04 Kasım 2021, Perşembe 15:49:37

Sunexpress uçağı Sabiha Gökçen'e acil iniş yaptı

Trabzon- Düsseldorf seferini yapan uçak, yolculardan Ziya Özer'in (79) rahatsızlanması üzerine İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na acil iniş yaptı.
  • Yap yapman gerekeni geç ablam selfie nedir sanırsın infulencer
  • Max da Tekin’e oksijen maskesi takacakmış millet.
  • Amcaya cok gecmis olsun. Havayolunun biri yolcusu rahatsizlandi diye hemen en yakin meydana acil inis yapiyor. Havayolunun baska biri yolcusu vefat ediyor, varis noktasina kadar acil inis yapmayi düsünmüyor bile. Yolcu ve hayata verilen deger acikca görülmektedir. Biletlerimizi alirken bunlarin ne derece önemli oldugunu unutmayalim.
  • 77 ile aj New york ve boston vs yapılmaya başladı sandım o nasıl başlık öyle
  • Dikkat etsin de tırnakları adamcağızın suratını delmesin
  • Kimse uçağı acil inişle indiren pilotlara değinmemiş, oldu ya uçak kendi kendine indi zaten!

Trabzon- Düsseldorf seferini yapan uçak, yolculardan Ziya Özer'in (79) rahatsızlanması üzerine İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na acil iniş yaptı. Uçakta seyahat eden hemşire Şükran Bostan’ın ilk müdahalesini yaptığı Özer, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Trabzon’dan Almanya’nın Düsseldorf kentine gitmek üzere, saat 10.45’te kalkan SunExpress'e ait XQ0730 sefer sayılı uçakta seyahat eden Ziya Özer, rahatsızlandı.

Kalbi sıkışan, nefes darlığı şikayeti olan yolcuya ilk müdahaleyi uçaktaki hemşire Şükran Bostan yaptı. Tansiyon ve şekerini ölçtüğü yolcuyu oksijen cihazı ünitesine bağlayan Şükran, yanından ayrılmadı. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na acil iniş yapan uçaktaki Özer, hazır bekleyen ambulansla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Uçak, 1 saatlik rötarın ardından Düsseldorf'a hareket etti.

Belçika’da hemşire olan Şükran Bostan, “Bir amcamız rahatsızlandı, kalbi sıkıştı. Ben de sağlık görevlisi olarak ilk müdahaleyi yaptım. Uçakta başka sağlıkçı yoktu. İlk müdahaleden sonra kendine geldi. Uçak acil iniş yaptı, ambulansa aldılar” dedi.

Sunexpress uçağı Sabiha Gökçen'e acil iniş yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Selfie ~ 2 yıl önce
Yap yapman gerekeni geç ablam selfie nedir sanırsın infulencer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geçmiş olsun ~ 2 yıl önce
Max da Tekin’e oksijen maskesi takacakmış millet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 2 yıl önce
Amcaya cok gecmis olsun. Havayolunun biri yolcusu rahatsizlandi diye hemen en yakin meydana acil inis yapiyor. Havayolunun baska biri yolcusu vefat ediyor, varis noktasina kadar acil inis yapmayi düsünmüyor bile. Yolcu ve hayata verilen deger acikca görülmektedir. Biletlerimizi alirken bunlarin ne derece önemli oldugunu unutmayalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Q ~ 2 yıl önce
Uçakda yolcular arasında SADECE DOKTOR var ise öldü kararını verebilir. Zaten öldü,gideceğin meydana devam edersin. En yakın meydana inip cenazeyi bırakmak gibi bir sivil havacılık kuralı yok. Kabin ekibi veya hemşire yolcu ölse bile öldü diyemez ve o zaman en yakın meydana iner. İnene kadar da gereken ilk yardım yapılmaya devam edilir.
Boston ~ 2 yıl önce
77 ile aj New york ve boston vs yapılmaya başladı sandım o nasıl başlık öyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AJ ~ 2 yıl önce
Başlığın nesi garip geldi? Acil inişler sadece 77 ile Boston’a, New York’a mı yapılıyor?
Yalnız ~ 2 yıl önce
Dikkat etsin de tırnakları adamcağızın suratını delmesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kimse ~ 2 yıl önce
Kimse uçağı acil inişle indiren pilotlara değinmemiş, oldu ya uçak kendi kendine indi zaten!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sxs Cpt ~ 2 yıl önce
Neden pilotlara değinilsin? Acil durum uçakla ilgili değil ki? Kabin amirlerimiz uygun ilk müdaheleyle beraber profesyonel birine emanet etmişler, kaptanlarımız da inmiş. Bu çok olağan bir durum değil mi? En zorlayıcı tarafı fazla ağırlıkla inmeleri olmuştur. Ha, kaptan inkapasite olunca görevini yapıp da indiren FOya ikramiye veren şirketi de duyduk, sanki FO’nun uçabilmesi beklenmiyormuş gibi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000