27 Ekim 2017, Cuma 15:02:22

Türk şirketlerin SAFA denetiminde bulgu oranı düştü

Avrupa Sivil Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) verilerine göre; Türk Havayolu işletmelerine yurt dışında gerçekleştirilen denetimlerdeki bulgu ortalaması 0,33’e geriledi.
  • Bu basari kabin hizmetlerinin ozellikle teknik mudurluhun basarisidir. Tebrikler
  • Thy’de calisan (hem de her firsatta sirketi kotuleyeleri) uzecek bir haber daha.
  • Emeği geçen herkese teşekkürler Türk , ögün, çalış , güven
  • Kokpit kapısında durup kokpite dönük şekilde aml e bakıp bakıp kapatıp defter temiz sen uçahı hazırla ben hariciye çıkıyorum diyenler burada mı:)
  • Emeği geçen tüm Thy teknik ekibinden Allah razı olsun . İnşallah. Beyler şu verilmeyen zam mı ve farkını alalım plase.
  • Fransa ve Avusturya da gelen kötü niyetli ve tüm şirketlerin yaka silktiği (yabancı şirketler dahil) abuk sabuk tipler olmasa daha da düşer.
  • Pgs’nin kaç uçağına SAFA denetimi yapıyorlar, Türkiye’den geldiğini bile, bilen yoktur. İsmi dahi ecnebice...
  • Ident etiketinin bir harfinin yarısı okunmuyor diye bulgu yazılıyor. Güvenliğin neresini nasıl etkiliyor anlayan beri gelsin.
  • Pegasus sağolsun Ceza ödememek İçin bu işi çok sıkı tutuyor ve TR oranları düşüyor. Shgm bir de oranları şirket bazında açıklasa da görsek
  • Gerçekten büyüklük muazzam. Başarılı olur inşallah gurur verici. Taxi süresi beni korkuttu havadan bile dakikalar sürüyor. Türk işi 10. dakikada taxi yolunu ; sonradan (tabir buysa yarmışlar doğalgaz geçirdiler sanırım:)))) Ama gerçekten düşman çatlatacak bir proje. Allahtan emiği geçen herkese kolay gelmesini temenni ederim.

Yabancı Hava Araçlarına Yapılan Emniyet Denetimleri olarak adlandırılan SAFA Programı kapsamında, Türk uçaklarında Avrupa ülkeleri uçaklarından daha az bulguya rastlandı.   Türkiye, Avrupa ülkelerinin 0,50 olan bulgu ortalamasından daha iyi bir seviye olan 0,33’lük bulgu oranı ile önemli bir başarıya imza attı.

SAFA programında Türkiye, Ekim 2016-Ekim2017 döneminde, ABD, Almanya, İngiltere,  Rusya’dan sonra hava araçlarına en çok denetleme gerçekleştirilen 5. ülke oldu.  Hava araçlarımıza yapılan 527 SAFA denetlemesi ile yurt dışında en fazla denetlenen ülkelerden biri olmasına rağmen Türkiye, bu denetimlerden bulgu oranını düşürerek çıktı.

Türkiye’nin 2010 yılında 0,91 olan bulgu ortalaması, 2011 yılında 0.87’ye, 2012 yılında 0.67’ye kadar gerilemişti.  Avrupa ülkelerinin bulgu ortalaması olan 0,50’den daha iyi bir oran sağlanması hedefi çerçevesinde 2016 yılına gelindiğinde Türkiye, bulgu ortalamasını 0.38’e düşürerek Avrupa’nın en düşük ortalamaya sahip 5.ülkesi oldu. 2017 yılının ilk yarısında bulgu ortalamasını 0.34’e düşürerek 4. sıraya yükselen Türkiye, üçüncü çeyrek sonunda bulgu ortalamasını 0,33 düşürdü.

SAFA denetimleri, yabancı havayolu işletmelerinin AB ülkeleri arasında yaptıkları operasyonlarda diğer ülkeler tarafından uçağın kalkışından önce gerçekleştirilen denetimler olup, bakım ve uçuşa elverişlilik denetimlerinden farklı olarak hava araçlarının uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği konusunda uluslararası gereklilikleri yerine getirip getirmediğine bakılmaktadır. Uçağın fiziksel durumu, kokpit ve kabinde uyulması gereken gerekliliklerin kontrol edildiği denetimlerde, uçakla seyahat esnasında yolcuların uçuş güvenliğini sağlayacak kuralların en üst düzeyde uygulanması amaçlanmaktadır.

Türk şirketlerin SAFA denetiminde bulgu oranı düştü

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Kabin ~ 6 yıl önce
Bu basari kabin hizmetlerinin ozellikle teknik mudurluhun basarisidir. Tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gercek ~ 6 yıl önce
Thy’de calisan (hem de her firsatta sirketi kotuleyeleri) uzecek bir haber daha.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçek ~ 6 yıl önce
tek Türk şirketi THY tabi
Helal olsun ~ 6 yıl önce
Emeği geçen herkese teşekkürler Türk , ögün, çalış , güven

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçaha girer girmez ~ 6 yıl önce
Kokpit kapısında durup kokpite dönük şekilde aml e bakıp bakıp kapatıp defter temiz sen uçahı hazırla ben hariciye çıkıyorum diyenler burada mı:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Senin kadar.. ~ 6 yıl önce
art niyetli pisliklerin koku kurur da bu sirketten atilirlar insallah. Kaptanlarin hepsi AML’i tek tek inceliyor sen ne is yapiyorsun?
Mokoko ~ 6 yıl önce
Google translate bile işe yaramadı.
Teknik ~ 6 yıl önce
Emeği geçen tüm Thy teknik ekibinden Allah razı olsun . İnşallah. Beyler şu verilmeyen zam mı ve farkını alalım plase.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fransa ve Avusturya ~ 6 yıl önce
Fransa ve Avusturya da gelen kötü niyetli ve tüm şirketlerin yaka silktiği (yabancı şirketler dahil) abuk sabuk tipler olmasa daha da düşer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pgs ~ 6 yıl önce
Pgs’nin kaç uçağına SAFA denetimi yapıyorlar, Türkiye’den geldiğini bile, bilen yoktur. İsmi dahi ecnebice...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 6 yıl önce
Merak etme sen senin kadar zeki değiller.
Pilot ~ 6 yıl önce
Ülkenin bayrak taşıyıcısı ile gurur dur baban farklı ülkenin mensubu mu ?
Pegasus ~ 6 yıl önce
Yaklasik 80 ucak yuzlerce pilot binlerce calisana ekmek veriyor o ecnebi, sen kac insana as ekmek verdinde burdan ahkam kesip ecnebi musluman diye insan ayrimi yapiyorsun ? Belliki egitimsiz , kultursuz vizyonsuz bir tipsin, neden havacilarin oldugu bir zeminde bulundugunuda anlamis degilim.
Bir merak eden. ~ 6 yıl önce
Ident etiketinin bir harfinin yarısı okunmuyor diye bulgu yazılıyor. Güvenliğin neresini nasıl etkiliyor anlayan beri gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Avusturya ~ 6 yıl önce
Avusturya irkciligi, tipik
Pegasuslu ~ 6 yıl önce
Pegasus sağolsun Ceza ödememek İçin bu işi çok sıkı tutuyor ve TR oranları düşüyor. Shgm bir de oranları şirket bazında açıklasa da görsek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilginize... ~ 6 yıl önce
Pegasus ilk üç te bile değil, sadece şunu söyleyebilirim, Sunexpress 0.04 ile birinci
He he ~ 6 yıl önce
Senin yaptığın avrupa seferi tk nın yanında neki ortalamayı düşürsün
Champ ~ 6 yıl önce
Sen öyle san
Pegasusluya ~ 6 yıl önce
Gunde kac sefer yapiyorsunda avrupaya ortalamayi dusuruyorsun.Thy nin birgunde yaptigini pegasus 2 haftada zor yapar.
Pegasus mu ~ 6 yıl önce
Hahahahha pegasus diyor yaa. Siz kimsiniz ya
F/O ~ 6 yıl önce
Gerçekten büyüklük muazzam. Başarılı olur inşallah gurur verici. Taxi süresi beni korkuttu havadan bile dakikalar sürüyor. Türk işi 10. dakikada taxi yolunu ; sonradan (tabir buysa yarmışlar doğalgaz geçirdiler sanırım:)))) Ama gerçekten düşman çatlatacak bir proje. Allahtan emiği geçen herkese kolay gelmesini temenni ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlış frekans ~ 6 yıl önce
Yanlış frekans dostum.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000