23 Ekim 2019, Çarşamba 16:49:18

"Thomas Cook'un açığı kapandı"

Marmaris Belediyesi Ekim ayı meclisinin ikinci oturumunda 2020 yılı bütçesi kabul edildi.
  • Ulaştırma bakanlığı ve SHGM Ryanair'e Çorlu için slot vermez, bunu bir sonraki seçime kadar unutun. Ryanair yazın ortasında Düsseldorf Weeze'den Çorlu'ya 90 avroya uçarken THY Düsseldorf Uluslararası'ndan İstanbul Havalimanı'na 500 avrolara uçamaz. Aynı şey bayramlarda Paris için geçerli, Ryanair Beavais Hv.'dan Çorlu'ya 110 avroya uçarken, THY 4000-5000 TL'lere CDG'ye uçamaz. Maalesef THY kollanıyor ve bu sebepten dolayı ülkemizde slotlar açık pazar olarak nitelendirilemez.
  • Sayin Oktay, Birlesik Krallik disinda Avrupanin diger sehirlerinden Turkiyeye ucma izni Ryanair'e bizden kesinlikle cikmaz cunku karsilikli anlasmalar buna musaade etmiyor.
  • ryanair zaten dublin-dalaman uçuyor,turizmci dostlar 2020 ingiliz pazarı -%20 geçer bilginiz olsun,tek bir tane yeni rota yok,thomas cook boşluk dolmaz
  • Ryanair uçakları İrlanda tescilinde olduğu sürece, başka bir ülkeden doğrudan Türkiye'ye sefer düzenleyemezler. Ancak uçaklarını başka ülkedeki şirketlere kiralarsa ve o şirketin kodu ile uçarsa gelebilir. Easyjet bir ara Türkiye'ye İsviçre'den, İsviçre tescilli uçaklarla geliyordu.
  • Candır
  • Nerede hep rüzgar hep rüzgar palavra airlines
  • Çorlu'ya gel Ryanair!

Marmaris Belediyesi Ekim ayı meclisinin ikinci oturumunda 2020 yılı bütçesi kabul edildi. 135 milyon 100 bin lira olarak belirlenen oturumda gündeme geçilmeden önce yapılan görüşmelerde konu yine turizm oldu. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ile birlikte Çin, İngiltere ve Almanya seyahatlerine çıkan meclis üyelerinin ziyaretlerle ilgili görüşlerini anlattığı toplantıda, 2019 sezonunun turizm açısından verimli geçtiği vurgulandı.

Birleşik Krallık’ta olumlu dönüş

İngiltere’de birçok seyahat firması ile görüştüklerini söyleyen Oktay, “TUİ ile görüşmemiz çok olumlu sonuçlandı. Onların bu seneki rakamlarının yerine gelecek sezon için 130 bin kişilik bir artışları olacak. Bu çok önemli bir rakam. Bir miktar daha bunun üzerine çıkabilir miyiz diye görüşmelerimiz devam ediyor. Ardından EasyJet ile görüşmelerimiz oldu, olumlu yönde seyrediyor. Bir de Ryanair ile görüşmek için günübirlik Dublin’e gittik. Ryanair’in İngiltere’den Dalaman’a uçuşu yoktu. Görüşmeler neticesinde İngiltere’nin 6 şehrinden doğrudan uçuş için başvurularını yaptılar. Thomas Cook’un iflasının ardından doğan boşlukta Ryanair’in bu şekilde sahneye çıkması bizim ilerideki olası kayıplarımızı ciddi oranda absorbe edecektir. Bunun yanı sıra Ryanair ile Viyana, Prag, Vilnius ve Paris’ten de doğrudan Dalaman’a uçuş için görüşmeler yaptık” ifadesini kullandı.

2020 tahminleri çok iyi

Bir diğer seyahat firması Jet2Holidays ile Dalaman’da özel bir toplantı yapıldığını söyleyen Oktay, “Bizim hedefimiz her zaman dediğimiz gibi sezonu uzatmak. Ama Thomas Cook’la ilgili olağanüstü bir durum olduğu için elbette bunu da görüştük. Bu görüşmeler neticesinde diyebilirim ki biz Thomas Cook’un açığını kapattık. Jet2Holidays, normal operasyonun üzerine 227 bin daha kapasite ekledi. Easy Jet, Ryanair, On the Beach, TUİ derken herhalde 2020’de bu senenin bile üzerine çıkma ihtimalimiz belirdi. Bu gerçekten hem sektör adına, hem bölgemiz adına pozitif gelişmeler. Katkı sunan hem meclis üyelerimize hem de sektör temsilcilerine bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

2020 bütçe 135 milyon 100 bin lira

Değerlendirmelerin ardından gündeme geçildi. Marmaris Belediyesi’nin 2020 - 2024 Stratejik Planı’nın ve 2020 bütçesinin görüşüldüğü toplantıda Marmaris Belediyesi’nin daha verimli ve iyi hizmet vermesinin hedeflendiği, çalışmalarının belirlendiği plan oy çokluğu ile kabul edildi. 135 milyon 500 bin lira olarak belirlenen 2020 yılı bütçesi de yine oy çokluğu ile kabul gördü.

"Thomas Cook'un açığı kapandı"

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Sn. Yorumcu ~ 5 yıl önce
Ulaştırma bakanlığı ve SHGM Ryanair'e Çorlu için slot vermez, bunu bir sonraki seçime kadar unutun. Ryanair yazın ortasında Düsseldorf Weeze'den Çorlu'ya 90 avroya uçarken THY Düsseldorf Uluslararası'ndan İstanbul Havalimanı'na 500 avrolara uçamaz. Aynı şey bayramlarda Paris için geçerli, Ryanair Beavais Hv.'dan Çorlu'ya 110 avroya uçarken, THY 4000-5000 TL'lere CDG'ye uçamaz. Maalesef THY kollanıyor ve bu sebepten dolayı ülkemizde slotlar açık pazar olarak nitelendirilemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ryanair ~ 5 yıl önce
Sayin Oktay, Birlesik Krallik disinda Avrupanin diger sehirlerinden Turkiyeye ucma izni Ryanair'e bizden kesinlikle cikmaz cunku karsilikli anlasmalar buna musaade etmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ryanair ~ 5 yıl önce
ryan air zaten guney irlandali (birlesik kralliga dahil olmayan kisim). ingiltere’den ucus yaparsa zaten 3. parti bir ulkeden bize ucus yapmis olacak. diger avrupa ulkelerinden de gelmesi ayni sey.
hakan mutlu ~ 5 yıl önce
ryanair zaten dublin-dalaman uçuyor,turizmci dostlar 2020 ingiliz pazarı -%20 geçer bilginiz olsun,tek bir tane yeni rota yok,thomas cook boşluk dolmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürücü ~ 5 yıl önce
Ryanair uçakları İrlanda tescilinde olduğu sürece, başka bir ülkeden doğrudan Türkiye'ye sefer düzenleyemezler. Ancak uçaklarını başka ülkedeki şirketlere kiralarsa ve o şirketin kodu ile uçarsa gelebilir. Easyjet bir ara Türkiye'ye İsviçre'den, İsviçre tescilli uçaklarla geliyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dub ~ 5 yıl önce
Ryanair in halihazirda Irlanda AOC ye ek olarak UK (rRyanair UK), Polonya (Buzz), Malta (air Malta) ve Avusturya (Lauda) AOC leri mevcut. Hepsi ayri sirketler ama Ryanair grup altinda. Gerekirse rahatlikla kullanirlar seferler icin.
Ryanair ~ 5 yıl önce
Candır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rüzgar airlines ~ 5 yıl önce
Nerede hep rüzgar hep rüzgar palavra airlines

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tekira ~ 5 yıl önce
Çorlu'ya gel Ryanair!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen önce ~ 5 yıl önce
Yazmayı ogren
TEQ ~ 5 yıl önce
Corlu kesinlikle ihya olur Ryanair gelmesiyle.Corlu onlar icin tipik bir hedef havalimani.
sürücü ~ 5 yıl önce
Çorlu -Dublin çok yolcu olmaz. Başka bir yere de sefer yapamaz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000