14 Şubat 2020, Cuma 16:03:12

Atlasglobal iflas başvurusu yaptı!

Atlasglobal Havayolları'nın iflas başvurusu yaptığı ve operasyonlarının durdurulduğu bildirildi.
  • Çok üzücü.
  • Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pisti yıllardır neden hala faal edilemedi ? Bu sorunun cevabı araştırıldığında, Sabiha Gökçen’de meydana gelen uçak kazalarının ve yeni havalimanının yüksek masraflarına dayanamayıp kendisine yeni base arayan ve bulamadıkları için iflas eden şirketlerin iflas nedenleri de ortaya çıkacaktır. Sabiha Gökçen’in ikinci pistinin faal edilmesi birilerinin işine gelmiyor olabilir mi acaba ?
  • En iyi en ferah low cost firmaydı, çok üzüldüm. Meydan pegasus gibileri fahiş fiyatçılara kaldı, çok yazık :( ülke sivil havacılığı kaybetti
  • o kadar üzüldüm ki anlatamam.. gökyüzü seni özleyecek Atlas..
  • İga ve yeni türkiyeyi inşaa ediyoruz diye oralara afiş edenin eseridir bu ..
  • Döviz yükselince havayolu şirketlerinin yakıt giderleri başta olmak üzere bir çok gideri arttı. Ama bu şirketler de biletlerinin fiyatlarını sabit tutmadılar. Fazla değil, iki yıl önce 80TL'ye bilet bulurken şimdi ortalama bilet fiyatları 300TL. Yani havayolu şirketleri zaten gelirlerini, biletlerini döviz kuruna endekslemişler. Hiç birinin dövizden şikayet etmeye hakları yok. Hepsi bu işten inanılmaz kar etti çünkü personel maaş giderleri TL cinsinden. Öte yandan maddi sıkıntı çeken bir havayolu, gelir kapısı olan uçuşlarını neden sürekli azaltarak veya durdurarak bu sıkıntıyı aşmaya çalışır anlamış değilim. Bu yolcu doluluğunda uçuşlardan zarar mı ediyorsun? Şirket içi giderlerini azalt, borç yapılandırması iste, tırmala diğer şekillerde. Ama uçuşları durdurmak, azaltmak... Bunu anlamıyorum. Uçakların doluluğu da gayet yüksek. Nasıl uçuşlardan zarar ediyor olabilirsin? Lütfen yeni havalimanı batırdı diye atlamayın.
  • Yazık oldu, gerçekten üzüldüm. Yeni Havalimanı Atlas'a ve diğer özel yerli hava yollarına pek yaramadı. Artan masraflar neticesinde önce sınırlı uçuşlar yapmaya başlamıştı, şimdi uçuşları tamamen kesti ve ne yazık ki iflas başvurusunda bulundu. Umarım aynı sonu diğer yerli özel hava yolları yaşamaz ve yalnızca Türk Hava Yolları'na ve onun yüksek rakamlı bilet fiyatlarına mecbur kalmayız.
  • Atlasjetin batışına sevinenler aşağıya adreslerini yazsınlar bir kutu Hint kınası göndereyim kendi şirketim bakmış casına üzüldüm ama maalesef elimden bir şey gelmiyor asgari ücretli çalışanım sonuçta. Bir umut ulaştırma bakanlığı ya da diğer ilgili bakanlıklar konuya el atar umarım.
  • Atlas’ın gitmesine çok ama çok üzüldüm. Yazık oldu hem Atlas’a, hem vefakar çalışanlarına, hem de Murat Ersoy’a. Allah hepsinin yardımcısı olsun
  • Sevgili Atlasjet, durumunuza çok üzüldüm. Ama maalesef çok yanlış tercihlerde bulundunuz. Hamdi’nin torpiliyle TK da md olan, sonrasında ise foyası çıkınca fişi çekilen ayşe mırzalı ve onun baş yancısını şirkete pazarlama başkanı diye aldınız. Onların yapacağı pazarlama bu kadar olur işte. Dubaide yaptıkları da 5 senede zor temizlendi. Masum çalışanlara Allahtan yardım diliyorum. Olan bu garibanlara oldu.

Atlasglobal Havayolları'nın iflas başvurusu yaptığı ve operasyonlarının durdurulduğu bildirildi.

Geçtiğimiz günlerde AirportHaber'in şirketin iflasını açıklayacağını duyurmasının ardından bugün önemli bir gelişme yaşandı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Twitter'dan yaptığı açıklama şirketin iflas başvurusunda bulunduğunu ve operasyonlarının durdurulduğunu bildirdi.

 

Atlasglobal iflas başvurusu yaptı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

okan boran ~ 4 yıl önce
Çok üzücü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gövde_Bakım ~ 4 yıl önce
Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pisti yıllardır neden hala faal edilemedi ? Bu sorunun cevabı araştırıldığında, Sabiha Gökçen’de meydana gelen uçak kazalarının ve yeni havalimanının yüksek masraflarına dayanamayıp kendisine yeni base arayan ve bulamadıkları için iflas eden şirketlerin iflas nedenleri de ortaya çıkacaktır. Sabiha Gökçen’in ikinci pistinin faal edilmesi birilerinin işine gelmiyor olabilir mi acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Löman Yak ~ 4 yıl önce
En iyi en ferah low cost firmaydı, çok üzüldüm. Meydan pegasus gibileri fahiş fiyatçılara kaldı, çok yazık :( ülke sivil havacılığı kaybetti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KK ~ 4 yıl önce
o kadar üzüldüm ki anlatamam.. gökyüzü seni özleyecek Atlas..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 4 yıl önce
İga ve yeni türkiyeyi inşaa ediyoruz diye oralara afiş edenin eseridir bu ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 4 yıl önce
Döviz yükselince havayolu şirketlerinin yakıt giderleri başta olmak üzere bir çok gideri arttı. Ama bu şirketler de biletlerinin fiyatlarını sabit tutmadılar. Fazla değil, iki yıl önce 80TL'ye bilet bulurken şimdi ortalama bilet fiyatları 300TL. Yani havayolu şirketleri zaten gelirlerini, biletlerini döviz kuruna endekslemişler. Hiç birinin dövizden şikayet etmeye hakları yok. Hepsi bu işten inanılmaz kar etti çünkü personel maaş giderleri TL cinsinden. Öte yandan maddi sıkıntı çeken bir havayolu, gelir kapısı olan uçuşlarını neden sürekli azaltarak veya durdurarak bu sıkıntıyı aşmaya çalışır anlamış değilim. Bu yolcu doluluğunda uçuşlardan zarar mı ediyorsun? Şirket içi giderlerini azalt, borç yapılandırması iste, tırmala diğer şekillerde. Ama uçuşları durdurmak, azaltmak... Bunu anlamıyorum. Uçakların doluluğu da gayet yüksek. Nasıl uçuşlardan zarar ediyor olabilirsin? Lütfen yeni havalimanı batırdı diye atlamayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Koyun nereye biz oraya ~ 4 yıl önce
Simdi boyle soyluyorsun ama 3 üncü havalimanında 6 tane pistin tamamını faal hale getirseydi suan harcanılan yakıt atatürk havalimanıyla aynı olacaktı ben havalimani eski calisani olarak söylüyorum kule uçak yerde verdikten sonra köprülere gelene kadar minimum 30 dakikada anca geliyor yaklaşmaya bunun sebebide güzel kardesim havalimanının sadece 2 tane pistin faal olması özelliklede iç hatlar golf pieri ( G ) pissten sonra en uzak yerde buda 3 üncü havalimanına gectikten sonra maliyetlerin artmasını gösteriyor 3 üncü havalimanindada rekor uçak teker koyduktan sonra 63 dakika olarak atlasglobalde ;)
Koyun nereye biz oraya ~ 4 yıl önce
Yeni havalimanı taksi süreleri yakıt tüketimini artırmıştır elbet. Öte yandan ben Atatürk Havalimanında 40nm downwind yaptığım yaklaşmaların sayısını hatırlamıyorum... Yeni havalimanında sürekli final'a direk alıyoruz. Bak güzel kardeşim, bu işlerle hava yolu şirketi batmaz. Sen şimdi şunu mu diyosun yani... Atlasjet yeni havalimanındaki taksi süreleri sebebiyle her uçuşta zarar ediyordu. Ve şirket bunun farkına varamadı ve birden battı. Zorla adamı rte'ci yaparsınız. Bu kadar şartlanmış, gerçeklerden uzak olmayın.
Borda_34 ~ 4 yıl önce
Yazık oldu, gerçekten üzüldüm. Yeni Havalimanı Atlas'a ve diğer özel yerli hava yollarına pek yaramadı. Artan masraflar neticesinde önce sınırlı uçuşlar yapmaya başlamıştı, şimdi uçuşları tamamen kesti ve ne yazık ki iflas başvurusunda bulundu. Umarım aynı sonu diğer yerli özel hava yolları yaşamaz ve yalnızca Türk Hava Yolları'na ve onun yüksek rakamlı bilet fiyatlarına mecbur kalmayız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CPT Nemo ~ 4 yıl önce
Atlasjetin batışına sevinenler aşağıya adreslerini yazsınlar bir kutu Hint kınası göndereyim kendi şirketim bakmış casına üzüldüm ama maalesef elimden bir şey gelmiyor asgari ücretli çalışanım sonuçta. Bir umut ulaştırma bakanlığı ya da diğer ilgili bakanlıklar konuya el atar umarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İçim Sızladı ~ 4 yıl önce
Atlas’ın gitmesine çok ama çok üzüldüm. Yazık oldu hem Atlas’a, hem vefakar çalışanlarına, hem de Murat Ersoy’a. Allah hepsinin yardımcısı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık Oldu ~ 4 yıl önce
Sevgili Atlasjet, durumunuza çok üzüldüm. Ama maalesef çok yanlış tercihlerde bulundunuz. Hamdi’nin torpiliyle TK da md olan, sonrasında ise foyası çıkınca fişi çekilen ayşe mırzalı ve onun baş yancısını şirkete pazarlama başkanı diye aldınız. Onların yapacağı pazarlama bu kadar olur işte. Dubaide yaptıkları da 5 senede zor temizlendi. Masum çalışanlara Allahtan yardım diliyorum. Olan bu garibanlara oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğru ~ 4 yıl önce
Doğru söze ne denir... Ayşe ve st ikisi de o kadar yanlış işler yaptı ki.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000