05 Aralık 2021, Pazar 08:59:50

Pegasus'a para cezası!

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, hava yolu taşımacılığında emsal niteliğinde bir karara imza atarak hava yolu şirketi Pegasus'a ait bilet değişikliğindeki usulsüzlük nedeniyle ceza kesti.
  • alakasız ama aklıma nerden geldıyse baska bir ulkede baska bir sirket vardı kırbac kırbac calısanını calıstırıp ve verdıgı hakları tek tek calıyordu sonra bır baktık ki 2-3 senede bır o bolgenın hukumetıne carpılıp duruyordu =) nerden geldiyse aklıma
  • Corendon
  • müşterinin etinden, sütünden, yağından faydalanmaya çalışan arsız firma..

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, hava yolu taşımacılığında emsal niteliğinde bir karara imza atarak hava yolu şirketi Pegasus'a ait bilet değişikliğindeki usulsüzlük nedeniyle ceza kesti.

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, hava yolu taşımacılığında emsal niteliğinde bir karara imza attı. Havayolu şirketi Pegasus'a ait biletini değiştirmek isteyen bir vatandaştan iki bilet arasındaki toplam ücret farkı olan 54 lira yerine cezalı şekilde 260 lira isteyince Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulundan 114 bin TL ceza aldı. Kurul, yapılan şikayet üzerine Pegasus tarafından düzenlenen “tüm yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda cezasız değişiklik hakkı” başlıklı kampanyaya uyulmadığını belirledi.

Kampanya uygulamasında değişiklik yapılan iki bilet arasındaki ücret farkından daha yüksek tutarda bedeller talep edilmesinin açıkça tüketicileri aldatıcı, yanıltıcı ve tüketicilerin tecrübe ve bilgi eksikliklerini istismar edici nitelikte olduğuna karar verildi.

Pegasus’un, biletini yeni uçak biletleriyle değiştirmek isteyen vatandaştan 54 lira fark çıkmasına rağmen 260 lira ödeme talep ettiği öğrenildi. Bunun üzerine tüketicinin mevcut açık biletini yeni bilete dönüştürmeyerek seyahat etmek istediği şehre yeni uçak bileti satın aldığı ve yaşadığı mağduriyet sonucu açık bilet iadesinin yapılmasını istediği, ancak bunun kabul edilmediği anlaşıldı. Vatandaş Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurusu neticesinde 996 lirayı faizi ile birlikte geri aldı. Kurul, kampanya şartlarına uyulmamasının mevzuata aykırı ve tüketici mağduriyetine yol açıcı nitelikte olduğunu kararlaştırırken firmaya 114 bin 326 lira para cezası kesti ve söz konusu reklamları durdurma kararı aldı. (yenişafak)

Pegasus'a para cezası!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

tomas ~ 2 yıl önce
alakasız ama aklıma nerden geldıyse baska bir ulkede baska bir sirket vardı kırbac kırbac calısanını calıstırıp ve verdıgı hakları tek tek calıyordu sonra bır baktık ki 2-3 senede bır o bolgenın hukumetıne carpılıp duruyordu =) nerden geldiyse aklıma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peki ~ 2 yıl önce
Corendon

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus ~ 2 yıl önce
müşterinin etinden, sütünden, yağından faydalanmaya çalışan arsız firma..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne guzelde demissin ~ 2 yıl önce
Ohhh iyi.olmus
katılıyorum ~ 2 yıl önce
OH OLSUN
I phone ~ 2 yıl önce
I phone alırken 25000tl verirsin neden demezsin, 400 tl uçak biletine verince soyuldum dersin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000