08 Mayıs 2019, Çarşamba 11:41:28

Sabiha Gökçen'de yüz tanıma dönemi

İSG ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa geliştirilen biyometrik otomatik geçiş sistemi, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda test ediliyor.
  • O kadar cok yuzsuz adam var ki teknoloji bunu tespit etse yigilma olur kimse gecemez
  • Ist dekiler neden calismiyor? Bir suru epasaport giris cikis yeri var ama hepsi kapali. Sebebini bilen varsa yazsin lutfen
  • Memlekette yüzsüz insan çok, bu sistem onları nasıl tanıyacak. Tanırsa, bir fark yaratacak mi?
  • Tebrikler Sabiha, #HerkesSabihayaGelecek
  • İstanbul Havalimanı'nda şu anda olduğu gibi 7/24 kapalı kalacaklarsa hiç gerek yok bu cihazlara. Çalışacak ve kolaylık sağlayacak ise de hayırlı uğurlu olsun şimdiden.
  • İga da hala babadan kalma usüllerle işlerine devam etsin. Batının teknolojisine güvenin arabın aklına değil
  • Bu sistem yerli ve milli mi önemli olan o değilse havagazı.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (İSG) üst yöneticisi (CEO) Ersel Göral, ''Her zaman dile getirdiğimiz gibi bizim için en önemli hedef, misafirlerimizin memnuniyeti. Bu nedenle terminale ilk adımı attıkları andan itibaren uçağa binene kadar geçen süreyi onlar için keyifli ve zaman kazandıran bir hale getirmeye çalışıyoruz. Bu adımlardan biri de elektronik pasaport geçiş sistemi. Bu sistem Türkiye'de ilk kez bir havalimanında tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına açık olacak.'' dedi.

İSG ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa geliştirilen biyometrik otomatik geçiş sistemi, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda test ediliyor.

Bu kapsamda, Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminaline toplam 8 pasaport bankosu kuruldu. Uygulama sayesinde yolcular, sisteme tanımlı yüz ve parmak izleri ile 18 saniyede pasaport kontrolünden geçebiliyor.

Uygulama Türkiye'de ilk kez, 18 yaşını doldurmuş ve yeni pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için kullanıma açılacak.

Test sürecinde olan uygulama ile yolcuların kolay, hızlı ve rahat bir şekilde pasaport kontrollerini tamamlaması planlanıyor. 7 gün 24 saat çalışacak biyometrik otomatik geçiş sistemi, test aşamasının ardından tam kapasiteyle hizmet vermeye başlayacak. Sistem daha sonra, gelen yolcu bölümünde de hayata geçirilecek.

İSG Üst Yöneticisi (CEO) Ersel Göral, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Sabiha Gökçen Havalimanı olarak yine bir ilke imza atmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Kendileri için en önemli hedefin misafirlerin memnuniyeti olduğunu aktaran Göral, şunları kaydetti:

"Bu nedenle terminale ilk adımı attıkları andan itibaren uçağa binene kadar geçen süreyi onlar için keyifli ve zaman kazandıran bir hale getirmeye çalışıyoruz. Bu adımlardan biri de elektronik pasaport geçiş sistemi. Bu sistem Türkiye'de ilk kez bir havalimanında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına açık olacak. Amacımız hem pasaport geçişlerinde gecikme ve yığılmaları ortadan kaldırmak hem de 2 yıl önce başlattığımız dijitalleşme sürecini hızlandırmak.''

Biyometrik otomatik geçiş sistemi
Türkiye'de ilk kez uygulanan sistemde, yolcular yeni çipli pasaportlarının yanı sıra daha önceden sisteme kayıtlı parmak izlerini ve yüzlerini özel hazırlanan pasaport bankolarında taratıyor. Sistem, parmak izi ve yüz doğrulanmasının ardından pasaport bankosunda bulunan kapıyı açarak geçişi sağlıyor. Bu yeni sistemde, personel tasarrufu sağlanacağı gibi işlemler çok daha hızlı ve güvenli olarak gerçekleşecek.

Sabiha Gökçen'de yüz tanıma dönemi

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

YAVUZ ~ 5 yıl önce
O kadar cok yuzsuz adam var ki teknoloji bunu tespit etse yigilma olur kimse gecemez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1yolcu ~ 5 yıl önce
Ist dekiler neden calismiyor? Bir suru epasaport giris cikis yeri var ama hepsi kapali. Sebebini bilen varsa yazsin lutfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acaba ~ 5 yıl önce
Memlekette yüzsüz insan çok, bu sistem onları nasıl tanıyacak. Tanırsa, bir fark yaratacak mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucucu ~ 5 yıl önce
Tebrikler Sabiha, #HerkesSabihayaGelecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn. Yorumcu ~ 5 yıl önce
İstanbul Havalimanı'nda şu anda olduğu gibi 7/24 kapalı kalacaklarsa hiç gerek yok bu cihazlara. Çalışacak ve kolaylık sağlayacak ise de hayırlı uğurlu olsun şimdiden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mesele ihale ~ 5 yıl önce
mesele yandasa ihale, calisip calismamasi degil..
Saw ~ 5 yıl önce
İga da hala babadan kalma usüllerle işlerine devam etsin. Batının teknolojisine güvenin arabın aklına değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sistem ~ 5 yıl önce
Bu sistem yerli ve milli mi önemli olan o değilse havagazı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AMS ~ 5 yıl önce
Amsterdam'da yerli ve milli olmayanı tıkır tıkır işliyor :) herkes memnun.
... ~ 5 yıl önce
Hee milli ama çalışmıyor.... iyi mi...
İSG ~ 5 yıl önce
Sistem tamamen milli. Altyapıyı EGM Polnet üzerinden kendi sağlıyor. Cihazlar ise bgr ve biyometrikler hariç yerli. Bilginize...
yerli ve milli ~ 5 yıl önce
yorumda ironi var. yorum herşey yerli ve milli olacak diyenler ve onları şakşaklayanlara yani.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000