14 Aralık 2021, Salı 14:40:16

Sabiha Gökçen PTS sistemini hayata geçirdi

Avrupa’nın en büyük 8’nci havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen, dijital dönüşüm alanındaki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.
  • Süper demek başka firma yoktu. Veya araba mecbur kaldılar
  • Hayırlı olsun dış hatlar baya yoğun oluyor işler bu sekil daha hızlı olur
  • teknolojinin emeklerinden faydalanmak çok güzel, peki burdan alınan verileri saha ekibi dedikleri birimlere ilettikten sonra kaç kişi takip edecek? bir ekip de görülen yoğunluğa müdahale edecek kaç kişi var?
  • Bula bula dubai firmasını bulmuşlar. Arap sevdası sizde de moda oldu herhalde
  • dort kisilik 3 vardiya ekip yani 12 kisiye is imkani saglayabilecek iken dubai ye parayi bayilmislar. Londra amsterdam hep insanlar yapiyor bu isleri.Turuncu veya sari yelekli ingilizce bilen universite ogrencisi veya mezununa is imkani saglayabilirdiniz Zaten issizlik tavan yapmis. Cok teknoloji gerektirecek bir durum degil yazik

Avrupa’nın en büyük 8’nci havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen, dijital dönüşüm alanındaki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, terminal içerisindeki operasyonların planlanması ve yolcu ihtiyaçlarının hızlı bir şekilde karşılanması için Dubai Technology Partners (DTP) ve Xovis iş birliği ile kalabalık yönetimi sağlayan Xovis PTS (Passenger Tracking System) projesini hayata geçirdi.

2020 yılını 8. sırada tamamlayan ve CAPA verilerine göre 2021 yılının ilk 7 ayında Avrupa’nın en yoğun 4. havalimanı konumuna yükselen İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, operasyonel süreçlerinde dijital çözümler kullanarak yolcularına daha konforlu ve zaman kazandıran yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Dubai Technology Partners (DTP) ve Xovis ile birlikte Xovis PTS projesini geliştiren İSG, operasyonlarının daha iyi kontrol edilmesi ve planlanması için havalimanı ekiplerinin yapay zeka özellikli sensörler aracılığı ile gerçek zamanlı verilere ulaşımını sağlayacak.

Xovis PTS projesi kapsamında, iç ve dış yolcu alanlarının yanı sıra terminal girişlerine, ortak kullanım alanlarına ve hollere yerleştirilen yapay zeka teknolojili 184 adet sensör, yolcu konumlarını doğru olarak yakalayarak havalimanı ekiplerine gerçek zamanlı veri akışı sunuyor. ISG ekipleri kalabalığın yönetimini kolaylaştıran bu veriler sayesinde yolcu yoğunluğu olan bölgelerde gerekli çözümler üretebiliyor ve yoğunluk oluşmadan operasyonlarını önceden planlayabiliyor. Ayrıca geçmiş verileri kullanarak verimliliği ve hizmet düzeyi anlaşmalarına bağlılığı analiz edebiliyor.

İleri teknolojiyi operasyonel süreçlerine entegre ederek yolcularına en iyi deneyimi yaşatmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten ISG CEO’su Berk Albayrak, “İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı olarak, dünya standartlarındaki hizmetimizi yeni yatırımlarla güçlendirmeye devam ediyoruz. Son olarak Dubai Technology Partners (DTP) ve Xovis iş birliğinde hem yolcularımıza hem de havalimanı ekiplerimize fayda sağlayacak Xovis PTS projesini hayata geçirdik. Havalimanının dört bir yanına yerleştirilen yapay zeka teknolojili sensörler ile terminal içerisindeki yolcu akışını kolaylıkla yönetebiliyoruz. Ekiplerimize gerçek zamanlı olarak sağlanan veri akışı ile operasyonlarımızı daha verimli hale getiriyoruz. Yolcularımızın bekleme sürelerini azaltarak onlara zaman kazandırdığımız bu teknoloji ile özellikle pandemi döneminde sıkı bir şekilde uyguladığımız tedbirlerimize ek olarak sosyal mesafe düzenlemelerine uyum konusunda da hızlı çözümler üretebiliyoruz” dedi.

DTP Genel Müdürü Abdul Razzak Mikati, “İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın dijital dönüşümünün bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın temel performans göstergelerine ulaşmasına yardımcı olmak ve yolcu akışında ortaya çıkabilecek zorluklara zamanında gerekli önlemleri almak için deneyim ve yeteneklerimizi kullanarak bu önemli projeyi hayata geçirdik” dedi.

Xovis CEO'su Andreas Fähndrich, “Proje ile veri akışı aracılığıyla, girişlerdeki ekranlarda canlı bekleme süreleri görüntülenerek, girişler arasında dengeli bir yolcu akışı sağlanarak müşteri memnuniyetinin artırılması hedefleniyor. Tuvalet girişlerindeki doluluk seviyelerini gösteren ekranlar aracılığıyla yolcular bekleme sürelerini takip edebiliyor. Bu teknoloji, havalimanında oluşan kalabalık bölgeleri otomatik ve doğru bir şekilde tespit edebiliyor” dedi.







Sabiha Gökçen PTS sistemini hayata geçirdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Arabesk ~ 2 yıl önce
Süper demek başka firma yoktu. Veya araba mecbur kaldılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saw ~ 2 yıl önce
Hayırlı olsun dış hatlar baya yoğun oluyor işler bu sekil daha hızlı olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dve ~ 2 yıl önce
teknolojinin emeklerinden faydalanmak çok güzel, peki burdan alınan verileri saha ekibi dedikleri birimlere ilettikten sonra kaç kişi takip edecek? bir ekip de görülen yoğunluğa müdahale edecek kaç kişi var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dxb ~ 2 yıl önce
Bula bula dubai firmasını bulmuşlar. Arap sevdası sizde de moda oldu herhalde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dxb'ye ~ 2 yıl önce
Muhalif olacağız diye Arap düşmanı ırkçı oldunuz.
Firat ~ 2 yıl önce
dort kisilik 3 vardiya ekip yani 12 kisiye is imkani saglayabilecek iken dubai ye parayi bayilmislar. Londra amsterdam hep insanlar yapiyor bu isleri.Turuncu veya sari yelekli ingilizce bilen universite ogrencisi veya mezununa is imkani saglayabilirdiniz Zaten issizlik tavan yapmis. Cok teknoloji gerektirecek bir durum degil yazik

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000