05 Haziran 2012, Salı 08:19:19

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞTAY DÜZENLİYOR

Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Tıbbı Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Havaaracı Bakım Kuruluşlarında Emniyet Yönetim Sistemi Uygulamalarına ilişkin bir çalıştay düzenleyecek.
  • okulumla grur duyuyorum. bilal ekşi ile bizzat tanışmamıza fırsat verdiği için ender gerede hocamıza teşekkürler...

Anadolu Üniversitesi Havacılık Ve Uzay Tıbbı Uygulama Merkezi, Havaaracı Bakım Kuruluşlarında Emniyet Yönetim Sistemi Uygulamalarına geçiş sürecinin analiz edileceği bir etkinlik düzenliyor.

Çalıştaya yetkili bakım kuruluşlarının Kalite Müdürleri, SMS Müdürleri ve bakım faaliyetlerindeki SMS sorumluları katılacak. Etkinliğin açılışını SHGM Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut AYDIN yapacak.

Çalıştayda SHGM Genel Müdür Yardımcısı Sayın Haydar Yalçın ve SHGM Daire Başkanı Sayın Özcan Başoğlu yapacakları sunumlar ile; SMS konusunda dünyadaki gelişmeler, SMS konusundaki yasal çerçeve, Türkiye’de SMS’in uygulanmasına dönük yol haritası ve SHGM’nin havaaracı bakım kuruluşlarından SMS konusundaki beklentileri hakkında bilgiler verecek.

Çalıştayda beyin fırtınası yöntemi kullanılarak sorun analizinin de yapılacağı öğrenildi.

Okuldan yapılan açıklamada ayrıca; Emniyet Yönetim Sisteminin (Safety Management System - SMS) havacılık işletmelerinde Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (International Civil Aviation Organization -ICAO) tarafından uygulanması zorunlu hale getirilmiştir. Ülkemizde de havaaracı bakım kuruluşları ve havayolu işletmelerinde Ocak 2011 tarihinden itibaren uygulanması zorunlu hale gelmiştir. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü aşamalı bir geçiş süreci öngörmüş ve bu sürecin ilk aşaması 15 Temmuz 2012’de dolmaktadır. Sözü edilen işletmeler 15 Temmuz 2013 tarihinden itibaren SMS’i tüm bileşenleriyle birlikte ve kapsamlı bir şekilde uygulamaya aktarmak zorundadırlar.

Bu geçiş sürecinde yaşanmış olan, şu anda yaşanıyor olan ve gelecek bir yıl içinde yaşanması muhtemel olan sorunların, güçlüklerin ve engellerin tespit edilmesi önemli görülmektedir. Bu sayede geç kalınmadan doğru çözümler geliştirilebilir ve SMS’in uygulamadaki başarısı artırılabilir. SMS’in başarılı olması halinde Türkiye genelinde havacılık emniyeti artırılacak, ülkemizdeki havacılık faaliyetlerine duyulan güven sağlamlaştırılacak, kazalar ve emniyeti tehdit eden olaylar azaltılacak, bu sayede faaliyet maliyetleri düzecek ve hem kamu yararı sağlanacak hem de işletmeler fayda sağlayacaklardır. Çalıştay’ın bu faydaların elde edilmesinde önemli bir araç olacağı düşünülmektedir" denildi.

Etkinliğin, Eskişehir’de, 6 - 7 Haziran 2012 tarihlerinde, Anadolu Üniversitesi İkieylül Kampusu Yabancı Diller Yüksekokulu’nda gerçekleştirileceği öğrenildi.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞTAY DÜZENLİYOR

Yorumlar

havalı ~ 12 yıl önce
okulumla grur duyuyorum. bilal ekşi ile bizzat tanışmamıza fırsat verdiği için ender gerede hocamıza teşekkürler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000