02 Kasım 2015, Pazartesi 14:53:38

Pegasus'tan 'Ercan' açıklaması

Pegasus Havayolları Ercan Havalimanı pistinde kalan uçağıyla ilgili bir açıklama yayınladı.
  • Bu meydana niye uçarlar ki
  • Pegasus Havayolları'nın yatırımlarını takdirle karşılamakla beraber naçizane görüşlerimi paylaşmak istiyorum. Öncelikle belirteyim ki sivil havacılık konusundaki bilgi havalimanlarında uçuşlardan önce gördüklerim kadardır. Gördüğüm kadarıyla Pegasus uçakları bir dakika bile boş durmuyor. Öyle ki uçak iner inmez yolcuyu boşaltıp diğer seferin yolcusunu alıp devam ediyor. Bu sebeple de hemen her uçuşu mutlaka rötarlı oluyor. Bu uçakların bakım ve kontrolleri ne ara yapılıyor, personel ne zaman dinleniyor aklım almıyor. Zaten personele bakıyorsunuz suratlar beş karış. Hepsi yorgun ve bıkkın görünüyor. Uçaklarının en eskisi 2007 model yani yeni sayılabilecek yaşta (en azından Boeing'ler öyle) olması nedeniyle sıkıntı yaşanmıyor sanırım. Allah korusun inşallah Pegasus'un adı herhangi bir zamanda kazaya karışmaz.
  • katilmiyorum, Ryanair ve EasyJet in aldigi oduller ortada iken Pegasus a bahane bulmayi dogru bulmuyorum.
  • Bu kadar hızlı turnaround yapan şirkette kimse emniyetten bahsetmesin. Daha pushback bağlanmadan pushback istiyorlar. SHGM el atmalı bu işe. Bir de bütün pilotlara gel bana diyorlar. Önce sağladıkları şartlara baksınlar, herkes için herşey para değil.
  • Bu daha nedir ki önümüzki günlerde kaza kırım olmaz inş ama böyle giderse uçuş işletme ve yer işletme direktörlüğü için acil yönetimdeki kararları yeniden gözden geçirmeleri gerek zaman baskısı yüzünden uçuş emliyet ve uçuş güvenliğinden taviz veren zihnıyet acil değişmesi gerek Yolcu ucakta olmadıgı zaman Lokal bagaj olsun tr bagaj olsun bagajın inmesi gerek Transfer bagaj ve yolcu bagaj esleştşrmesi yapılması gerek bunu yapmayan şirkete ne kadar güveneniliriz shgm yetkilerini uyarıyoruz burdan PEGASUS ATEŞLE OYNUYORSUN AMAN DIKKAT
  • 30 Ekim Ercan - Antalya PC231 uçağının Antalyada piste teker koyacakken pistte başka uçak olması nedeniyle pas geçmesi hakkında henüz bir açıklama yok. Hata kimde merak ediyorum!!
  • Ercan'da pegasus'un yeterli sayıda teknik elemanı yok bunu defalarca anlattım işte olan oldu :(
  • Call center ı aramak biletten daha pahalı be
  • Pegasus hy yuzunden atlasglobal 4 saattir rotarda. Magosaya taksiyle gitmek zorunda kalacagim. Kim karsilayacak benim zararimi.
  • Acaba burun tekeri neden patlamis..? Ilginc ? Gecmis olsun

Pegasus Havayolları Ercan Havalimanı pistinde kalan uçağıyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Pegasus Hava Yolları’nın 02 Kasım 2015 tarihinde Ankara Esenboğa – Kuzey Kıbrıs Ercan seferini yapan PC236 sefer sayılı, TC-CPO kuyruk numaralı Boeing 737-800 uçağı, Ercan Havalimanı’na inişini tamamlamasını takiben ön dikme lastiğinin patlaması nedeniyle pistte hareketsiz kalmıştır.

Misafirlerimiz normal usulle, otobüslerle terminale alınmıştır. Uçağın pistte kalması nedeniyle Ercan Havalimanı geçici bir süreliğine iniş ve kalkışa kapatılmıştır.

Pegasus Hava Yolları’nın teknik ekipleri Ercan iniş ve kalkışlı seferlerin etkilendiği bu durumu hızlıca sona erdirmek için uçaktaki çalışmalarına başlamışlardır.

Pegasus Hava Yolları olarak, Ercan çıkışlı ve varışlı seferlerden yaşanabilecek gecikmelerden dolayı son derece üzgün olduğumuzu belirtir, bilet değişikliği ya da iadesi yapmak isteyen misafirlerimize çağrı merkezi üzerinden hizmet verdiğimizi kamuoyununun bilgisine sunarız.

Pegasus'tan 'Ercan' açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Ercan ~ 8 yıl önce
Bu meydana niye uçarlar ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ricardo ~ 8 yıl önce
Pegasus Havayolları'nın yatırımlarını takdirle karşılamakla beraber naçizane görüşlerimi paylaşmak istiyorum. Öncelikle belirteyim ki sivil havacılık konusundaki bilgi havalimanlarında uçuşlardan önce gördüklerim kadardır. Gördüğüm kadarıyla Pegasus uçakları bir dakika bile boş durmuyor. Öyle ki uçak iner inmez yolcuyu boşaltıp diğer seferin yolcusunu alıp devam ediyor. Bu sebeple de hemen her uçuşu mutlaka rötarlı oluyor. Bu uçakların bakım ve kontrolleri ne ara yapılıyor, personel ne zaman dinleniyor aklım almıyor. Zaten personele bakıyorsunuz suratlar beş karış. Hepsi yorgun ve bıkkın görünüyor. Uçaklarının en eskisi 2007 model yani yeni sayılabilecek yaşta (en azından Boeing'ler öyle) olması nedeniyle sıkıntı yaşanmıyor sanırım. Allah korusun inşallah Pegasus'un adı herhangi bir zamanda kazaya karışmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilota ~ 8 yıl önce
katilmiyorum, Ryanair ve EasyJet in aldigi oduller ortada iken Pegasus a bahane bulmayi dogru bulmuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 8 yıl önce
Bu kadar hızlı turnaround yapan şirkette kimse emniyetten bahsetmesin. Daha pushback bağlanmadan pushback istiyorlar. SHGM el atmalı bu işe. Bir de bütün pilotlara gel bana diyorlar. Önce sağladıkları şartlara baksınlar, herkes için herşey para değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
34 ~ 8 yıl önce
Sabiha da 10 tane pushback aracı var trafik bazen o kadar sıkışıyor ki push back için 17 18. Sıradasınız diyor ground. Birçok kez şahit oldum bunu TK da yapıyor. Operasyon görevlisi ile koordine kurup pushback arabası bağlı olmadan pushback izni istiyor. Zaten sıra sana gelene kadar en aşağı yarımsaat geçecek ve birde push back aracının gelip bağlanmasını bekleyip pushback isterse pushback zaman yine öteliyecek. Umarım durumunanlamışsımızdır. Bu olayın uçuş emniyeti ile alakası yoktur.
Uçuş koordinatör ~ 8 yıl önce
Bu daha nedir ki önümüzki günlerde kaza kırım olmaz inş ama böyle giderse uçuş işletme ve yer işletme direktörlüğü için acil yönetimdeki kararları yeniden gözden geçirmeleri gerek zaman baskısı yüzünden uçuş emliyet ve uçuş güvenliğinden taviz veren zihnıyet acil değişmesi gerek Yolcu ucakta olmadıgı zaman Lokal bagaj olsun tr bagaj olsun bagajın inmesi gerek Transfer bagaj ve yolcu bagaj esleştşrmesi yapılması gerek bunu yapmayan şirkete ne kadar güveneniliriz shgm yetkilerini uyarıyoruz burdan PEGASUS ATEŞLE OYNUYORSUN AMAN DIKKAT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayt ~ 8 yıl önce
30 Ekim Ercan - Antalya PC231 uçağının Antalyada piste teker koyacakken pistte başka uçak olması nedeniyle pas geçmesi hakkında henüz bir açıklama yok. Hata kimde merak ediyorum!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 8 yıl önce
Ercan'da pegasus'un yeterli sayıda teknik elemanı yok bunu defalarca anlattım işte olan oldu :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nası yani ~ 8 yıl önce
orda yeterli personel olup olmadığını da nerden çıkardınız? bu bir.. ikincisi bildiğim kadarıyla olay Ercana inişte oluyor. teknik ekibin çok olması o meydana inişi daha mı güvenli kılıyor? hiç teknisyenin olmadığı meydanlara hiç uçmayalım o zaman..
Call centerı aramak ~ 8 yıl önce
Call center ı aramak biletten daha pahalı be

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nilufer ~ 8 yıl önce
Pegasus hy yuzunden atlasglobal 4 saattir rotarda. Magosaya taksiyle gitmek zorunda kalacagim. Kim karsilayacak benim zararimi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tp ~ 8 yıl önce
Akp yüzünden gençliğim gitti. İşsiz kaldım. Kim ödeyecek bunun hesabını
Tgs ~ 8 yıl önce
Acaba burun tekeri neden patlamis..? Ilginc ? Gecmis olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000