23 Mart 2016, Çarşamba 10:14:28

Ryanair yolcuları çileden çıkardı

İrlanda havayolu şirketi Ryanair, Brüksel havaalanında meydana gelen saldırıların ardından uçak biletlerini değiştirmek isteyen 28 kişilik bir grubtan 6 bin pound (yaklaşık 24 bin lira) ekstra ücret isteyince terör mağdurları çileden çıktı.
  • Force major ,bu tür durumlarda yolcuların seyahat etme özgürlüğü olduğu gibi , seyahatten vazgeçme özgürlüğüde vardır, bu nedenle bu tür durumlarda planlama kötü senaryoya göre yapılır, ryan air burda hatalı, örneklerini birçok havayolunda bulabilirsiniz..
  • Türkiye'de olsa hemen herkes yok Pegasus yine pegasus bilmem ne derdi :) cansın low cost ;)
  • Ryan air haklı. 1 gün bekle öyle git, ama korkudan bekleyemiyorlar. O zaman parana kıyacaksın ya da başka firmadan bilet alıcaksın
  • ryanair'in niye gaddarca olduğunu çözemedim. charleroi zaten ucuzcu havayollarının brüksele 1-2 saat uzaklıktaki bir havalimanı. dolayısı ile standart değişim prosedürlerini uygulaması gayet normal.
  • burada ryanair hakli cunku butun herkes erkene almaya calisirsa nasil basa cikilacak? Bru dan almis olsalar tamam ama oteki havalimanindan almislar

Brüksel’de dün meydana gelen, IŞİD’in üstlendiği terör saldırılarının ardından Belçika’dan akşam kalkacak olan uçaklarına binmek istemeyen ve hemen ülkelerine dönmek isteyen İngiliz bir grup biletlerini değiştirmek istedi.

İrlandalı havayolu şirketi Ryanair’den aldıkları biletleri değiştirmek isteyen 28 kişilik İngiliz grup, havayolu şirketinin ‘gaddarca’ olarak niteledikleri tavrıyla karşılaştı. Ryanair yolculardan kişi başı 60 pound değişim ücreti ve 154 pound bilet farkı  isteyince, İngiliz yolcular çileden çıktı.

Brüksel’in Charleroi Havalimanı’na gelen yolcuların dönüş biletleri bu akşam için alınmıştı. Ancak yeni bir saldırı olması endişesiyle biletlerini değiştirip dün akşamki ilk uçakla geri dönmek istediler. Bir iş davetiyle Brüksel’e gelen ve yaşları 18 ila 80 arasında değişen grup, havayolu şirketinin toplamda 6 bin poundluk (24 bin lira) değişim ücreti istemesini zalimce olarak niteledi.

Tüm şehrin terör tehlikesi altında bulunduğunu belirten grup, şirket yetkilisyle konuşmak için de saatlerce beklediklerini dile getirdi.

Ryanair ise konu üzerine bir açıklama yaparak, “Önceliğimiz patlamanın meydana geldiği Zaventem Havalimanı’nı kullanan veya kullanacak yolcular için.” diyerek diğer havalimanlarından bilet alanlar için ücretsiz bir değişim yapamayacaklarını belirtti.

Ryanair yolcuları çileden çıkardı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

ACENTE ~ 8 yıl önce
Force major ,bu tür durumlarda yolcuların seyahat etme özgürlüğü olduğu gibi , seyahatten vazgeçme özgürlüğüde vardır, bu nedenle bu tür durumlarda planlama kötü senaryoya göre yapılır, ryan air burda hatalı, örneklerini birçok havayolunda bulabilirsiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 8 yıl önce
Türkiye'de olsa hemen herkes yok Pegasus yine pegasus bilmem ne derdi :) cansın low cost ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkish man ~ 8 yıl önce
Ryan air haklı. 1 gün bekle öyle git, ama korkudan bekleyemiyorlar. O zaman parana kıyacaksın ya da başka firmadan bilet alıcaksın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karşıyakalı ~ 8 yıl önce
ryanair'in niye gaddarca olduğunu çözemedim. charleroi zaten ucuzcu havayollarının brüksele 1-2 saat uzaklıktaki bir havalimanı. dolayısı ile standart değişim prosedürlerini uygulaması gayet normal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eee ~ 8 yıl önce
burada ryanair hakli cunku butun herkes erkene almaya calisirsa nasil basa cikilacak? Bru dan almis olsalar tamam ama oteki havalimanindan almislar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000