26 Kasım 2014, Çarşamba 09:46:16

SHGM 2015 İÇİN BAYRAĞI DEVRALDI

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü Hava Ulaştırma Müzakereleri Konferansı (ICAN 2014), 17-21 Kasım 2014 tarihleri arasında 78 ülkenin katımıyla Endonezya’nın başkenti Cakarta'da gerçekleştirildi.
  • e önce bi shgm de telefonlara bakacak bir muhatap alsalardı işe,sonra başka bayrakları devralabilirdi. SHGM değil MİT mübarek :) kimse yetkiliere ulaşıp, sorunlarına çözüm bulamıyor.
  • Neyin yapıldığı dyil neyin uygulandığı çok daha önemli. iki yeni nokta alındı da ne oldu? Önemli olan bu noktalar kime veya kimlere hangi hakkaniyet ölçüleri içerisinde verilecek? Bence haber şöyel de olabilir di " SHGM THY için 2 yeni nokta elde etti" Çünkü uygulamada bu 2 noktayı THY'nin kullancağını sağır sultan bile biliyor. Son yıllarda SHGM Devlet eliyle ve THY yordamıyla havacılık yapılması dışında hiçbir şey yapmıyor nokta.
  • 2 yeni nokta nereleri acaba?

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi başkanlığındaki heyetin katıldığı konferansta, 4 ülkeyle ikili havacılık anlaşması imzalarken 10 ülkeyle de mutabakat sağlandı.

Konferans kapsamında Gine-Bissau ile ilk kez ikilli havacılık anlaşması ve daha önce parafe edilen Jamaika anlaşması imzalanırken, Suudi Arabistan ve Ürdün havacılık anlaşmalarını da revizyona tabi tutularak yenilendi.

Ayrıca, Bahreyn, İran, Kanada, Katar, Kenya, Macaristan, Malta, Nijerya ve Sudan ile frekans artışı, tarifeli sefer noktalarında artışlar, kod paylaşımı, kombine taşımacılık ve adil rekabet hükümlerini düzenleyen Mutabakat Zabıtları imzaladı.

Konferans süresince imzalanan anlaşmalar ile; toplamda haftalık 77 yolcu ve 25 kargo seferi frekans hakkı elde edilirken, 2 yeni noktaya ulaşım imkanı sağlandı. Türkiye’nin yeni imzalanan anlaşmalarla birlikte ICAO ülkeleri içinde havacılık anlaşması bulunan ülke sayısı 163’e yükseldi.

Katılımcı ülkelerin 5 gün boyunca ikili havacılık müzakerelerinde bulunduğu konferans boyunca SHGM yetkilileri, imzalanan anlaşma ve mutabakat zaptlarına ilave olarak Avrupa Birliği Komisyonu, Birleşik Arap Emirlikleri, Endonezya, Finlandiya, Hindistan, Hollanda, Kolombiya, İngiltere, İsviçre, İzlanda, Moğolistan, Pakistan, Trinidad Tobago ve Yunanistan ile sivil havacılık ilişkilerin geliştirilmesine yönelik temaslarda bulundu.

Türkiye, 2015 yılında havacılık müzakerelerine ev sahipliği yapacak….

İmzalanan havacılık anlaşmaları ile, 190 milyon dolarlık yolcu taşımacılığı pazarına Türk havacılık sektörünün erişimi sağlanırken, konferansın diğer bir kazanımı da Türkiye’nin Endonezya tarafından yürütülen ICAN Sekreterliği’ni devralması oldu. Bu kapsamda, ICAN2015 Konferansı’na ev sahipliği yapmak üzere Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, ICAO Genel Sekreteri Raymond Benjamin’den bayrağı devraldı.

SHGM 2015 İÇİN BAYRAĞI DEVRALDI

Yorumlar

öncesi ~ 9 yıl önce
e önce bi shgm de telefonlara bakacak bir muhatap alsalardı işe,sonra başka bayrakları devralabilirdi. SHGM değil MİT mübarek :) kimse yetkiliere ulaşıp, sorunlarına çözüm bulamıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muhattap ~ 9 yıl önce
shgm senin gibi gereksizlerle ilgilenmez
2 NOKTA ~ 9 yıl önce
Neyin yapıldığı dyil neyin uygulandığı çok daha önemli. iki yeni nokta alındı da ne oldu? Önemli olan bu noktalar kime veya kimlere hangi hakkaniyet ölçüleri içerisinde verilecek? Bence haber şöyel de olabilir di " SHGM THY için 2 yeni nokta elde etti" Çünkü uygulamada bu 2 noktayı THY'nin kullancağını sağır sultan bile biliyor. Son yıllarda SHGM Devlet eliyle ve THY yordamıyla havacılık yapılması dışında hiçbir şey yapmıyor nokta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeni noktalar ~ 9 yıl önce
2 yeni nokta nereleri acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000