21 Mart 2020, Cumartesi 14:25:30

SHGM'den COVID-19 Genelgesi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, COVID-19 virüs salgını sonrası bir genelge yayımladı.
  • Bir sen eksikdin SHGM,sen sus sen devletin parasini yemekden baska hainlikden baska neye yariyorsun?
  • SHGM şirketlerin keyfi, zorunlu ücretsiz izin uygulamasına engel olacak bir işlem yapmaktan ve onları kızdırmaktan çekiniyor.Zaten çalışanlar bir şey yapamazlar.Vurun abalıya
  • SHGM herşeyi oluruna bırakmış durumda. Bir karar aldığı falan da yok. Türkiye’de virüs salgını hızla yayılırken içhat uçuşları halen tam hızıyla devam ediyor. Kalabalık ortamlar oluşmasın diye piknik alanları bile yasaklanırken havalimanları ve uçakların içi tamamen dolu ve önlem falan alınmış da değil. Bu sıkıntılı durum başlamadan önce ben nasıl uçuşa gidiyorsam, şimdi de aynı gidiyorum. Farklı bir durum veya önlem yok. Sadece isterseniz maske ve eldiven kullanabilirsiniz diyor. Kulağının üzerine yatmış bekliyor. Çalışanların sağlıkları için bir karar almaktansa, birilerinin ağzından çıkacak talimatları bekliyor.
  • Vfr uçuş eğitimi verenler içinde bir yazı yazsanız iyi olur en azından mayıs ayına kadar vfr eğitimlerde iptal edilsin zira şirketlerin insiyatifinde olay şu anda
  • Başta Sağlık Bakanlığı, ilgili bakanlıklar ve devlet büyükleri tarafından her gün defalarca yapılan 'zaruri olmadıkça evden çıkmayın' uyarılarını hiçe sayarak ve sivil havacılık genel müdürlüğümüzün bu konuda sağlamış olduğu esneklikleri kullanmayarak hali hazırda 8/5 çalışan bütün çalışanlarını izne ayırmış olan THY, birden fazla kişinin kullandığı simülatör ve bunun gibi araçları kullanmaya ısrarla devam etmektedir. Bulaş riskinin çok yüksek olduğu, bu duruma istinaden kuvvetle muhtemel oluşacak covid 19 pozitif vakalarının iş kazası ve meslek hastalığı gurubunda değerlendirilip değerlendirilmeyeceği ve buna dair sorumlulukları konusunda resmi bir belge beklediğimizi hatırlatırız, konunun takipçisi olalım.
  • shgm kendini lav etsin. hiç bir fonksiyonu kalmadı. borajet ve atlasın kapanışlarındaki tavır ortada. onurun da 1 ayı var. sadece thy için bu kadar memur çalıştırılmaz. nasılsa denetlenmiyor, nasılsa gelen her istek imzalanıyor. tbmm gibi oldu. hiç gerek yok. padişahım çok yaşa.
  • Tüm işletmelerde similatör eğitimleri iptal
  • Genelgenin olduğu sayfa açılmıyor. Tamamını yayınlar mısınız.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, COVID-19 virüs salgını sonrası bir genelge yayımladı.

Resmi siteden duyurusu yapılan genelgede uçucu ekipler başta olmak üzere sektörün diğer birimleri ile ilgili bilgilendirmeler ve yapılması gerekenler sıralandı.

SHGM duyurusunda:

Bilindiği üzere, COVID-19 virüsü vakaları hâlihazırda birçok ülkede görülmüş, bu kapsamda ülkemizde de salgına yönelik tedbirler ivedilikle alınarak uygulanmaya başlanmış, Sağlık Bakanlığı nezdinde söz konusu virüsün yayılmasını durdurmaya yönelik her bir bireyin alması gereken tedbirleri detaylarıyla açıklayan kılavuzlar yayınlanmıştır. Bu tedbirlerin temelini ise hijyenin arttırılması ve virüse maruz kalmış vakalar ile temasın sınırlandırılması oluşturmaktadır.

Bu kapsamda, uçuş ve kabin ekibi üyelerine uygulanması gereken başlangıç ve tazeleme eğitimlerinde, özellikle birden fazla kullanıcı tarafından kullanılan ekipmanlarda salgın riskinin artması, ayrıca dünya genelinde uygulanan karantina ve yurt dışı yasağı gibi tedbirler nedeniyle eğitmen ve tesislere erişim sağlayamayan işletmeler ve ekip üyeleri için, bazı alternatif eğitim ve kontrol metotları ve bunlara ilişkin muafiyetlerin uygulanması için bu Genelge’nin hazırlanmasına ihtiyaç hâsıl olmuştur. Uçuş ve kabin ekibi, uçuş harekât uzmanı, hava trafik emniyeti elektronik personeli ve hava trafik kontrolörleri; eğitim, kontrolleri ve sağlık sertifikalarına ilişkin olarak aşağıda ayrıntıları belirtilen muafiyetlerden yararlanılabilir. Bahsi geçen tüm muafiyet ve alternatif yöntemler belirtilen süreler kadar geçerli olup, anılan tarihlere kadar COVID-19 salgın riskinin devam etmesi veya ortadan kalkması halinde gerekli bilgilendirme Genel Müdürlüğümüzce ayrıca yapılacaktır.

GENELGENİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

SHGM'den COVID-19 Genelgesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Gurbetci ~ 4 yıl önce
Bir sen eksikdin SHGM,sen sus sen devletin parasini yemekden baska hainlikden baska neye yariyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anladığım ~ 4 yıl önce
SHGM şirketlerin keyfi, zorunlu ücretsiz izin uygulamasına engel olacak bir işlem yapmaktan ve onları kızdırmaktan çekiniyor.Zaten çalışanlar bir şey yapamazlar.Vurun abalıya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM ~ 4 yıl önce
SHGM herşeyi oluruna bırakmış durumda. Bir karar aldığı falan da yok. Türkiye’de virüs salgını hızla yayılırken içhat uçuşları halen tam hızıyla devam ediyor. Kalabalık ortamlar oluşmasın diye piknik alanları bile yasaklanırken havalimanları ve uçakların içi tamamen dolu ve önlem falan alınmış da değil. Bu sıkıntılı durum başlamadan önce ben nasıl uçuşa gidiyorsam, şimdi de aynı gidiyorum. Farklı bir durum veya önlem yok. Sadece isterseniz maske ve eldiven kullanabilirsiniz diyor. Kulağının üzerine yatmış bekliyor. Çalışanların sağlıkları için bir karar almaktansa, birilerinin ağzından çıkacak talimatları bekliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A ~ 4 yıl önce
Peki 65 yaşüstü sim öğretmenleri öğretmenler uçuş okullarında uçan pilotlar ne olacak smilatör eğitimleri nasıl yapılacak 3 kişi bir kutu içinde havasız ortamda eğitimli alacak
Shgm ~ 4 yıl önce
Vfr uçuş eğitimi verenler içinde bir yazı yazsanız iyi olur en azından mayıs ayına kadar vfr eğitimlerde iptal edilsin zira şirketlerin insiyatifinde olay şu anda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anonim ~ 4 yıl önce
Başta Sağlık Bakanlığı, ilgili bakanlıklar ve devlet büyükleri tarafından her gün defalarca yapılan 'zaruri olmadıkça evden çıkmayın' uyarılarını hiçe sayarak ve sivil havacılık genel müdürlüğümüzün bu konuda sağlamış olduğu esneklikleri kullanmayarak hali hazırda 8/5 çalışan bütün çalışanlarını izne ayırmış olan THY, birden fazla kişinin kullandığı simülatör ve bunun gibi araçları kullanmaya ısrarla devam etmektedir. Bulaş riskinin çok yüksek olduğu, bu duruma istinaden kuvvetle muhtemel oluşacak covid 19 pozitif vakalarının iş kazası ve meslek hastalığı gurubunda değerlendirilip değerlendirilmeyeceği ve buna dair sorumlulukları konusunda resmi bir belge beklediğimizi hatırlatırız, konunun takipçisi olalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
padişahım çok yaşa ~ 4 yıl önce
shgm kendini lav etsin. hiç bir fonksiyonu kalmadı. borajet ve atlasın kapanışlarındaki tavır ortada. onurun da 1 ayı var. sadece thy için bu kadar memur çalıştırılmaz. nasılsa denetlenmiyor, nasılsa gelen her istek imzalanıyor. tbmm gibi oldu. hiç gerek yok. padişahım çok yaşa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 4 yıl önce
Tüm işletmelerde similatör eğitimleri iptal

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 4 yıl önce
Similator evet ama SIMULATORLER DEVAM KOCUM!
Yorumsuz ~ 4 yıl önce
Genelgenin olduğu sayfa açılmıyor. Tamamını yayınlar mısınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000