17 Haziran 2011, Cuma 08:09:16

BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ

Ekim Alptekin, 2 yıl önce iflas eden Amerikalı havacılık şirketini satın aldı. 1.5 milyar dolar yatırıp uçak üretiminde gaza bastı. Ve şimdi Türkiye'de ilk kez 'hava taksiciliği'ne adım attı...
  • 1.5 milyar dolar? Kaynak neresi? Yatırdığına göre daha da var!
  • 1.5 milyar dolar yatıran genç girişimci. kimmiş bu arkadaş yani ekim alptekin. adı sanı -en azından benim tarafımdan- bilinmeyen bu kişi 1.5 milyar dolar'ı nereden bulmuş? yoksa 1.5 million olan şey buraya aktarılırken 1.5 billion mı oldu???
 İzmirli genç girişimci Ekim Alptekin, büyük bir başarı öyküsünün kahramanı oldu. Eğitimini Hollanda'da tamamlayan 34 yaşındaki Alptekin'in tek hayali, "hava taksi filosu" kurmaktı. Bundan 2 yıl önce, ABD'nin 277'nci zengini Alfred Mann ve ünlü yatırımcı Mason Holland ile birlikte, Microsoft'un eski yöneticilerinden Vern Raburn'un kurduğu uçak firması Eclipse'yi satın aldı. Şirket 1.5 milyar dolarlık yatırım sonucu ayağa kalktı. Geçtiğimiz yıl da dünya uçak devi Skorsky, küçük hissedar olarak şirkete katıldı. Dünyada şu an 260 adet Eclipse 500 uçağının hizmet verdiğini, Türkiye'de de bu sayının yıl sonunda 5'i bulacağını belirten Alptekin, uçak sayısının artmasıyla beraber hayal ettiği hava taksi modelini de hayata geçireceklerini söyledi. 
 
4 KİŞİ 2 BİN 500 DOLAR! 
Alptekin, "Türkiye'de hava taksi yok. Bir işadamı uçak kiralayabiliyor ancak çok yüksek ücret ödüyor. Ortağı olduğum Seabird Air aracılığıyla ve ürettiğimiz 4 yolcu ve 2 kaptan alan Eclipse 500 uçaklarından oluşan filo ile hava taksi uygulamasını başlatacağız. Çift motorlu, sessiz ve konforlu uçaklar ile yolcular beklemeden, güvenlik önlemlerine takılmadan Çeşme'ye, Bodrum'a, Assos'a uçabilecek. Bugün Bodrum'a uçak kiralarsanız 25 bin dolar ödersiniz. Biz 4 kişilik bir ailenin 2 bin 500 dolar ödeyeceği şekilde ekonomik bir fiyat belirleyeceğiz. İnsanlar uçağa atlayıp Ege kıyılarına uçabilecek" dedi. 
 
ZENGİN TURİSTLER GELECEK 
Avrupa'nın önemli kentlerinden talepler geldiğini de kaydeden Alptekin, hava taksi modeli ile zengin turistleri ve işadamlarını doğrudan Ege kıyılarına taşıyacaklarını söyledi. 
 
EGE'YE DE BİR FABRİKA
New Mexico'da üretim yapan firmanın sahibi Ekim Alptekin, ABD'deki yatırımla Türk firmalarının da dünya çapında başarılı olabileceğini kanıtladıklarını söyledi. Alptekin, "5 yıl içinde dünyada 3-4 bin hafif jete ihtiyaç olacak. Biz bu ihtiyacın yarısını karşılayabiliriz. Ege Serbest Bölgesi'nde de üretim 
yapmayı düşünüyoruz" dedi.

Takvim
BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
1.5 milyar dolar? Kaynak neresi? Yatırdığına göre daha da var!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1.5 milyar dolar yatıran genç girişimci. kimmiş bu arkadaş yani ekim alptekin. adı sanı -en azından benim tarafımdan- bilinmeyen bu kişi 1.5 milyar dolar'ı nereden bulmuş? yoksa 1.5 million olan şey buraya aktarılırken 1.5 billion mı oldu???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000