30 Ocak 2011, Pazar 10:53:20

YENİ HÜKÜMETİ ESKİ SİVİL HAVACILIK BAKANI KURUYOR

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, bugün kendisinin emriyle istifa eden hükümetin yerine yeni hükümeti kurma görevini Ahmet Şefik'e verdi. Şefik, daha önce Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Sivil Havacılık Bakanlığı görevlerinde bulunmuştu.
  • Yeni hükümüete başarılkar dilerim. Havacılık camiyasında bunca güzel şeyler duymak beni gurur duydurdu. Ülkemizde de olmasını diliyorum. İyi günler.Egyptairde artık THY gibi büyük olur inşallah. Bir de genel müdürleri çok çalışkan.
  • Yine bir atlatma haber yakalamışsınız bravo gerçekten kutluyorum sizleri.Bağımsız, özgür, tam bir havacılık basını dehasısınız. Cesur, korkusuz gözünü dikenden esirgemeyen, toplumsal sorumluluga sahip bu anlayışınız yokmu bitiyorum valla.
  • şahta gitmeden önce böyle yapmıştı
Ahmed Şefik, Mısır'da 1973 İsrail Savaşı'nın kahramanlarından biri olarak biliniyor. 1996 – 2002 yılları arasında Hava Kuvvetleri komutanı olarak görev yapan Şefik, 2002 yılında ordudan ayrılarak siyasete geçiş yaptı. O dönemden beri de Sivil Havacılık Bakanı görevini yerine getiriyordu.

1941 Kahire doğumlu olan Şefik, bakanlık yaptığı dönemde ülkenin havacılık endüstrisini geliştirmek için birçok radikal karar aldı. Birçok kişiyi yanlış yolda olmakla suçlayarak özel hava şirketleri, tur şirketleri, uluslararası şirketler ve yabancı yatırımcılarla karşı karşıya gelmişti.

Şefik'in Sivil Havacılık Bakanı olması o dönemde eleştirilmiş ve "sivil kurumların askerileştirildiği" öne sürülmüştü.

Şefik, 2005 yılında ise ülkenin havacılık sektöründe üst düzey isimlerin de karıştığı büyük bir skandalı ortaya çıkarmıştı.

Şefik, sorumlu olduğu Mısır Havayolları'nda da (EgyptAir) ciddi reforma gitmiş ve bütün üst düzey isimleri ya istifaya zorlamış ya da görevden almıştı. Ayrıca Şefik, diğer özel havayolu şirketlerinin ülkeye yatırım yapmasına olanak tanıyan isim oldu. Mısır'da faaliyet gösteren havaalanlarının çok büyük bir kısmı, yabancı şirketler tarafından inşa edildi ve yönetildi. EgyptAir, Şefik idaresinde 2008'de Star Alliance üyesi oldu.

Dostları tarafından dostluğa önem veren birisi olarak nitelenen Şefik, 2002'de Mübarek yeni kabine kurduğunda bu bakanlığa gelebilecek tek isim olarak öne çıkmıştı.

1973 Savaşı'nda Mübarek'in komutasında savaş jeti kullanan Şefik'in, ünlü Mansur Savaşı'na katıldığı ve burada en az iki İsrail uçağı düşürdüğü biliniyor.

Şefik, 1984 yılında da Roma'daki Mısır Büyükelçiliği'ne askeri ataşe olarak atanmıştı. 1986'ya kadar bu görevini sürdüren Şefik, 1991 yılında da Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na getirildi.
YENİ HÜKÜMETİ ESKİ SİVİL HAVACILIK BAKANI KURUYOR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Yeni hükümüete başarılkar dilerim. Havacılık camiyasında bunca güzel şeyler duymak beni gurur duydurdu. Ülkemizde de olmasını diliyorum. İyi günler.Egyptairde artık THY gibi büyük olur inşallah. Bir de genel müdürleri çok çalışkan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yine bir atlatma haber yakalamışsınız bravo gerçekten kutluyorum sizleri.Bağımsız, özgür, tam bir havacılık basını dehasısınız. Cesur, korkusuz gözünü dikenden esirgemeyen, toplumsal sorumluluga sahip bu anlayışınız yokmu bitiyorum valla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
şahta gitmeden önce böyle yapmıştı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000