07 Kasım 2018, Çarşamba 11:13:45

Ryanair yerde uyuyan ekibi işten çıkardı

Havayolu şirketi Ryanair, geçen ay İspanya'daki bir havaalanındaki ofislerinde yerde uyurken görüntülenen altı kabin görevlisini işten çıkardı.
  • Ekip Planlama çalışanlarının yılda 2 kez bu tür uçuşlara katılması, empati yeteneklerini geliştirerek ekiplerin yaşadığı sıkıntıları anlamalarını sağlayacaktır. Uçuş ekiplerinin özverilerini istismar eden şirketler (kraldan daha kralcı memurlar) bu rezilliklerin sorumlusudur. Bir otel ayarlamaktan aciz veya bundan çekinen mahlukların ve buna göz yuman yöneticilerin sonucudur bu görüntüler. Bıçak kemiğe dayanmış ve şikayetlerini dinlemeyen yöneticileri protesto / ders olsun diye yapılmış bir protesto eylemi bence. Sivil Havacılık Otoritesi bu görüntüleri ihbar kabul edip, uçuş yöneticileri ve şirket hakkında işlem yapmalıydı.
  • İnternette o odanın güvenlik kamera görüntüleri paylaşılmış. Durum açık ve net. Kabin ekibi poz veriyor ve ayağa kalkıp sandalyelerine geri dönüyor. Belki yeteri kadar sandalye ve yiyecek yoktu ama bu harekete ne gerek vardı. Sonuç olarak nerede çalışırsanız çalışın, çalıştığınız şirketi kötülerseniz kapının önüne konulursunuz.
  • Iste avrupada torpil olmadigindan adamin gozunun yasina bakmazlar boyle kulagindan tutup isden atarlar, yapdigin ise bakarlar.
  • Ryanair ağır tazminat ödemesi yapacak gibi gözüküyor. Ekip sendikalı ve Avrupalı olduğu için işverenin işi zor. Hemen havalanmayın; biz sendikasız çalışanlarız ve sendikalı olanların bile "arkasında" işverenle birlikte sendika da var. Allahtan Türkiye'de halen mahkemeler var; 8-10 yıl sonra haklarınızı alabiliyorsunuz....
  • Dik dur eğilme bu millet seninle!!!
  • Dik dur eğilme bu millet seninle!!!
  • Laiklik insan hakları Yurttaşlar sesiniz çıkmiyi bunlara
  • Vazgectim ryanair'e gecmiyorum. Onlarin da bizim yonetimden farki yok demekki.. malatya git gel samsun yat'a devam..
  • 14 ekim olmasin o
  • Batıda demokrasi var yaa, insan hakları var,protesto özgürlüğü var,sesini duyurmak için eylem yapma hakkınız var..Neden böyle oldu ?

Havayolu şirketi Ryanair, geçen ay İspanya'daki bir havaalanındaki ofislerinde yerde uyurken görüntülenen altı kabin görevlisini işten çıkardı.

Şirketin sahnelenerek çekildiğini öne sürdüğü fotoğraf, internette yaygın bir şekilde paylaşıldı.

Kabin görevlilerini temsil eden Portekiz sendikası ise karara sert tepki gösterdi.

Ryanair'in bir sözcüsü, söz konusu kabin görevlilerinin ağır suistimal nedeniyle işten çıkarıldığını açıkladı.

14 Kasım'da, Portekiz şehri Porto'ya giden uçakların rotalarının değişmesi ardından 20 kabin görevlisi, Malaga havalimanında zaman geçirmek zorunda kalmıştı.

Bununla birlikte Ryanair hiçbir kabin görevlisinin yerde uyumadığını öne sürdü.

Şirket, "Kabin ekibi kabin odasında kısa bir zaman geçirdikten sonra VIP salonuna geçti ve ertesi gün Porto'ya gitti" açıklamasını yaptı.

Ryanair, medyada haberlere neden olan fotoğrafın şirketin itibarına zarar verdiğini belirtti.

Portekiz'deki havacılık çalışanlarının sendikası SNPVAC ise Ryanair'in olayla ilgili verdiği bilgilerin doğru olmadığını, kabin ekibinin 01.30-06.00 saatleri arasında, minimum düzeyde dinlenme olanakları bulunan bir odaya konduğunu belirtti.

Sendika, "kabin görevlilerinin burada yiyecek, içecek ve hatta oturacak bir yerleri olmadan bırakıldığını, sadece sekiz kişiye yetecek kadar oturacak yerin olduğunu" öne sürdü.

SNPVAC, çalışanların saat 06.00'da VIP salonuna alındığını belirtti.

Şirket, fotoğrafın sosyal medyada paylaşılması ardından eleştirilere maruz kalmıştı.

Ryanair yerde uyuyan ekibi işten çıkardı

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Kpt ~ 5 yıl önce
Ekip Planlama çalışanlarının yılda 2 kez bu tür uçuşlara katılması, empati yeteneklerini geliştirerek ekiplerin yaşadığı sıkıntıları anlamalarını sağlayacaktır. Uçuş ekiplerinin özverilerini istismar eden şirketler (kraldan daha kralcı memurlar) bu rezilliklerin sorumlusudur. Bir otel ayarlamaktan aciz veya bundan çekinen mahlukların ve buna göz yuman yöneticilerin sonucudur bu görüntüler. Bıçak kemiğe dayanmış ve şikayetlerini dinlemeyen yöneticileri protesto / ders olsun diye yapılmış bir protesto eylemi bence. Sivil Havacılık Otoritesi bu görüntüleri ihbar kabul edip, uçuş yöneticileri ve şirket hakkında işlem yapmalıydı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haklı ~ 5 yıl önce
İnternette o odanın güvenlik kamera görüntüleri paylaşılmış. Durum açık ve net. Kabin ekibi poz veriyor ve ayağa kalkıp sandalyelerine geri dönüyor. Belki yeteri kadar sandalye ve yiyecek yoktu ama bu harekete ne gerek vardı. Sonuç olarak nerede çalışırsanız çalışın, çalıştığınız şirketi kötülerseniz kapının önüne konulursunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 5 yıl önce
Sen THY de çalışıyon herhalde tuzun kuru nolacak..
TC ~ 5 yıl önce
Iste avrupada torpil olmadigindan adamin gozunun yasina bakmazlar boyle kulagindan tutup isden atarlar, yapdigin ise bakarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 5 yıl önce
Ryanair ağır tazminat ödemesi yapacak gibi gözüküyor. Ekip sendikalı ve Avrupalı olduğu için işverenin işi zor. Hemen havalanmayın; biz sendikasız çalışanlarız ve sendikalı olanların bile "arkasında" işverenle birlikte sendika da var. Allahtan Türkiye'de halen mahkemeler var; 8-10 yıl sonra haklarınızı alabiliyorsunuz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ryanair ~ 5 yıl önce
Dik dur eğilme bu millet seninle!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ryanair ~ 5 yıl önce
Dik dur eğilme bu millet seninle!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Demokrasi ~ 5 yıl önce
Laiklik insan hakları Yurttaşlar sesiniz çıkmiyi bunlara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keko ~ 5 yıl önce
Vazgectim ryanair'e gecmiyorum. Onlarin da bizim yonetimden farki yok demekki.. malatya git gel samsun yat'a devam..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ryan ~ 5 yıl önce
14 ekim olmasin o

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Patagonya ~ 5 yıl önce
Batıda demokrasi var yaa, insan hakları var,protesto özgürlüğü var,sesini duyurmak için eylem yapma hakkınız var..Neden böyle oldu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000