10 Şubat 2014, Pazartesi 23:21:14

TALPA BAŞKANLIĞINA BİR ADAY DAHA

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği’nde (TALPA) Çarşamba günü gerçekleştirilecek genel kurul öncesinde bir isim daha yönetime talip olduğunu açıkladı. İşte Gürcan Mantı'nın yeni rakibi...
  • "Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz / Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde" Sakarya kaptanı takip edenler bilir kendisini sürekli olarak nasıl geliştirdiğini. Ekibi de sağlamdır. Sakarya Kaptanın yaptıkları yapacaklarının garantisidir. Kendisine ve ekibine başarılar diliyorum.
  • Talpaya Uye olmam olanada mani olmam
  • Pilotlar vakfını İzair e soktu, zarar ettik. Vakif secimini kaybetti ertesi gun de hirsindan gidip Izair yonetim kurulundan istifa edip vakfin Izairdeki Yon Krl uyeliginin iptal olmasina sebep oldu, odul olarak Talpa baskani yaptik. Grev de satti, 305 de yan yatti, sendikada camura yatti, bizi hic iyi temsil edemedi, suşiden de vazgecemedi. İnsanlar layik olduklari muameleyi kendileri tayin ederler. Hala manti yemeye devam diyorsaniz, ne diyelim afiyet olsun, biz buna layikiz..
  • Hür General Sakarya kaptan Talpa'da genel sekreter iken yapabileceklerinin en iyisini yaptı. Ta ki bazıları tarafından engelleninceye kadar. Engellemeler ve bazı kanunsuzluklar ( yargıya da taşındı ve kol kırılır yen içinde anlayışıyla üzerine gidilemedi) üzerine istifa ederek yönetimden ayrıldı. Tek istifa eden o değildi. Nelerin yapıldığını siz de muhakkak biliyorsunuzdur. Bir dernek binasının yönetim kuruluna ve hiç kimseye danışmadan tek başına nasıl alımına gidildiğini, usulsüzlüklerin nasıl yapıldığını siz de biliyorsunuzdur muhakkak. Bunlar ayıp olmasın diye genel kurulda dile getirilmiyor. Bu nedenle Talpa eski başkanı ve saymanı hakkında Asliye Ceza Mahkemesinde dava da açıldı. SHGM eskiden, özellikle Tuna Gürel başkan zamanında, her tür düzenlemesinde muhakkak Talpa'nın da görüşünü alırdı. Mantı yönetimi sırasında uçuş görev süreleri talimatı hazırlanırken Talpa'nın haberi bile olmadı. Hangi Talpa etkisinden bahsediyorsunuz? Sakarya ve ekibi Talpa için kurtuluş olacaktır.
  • Sakarya kaptan ve yönetim kurulu ile diğer adaylar hepsi bir birinden değerli ve Talpa'yı eski günlerindeki seviyesine ve etkinliğine ve daha da yükseklere götürecek kişiler. Bir zamanlar Türk Sivil Havacılığının baş aktörlerinden olan Talpa'nın figüran bile olamadığı bu günlere gelişinden, bu kuruluşu eski günlerine ancak Sakarya kaptan ve arkadaşları getirebilir. Olay artık şu veya bu şirkette çalışan pilotlar hakimiyeti devri değil, artık bilgi ve cesaretten oluşan aksiyon uygulamasıdır.Sakarya kaptana onun yer aldığı kaza araştırma ve soruşturmaları nedeniyle soru sormaya ve pislik atmaya çalışanlar, eğer az buçuk bu mevzuatı ve özellikle Annex 13''ü bilseydiniz, bu konuları burada konuşmazdınız.Hava İş Yasası tasarısını Mantı ve ekibi nereye getirdi. Bu yasa tasarısı TBMM'nin neresinde, haberleri var mı? Pilotların cezai sorumluluğu konusunda IFALPA'nın yıllardır yaptığı çalışmanın Türkiye yansımasına Mantı ve ekibi ne kattı? Sakarya kapt. ve arkadaşları Talpa'nın kurtuluşudur.
  • Ercü de nereden çıktı?
  • Sert ve sonucu iyi düşünülmemiş hamasi çıkışlar pilotların kariyerlerini olumsuz etkileyecek ve sadece pilotlardan oluşan yeni 305 ler oluşturacaktır. Türkiye'nin bugünkü politik yapısı içersinde bu vaadlerin çoğu tutulamaz ve yerine getirilemez. Hayal kurmayın. Hava İş Kanun taslağı hükümet - patron - TÖSHİD üçlüsü bir arada olduğu sürece gerçekleştirilemez. SHGM, DHMİ de özerk olmadıkça yukardaki vaadler gerçekleşmez. Sonuç olarak bu vaadlerin hepsi bugüne kadar olması gerekenlerdi ancak ancak bu vaadler sivil havacılığımızın bugünkü politik ve sosyal alt yapısı üzerine kurulamaz.
  • Bence TALPA'ya Sakarya kpt yakışır, çünkü o "kral çıplak" diyebilen bir hür general....
  • burada TALPA nasıl ve hangi ekiple daha ileri gider onu yazın arkadaşlar. TALPAya hizmet yalnızca yönetim kurulu üyeliği ile de olmaz. şimdiye kadar ne yaptığınızı yazın. Projelerden bahsedin. Böyle kimliği belli olmayan kişilerden gelen iftira ve çamurlar ile insanları etkileyemezsiniz. Güneş balçıkla sıvanmaz.
  • her yeni grup bir şansı hakediyor...

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği çarşamba günü yapılacak genel kurul ile birlikte yeni yönetimini seçecek. Mevcut başkan Gürcan Mantı tekrar aday olurken, THY kaptan pilotu Sermet Karaağaç da oluşturduğu liste yönetime adaylığını koymuştu.

Türk Hava Yolları'nda 21 yıllık görevin ardından 2012 Nisan ayında emekliye ayrılan deneyimli kaptan Nuri Sakarya da 'Gönüllü Hareket' olarak bir liste oluşturdu ve Gürcan Mantı'nın yeni rakibi oldu.

Sakarya, Gönüllü Hareket adına yaptığı sert açıklamayla listesini sundu:

İŞTE GÖNÜLLÜ HAREKET'İN AÇIKLAMALARI VE LİSTESİ

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIMIZ,

"GÖNÜLLÜ HAREKET" olarak

12 Şubat 2014 tarihinde gerçekleştirilecek olan TALPA Genel Kurulunda TALPA Yönetimine aday olduğumuzu sizlerle ve kamuoyuyla paylaşmak istedik.

Başta kurucu üyelerimiz olmak üzere bugüne kadar TALPA’ya emek veren tüm üyelerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

TALPA bugün hangi noktadadır?

         • Türkiye’de CPL lisansına sahip yaklaşık 6000 pilot varken, TALPA’nın üye sayısı neden bugüne kadar hedeflediği üye sayısının çok uzağında yaklaşık 1800’lerde kalmıştır?

         • TALPA Yönetimleri üye sayısının sürekli beklentilerin altında kalmasını doğru olarak sorgulayabilmiş, özeleştiri yapmış mıdır? 

         • Geçtiğimiz iki yılda mevcut TALPA Yönetiminin Hava İş Kanunu ile ilgili etkin bir çalışma yürüttüğünü ve gelişmeler hakkında üyelerini bilgilendirdiğini söyleyebilir misiniz?

         • TALPA yönetimlerinin idari ve mali olarak şeffaf olduğunu düşünüyor musunuz?

         • Yönetim Kurulu ve Komitelerde alınan kararlar ve faaliyetler hakkında düzenli bültenlerle bilgilendiriliyor musunuz?

         • Bir üye olarak iradenizin TALPA yönetimi tarafından önemsendiğine inanıyor musunuz?

         • TALPA yönetimine aktif katılım sağlamanızın sizden beklendiğini hissediyor ve kolaylaştırıldığını düşünüyor musunuz?

         • Tüzükte tanımlanmış olan Danışma Kurullarının fiili olarak çalıştırıldığını hiç duydunuz mu?

         • TALPA’nın yaşadığınız sorunları ve beklentilerinizi dile getirebileceğiniz iki yönlü bir iletişim kanalına sahip olduğunu düşünüyor musunuz?

         • TALPA, dünyadaki ve yurt içindeki gelişmelerle ilgili kendi görüş ve politikalarını oluşturup sizlerle paylaşıyor mu?

         • TALPA’nın sorun ve beklentilerinizi Havayolları, Sivil Havacılık Otoritesi ve ilgili diğer havacılık kuruluşlarına iletebildiğini ve sonuçları sizlerle paylaşabildiğini düşünüyor musunuz?

         • TALPA'nın kadın meslektaşlarımızın sorunlarına eğilebildiğini düşünüyor musunuz?

         • Türkiye’de yaşanmış kaza ve olayların emniyet incelemeleri ile gerekli derslerin çıkarılması konusunda TALPA'nın aktif rol üstlenerek kaza ve olayların tekrarının önlenmesi için etkin bir çalışma yürüttüğüne inanıyor musunuz?

         • TALPA’nın yaşanabilecek bir kaza veya olayda devreye girmek üzere yayınlanmış bir Acil Durum Eylem Planı var mıdır?

         • Kaza ve Olay İnceleme Komisyonlarında TALPA tarafından temsil edilmeyi ister miydiniz?

         • TALPA'nın yurt içi ve yurt dışındaki havacılık güvenliği ile ilgili tehditleri, üyeleriyle ve ilgili kuruluşlarla paylaştığı bir Güvenlik Risk Yönetimi yaklaşımı var mıdır?

Üyelerimizin de desteği ile TALPA'yı mesleki konularda “aklımıza gelen ilk başvuru noktası” yapmayı nasıl başaracağız?

Bizler, öncelikle yukarıdaki soruları kendimize de sorduk. İçimize sinerek dolu dolu bir “OLUMLU” cevap dahi veremedik. GÖNÜLLÜ HAREKET’i oluşturarak sorumluluk almaya karar verdik.

TALPA’yı daha birçok soruya, arzu edilen cevapların verilebileceği, daha saygın, tüm meslektaşlarımızı içine alan, hatır veya direktif ile katılınan değil, üyesi olmaktan hızla artarak gurur duyduğumuz bir meslek kuruluşu hâline getirmek istedik. Önce hedeflerimizi oluşturduk. Bu hedefe ulaşma yolunda da sizlerin desteğini istiyoruz.

Yönetim sorumluluğunu üstlendiğimizde hedeflerimizi gerçekleştirmek üzere;

         • Üyelerimize ve TALPA'ya üye olmamış meslektaşlarımıza yeni yönetim felsefemizi anlatarak, otopark aidatlarını düzenleyerek değil, karşılıklı iletişimi ve güveni tesis ederek üye sayımızı artırmak,

         • Derneğimizin finansal analizini yapıp, üyelerimizin görüşlerini de alarak TALPA Üyelik Aidatlarını tekrar değerlendirmek,

         • "Hava İş Kanun Taslağı”nın hazırlanarak yasalaşması için her türlü çabayı göstermek,

         • TALPA Tüzüğünü ve İç Mevzuatını üyelerimizin beklentileri doğrultusunda geliştirmek,

         • Yönetim Kurulu Toplantılarını etkin, üretken ve üyelerimizi önceden belirlenmiş konularda görüşlerini almak üzere davet ederek katılıma açık hale getirmek,

         • TALPA Komitelerine katılımı sağlamak, dünya sivil havacılığının gündemiyle paralel olarak etkin bir şekilde çalıştırmak ve faaliyet raporlarını üyelerimizle paylaşmak,

         • Üyelerimizle düzenli iletişim toplantıları düzenlemek ve öncelikli konularda anketler yapmak,

         • Derneğimizin web sitesi içeriğini zenginleştirmek ve üyelerimizin deneyimlerini paylaşabilecekleri aktif bir Pilot-Pilot Platformu oluşturmak,

         • TALPA Gönüllü Emniyet Paylaşım Sistemini kurmak ve SHGM Emniyet Raporlama Sistemi'ne veri akışını sağlamak,

         • Üyelerimizden alınan tespit, öneri ve beklentileri, Havayolları, Sivil Havacılık Otoritesi, DHMİ ve ilgili kuruluşlara oluşturulan direkt temas noktaları üzerinden ileterek takipçisi olmak, gelişmeleri üyelerimizle paylaşmak,

         • SHGM bünyesinde TALPA temsilciliği açılması için girişimlerde bulunmak,

         • Sektörümüzün ve üyelerimizin yararına olacak konularda medyayla iletişimi güçlendirerek kamuoyunu bilinçlendirmek ve bilgilendirmek,

         • Mesleki konulardaki projelerimizi desteklemek üzere üniversitelerle ortak bilimsel çalışmalar yapmak,

         • Mesleğimizle ilgili uzmanlık konularında tüm üyelerimize açık eğitim, panel ve konferans etkinlikleri planlamak,

         • Kadın meslektaşlarımızın beklentilerine yönelik çözümler üretmek,

         • Emekli üyelerimizi yalnızca üye sayımızı artırmak amacıyla TALPA'ya üye yapmak yerine, onların Danışma Kurullarında görev almalarını sağlayarak tecrübe ve birikimlerinden yararlanacağımız yeni bir yapıyı oluşturmak öncelikli çalışma konularımız olacaktır.

"GÖNÜLLÜ HAREKET" ulusal ve uluslararası düzeyde “Sivil Havacılık”ın gelişimine katkı sağlayan ve yön veren bir TALPA’yı yaratmak için saydığımız alanlarda çalışmalarını sürdürürken;

• Gerçek iradenin üyelerimize ait olduğunu hissettireceğini,

• Mali ve idari konularda şeffaf olacağını,

• Yönetim Kurulu toplantıları ve Komite faaliyetlerini üyelerimizin katılımına açık tutacağını,

• Üyelerimizle iki yönlü, sürekli ve pozitif iletişim kanallarına sahip olacağını,

• Bilgiyi ve bilimsel çalışmaları temel alacağını taahhüt etmeyi görev saymaktadır.

Bugüne kadar “TALPA benim için ne yaptı?” sorusunu soranlardan iseniz; gelin TALPA’nın sizler için doğru şeyler yapmasına GÖNÜLLÜ olarak destek verin.

Sürekli gelişen ve güçlü bir TALPA'ya ulaşmanın ancak üyelerimizin ve üye olacak meslektaşlarımızın katılımı ile mümkün olacağına inanıyoruz.

Gönüllü Hareket'e katılarak yönetimde sizler de yer alın, sektörümüzün daha emniyetli ve güvenli olmasına katkıda bulunun!

Saygılarımızla…

TALPA SEÇİMİ GÖNÜLLÜ HAREKET

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYE LİSTESİ

Atilla USTAOĞLU

Ferihan IŞIK

Hakan YURDAKUL

Hasan ÖZKANDAN

Kemal ENGÜREL

Kubilay YILMAZ

Mert YARDIMCI

Murat TERZİOĞLU

Nuri SAKARYA

Okan ÜREKSOY

Özsev ERKAL

Serdar BAYKAL

Timuçin AKIN

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYE LİSTESİ

Ahmet ÖZÜRÜN

Behnan KARAOSMANOĞLU

Bircan ÖZTEMİZ

Burç KOÇER

Ercüment ÖZCAN

Fuat YILDIRIM

Hakan SAKIZ

İzzet İPEK

Mete KAYIŞBUDAK

Murat YARDIMCI

Özkan KIVRAK

Şevki ÖNAL

DENETLEME KURULU  ÜYE LİSTESİ

Benan KÜÇÜKOĞLU

Gülhan YOLDAŞ

Semih İLSAN

DENETLEME KURULU YEDEK ÜYE LİSTESİ

Deniz ÖZDEMİR

Fehmi KARAEMİNOĞULLARI

Yusuf KARUK

TALPA BAŞKANLIĞINA BİR ADAY DAHA

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Kptn ~ 10 yıl önce
"Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz / Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde" Sakarya kaptanı takip edenler bilir kendisini sürekli olarak nasıl geliştirdiğini. Ekibi de sağlamdır. Sakarya Kaptanın yaptıkları yapacaklarının garantisidir. Kendisine ve ekibine başarılar diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerek yok ~ 10 yıl önce
Talpaya Uye olmam olanada mani olmam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
layiksa ~ 10 yıl önce
Pilotlar vakfını İzair e soktu, zarar ettik. Vakif secimini kaybetti ertesi gun de hirsindan gidip Izair yonetim kurulundan istifa edip vakfin Izairdeki Yon Krl uyeliginin iptal olmasina sebep oldu, odul olarak Talpa baskani yaptik. Grev de satti, 305 de yan yatti, sendikada camura yatti, bizi hic iyi temsil edemedi, suşiden de vazgecemedi. İnsanlar layik olduklari muameleyi kendileri tayin ederler. Hala manti yemeye devam diyorsaniz, ne diyelim afiyet olsun, biz buna layikiz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hür Pilot ~ 10 yıl önce
Hür General Sakarya kaptan Talpa'da genel sekreter iken yapabileceklerinin en iyisini yaptı. Ta ki bazıları tarafından engelleninceye kadar. Engellemeler ve bazı kanunsuzluklar ( yargıya da taşındı ve kol kırılır yen içinde anlayışıyla üzerine gidilemedi) üzerine istifa ederek yönetimden ayrıldı. Tek istifa eden o değildi. Nelerin yapıldığını siz de muhakkak biliyorsunuzdur. Bir dernek binasının yönetim kuruluna ve hiç kimseye danışmadan tek başına nasıl alımına gidildiğini, usulsüzlüklerin nasıl yapıldığını siz de biliyorsunuzdur muhakkak. Bunlar ayıp olmasın diye genel kurulda dile getirilmiyor. Bu nedenle Talpa eski başkanı ve saymanı hakkında Asliye Ceza Mahkemesinde dava da açıldı. SHGM eskiden, özellikle Tuna Gürel başkan zamanında, her tür düzenlemesinde muhakkak Talpa'nın da görüşünü alırdı. Mantı yönetimi sırasında uçuş görev süreleri talimatı hazırlanırken Talpa'nın haberi bile olmadı. Hangi Talpa etkisinden bahsediyorsunuz? Sakarya ve ekibi Talpa için kurtuluş olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geleceğin Talpa'sı ~ 10 yıl önce
Sakarya kaptan ve yönetim kurulu ile diğer adaylar hepsi bir birinden değerli ve Talpa'yı eski günlerindeki seviyesine ve etkinliğine ve daha da yükseklere götürecek kişiler. Bir zamanlar Türk Sivil Havacılığının baş aktörlerinden olan Talpa'nın figüran bile olamadığı bu günlere gelişinden, bu kuruluşu eski günlerine ancak Sakarya kaptan ve arkadaşları getirebilir. Olay artık şu veya bu şirkette çalışan pilotlar hakimiyeti devri değil, artık bilgi ve cesaretten oluşan aksiyon uygulamasıdır.Sakarya kaptana onun yer aldığı kaza araştırma ve soruşturmaları nedeniyle soru sormaya ve pislik atmaya çalışanlar, eğer az buçuk bu mevzuatı ve özellikle Annex 13''ü bilseydiniz, bu konuları burada konuşmazdınız.Hava İş Yasası tasarısını Mantı ve ekibi nereye getirdi. Bu yasa tasarısı TBMM'nin neresinde, haberleri var mı? Pilotların cezai sorumluluğu konusunda IFALPA'nın yıllardır yaptığı çalışmanın Türkiye yansımasına Mantı ve ekibi ne kattı? Sakarya kapt. ve arkadaşları Talpa'nın kurtuluşudur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 10 yıl önce
Ercü de nereden çıktı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 ler ~ 10 yıl önce
Sert ve sonucu iyi düşünülmemiş hamasi çıkışlar pilotların kariyerlerini olumsuz etkileyecek ve sadece pilotlardan oluşan yeni 305 ler oluşturacaktır. Türkiye'nin bugünkü politik yapısı içersinde bu vaadlerin çoğu tutulamaz ve yerine getirilemez. Hayal kurmayın. Hava İş Kanun taslağı hükümet - patron - TÖSHİD üçlüsü bir arada olduğu sürece gerçekleştirilemez. SHGM, DHMİ de özerk olmadıkça yukardaki vaadler gerçekleşmez. Sonuç olarak bu vaadlerin hepsi bugüne kadar olması gerekenlerdi ancak ancak bu vaadler sivil havacılığımızın bugünkü politik ve sosyal alt yapısı üzerine kurulamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hür general ~ 10 yıl önce
Bence TALPA'ya Sakarya kpt yakışır, çünkü o "kral çıplak" diyebilen bir hür general....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kral ın nesi? ~ 10 yıl önce
kardeş bu hürgeneral bu saydklarını Talpa da genel sekreterken niye yapmamış?o zaman kral çıplak değilmiymiş?
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
burada TALPA nasıl ve hangi ekiple daha ileri gider onu yazın arkadaşlar. TALPAya hizmet yalnızca yönetim kurulu üyeliği ile de olmaz. şimdiye kadar ne yaptığınızı yazın. Projelerden bahsedin. Böyle kimliği belli olmayan kişilerden gelen iftira ve çamurlar ile insanları etkileyemezsiniz. Güneş balçıkla sıvanmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camur ~ 10 yıl önce
ne camuru kardes ? sen kaza raporunu okumadın galiba yada okudugunu anlamakta bir problemin var.hangi güneş hangi balçık biraz ayrıntı versen iyi olur. ayrıca Nuri Bey Atlas Jette calısmıyor mu? Kaza kırım raporunu yazmadı mı? kaza kırım heyetındekı dıger kaptan flap arızası konusunda kaza kırım raporuna şerh düşmüşken ve Nuri kaptanda ısrarla flap arızası yok diyerek bakar kör oldugunu, kendi cekmıs oldugu resımlerde bıle flaplar yukardayken sürat saatlerinin üzerindeki flap arızası süratleri set edilmişken hangi güneş hangi balçıktan bahsediyorsunuz??? Sen Nuri Kaptan'ın avukatı mısın? yoksa Nuri Kaptan mısın?
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
her yeni grup bir şansı hakediyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000