29 Ağustos 2018, Çarşamba 09:33:19

Ryanair'de kriz sona erdi

İtalyan pilotlar sendikası ANPAC Salı günü yaptığı açıklamada, 300'den fazla İtalyan Ryanair pilotunun toplu iş sözleşmesini onayladığını belirtti.
  • Hakkını aramaya kalksan, “Nankör, Vatan Haini, Alman ajanı, terörist vb” ilan ederler. Ne diyelim, birey olmaktan, vatandaş olmaktan çıkıp, kölelik düzenine, ne verirlerse şükredelim, sesimizi çıkarmayalım anlayışına geçilince böyle oluyor.

İtalyan pilotlar sendikası ANPAC Salı günü yaptığı açıklamada, 300'den fazla İtalyan Ryanair pilotunun toplu iş sözleşmesini onayladığını belirtti.

Avrupa’nın en büyük ekonomik havayolu şirketi İrlanda merkezli Ryanair, pilotların grevi nedeniyle zor durumdaydı. Ancak hava yolu şirketi, geçen hafta İrlandalı pilotları temsil eden sendikayla anlaşmaya vardı. 

İtalyan pilotlar sendikası ANPAC Salı günü yaptığı açıklamada, İtalya'daki 300'den fazla Ryanair pilotunun, 8 ay süren müzakerelerden sonra toplu iş sözleşmesini onayladığını belirtti.

Ryanair ayrıca çalışanlarını koruyacak daha fazla anlaşma sağlanmasını umduğunu açıkladı.

Ryanair ofis şefi Eddie Wilson yaptığı açıklamada, "İtalyan pilotlarımızla yaptığımız bu ilk toplu iş sözleşmesini memnuniyetle karşılıyoruz ve kısa bir süre sonra İrlanda pilotlarımızı kapsayan benzer bir anlaşmanın süreceğini umuyoruz" ifadelerine yer verdi.

Wilson, "İngiltere, Almanya ve İspanya'daki sendikalarımızı önümüzdeki günlerde buluşmaya davet ettik. Böylece pilotlarla diğer pazarlardakine benzer bir toplu iş sözleşmesi müzakere edebileceğimizi umuyoruz" dedi.

ANPAC, şu anda İtalya merkezli Ryanair uçuş görevlileri için toplu iş sözleşmesi yapmak üzere Fit CISL ve Anpav sendikalarıyla çalıştığını söyledi.

Ryanair grevleri

Avrupa'da Air France ve Lufthansa'yla başlayan havayolu şirketleri protestoları, İrlanda merkezli Ryanair'e sıçramıştı.

Ryanair'de Temmuz ayında İspanya, Belçika, Portekiz ve İtalya'da kabin görevlileri greve gitmiş, şirketin 100 bin yolcuyu etkileyen 600 uçuşu iptal edilmişti.

Çalışma koşullarının iyileştirilmesini, maaşlarının artırılmasını ve Ryanair'in merkezinin bulunduğu İrlanda'nın değil çalıştıkları ülkelerin yasalarına tabi olmak isteyen pilotlar, sendikaların çağrısıyla bu ayın başında 5 Avrupa ülkesinde greve gitmişti.

Ryanair'de kriz sona erdi

Yorumlar

Kölelik düzeni de bizde. ~ 6 yıl önce
Hakkını aramaya kalksan, “Nankör, Vatan Haini, Alman ajanı, terörist vb” ilan ederler. Ne diyelim, birey olmaktan, vatandaş olmaktan çıkıp, kölelik düzenine, ne verirlerse şükredelim, sesimizi çıkarmayalım anlayışına geçilince böyle oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000