01 Ekim 2013, Salı 10:22:12

TÜRKİYE’YE ‘BUGÜN GİT YARIN GEL’ DEDİLER

Türkiye, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO)'nun karar organı konumundaki ICAO Konsey üyeliği adaylığından çekildi, adaylık 2016’ya kaldı.
  • ICAO Konseyi üyeliğine seçilenlerin tam listesi şu şekilde...Keşke haberi yaparken haberin içinde yanlış, eksik bilgiler var mı diye kontrol etseydiniz. "The election process was divided into three parts, with the following States elected: ​PART I − ​(States of chief importance in air transport) – Australia*, Brazil*, Canada*, China*, France*, Germany*, Italy*, Japan*, Russian Federation*, United Kingdom* and the United States*. ​PART II − ​(States which make the largest contribution to the provision of facilities for international civil air navigation) – Argentina*, Egypt*, India*, Mexico*, Nigeria*, Norway, Portugal, Saudi Arabia*, Singapore*, South Africa*, Spain* and Venezuela. ​PART III − ​(States ensuring geographic representation) – Bolivia, Burkina Faso*, Cameroon*, Chile, Dominican Republic, Kenya, Libya, Malaysia*, Nicaragua, Poland, Republic of Korea*, United Arab Emirates* and United Republic of Tanzania.
  • Tüm Dış Politika olduğu gibi bu da fos. Kendi kendimizi kandırıp duruyoruz. Davutoğlu'nun atıp tutmasına alıştık artık.
  • Shgm yine yapmış yapacağını :)) Kimbilir kaç kişiyle gittiler konsey toplantısına. Ye iç gez dolaş, iki hafta bedava tatil, üzerine de cebine giren onca para. Sonuç. Yaz tahtaya al haftaya :))
  • Öz yurdumuzda garibiz, öz yurdumuzda parya! Misafir bey/bayan.. Sen misafir degilsin. Onlar misafir olacak, yetkisiz yekilileri ve yüksek mevkilerdeki alcak çalışanları ile, kindar, vicdansız ve Hak hukuk tanımayan tavırlarından ötürü. Yüzlerce insanın ahını alanların gelecekleri bugünki kadar parlak olmayacak. Shgm'nin Lisans birimindeki herkes bundan sorumlu tutulacak. Yetkilerini kötüye kullanmanın cezasını adalet karşısında hesap vererek çekeceklerdir. 10 yada 15 yıl sonra onlar bizi unutacak ama biz onları unutmayacagız. Bu arada ICAO'ya şikayette bulunmanızı tavsiye ederim. Emin olun bizim vicdansızlardan bizi daha çok düşünüyorlar.
  • Öncelikle haberinizdeki yanlışlıkları düzelterek başlayalım. ICAO Genel Kurulu geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilmedi halen devam ediyor. ICAO web sayfasına keşke bir göz atsaydınız. İkinci yanlışlık, üye olan ülkeler diye bir liste vermişsiniz sadece 11 ülke var, ICAO Konseyi 38 üyeden oluşmakta, yani verdiğiniz liste eksik. Ayrca bu yıl 39 üyeye çıkartılması konusu da Genel Kurul'un gündem maddelerinden birisiydi. Konuya gelecek olursak, acaba 2016 için yazılı bir garanti alınmış mıdır sormak lazım? 2016 seçimi öncesi bugün söz veren ECAC üyelerinin bir çoğu yerinde olmayacak belki de. Yeni gelenlerin biz garanti vermedik demesi olasıdır. Konsey üyeliği hedefi 2010 yılında ilk kez eski Genel Müdür Ali Arıduru tarafından dile getirildi. Ancak yönetim değişikliği sonrasında bu konuya gereken önem verilmedi, 2013 yılına kadar ECAC içinde hiçbir çalışma yapılmadı ve bugünkü sonuç ortaya çıktı. ECAC içinde gerekli lobi çalışmaları yapılsaydı sonuç farklı olabilirdi.
  • SHGM'de bildik bir kaç kişi defalarca yurt dışına gidip bu işten nemalanmışlardır. Onlarda biliyor ki bizim ICAO konsey adaylığımız hayal. Geçmişte de JAA kapatılarak tam üyeliğimiz bir gecede elimizden alınarak EASA'nın dışında kalmadık mı? Member of JAA Board başkan yardımcıları ayaklarına ortada gezenler aynı yutturmacayla ICAO konsey üyeliğini yutturarak yurt dışı nemalanma keyfine bakmıştır. o kadar. Biz bu numaraları yutmuyoruz da her seferinde yutanlar yuttuğu için biz de bir şeyler olacakmış gibi yine de ümitleniyoruz.
  • Adamlar bizle resmen dalga geçiyor. Brezilya kim İtalya kimki kurulda yer alıyor? Bu iki ülkeyi toplasan Türkiye'nin 10 da 1i yapamaz . Bizimde ağzımıza bir parmak bal hadi koçum sen bekle 2016 yi.
  • Daha Saga'nın ruhsatı bugün iptal edilmiş, SKY çalışanları aylarca paramız yatmıyor diye seslerini duyurmaya çalışmış herkes duymuş bir SHGM ve TALPA duymamış, SHT-6A bir gecede değişmiş, insanlar lisanslarına bir imza için haftalarca beklemiş; yaz yaz bitmez de merak ettiğim şu ICAO icra kurulunda ne yapacaksınız? Vizyonunuz ne? Projeleriniz ne? Bırakın bunları da biraz yurdum insanını dinleyin. Haklarımızı biraz olsun koruyun.
  • Bu tip uluslararası organizasyonlarda paran kadar konuşursun. Ülken ne kadar büyükse sözün o derecede kaale alınır. Bu üyeliklerde bedavada değildir. Mesela pek muhterem hava kurumumuz düzenli olarak FAI denen organizasyona para öder. FAI lisanslı olarak uluslararası uçabilen atlayabileyen kaç kişi var bu ülkede? Belki 10. Bu para neden ödenir kimse hesap sormaz yıllardır, boyuna öderiz. Evet ICAO'da daha faaliz, uçaklarımız dünyaya yolcu taşıyor ama ne kadar büyük bir paya sahibiz? Bence çok değil. Ayrıca teknik konularda dökülüyoruz. Dil bilmemekte en büyük sorun. Toplantılarda hararetle tartışmaya girebilecek kimler var SHGMde? Tercumanla mı tartışacaksın?

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) yetkililerinin AB üyesi olmayan Azerbaycan, Gürcistan, Moldova ve Ukraynalı Sivil Havacılık Otoriteleri ile 10 Ocak 2013 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirdiği toplantıda Türkiye'nin ICAO Konsey üyeliğine aday olmasına karar verilmişti. Konuya ilişkin gerek  Dışişleri Bakanlığı gerekse Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü başta Afrika Ülkeleri, Ortadoğu Ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri ve ECAC üyesi ülkeler  olmak üzere  bir çok ülkeyle de uzun zamandır görüşmeler devam ediyordu.

Geçtiğimiz günlerde Kanada’nın Montreal kentinde gerçekleştirilen ICAO Genel Kurulu öncesinde beklenmedik bir gelişme yaşandı. Bölge ülkelerinin desteğiyle konsey adaylığını açıklayan, Türkiye'nin 38. ICAO Genel Kurulu toplantısında aday ülke olma kararından vazgeçildi.

ICAO'nun kurulduğu ilk yıllarda bir dönem için Konsey Üyesi olan Türkiye, aradan geçen 60 yılı aşkın süredir ICAO Konseyi üyeliğine ilk kez bu denli yaklaşmıştı. Ancak genel kurula günler kala Avrupa Sivil Havacılık  Konferansı  ECAC’ın tavsiyesiyle adaylıktan vazgeçen Türkiye, 2016 için söz aldı. 2016 yılında yapılacak genel kurulda Türkiye’nin konsey üyeliğinin destekleneceği garantisi veren ECAC, Türkiye’nin adaylığını geri çekmesinde etkili olurken konsey üyeliklerine Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Rusya, İngiltere ve ABD seçildi. Konsey üyeliği için en yüksek oyu Brezilya alırken üyeler arasında en az oyu alan ülke ise Rusya oldu.

Bu güne kadar SHGM yetkililerinin üyelik için gerekli desteğin sağlandığını defalarca açıklamış olmalarına rağmen neden adaylıktan vazgeçildiği havacılık kamuoyu tarafından anlaşılamadı.

ICAO veya EASA gibi Uluslararası sivil havacılık kuruluşlarının karar mekanizmalarında yer almak Türk sivil havacılığının geleceği için büyük önem taşıyor.

TÜRKİYE’YE ‘BUGÜN GİT YARIN GEL’ DEDİLER

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

ICAO Konsey ~ 10 yıl önce
ICAO Konseyi üyeliğine seçilenlerin tam listesi şu şekilde...Keşke haberi yaparken haberin içinde yanlış, eksik bilgiler var mı diye kontrol etseydiniz. "The election process was divided into three parts, with the following States elected: ​PART I − ​(States of chief importance in air transport) – Australia*, Brazil*, Canada*, China*, France*, Germany*, Italy*, Japan*, Russian Federation*, United Kingdom* and the United States*. ​PART II − ​(States which make the largest contribution to the provision of facilities for international civil air navigation) – Argentina*, Egypt*, India*, Mexico*, Nigeria*, Norway, Portugal, Saudi Arabia*, Singapore*, South Africa*, Spain* and Venezuela. ​PART III − ​(States ensuring geographic representation) – Bolivia, Burkina Faso*, Cameroon*, Chile, Dominican Republic, Kenya, Libya, Malaysia*, Nicaragua, Poland, Republic of Korea*, United Arab Emirates* and United Republic of Tanzania.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne olmuş ki? ~ 10 yıl önce
Sonuçta her 3 Part'ın içerisinde de Türkiye yok. Tanzania, Burkina Faso, Cameroon bile var ama Türkiye yok. Ülkenin ve SHGM'nin içine düşürüldüğü hale bakarmısınız? Ayıptır ya, ayıptır, yazıktır, günahtır
olimpiyatlar gibi ~ 10 yıl önce
Tüm Dış Politika olduğu gibi bu da fos. Kendi kendimizi kandırıp duruyoruz. Davutoğlu'nun atıp tutmasına alıştık artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Shgm :)) ~ 10 yıl önce
Shgm yine yapmış yapacağını :)) Kimbilir kaç kişiyle gittiler konsey toplantısına. Ye iç gez dolaş, iki hafta bedava tatil, üzerine de cebine giren onca para. Sonuç. Yaz tahtaya al haftaya :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ev sahibi. ~ 10 yıl önce
Öz yurdumuzda garibiz, öz yurdumuzda parya! Misafir bey/bayan.. Sen misafir degilsin. Onlar misafir olacak, yetkisiz yekilileri ve yüksek mevkilerdeki alcak çalışanları ile, kindar, vicdansız ve Hak hukuk tanımayan tavırlarından ötürü. Yüzlerce insanın ahını alanların gelecekleri bugünki kadar parlak olmayacak. Shgm'nin Lisans birimindeki herkes bundan sorumlu tutulacak. Yetkilerini kötüye kullanmanın cezasını adalet karşısında hesap vererek çekeceklerdir. 10 yada 15 yıl sonra onlar bizi unutacak ama biz onları unutmayacagız. Bu arada ICAO'ya şikayette bulunmanızı tavsiye ederim. Emin olun bizim vicdansızlardan bizi daha çok düşünüyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ICAO Konsey ~ 10 yıl önce
Öncelikle haberinizdeki yanlışlıkları düzelterek başlayalım. ICAO Genel Kurulu geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilmedi halen devam ediyor. ICAO web sayfasına keşke bir göz atsaydınız. İkinci yanlışlık, üye olan ülkeler diye bir liste vermişsiniz sadece 11 ülke var, ICAO Konseyi 38 üyeden oluşmakta, yani verdiğiniz liste eksik. Ayrca bu yıl 39 üyeye çıkartılması konusu da Genel Kurul'un gündem maddelerinden birisiydi. Konuya gelecek olursak, acaba 2016 için yazılı bir garanti alınmış mıdır sormak lazım? 2016 seçimi öncesi bugün söz veren ECAC üyelerinin bir çoğu yerinde olmayacak belki de. Yeni gelenlerin biz garanti vermedik demesi olasıdır. Konsey üyeliği hedefi 2010 yılında ilk kez eski Genel Müdür Ali Arıduru tarafından dile getirildi. Ancak yönetim değişikliği sonrasında bu konuya gereken önem verilmedi, 2013 yılına kadar ECAC içinde hiçbir çalışma yapılmadı ve bugünkü sonuç ortaya çıktı. ECAC içinde gerekli lobi çalışmaları yapılsaydı sonuç farklı olabilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bunlar Numara ~ 10 yıl önce
SHGM'de bildik bir kaç kişi defalarca yurt dışına gidip bu işten nemalanmışlardır. Onlarda biliyor ki bizim ICAO konsey adaylığımız hayal. Geçmişte de JAA kapatılarak tam üyeliğimiz bir gecede elimizden alınarak EASA'nın dışında kalmadık mı? Member of JAA Board başkan yardımcıları ayaklarına ortada gezenler aynı yutturmacayla ICAO konsey üyeliğini yutturarak yurt dışı nemalanma keyfine bakmıştır. o kadar. Biz bu numaraları yutmuyoruz da her seferinde yutanlar yuttuğu için biz de bir şeyler olacakmış gibi yine de ümitleniyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Adamlar bizle resmen dalga geçiyor. Brezilya kim İtalya kimki kurulda yer alıyor? Bu iki ülkeyi toplasan Türkiye'nin 10 da 1i yapamaz . Bizimde ağzımıza bir parmak bal hadi koçum sen bekle 2016 yi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bak Şimdi ~ 10 yıl önce
Brezilya bir uçak üreticisi. Türkiye'nin 10 katı büyük bir ülke. Senin dünyadan haberin yok klavyeden sallıyorsun. Aç bak bakalım Google Earth ile Brezilya nasıl bir yer. İtalya dediğin yer senin yüzde yüz yerli Atak helikopterinin yapıldığı yer. Havacılık tarihine bakarsan bir sürü hava aracı üretildiğini görürsün İtalya'da. Sen daha kim olduğunun farkında değilsin. THY Bussiness ile uçup havada ballı börekler yiyip, gazetede hava kuvvetlerinin sovlarını okuyup kendini dev aynasında görüyorsun.
Bak Şimdi'ye ~ 10 yıl önce
çok iyi özetlemişsin..
ICAO ~ 10 yıl önce
Daha Saga'nın ruhsatı bugün iptal edilmiş, SKY çalışanları aylarca paramız yatmıyor diye seslerini duyurmaya çalışmış herkes duymuş bir SHGM ve TALPA duymamış, SHT-6A bir gecede değişmiş, insanlar lisanslarına bir imza için haftalarca beklemiş; yaz yaz bitmez de merak ettiğim şu ICAO icra kurulunda ne yapacaksınız? Vizyonunuz ne? Projeleriniz ne? Bırakın bunları da biraz yurdum insanını dinleyin. Haklarımızı biraz olsun koruyun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 10 yıl önce
ICAO diyen arkadasa, tamamen katiliyorum.. Bravo bunu yazanlara.. SHGM benim lisansimi hersey dort dortluk'ken tam 4 sene imzalamadi ve butun ekmek kapimi kapatilar ve diger arkadaslarim Kaptan oldu ve ben daha baslayacam. Ilk basta T.C. vatandaslari Pilot'larina yardimci olun, birak ICAO yada EASA/JAA uye olmaya. Arkadasin dedigi gibi vizyonu olmayanin orda isi ne???
Uluslararası ~ 10 yıl önce
Bu tip uluslararası organizasyonlarda paran kadar konuşursun. Ülken ne kadar büyükse sözün o derecede kaale alınır. Bu üyeliklerde bedavada değildir. Mesela pek muhterem hava kurumumuz düzenli olarak FAI denen organizasyona para öder. FAI lisanslı olarak uluslararası uçabilen atlayabileyen kaç kişi var bu ülkede? Belki 10. Bu para neden ödenir kimse hesap sormaz yıllardır, boyuna öderiz. Evet ICAO'da daha faaliz, uçaklarımız dünyaya yolcu taşıyor ama ne kadar büyük bir paya sahibiz? Bence çok değil. Ayrıca teknik konularda dökülüyoruz. Dil bilmemekte en büyük sorun. Toplantılarda hararetle tartışmaya girebilecek kimler var SHGMde? Tercumanla mı tartışacaksın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000