05 Ağustos 2010, Perşembe 09:21:47

SEABIRD SAHİLLERİ UÇURACAK

Türkiye'nin deniz uçağıyla yolcu taşımacılığı yapacak olan ilk havayolu şirketi SeaBird, uçuşlar için son hazırlıkları yapıyor.
  • Türkiye de böyle bir proje şart daha önce de deneyenler oldu her zaman demoklesin kılıcı sananlarca biçildi...bakın görün 6 ay izin alamayacaklar, sonra da sezon ortasın da ruhsatları sık sık askıya alınacak, analarından emdiklerini kusacaklar...suleyman
  • HER HAVAYOLU HABERİNDE ERZURUMA UÇUŞ İSTEYEN :)) ARKADAŞ NERDESİN?? BAK ERZURUMDA DENİZZ YOK AMA OLSUN KAR A KONAR:)) LALELİ LİON SEN NERDESİN KARDEŞŞŞ...ALAKASI OLMADAN SENDE PEGASUSA ATARSIN ...:)))
  • Bodrum ve cesme seferleri harika olucak biran once baslamaliii seabird cok iyi yerlere gelicek eminim
  • Bu yogun ve hizla degisen sehir hayatindan istedigi an uzaklasmak isteyenlere cok guzel bir haber gercekten. Bu kolayligi ve ustun hizmeti bize en kisa zamanda saglayacaklara simdiden tesekkurler.
  • TAA 1935 YILINDA TRISTEDEN KALKAN BIR DENIZ UCAGI ILE GELEN ENISTE VE TEYZESINI KARSILAMAYA TARABYA KOYUNA GITTIKLERINI ANLATIRDI RAHMETLI PEDER.....DEMEK O ZAMANLAR VARMIS ..BU GUN HAYDI HAYDI OLUR BASARILAR SEABIRD IBRAHIM BUYUKYUKSEL
  • Artık havaalanlarında beklemeyecek olmak süper. Umarım biran önce Yunan adaları ve Kıbrıs seferleri başlar.
  • Umarım bir an önce uçuşlar başlar da ferah ferah tatilimize doğru uçarız.
  • Hava meydaninda kargasaya girmeden tam bir tatil havasinda tatile baslamak anca böyle mümkün...
  • tatile giderken en buyuk sorunlardan biri olan hava alanına gitme zorunluluğu ortadan kalkarak direk tatil yapacağımız yere uçmak süper bişey... Bu projeyi gönülden destekliyor daha da yaygınlaşmasını temenni ediyorum
  • ülkemizde bir ilk heyecanı beni heyecanlandırıyor.bu heyecanı yasatan seabird airlines ailenize tesekkur eder basarılarının devamını dilerim. havaalanı sıkıntısından kurtulma yolu ıcın en basarılı proje bence kesinlikle bodrum icin seabird airlines ı kullanıcam.havaalanı yorgunlugundan sıkıldım trafik bir dert guvenlik islemleri bir dert hee bide 30 dk once gitme zorunlulugu check ın icin hayırrrr artık seabird diyorum.mutluyum!

Seabird Havayolları, Türkiye'de 'ilk defa' İstanbul-Çeşme ve Çeşme-Bodrum arasında deniz uçağıyla uçuşlar düzenleyeceğini açıklandı.

Şirket uçuş listesine ilerleyen tarihlerde Yunan Adaları ve Kıbrıs'ı da ekleyeceğini duyurdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Genel Müdür Kürşad Arusan, "Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım ve Sivil Havacılık Genel Müdürü Sayın Dr. Ali Ariduru'nun bölgesel havacılığa ve deniz uçakları projesine destek verdiklerini biliyoruz" dedi.

Şirketin uçuşlara ne zaman başlayacağı konusunda ise henüz kesin bir açıklama yapılmadı.

Seabird, Kanada’da üretilen De Havilland Twin Otter DHC-6 deniz uçakları kullanacak. Mürettebatıyla ile birlikte iki tane uçak kiralanmış durumda.

de Havilland DHC-6 Twin Otter'ı tanıyalım

Twin Otter uçakları, kısa iniş kalkış kabiliyetlerinin yanı sıra, tekerlekli, kızaklı ve flotlarla, hemen hemen her türlü ortamda iniş kalkış yapabilme özelliğine sahip, kendini defalarca ispatlamış dünyada en çok tercih edilen 19 koltuklu yolcu ucaklaridir.

Teknik Özellikler

Uçus ekibi: 2 Pilot
Kapasite: 19 Yolcu
Uzunluk: 51 ft 9 in (15.77 m)
Kanat uzunluğu: 65 ft (19.8 m)
Yükseklik: 19 ft 6 in (5.9 m)
Kanat hacmi: 420 ft² (39 m²)
Boş ağırlık: 7,000 lb (3,200 kg) ile 8,000 lb (3,628 kg) arası
Maksimum kalkış ağırlığı: 12,500 lb (5,670 kg)
Güç ünitesi motorlar: 2× Pratt & Whitney PT6A-27 turboprop engines, 620 hp - 680 hp (460 kW - 507 kW) each

Üstünlükler

*Twin Otter 300 serisi uçaklar İsviçre, Fransa, Hollanda, Kanada ve İngiltere’de ticari ve askeri amaçla güvenle kullanılmaktadır.
*Halihazırda 800’ü aşkın uçak dünya semalarında uçmaktadır,
*Operasyonel Destekcimiz Kenn Borek Air 1970 yılında kurulmuş olup şu anda dünyanın en büyük Twin Otter filosuna sahiptir.
*Kenn Borek Air Twin Otter serisi uçakların tüm teknik bakım ve yenileme yetkisine sahiptir.

AirportHaber.com

SEABIRD SAHİLLERİ UÇURACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiye de böyle bir proje şart daha önce de deneyenler oldu her zaman demoklesin kılıcı sananlarca biçildi...bakın görün 6 ay izin alamayacaklar, sonra da sezon ortasın da ruhsatları sık sık askıya alınacak, analarından emdiklerini kusacaklar...suleyman

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HER HAVAYOLU HABERİNDE ERZURUMA UÇUŞ İSTEYEN :)) ARKADAŞ NERDESİN?? BAK ERZURUMDA DENİZZ YOK AMA OLSUN KAR A KONAR:)) LALELİ LİON SEN NERDESİN KARDEŞŞŞ...ALAKASI OLMADAN SENDE PEGASUSA ATARSIN ...:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bodrum ve cesme seferleri harika olucak biran once baslamaliii seabird cok iyi yerlere gelicek eminim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu yogun ve hizla degisen sehir hayatindan istedigi an uzaklasmak isteyenlere cok guzel bir haber gercekten. Bu kolayligi ve ustun hizmeti bize en kisa zamanda saglayacaklara simdiden tesekkurler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TAA 1935 YILINDA TRISTEDEN KALKAN BIR DENIZ UCAGI ILE GELEN ENISTE VE TEYZESINI KARSILAMAYA TARABYA KOYUNA GITTIKLERINI ANLATIRDI RAHMETLI PEDER.....DEMEK O ZAMANLAR VARMIS ..BU GUN HAYDI HAYDI OLUR BASARILAR SEABIRD IBRAHIM BUYUKYUKSEL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Artık havaalanlarında beklemeyecek olmak süper. Umarım biran önce Yunan adaları ve Kıbrıs seferleri başlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Umarım bir an önce uçuşlar başlar da ferah ferah tatilimize doğru uçarız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hava meydaninda kargasaya girmeden tam bir tatil havasinda tatile baslamak anca böyle mümkün...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tatile giderken en buyuk sorunlardan biri olan hava alanına gitme zorunluluğu ortadan kalkarak direk tatil yapacağımız yere uçmak süper bişey... Bu projeyi gönülden destekliyor daha da yaygınlaşmasını temenni ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ülkemizde bir ilk heyecanı beni heyecanlandırıyor.bu heyecanı yasatan seabird airlines ailenize tesekkur eder basarılarının devamını dilerim. havaalanı sıkıntısından kurtulma yolu ıcın en basarılı proje bence kesinlikle bodrum icin seabird airlines ı kullanıcam.havaalanı yorgunlugundan sıkıldım trafik bir dert guvenlik islemleri bir dert hee bide 30 dk once gitme zorunlulugu check ın icin hayırrrr artık seabird diyorum.mutluyum!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000