12 Ekim 2021, Salı 11:16:10

Sunexpress kaptanı Sedat Müniroğlu emekli oldu

2009 yılından bu yana SunExpress’te kaptan pilot olarak görev alan Sedat Müniroğlu, toplamda 43 yıllık hizmet ve 21.500 uçuş saatinin ardından 8 Ekim 2021 tarihinde Gaziantep’ten Antalya’ya gerçekleştirdiği son uçuşu ile pilotluk kariyerine veda etti.
  • Hayırlı olsun, keyifli bir emeklilik dilerim
  • Bilgi ve görgüsünden istifade etme fırsatı bulduğum kıymetli hocama mutlu ve huzurlu bir emeklilik diliyorum.
  • Meslekdaşımı önce tebrik eder, güzel bir emeklilik yaşamasını dilerim. Ardından da kıskanırım. Acaba, biz gençlerin de böyle bir kariyer hayatı olacak mı, pek zannetmiyorum. Öncelikle orduda "Devre" kültürü ile yetişmişsin, ikinci olarak bu kültürden ve eskinin küçük sivil havacılığından dolayı herkes "Tanıdık", üçüncü olarak bu tanıdıklıkla istediğin yere istediğin zaman "Geçiş" yapabiliyorsun, dördüncü olarak 2005-2015 arası TR'de bir kaptanın dolar karşısında alabildiği en iyi "Maaşlar" alınmış, beşinci olarak eskinin uzun "Yatı" görevlerini görmüş ve gidildiği yerde gezilebilmiş, altıncı olarak bu kadar çok "Regülasyon" un olmadığı bir zamanda KAZASIZ ve SORUNSUZ uçululabilmiş. Kaptanım, sizi kıskanıyorum. Böyle güzel bir kariyerden sonra şu an ister yine bir tanıdık vasıtasıyla bir uçuş okulunda similatör hocası olun ve biraz daha kazanın, ister eskinin güzel maaşları ile alınmış bir yazlıkta domates ve torun yetiştirin. Helal olsun. Allah, bizim gibi gençlerin yardımcısı olsun.
  • Çok da uçmamış koca 43 senede
  • Hayırlı olsun da ; bildiğim kadarıyla sevdiğimiz bir kaptanımızda, neden bu kadar çok olumsuz yorum almış , hayret ettim…???
  • Bu kaptan buraya bu haberi yazdırmak için kaç para verdi, merak ettim doğrusu, aynen asker artığı egoistler hepsi, sim binasından çıkar ertesi gün, azimli yaratıklar
  • Bize ne bundan,sonra yarinbirgun bakmisinki Businessjet ucuyor,yani su asker artiklarini haber yapmayin artik.
  • Hocam hayırlı uğurlu olsun,mutlu emeklilikler dilerim…..
  • Hayırlı olsun.Sağlıklı ve huzurlu bir yaşam dilerim
  • Hayatinin en iyi isini ayjete ortak olmakla yapti . Zaten milyon dolarlari vardi . Ben olsam 5 sene once birakirdim

2009 yılından bu yana SunExpress’te kaptan pilot olarak görev alan Sedat Müniroğlu, toplamda 43 yıllık hizmet ve 21.500 uçuş saatinin ardından 8 Ekim 2021 tarihinde Gaziantep’ten Antalya’ya gerçekleştirdiği son uçuşu ile pilotluk kariyerine veda etti.

SunExpress ailesi, Sedat Müniroğlu’na Türk Sivil Havacılığı’na ve SunExpress’e yaptığı değerli katkılarından dolayı teşekkür ederek, sevdikleri ile birlikte sağlıklı ve mutlu emeklilik yılları diledi.

Kaptan Sedat Müniroğlu’nun Özgeçmişi

20 Ekim 1956 yılında Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde doğan Kaptan Pilot Sedat Müniroğlu, lise eğitimini Kuleli Askerî Lisesi’nde tamamladıktan sonra 1974 yılında Hava Harp Okulu’na girmiş ve 1978 yılında Teğmen rütbesiyle mezun olmuştur.

Uçuş Okulu mezuniyetini takiben Hava Kuvvetleri’nin çeşitli üslerinde ve filolarında hem harbe hazırlık hem de muharip pilot öğretmenliği yapan Müniroğlu, Hava Kuvvetleri görevleri esnasında yurt içi ve yurt dışı çeşitli kurslara ilave olarak NATO’da üç yıl görev almıştır.

1997 yılında Hava Kuvvetleri’nden emekli olarak Onur Havayolları’na katılmış ve takip eden yıllarda Freebird, MNG, Kuzu Kargo ve Corendon Havayolları’nda görev yapmıştır. 2005 yılında AYJET Uçuş Okulu’nun kurucu kadrosunda yer alan Kaptan Sedat Müniroğlu, 2009 yılında SunExpress ailesine katılmış ve bugüne kadar Kaptan Pilot, LTI, TRI ve TRE görevlerinde bulunmuştur.



Sunexpress kaptanı Sedat Müniroğlu emekli oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (45)

Antalya ~ 2 yıl önce
Hayırlı olsun, keyifli bir emeklilik dilerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çaylak ~ 2 yıl önce
Bilgi ve görgüsünden istifade etme fırsatı bulduğum kıymetli hocama mutlu ve huzurlu bir emeklilik diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Genç Pilot ~ 2 yıl önce
Meslekdaşımı önce tebrik eder, güzel bir emeklilik yaşamasını dilerim. Ardından da kıskanırım. Acaba, biz gençlerin de böyle bir kariyer hayatı olacak mı, pek zannetmiyorum. Öncelikle orduda "Devre" kültürü ile yetişmişsin, ikinci olarak bu kültürden ve eskinin küçük sivil havacılığından dolayı herkes "Tanıdık", üçüncü olarak bu tanıdıklıkla istediğin yere istediğin zaman "Geçiş" yapabiliyorsun, dördüncü olarak 2005-2015 arası TR'de bir kaptanın dolar karşısında alabildiği en iyi "Maaşlar" alınmış, beşinci olarak eskinin uzun "Yatı" görevlerini görmüş ve gidildiği yerde gezilebilmiş, altıncı olarak bu kadar çok "Regülasyon" un olmadığı bir zamanda KAZASIZ ve SORUNSUZ uçululabilmiş. Kaptanım, sizi kıskanıyorum. Böyle güzel bir kariyerden sonra şu an ister yine bir tanıdık vasıtasıyla bir uçuş okulunda similatör hocası olun ve biraz daha kazanın, ister eskinin güzel maaşları ile alınmış bir yazlıkta domates ve torun yetiştirin. Helal olsun. Allah, bizim gibi gençlerin yardımcısı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
36.000 Saat ~ 2 yıl önce
Çok da uçmamış koca 43 senede

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 2 yıl önce
Senin gibi hayatının tamamını sivil havayollarında geçirmek yerine 19 yıl Hava Kuvvetlerine hizmet ettiği için 21500 saatte kalmış olabilirmi...Buna bile kafan basmamış ki,yukarıya 36000 yazmışsın.
Cado ~ 2 yıl önce
Hayırlı olsun da ; bildiğim kadarıyla sevdiğimiz bir kaptanımızda, neden bu kadar çok olumsuz yorum almış , hayret ettim…???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaç para ~ 2 yıl önce
Bu kaptan buraya bu haberi yazdırmak için kaç para verdi, merak ettim doğrusu, aynen asker artığı egoistler hepsi, sim binasından çıkar ertesi gün, azimli yaratıklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2.sinif vatandas ~ 2 yıl önce
Bize ne bundan,sonra yarinbirgun bakmisinki Businessjet ucuyor,yani su asker artiklarini haber yapmayin artik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen ~ 2 yıl önce
Okuma birader, yürü git…
Sxs Cpt. ~ 2 yıl önce
Hocam hayırlı uğurlu olsun,mutlu emeklilikler dilerim…..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Paçin ~ 2 yıl önce
Hayırlı olsun.Sağlıklı ve huzurlu bir yaşam dilerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emekli ~ 2 yıl önce
Hayatinin en iyi isini ayjete ortak olmakla yapti . Zaten milyon dolarlari vardi . Ben olsam 5 sene once birakirdim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000