25 Mayıs 2015, Pazartesi 16:18:19

Ryanair'den sıra dışı tasarruf

Düşük maliyetli havayolu şirketlerinden Ryanair, uzun süredir yolcularını uçaklarında bulunan merdivenlerle indirerek hem vakitten hem de yer hizmetlerinden tasarruf ediyor.
  • Gayet mantikli ve guzel bir cozum bir arkadas yorumunda tam izlemedik galiba 30 sn degil 70 sn de iniyor demis ya kendisi hic ucaga binmedi yada havalanindaki yogunluktan haberi yok ben yarim saat koruk bekledigimi biliyorum.lutfen yorum yapmak amacli yapmayin
  • ryanair yokken biz yapıyorduk bunu zaten. 734 lerde de vardır bu. ancak yolcudan tam not almasına biraz şaşırdım. herhalde inen ilk 10 yolcuya sordular. 29ncu row da oturanın sakalı çıkıyor uçaktan inecek diye. yaşlı ve çocuklar içinde çok dik ve basamakları çok kısadır.
  • havalimani otoritesi müsaade ediyorsa ifadesi bizim memlekette ise yaramaz,kaldı ki herkes zamanında görev yerinde bulunduğu sorun olmaz.uçağın arka kapısından kim inecek,en arkadaki mehmet bey en onden inmeyimi beklicek?
  • türkiyedeki malum lowcost'çu yolcuların atığından elektrik üretip bunu kabin aydınlatmalara verirmi?
  • Videoyu tam izlemedik galiba 30 sn demiş adamlar 70 sn de anca kurdu sistemi. Bu zamana kadar kaç tane merdiven yanasir. Rynair yer hizmet lerine para kaptırmamak için bu işe girişmiş belliki. Onun bakim maliyetlerini hesaba kattilarmi acaba.
  • Sanirim ben yazmaya siz de duzeltmeye devam edeceksiniz. Pekiyi birlesik yazilir, ilkokuldaki derslerinizden pekiyi almis olabilseydiniz bunu rahatlikla hatirlardiniz.
  • Yakında AMERİKA seferlerine başladıklarında ÇOK FİRMANIN canını yakacaklar
  • Engelliler için nasıl bir yol izleniyor, bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim Selamlar
  • Varoşluk ayol
  • Ryan, 5 uçar 4 off verir, iyide para verir. Asıl sıkıntı base baskısıdır, isteneni veremezsen kendini evinden uzakta bir basede bulabilirsin. Pilotların kaçacağı bir yer yok çünkü Avrupa bayrak taşıyıcılarına yılda belki 3000 başvuru olur ancak asıl kaynaklarıda kendi uçuş okullarıdır alım azdır o yüzden. Örn: Lufthansa.Diğerleride ryan kadar para vermez, belki norwegian!OYüzden bizim memleketimiz gibi ülkelerde dolusuyla Avrupalı uçar. bir tek Araplar,uzak doğu birde biz varız çok para kazandıracak. Orada yaşamayı göze alan gider çalışır, ryan airden gelmek araplar için tercih sebebidir çünkü eğitim kalitesi yüksektir.

Düşük maliyetli havayolu şirketlerinden Ryanair, uzun süredir yolcularını uçaklarında bulunan merdivenlerle indirerek hem vakitten hem de yer hizmetlerinden tasarruf ediyor. Uçakta bulunan merdivenle yolcularını indiren şirket, bekleme sürelerini de böylece minimuma indiriyor.

Türkiye'de ucuz taşımacılığın öncüsü Pegasus'a ilham kaynağı olabilecek bu sistem, Ryanair yolcuları tarafından da tam not alıyor.

Havayolu101 sitesinde yer alan haberde şu ifadeler kullanılıyor:

Airbus ve Boeing firmaları tarafından üretilen jet yolcu uçakları bir havalimanında yolcu indirip bindirmek için temelde iki farklı yöntemi kullanır.

Yolcular ya uçağa yanaşan ve ilgili meydanda yer işletme hizmeti veren bir şirkete ait merdivenli araç ile, ya da uçağa doğrudan bağlanan bir körük ile iniş/binişlerini gerçekleştirir.

Pek iyi; uçaklara yolcu iniş/binişini sağlamak için bunların dışında üçüncü bir yol daha var mıdır acaba?

Cevap:

Evet, vardır.

Düşük maliyetli taşıyıcı iş modelinin Avrupa’daki piri konumundaki Ryanair, uygun durumlarda yolcularının iniş/binişlerini, üçüncü bir alternatifle sağlıyor.

Şirketin filosundaki tüm Boeing 737’ler, air stair olarak tâbir edilen ve uçağın ön kapısının hemen altındaki bölümde bulunan merdivenlerle donatılmış durumda.

Havalimanı kuralları müsade ediyorsa, Ryanair 737’si körüğe yanaşmak veya merdivenli aracı beklemek yerine, kendi otomatik merdivenini kullanmayı tercih ediyor.

Uçağın park pozisyonuna ulaşmasının hemen ardından kabin ekibi, içerideki bir düğmeye basarak merdivenin açılmasını sağlıyor.

Merdivenden sonra uçağın kapısı da tamamen açılarak, merdivenin koruganları yine bir kabin memuru tarafından gerekli yerlere takılıyor.

Böylece 30 saniye gibi kısa bir süre içerisinde uçak, yolcuların inişine hazır hale getiriliyor.

Ryanair gibi, maliyet denildiğinde adeta arslan kesilen bir şirket bu sayede bir çok kuşu birden avlamış oluyor:

1- Uçakların yerde kalış süresi azalıyor,

2- Yolcu iniş/binişleriyle ilgili herhangi bir yer hizmeti alınmıyor ve,

3- Yeterli seviyede yer işletme hizmeti bulunmayan ücra havalimanlarına operasyon yapılabiliyor.

Sonuçta Ryanair’in operasyonel maliyetleri en aza indirgenmiş oluyor.

Boeing 737’lerde kullanılan bu merdivenler, Zodiac Aerospace bünyesindeki Monogram Systems firması tarafından üretiliyor.

Firmanın web sitesindeki bilgiye göre, aluminyumdan üretilen merdivenin ağırlığı 145 kilogram.

Bu durumda akla tabii olarak, her uçuşta taşınan 145 kiloluk bu merdivenlerin, akaryakıt tüketimine olan menfî etkisi geliyor.

Ama şundan son derece eminiz ki, uçağın gövdesinde sabit bir merdiven bulunmasının getiri ve götürüsü Ryanair yönetimi tarafından ince elenip sık dokunmuş ve sonuçta kârlı olacağına karar verilerek bu yönde bir karar alınmıştır.

İşte Cork Havalimanı’nda çekilen bir görüntü ve Ryanair’in Boeing 737’sinde bulunan sabit merdivenin gerçek operasyon ortamındaki işleyişi. (Videonun ikinci dakikasından itibaren görülebilir)

Ryanair'den sıra dışı tasarruf

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Gayet mantikli ve guzel bir cozum bir arkadas yorumunda tam izlemedik galiba 30 sn degil 70 sn de iniyor demis ya kendisi hic ucaga binmedi yada havalanindaki yogunluktan haberi yok ben yarim saat koruk bekledigimi biliyorum.lutfen yorum yapmak amacli yapmayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
peh... ~ 9 yıl önce
ryanair yokken biz yapıyorduk bunu zaten. 734 lerde de vardır bu. ancak yolcudan tam not almasına biraz şaşırdım. herhalde inen ilk 10 yolcuya sordular. 29ncu row da oturanın sakalı çıkıyor uçaktan inecek diye. yaşlı ve çocuklar içinde çok dik ve basamakları çok kısadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
havalimani otoritesi müsaade ediyorsa ifadesi bizim memlekette ise yaramaz,kaldı ki herkes zamanında görev yerinde bulunduğu sorun olmaz.uçağın arka kapısından kim inecek,en arkadaki mehmet bey en onden inmeyimi beklicek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 9 yıl önce
türkiyedeki malum lowcost'çu yolcuların atığından elektrik üretip bunu kabin aydınlatmalara verirmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Videoyu tam izlemedik galiba 30 sn demiş adamlar 70 sn de anca kurdu sistemi. Bu zamana kadar kaç tane merdiven yanasir. Rynair yer hizmet lerine para kaptırmamak için bu işe girişmiş belliki. Onun bakim maliyetlerini hesaba kattilarmi acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
editor ~ 9 yıl önce
Sanirim ben yazmaya siz de duzeltmeye devam edeceksiniz. Pekiyi birlesik yazilir, ilkokuldaki derslerinizden pekiyi almis olabilseydiniz bunu rahatlikla hatirlardiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yakında AMERİKA seferlerine başladıklarında ÇOK FİRMANIN canını yakacaklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Engelliler için nasıl bir yol izleniyor, bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim Selamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
okşan ~ 9 yıl önce
Varoşluk ayol

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ryan, 5 uçar 4 off verir, iyide para verir. Asıl sıkıntı base baskısıdır, isteneni veremezsen kendini evinden uzakta bir basede bulabilirsin. Pilotların kaçacağı bir yer yok çünkü Avrupa bayrak taşıyıcılarına yılda belki 3000 başvuru olur ancak asıl kaynaklarıda kendi uçuş okullarıdır alım azdır o yüzden. Örn: Lufthansa.Diğerleride ryan kadar para vermez, belki norwegian!OYüzden bizim memleketimiz gibi ülkelerde dolusuyla Avrupalı uçar. bir tek Araplar,uzak doğu birde biz varız çok para kazandıracak. Orada yaşamayı göze alan gider çalışır, ryan airden gelmek araplar için tercih sebebidir çünkü eğitim kalitesi yüksektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000