11 Şubat 2020, Salı 10:57:05

SHGM para cezalarını artırdı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü uygulanan cezaları artırma kararı aldı.
  • Sayin SHGM,siz cok hainsiniz.
  • Sn SHGM enflasyoon 9,5% ama zam 22,5% nasıl oluyor bu iş:)
  • DGCA kuledeki operatörleri kontrol ediyor mu? Pistlerin inişe elverişli olup olmadığının kontrolleri kim tarafından yapılıyor? Pist başlarındaki lastik izleri DGCA kontrolüne tabi midir? DGCA kokpit içi hat kontrollerini adil bir şekilde kayıtları tutarak yapıyor mu? Simulatorlerde nasıl bir kontrol yapılıyor? Çıkan aksaklıkların tekrar denetimleri nasıl yapılıyor? Ne kadar hassaslikta bunlar gerçekleştiriliyor? DGCA tarafından kontroller hep güzel havalar da mı oluyor? Daha önemli konular varken cep telefonu gibi hususlar da ne oluyor? Meydanlara MTO radarlarının alınması konusu hiç gündeme geliyor mu? Ne zaman işin ehli olan kişiler bu görevleri yapmaya başlayacak? Şirketlerin önceliklerinin neler olduğu DGCA tarafından sorgulanıyor mu? Gizli denetçi uygulaması var mı? Ce,a ceza ceza!!! Çözüm müdür? Eğitim, denetim, yönetim gerçek manada ne zaman şekil bulacak? Kolay gelsin.....
  • Uçuş modu'na alan yolculara neden ceza verilecek? Almayanlara ceza neden verilmiyor :)
  • Kızılay depremi bekledi ve aksami bağış istedi..shgm de ucak kazasindan hemen sonra artiş yapiyor olmasi..firsattan istifa mi..!!!?
  • ucuş moduna alana bukadar ceza fazla galiba
  • O çok güzel demek artık uçuş moduna almayacağız. Uçuş moduna alan yandı. Yoksa yanlış mı okudum?
  • SHGM Cezaları artiracagina çalışanlar uzerindeki baskinin azaltilmasi için adımlar atsın. Ne yapsın çalışanlar. Bir tarafta iş veren baskısı bir yanda lisans kaybetme korkusu.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü uygulanan cezaları artırma kararı aldı.  Buna göre; uçak seyahatlerinde telefonunu 'Uçuş modu'na alan yolculara 2 bin 603 TL ceza verilecek.

Resmi Gazete’de bugün yer alan düzenlemeye göre sivil havacılıkta uygulanacak para cezaları artırıldı. 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ yeniden düzenlendi.

Buna göre zorunlu kurtarmaya yardım işlemleri ile can ve mal güvenliğini korumaya yönelik tedbirler dışında artarıma ve soluşturmanın selametle yürütülmesini engelleyecek işler yapanlar,

Ulaştırma Bakanlığı’ndan işletme ruhsatı almayanlar,

işletmeciler tarifeli uçuşlarda talep edilmesine rağmen uçuşlarında posta taşımazlarsa, denetim için istenen teknik ve ekonomik bilgiler verilmezse, uçak sicilinde alacaklı haklarına ilişkin ipotek, haciz ve buna benzer şerh ve kayıtlar bulunmaması şartıyla sicile kayıtlı bir Türk sivil hava aracı, Ulaştırma Bakanlığı’nca, Genelkurmay Başkanlığı ile Dışişleri Bakanlığının görüşü alınmak suretiyle yabancı gerçek veya tüzel kişilere veya 49 uncu maddede yazılı niteliklere sahip olmayan kişilere, yalnız bunlar adına işletmek üzere bırakılmaması durumunda, kanundaki ceza tutarı 1.000 ila 10 bin TL arasında şimdi bu 3.182 TL ila 31 bin 905 TL arasına çıkarıldı.

DRONE’UNU KAYIT ETTİRMEYENE 9 BİN 13 TL CEZA

İnsansız Hava Araçları’nı (drone) kayıt ettirmeyenler ise yüklü bir para cezası ile karşı karşıya kalacak. Araçlarını kayıt sistemine kaydetmeyenlere verilecek para cezası 9 bin 13 lira olarak tespit edildi. Kayıt sırasında gerçeğe aykırı bilgi verenlere ise 18 bin 25 lira idari para cezası uygulanacak.

SHGM'nin belirlediği yeni ceza listesi için TIKLAYINIZ...

SHGM para cezalarını artırdı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Gurbetci ~ 4 yıl önce
Sayin SHGM,siz cok hainsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
enflasyon ~ 4 yıl önce
Sn SHGM enflasyoon 9,5% ama zam 22,5% nasıl oluyor bu iş:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A/C Driver ~ 4 yıl önce
DGCA kuledeki operatörleri kontrol ediyor mu? Pistlerin inişe elverişli olup olmadığının kontrolleri kim tarafından yapılıyor? Pist başlarındaki lastik izleri DGCA kontrolüne tabi midir? DGCA kokpit içi hat kontrollerini adil bir şekilde kayıtları tutarak yapıyor mu? Simulatorlerde nasıl bir kontrol yapılıyor? Çıkan aksaklıkların tekrar denetimleri nasıl yapılıyor? Ne kadar hassaslikta bunlar gerçekleştiriliyor? DGCA tarafından kontroller hep güzel havalar da mı oluyor? Daha önemli konular varken cep telefonu gibi hususlar da ne oluyor? Meydanlara MTO radarlarının alınması konusu hiç gündeme geliyor mu? Ne zaman işin ehli olan kişiler bu görevleri yapmaya başlayacak? Şirketlerin önceliklerinin neler olduğu DGCA tarafından sorgulanıyor mu? Gizli denetçi uygulaması var mı? Ce,a ceza ceza!!! Çözüm müdür? Eğitim, denetim, yönetim gerçek manada ne zaman şekil bulacak? Kolay gelsin.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 4 yıl önce
Uçuş modu'na alan yolculara neden ceza verilecek? Almayanlara ceza neden verilmiyor :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt. ~ 4 yıl önce
Kızılay depremi bekledi ve aksami bağış istedi..shgm de ucak kazasindan hemen sonra artiş yapiyor olmasi..firsattan istifa mi..!!!?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dede ~ 4 yıl önce
ucuş moduna alana bukadar ceza fazla galiba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk Pilotu ~ 4 yıl önce
O çok güzel demek artık uçuş moduna almayacağız. Uçuş moduna alan yandı. Yoksa yanlış mı okudum?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çalışan ~ 4 yıl önce
SHGM Cezaları artiracagina çalışanlar uzerindeki baskinin azaltilmasi için adımlar atsın. Ne yapsın çalışanlar. Bir tarafta iş veren baskısı bir yanda lisans kaybetme korkusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000