16 Temmuz 2019, Salı 15:13:00

Ryanair'e 737 MAX darbesi

Düşük maliyetli seferler düzenleyen hava yolu şirketi Ryanair Boeing 737 MAX tipi uçakların teslimatının gecikmesi sebebiyle gelecek kış ve 2020 yazından itibaren bazı havaalanı merkezlerini kapatacağını açıkladı.
  • Guzel ucaktir, ancak yazilim hatasi hos olmadi ve yazik can aldi, Ilgili firma bu konuda kamuoyuna yeterli aciklama da da bulunmadi...Son yaptigi ise firmanin daha buyuk bir hatasidir, zihniyetin degismedigine onemle isaret eder, bunun anlami ben Ders Almadim ve sizleri onemsemiyorum demektir..Aci olanda aslinda budur..
  • Bunlara da dayilansin Boeing. Lion air e her türlü gideri yapıyordu.

Düşük maliyetli seferler düzenleyen hava yolu şirketi Ryanair Boeing 737 MAX tipi uçakların teslimatının gecikmesi sebebiyle gelecek kış ve 2020 yazından itibaren bazı havaalanı merkezlerini kapatacağını açıkladı.

İrlanda merkezli hava yolu şirketi yaptığı yazılı açıklamada mayıs 2020’ye kadar 58 Boeing 737 MAX uçağı almayı planlarlarken, Boieng’de çıkan sorunlar sebebiyle ancak 30 uçağı teslim alabileceklerini belirtti. Ryanair bu durum karşısında bazı faaliyetlerini sınırlandırma kararını aldı.

Şirketin CEO’su Michael O'Leary konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Teslimatın gecikmesi bizi bazı havaalanı merkezlerinde faaliyetlerimizi azaltmaya ve yakın gelecekte bazı merkezlerimizi kapatmaya zorlayacak." dedi.

Hangi merkezlerin kapatılacağını belirtmeyen O'Leary, şirket için en az karlı havaalanı merkezlerinin kapatılabileceğini ve bu değişiklikler öncesinde işçi sendikalarıyla görüşmelere başladıklarını belitti.

Ryanair filosunun tamamını ABD'li uçak üreticisi Boeing’den temin ediyor. Boeing yaşadığı kriz ise Ryanair gibi birçok havayolu şirketini etkiledi.

Boeing 737 Max 8 krizi

Etiyopya Hava Yollarına ait Boeing 737 Max 8 tipi yolcu uçağı, 10 Mart'ta Addis Ababa'dan Kenya'nın başkenti Nairobi'ye gitmek için havalandıktan kısa süre sonra düşmüş, uçaktaki 157 kişi hayatını kaybetmişti.

Endonezya'da ise Lion Hava Yollarına ait "JT 610" sefer sayılı Boeing 737 Max 8 tipi uçak, 29 Ekim 2018'de, Cakarta'dan Sumatra Adası'ndaki Pangkal Pinang şehrine gitmek üzere havalandıktan kısa bir süre sonra denize çakılmıştı. 189 kişinin yaşamını yitirdiği kaza, bu tip uçakların ilk kazası olarak tarihe geçmişti.

Etiyopya'daki kazanın ardından aralarında Türkiye, Çin, Etiyopya, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya'nın da aralarında bulunduğu birçok ülke "Boeing 737 Max" tipi uçakların operasyonlarını geçici olarak durdurmuş ve hava sahalarını bu uçuşlara kapatmıştı.

Her iki kazada da 737 Max tipi uçaklarda, hücum açısı sensörleri arasındaki veri uyuşmazlığının MCAS adı verilen kontrol sisteminin otomatik devreye sokmasının etkili olduğu belirtilmişti.

Boeing, 737 Max tipi uçakların hücum açısı sensörlerinin MCAS yazılımına yanlış veri sağlaması durumunda, ek güvenlik katmanları sağlayacak bir güncelleme yapacağını duyurmuştu. (euronews)

Ryanair'e 737 MAX darbesi

Yorumlar

Bu ucaklar ~ 5 yıl önce
Guzel ucaktir, ancak yazilim hatasi hos olmadi ve yazik can aldi, Ilgili firma bu konuda kamuoyuna yeterli aciklama da da bulunmadi...Son yaptigi ise firmanin daha buyuk bir hatasidir, zihniyetin degismedigine onemle isaret eder, bunun anlami ben Ders Almadim ve sizleri onemsemiyorum demektir..Aci olanda aslinda budur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ryanair ~ 5 yıl önce
Bunlara da dayilansin Boeing. Lion air e her türlü gideri yapıyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Löman Yak ~ 5 yıl önce
Koskoca Ryan Air, koskoca David oleary bile tüm yumurtaları tek sepete koymuş. Haketmisler, kapatsınlar. Yüzlerce uçağın var, cesitlenmeye gitsene, 5-10 ucaklik daracacik filon yok. Sadece koltuk arası mesafelerin dar

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000