27 Mart 2015, Cuma 08:10:06

UÇUŞ OKULU 6 AYDIR UÇAMIYOR

Başkent’te kurulan Seğmen Uçuş Okulu, bürokrasiyi aşamadı. Milyonlarca lira yatırım yapan şirketin Genel Müdürü Hasan Sarıdağ, “Bürokrasi nedeniyle 6 aydır başlayamadık. Engelleyici bir tavırla karşı karşıyayız, destek bekliyoruz” dedi.
  • Aferin SHGM, aman ha sakın hiçbir işletmeye izin vermeyin. Ne başınızı ağırtacaksınız. Hepsi ayrı bir dert. Oturun çaylarınızı içip boş zamanlarınızda da ya bir çalıştay yada bir toplantı yapıp birbirinize askerliğinizi anlatın. Hatta kuş göç yolları üzerinde bulunan ülkelerle Havacılık anlaşmaları yapın. Diyer ülkelerin memurlarıyla veya uzmanlarıyla temsil edildiği toplantılara en az Genel Md. Yrd. düzeyinde katlarak ülke kurtaran şabanlar olarak ülke ülke dolaşın. Size ne hava parkından, uçuş okulundan?
  • Herkesin uymak zorunda olduğu kurallar vardır. Önce izin alırsınız sonra aldığınız izine uygun yatırımınızı yaparsınız. Sizinki nafile bir çaba, gecekondu devri bitti artık. Üstelik havaalanı yapıyorsanız onun standartlarına uyacaksınız, hava parkı diye gaydırı gubbak bir terim uydurup tüm dünyada kullanılması zorunlu olan annex 14 standartlarını karşılamayan bir işletmeyi açıp kullanamazsınız. Siz eğitim vereceğiniz kişilerin canını düşünmeyebilirsiniz ama devlet düşünmek zorunda ve düşünecek de. Avrupada hava parkı var ise git orada yap bu işi. Öyle atıp tutmakla olmaz. Belediyenin su borularının üzerine 3-5 santim asfalt atıp afilli bir boya yapınca orası pist, bir iki prefabrik bina ekleyince de havaalanı senin deyiminle hava parkı olmuyor. Senin o tesis dediğin şeyleri yakında gölbaşı belediyesinden bir kaç zabıta gelip çöpe atacak.
  • Bu ülkede hazır hemen hazır şirket kuran gözde danışmanlar var onlardan birinle anlaşaalardı hemen alırlardı
  • SHGM'nin son haline bakınca Babaanem bundan iyi yöetirdi diyorum. Herşeye yok demeği yöneticilik sayıyorlar. Ya sizin yüreğiniz yetiyorsa şu THY'nin akıla mantığa uymayan taleplerine de bir yok değinde görelim. Sabahtan akşama hepiniz seferber olmuşsunuz THY'nin memurluğunu yapıyorsunuz yapmayanlarıda pasifize ediyorsunuz. Alpaslan Çelebi, Yusuf Batyram istediğiniz gibi THY emir kullluğu yapmadığı için anında görüntü demi. Sizki o adamdan Operasyon dairesi başkanı yarattınız Dünya komik havacılık tarihine altın harflerle yazılacaksınız. Komiklik mi yapıyorsunuz havacılık mı onu anlayamadık da..!
  • Sn.gn.md.sizin de bir donem calistiginiz shgm ve destek verdigini soylediginiz aski nin gn.md.shgm de daire bsk.idi.shgm nin nasil calismadigini en iyi siz bilirsiniz.
  • Bu konunun haber olması shgm için Utanç verici Olmalı şöyle bir Avrupa'ya baksa ve ne kadar çok hava parklarının OLDUĞUNU görse ve birde Türkiye'deki hava parklarının sayısına baksa Hasan sarımsağın ne demek istediği ve ne kadar HAKLI olduğu onlaşılacaktır
  • Muhaha ya segmen radyo ile ucus okulu sahip aynimi acep
  • Arkadaş Van lı galiba
  • Gerekli müsadeler alınmadan hiç bir yatırım yapamaz hatta çivi bile çakamazsınız. Yönetmelikler ve kanunlar bellidir. İlgili kurumlardan izin almadan inşaat başlamış. Orası ayrıca tahditli bir saha ve yüksek gerilim direklerinin tam dibi. Belediyenin oyunuyla oldu bittiye getirilmek istenmiş bir yatırım ama eminimki yatırımcının bundan haberi var.
  • Seğmen Radyo Uçuş okulu açmış Havacılık kimlere kaldı memlekette

Başkent’te kurulan Seğmen Uçuş Okulu, bürokrasiyi aşamadı. Milyonlarca lira yatırım yapan şirketin Genel Müdürü Hasan Sarıdağ, “Bürokrasi nedeniyle 6 aydır başlayamadık. Engelleyici bir tavırla karşı karşıyayız, destek bekliyoruz” dedi.

Ankara Hürriyet’in geçtiğimiz yıl “Uçuran destek” manşetiyle duyurduğu, helikopter ve uçak pilotlarının yetişmesi için Güneydoğu Havacılık’ın ASKİ’nin de desteğiyle Başkent’e kazandırmaya çalıştığı “Seğmen Uçuş Okulu” bürokrasiye takıldı.

Güneydoğu Havacılık, geçtiğimiz yıl okulun kurulması için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ve Milli Eğitim Bakanlığı’na resmi başvuru yaparak sertifikalarını aldı. Şirketin Genel Müdürü Hasan Sarıdağ, Gölbaşı Yavrucak mevkisinde, eğitimlerin verileceği bina, pist ve hangarın yanı sıra 3’ü gyrocopter 4’ü uçak olmak üzere toplamda 9 adet hava aracı hazırlanarak yapılan milyonlarca liralık yatırımın beklediğini, 6 aydır uçuş yapamadıklarını söyledi. SHGM’nin mevzuat boşluğuna denk geldiklerini ifade eden Sarıdağ, şöyle konuştu:

“Biz bu alanı ‘hava parkı olarak ilan edin’ diye müracaat ettiğimizde yaklaşık 1 sene oyaladılar ve ocak ayında bir genelge yayınladılar. Bu genelge şartlarının yerine getirilmesi halinde havaalanı yapımının bile zor olduğu, hiçbir dayanağı olmayan istekler mevcuttu. Biz mesafe katetiğimiz için itiraz etmeksizin yerine getirelim dedik.

MÜZEDEN BİLE GÖRÜŞ ALDILAR
Ankara Valiliği’nden, İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nden, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nden, Gölbaşı Belediyesi’nden, Jandarma İlçe Komutanlığı’ndan Emniyet Müdürlüğü’nden görüşleri alıp SHGM’ye verdik. Ancak onlar bu kez de DHMİ, Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı Genelkurmay Başkanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden görüş sordu. Şimdi o görüşlerin gelmesini bekliyoruz. Uçuş yapmak istediğimiz bölge, eğitim alanı olarak belirlenmiş bir bölge. Biz de aynı yeri kullanmak istiyoruz. Bürokrasiye takıldık, kendilerine sorarsanız ‘görüş bekliyoruz’ diyorlar.

ENGELLEYİCİ BİR TAVIR VAR
Oraya bir yıl önce zaten gidip ‘bunu yapıyorum’ dedim, tavsiyede bulundular. Oradan gelecek bir görüş ‘benim için uygun değildir’ ifadesi içerdiğinde biz ne yapacağız, milyonlarca lira yatırım yaptık. Bizim amacımız gençliğe havacılığı sevdirmek, öğrenci yetiştirerek büyük havayolu şirketlerini beslemek. Okulumuz bitti, yetkilerimiz tamamlandı, personellerimizin eğitimini ve istihdamını sağladık ama uçuşlara başlayamadık. Amacımıza uygun muamele görmüyoruz, aksine engelleyici bir tavırla karşı karşıyayız. ASKİ’nin teşvikleri ve desteğiyle önemli bir yol katettik. Diğer kurumlardan da destek bekliyoruz.”

‘1930’LARDA UÇAK SATAN TÜRKİYE ŞİMDİ EĞİTİM BİLE VEREMİYOR’
Genel Müdür Hasan Sarıdağ, “Birçok üniversite pilot yetiştirmek üzere yurtdışına öğrenci göndermeye çalışıyor. Maliyeti 80-100 bin dolar arası. Biz bunu memleketimizde yapmak istiyoruz. Sadece THY’nin yıllık 500 pilota ihtiyacı var. Bunu Türkiye’de karşılayacak eğitim altyapısı yok. 1930’larda birçok ülke havacılıkla henüz tanışmamışken, uçak yapıp yurtdışına satan Türkiye’de şimdi eğitim veremiyoruz. Bu bir ayıptır. Sektörün önünü açmak lazım. THY’nin büyümüş olmasıyla havacılığı gelişmiş sanıyorlar. Yolcu sayısı ve uçak sayısı artmış olabilir. Bugün havayollarında çalışan yabancı pilot sayısı yaklaşık 600’dür. Bine yakın teknisyen var. Ama okul sayımız, öğrenci sayımız artmıyor. Herkes alt tarafı kapatmış, üstteki makyaja bakılıyor” diye konuştu. (Hürriyet)

UÇUŞ OKULU 6 AYDIR UÇAMIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Ha gayret ~ 9 yıl önce
Aferin SHGM, aman ha sakın hiçbir işletmeye izin vermeyin. Ne başınızı ağırtacaksınız. Hepsi ayrı bir dert. Oturun çaylarınızı içip boş zamanlarınızda da ya bir çalıştay yada bir toplantı yapıp birbirinize askerliğinizi anlatın. Hatta kuş göç yolları üzerinde bulunan ülkelerle Havacılık anlaşmaları yapın. Diyer ülkelerin memurlarıyla veya uzmanlarıyla temsil edildiği toplantılara en az Genel Md. Yrd. düzeyinde katlarak ülke kurtaran şabanlar olarak ülke ülke dolaşın. Size ne hava parkından, uçuş okulundan?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş laf ~ 9 yıl önce
Herkesin uymak zorunda olduğu kurallar vardır. Önce izin alırsınız sonra aldığınız izine uygun yatırımınızı yaparsınız. Sizinki nafile bir çaba, gecekondu devri bitti artık. Üstelik havaalanı yapıyorsanız onun standartlarına uyacaksınız, hava parkı diye gaydırı gubbak bir terim uydurup tüm dünyada kullanılması zorunlu olan annex 14 standartlarını karşılamayan bir işletmeyi açıp kullanamazsınız. Siz eğitim vereceğiniz kişilerin canını düşünmeyebilirsiniz ama devlet düşünmek zorunda ve düşünecek de. Avrupada hava parkı var ise git orada yap bu işi. Öyle atıp tutmakla olmaz. Belediyenin su borularının üzerine 3-5 santim asfalt atıp afilli bir boya yapınca orası pist, bir iki prefabrik bina ekleyince de havaalanı senin deyiminle hava parkı olmuyor. Senin o tesis dediğin şeyleri yakında gölbaşı belediyesinden bir kaç zabıta gelip çöpe atacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android ~ 9 yıl önce
Önce mevzuatı öğren de kavramları sonra sorgula. Aç bak SHY 6C'yi hava parkı ne demekmiş gör.
Mevzuat ~ 9 yıl önce
Ben mevzuatı biliyorum da sen benim bildiğimi bilmiyorsun anlaşılan. Aç 2920'ye bak aç annex 14'e bak, aç havaalanı standartlarını tanımlayan ıcao dokümanlarına bak da göster şu gayrdırı gıbbak hava parkı neymiş. Yapılan gecekonduya kılıf uydurmak için beraber yazıp uydurduğunuz yönetmelikleri burada söyleme. Sen oraya ruhsat alıp uçuş yapamazsın da, istersen büyükşehir belediyesinden araç park yeri ruhsatı al belki bir iki araç park eder de yüz yıl sonra yaptığın masrafı çıkarırsın :)
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu ülkede hazır hemen hazır şirket kuran gözde danışmanlar var onlardan birinle anlaşaalardı hemen alırlardı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok komik ~ 9 yıl önce
SHGM'nin son haline bakınca Babaanem bundan iyi yöetirdi diyorum. Herşeye yok demeği yöneticilik sayıyorlar. Ya sizin yüreğiniz yetiyorsa şu THY'nin akıla mantığa uymayan taleplerine de bir yok değinde görelim. Sabahtan akşama hepiniz seferber olmuşsunuz THY'nin memurluğunu yapıyorsunuz yapmayanlarıda pasifize ediyorsunuz. Alpaslan Çelebi, Yusuf Batyram istediğiniz gibi THY emir kullluğu yapmadığı için anında görüntü demi. Sizki o adamdan Operasyon dairesi başkanı yarattınız Dünya komik havacılık tarihine altın harflerle yazılacaksınız. Komiklik mi yapıyorsunuz havacılık mı onu anlayamadık da..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sn.gn.md.sizin de bir donem calistiginiz shgm ve destek verdigini soylediginiz aski nin gn.md.shgm de daire bsk.idi.shgm nin nasil calismadigini en iyi siz bilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayıp shgm ye ~ 9 yıl önce
Bu konunun haber olması shgm için Utanç verici Olmalı şöyle bir Avrupa'ya baksa ve ne kadar çok hava parklarının OLDUĞUNU görse ve birde Türkiye'deki hava parklarının sayısına baksa Hasan sarımsağın ne demek istediği ve ne kadar HAKLI olduğu onlaşılacaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Muhaha ya segmen radyo ile ucus okulu sahip aynimi acep

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arkadaş Van lı galiba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Gerekli müsadeler alınmadan hiç bir yatırım yapamaz hatta çivi bile çakamazsınız. Yönetmelikler ve kanunlar bellidir. İlgili kurumlardan izin almadan inşaat başlamış. Orası ayrıca tahditli bir saha ve yüksek gerilim direklerinin tam dibi. Belediyenin oyunuyla oldu bittiye getirilmek istenmiş bir yatırım ama eminimki yatırımcının bundan haberi var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android ~ 9 yıl önce
Bu konuyla alakalı herhangi bir yönetmelik/talimat mevcut değil, zaten problem de burada. Haberde de belirtildiği gibi 1 sene önce SHGM'ye burası gösterilip ne yapılacağı anlatılmış, SHGM de nasıl olması gerektiğiyle ilgili tavsiyelerde bulunmuş. İş izin/onay verme aşamasına gelince kimse sorumluluk almayıp topu birbirine atıyor, sonunda kel alaka bir genelge çıkarıp hava parkı yapmak hava alanı yapmaktan zor hale getiriliyor. Niyet havacılığı desteklemekse eğer emin olun o direklerin yeri de değiştirilir, zamanında ilan edilen "tahditli saha" da olması gerektiği ve fiilen kullanıldığı gibi "eğitim sahası" olarak ilan edilir.
Senfoni mi? ~ 9 yıl önce
Ya bu kafayla havacılık falan yapılmaz. Siz bu havacılık işini kendinize oyuncak yapmışsınız ya Allahtan hayırlısı. Mevzuat belli adam da mevzuata göre yatırımını yapmış SHGM'ye gelmiş. SHGM'de herzaman ve her konuda olduğu gibi Ankara'daki Köy ve Mahalle Muhtarlar da dahil ilgili ilgisiz herkese görüş sorup işi mundar etmiş o da yetmiyormuş gibi şimdi de Cumhurbaşkanlığı SEnfoni Orkestrası, Belediye Mehtar takımı ve bilumum sokak sanatçılarına da görüş sormuş onlardan gelecek Rast Makamındaki cevabi bekliyormuş. Bari SHGM'nin yakınına bir Fıtık Hastahanesi yapılsada SHGM'nin yüzünden fıtığı patlayanların tedavisi orada yapılsa derim.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Seğmen Radyo Uçuş okulu açmış Havacılık kimlere kaldı memlekette

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ankara ~ 9 yıl önce
O radyonun adi SEYMEN ucus okulunun adi Seğmen...Yorum yapmis olmak icin yapmayin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000