kaydedilen dilekçede, Aydın’ın tıbbi operasyonlarına devam edileceği de ifade edildi.

4 cerrahi operasyon ve 28 seanslık psikoterapi sürecine maruz kaldığı kaydedilen dilekçede, Emirhan Aydın’ın halen uçak korkusunun geçmediği vurgulandı.

Dilekçede "Somut olayda, müvekkil yolcuya atfedilebilecek bir kusur olmadığı açık olduğundan ve müvekkilin uğradığı zararların boyutları çok ciddi olduğundan, davalı tarafın kusursuz sorumluluk miktarını aşan bir tutarda sorumlu olacağı açıktır. Davalı şirket, müvekkilin maruz kaldığı tedavi süreçlerine ilişkin bedelleri müvekkile ödemiş durumdadır. Yalnızca müvekkilin burnunun kırılmasından kaynaklı cerrahi operasyon için henüz ödeme yapılmış değildir. Davalının bu ödemeleri de kusura ilişkin sorumluluğu kabul ettiğinin bir göstergesidir" ifadeleri kullanıldı.

DURUŞMA ERTELENDİ

Dilekçede bu gerekçelerle fiili ödeme tarihindeki Türk Lirası karşılığının kaza tarihinden itibaren işleyecek avans faizi ile davalı Pegasus Hava Yolları şirketinden 200 bin liranın talep edildi. Anadolu 2. Tüketici Mahkemesi’nde görülen davada ise tanıklar dinlendi. Tarafların beyanlarının alınmasının ardından duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

BAGAJLARIN AĞIRLIĞINI ÖLÇMEK PEGASUS’UN SORUMLULUĞU ALTINDA

Duruşmadan önce açıklama yapan Emirhan Aydın, "Herhangi bir kaza durumunda kazazedenin Pegasus tarafından nasıl alay edildiğini, Pegasus’un bu gücünü nereden aldığını, Pegasus ile birlikte kazanın oluşumunda kusuru bulunan kurumların kazanın gerçek nedenlerini örtmek için nasıl uğraş verdiklerini açıklamak isterim. 2. Tüketici Mahkemesi’nde görülmekte olan tazminat talepli davamıza cevap olarak Pegasus’un savunması şu şekildedir: ‘Uçağımız kaza yapmıştır fakat yolcuların yaralanma sebebi kaza nedeniyle değil sarsıntı sonrası yolcuları uçak içine aldıkları ağır el bagajları sebebiyle baş üstü dolaplar kırılmış ve yolcular bu yüzden yaralanmışlardır.’ Yani Pegasus Havayolları yönetimi resmen insan aklıyla alay etmekte ve sütte leke var bizde yok demektir. Bu durum ve cevap hem vicdana hem de hukuka aykırıdır ki uçak için alınan bagajların ağırlıklarını ölçmek Pegasus Havayolları sorumluluğu altındadır" şeklinde konuştu. 

SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİZ

Aydın’ın avukatı Zafer Yıldırım ise "Biz iki türlü tazminat talep ettik. Bir tanesi kusursuz sorumluluk diğeri de kusurlu sorumluluk. Bizim iddiamız sigorta poliçesini mahkemeye sunulmasını talep ettik. Bugünkü duruşmada sunup sunmadıklarını göreceğiz. Türkiye için oldukça ilginç bir dava. Nihai raporda maalesef ki tam anlamıyla bir skandal yaşanıyor. Her tarafında delil karartılmış. Tamamen kurgu bir rapor. Bu kurgu rapora göre hükme esas olacak bir karar olmaması gerekiyor. Bilirkişilerimiz de ilk verdikleri raporda pilotu asli kusurlu ikinci ek raporlarında ise tali kusurlu ve hiçbir şekilde Pegasus yönetimine suç ve ya hata atfında bulunmamışlar. Bu hayatın doğal akışına kesinlikle aykırıdır. Bu davanın sonuna kadar takipçisiyiz" şeklinde konuştu.

Pegasus kazasında yaralanan mağdur Pegasus'a dava açtı

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Pegasus’un temeli hak yeme üzerine kuruludur ~ 2 yıl önce
Bu yüzden Kırım yaptığı uçakta bulunan yolcuya karşı olan saygısız tavrına şaşırmamak gerekir. Ben sana para harcadım diye parayı geri istemezse yeridir :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kesin. ~ 2 yıl önce
Kesin rapor açıklanmadığı için gerçekleri (rüzgarın şiddeti, piste hangi noktada inildi, ne zaman ne kadar frenleme yapıldı, reverser’ler ne zaman açıldı, vs. gibi). Neden rapor açıklanmaz, sadece ilgili kişi ve kurumlara verilecek denir anlamak mümkün değil. Bu arada pistin kayganlık durumu neydi gibi yine önemli bir bilgiyi ne yazık ki bilemiyoruz. Bu veriler olmadan yorum yapmak, suçlu şudur, budur demek doğru değildir. Her kazanın birden çok sebebi vardır. Sonuçta bu iş yine pilota patlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lili ~ 2 yıl önce
Yolcuların hepsinin tek tek dava açması gerekirdi bu şirketin kapıları kapatılmalı, berbat bir havayolu !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dava acin ~ 2 yıl önce
Butun yokcular tazminat davasi acsin. Amerika’da olsa milyonlar odemek zorunda kalirdi sirket.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
amerika ~ 2 yıl önce
Iste o yuzden orasi amerika burası 3. Dunya ulkesi Türkiye...
50 den aşağısı ~ 2 yıl önce
Kurtarmaz. En az 50M olması lazım, diğer türlü AYIP olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yine uygun ~ 2 yıl önce
200 bin ne ki 10-20 mill dolar olması lasım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korsanpilot ~ 2 yıl önce
Bence az bile istemis en az iki milyon olmasi lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir pilot ~ 2 yıl önce
Olay bariz pilot hatasidir. Pilotun kuyruk ruzgar limiti uzerindeki ruzgarla inmesinden kaynaklidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilota ~ 2 yıl önce
Ama PPL teorik derslerinde olan pilot sanırım. Bilgisi olmadan fikri olan bir pilot.
Pilot pilotu ~ 2 yıl önce
Gurbette
123 ~ 2 yıl önce
Pilot kalem.
330 ~ 2 yıl önce
Az ileride kum kova var git orada oyna sen abilerinin işine karışma hadi bakalım
Fake pilot... ~ 2 yıl önce
Bitmediniz klavye pilotları...
Başka bir pilot ~ 2 yıl önce
Birşeyin limit dışı olduğunu söyleyebilmek için öncelikle limitin ne olduğunu bilmek gerekir. Arka rüzgar limitini söyleyebilirseniz bizde öğrenmiş oluruz. Sanırım onlar 14,8 kt arka rüzgarla inmişlerdi.
? ~ 2 yıl önce
Bilmeden yorum yapan cahil takımı ülkemizin her alanında olduğu gibi buraya da toplanmış tabii ki!
Gerçek Bir Pilot ~ 2 yıl önce
Gerçek bir Pilot; içinde bulunmadığı kokpitle ilgili kanıt veya tanık görmeden böyle konuşmaz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000