07 Eylül 2018, Cuma 11:16:17

Sunexpress pilot adayı arıyor

Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, yetiştirmek üzere üniversite mezunu, iyi derecede İngilizce bilen Türk pilot adayları arıyor.
  • Yahu şirketin en kıdemli kaptanının oğlu girdi mülakata elendi,sen kalkmış torpil diyorsun.memlekette kimsede çıkıp “eksiğim vardı yapamadım” demiyor arkadaş.hep hoca bırakıyor hiç kalan öğrenci yok,geçiniz bunları.thy için söylesen tamam diyicem ama kuru sıkı atıyorsun.
  • Yaş olayı özellikle kendi hosteslerine alım yaptıkları için öyle düşük
  • Bu şirkette birçok birim, large ve kendi küçük çıkar gruplarını kayırarak iş yapıyor. THY'de torpil dönünce farkediliyor ama kimse SXS'e dönüp ciddi ciddi bakmadığı için saklandıklarını sanıyorlar. Şeffaflık yok her şey opak...
  • Kardeşim, SXS'de alım sürecinde ,inanılmaz torpil var. Lufthansa standartları ile alakası yok. Kimlerden pilot adayı aldıklarını kimleri de en az 4-5 senedir elediklerini biliyoruz. Hem de eleme sırasında kendi yalanlarını "bize sonuçları A eğitim kurumu verdi' diyerek, o sonucu vermeyen firmayı zan altında bırakıyorlar
  • Merhabalar üniversite son sınıf öğrenci alımı yapılır mı? Üstelik uzattığım sene bir kaç dersim var yalnızca Haziran ayına mezun olacağım. Bilgisi olan aydınlatabilir mi?
  • Ucarsan belki iyidir de, o iclerinden biri olan yalaka kimse iyi yalamis birilerini. Bespara etmez. Daha iyi bir is bulsam durmam, cikarim. 3 sene oldu, midem bulaniyor artik.Ne emekli olan var, ne isi bilerek gelen.Ortalik papazin cayiri.Rezil ettiler guzelim sirketi. Oraya pilot olmak mi? Uzak dursun. Bir ara basvurdum, sacma sapan istekler, sinavlar. Simdi etekleri tutustu tabi gene yalan gene dolan. Cok iyi pilotlar var,sahsiyet olarak opulecek ama bir o kadar da o apoletleri cikartinca yuzune tukurulmeyecek olanlar da var.
  • Bugün toplantıya davet edileceğime dair mesaj aldım kaç gün içinde dönüş yaparlar?
  • 1.Bu eğitimin kabaca maaliyeti 100.000 EU ise bunun için adaylardan banka teminat mektubu istenecek mi? 2.PPL eğitimi hangi uçuş okulunda yapılacak? 3.Sentetik uçuş eğitimleri nerede verilecek? 4.1500 saatten az uçuş saati olan MPL adayının ne tip, ne de şirket değiştirme hakkı yok ise ; SIM CHECK FAIL veya MEDICAL CHECK FAIL durumunda hali ne olacak? 5.HOCANIN adaya TAKMASI durumunda MPL adayının durumu ne olacak? 6.Düne kadar SİVİL-ASKER çatışması , ATPL-MPL çatışmasına mı dönecek?Kokpitteki bu ÖTEKİLEŞTİRME hastalığı ve alışkanlığı devam etmekte midir? 7.THY akademi gibi adaylara az da olsa maaş gibi bir ödemesi olacak mı? Spesifik aklıma gelen sorular bunlar.Bireysel olarak EU borcuna karşılık, EU olarak maaş aldığım bir şirket olması gerekliliğınden THY akademi yerine , SXS MPL programını tercih edeceğim.Tabii ki geçebilirsem.Umarım maddi yetersizliği olan ve gerçek havacılık sevdalısı adaylar alınır.Emeği geçenlere teşekkürler.
  • Hayret hosteslere laf atma ezikliginde bulunmamislar diyecektim ki cay kahve kek muhabbetiyle yine saldiri duzenlenmis:) yahu arkadas bu kizlar ne yapiyor size?? Herkes hayatindan memnun cay da verir kek de ...hepsini de pilot avcisi gostermek de neyin nesi thy de hosteslerin cogu evli cocuklu pilotlarin pesinde dul bekar olup kosanlar da vardir elbet ama onlarin isimleri ,tipleri....whats up gruplarinda geziyor...bir gercek var ki su pilotlarin hostes fantezisi kim kimin pesinde kosuyor belli degil:) kokpitlerde ki su kiz guzel bu kiz boyle muhabbetlerine anlik iceri girislerde sahit oluyoruz iceriye girdgim belli cekinmiyorlar da ...bu operasyon herkesi goruyor:)
  • Sunexpress şirketlerin kralıdır. Kurumsal kültürü, personeline verdiği değer tartışılmaz. Değerini bilmeyen istisnalar var, onlar da paragöz ve aidiyet duygusu olmayan , nankör insanlardır. Kıymet bilmeyene her zaman yol açıktır. Kıymet bilene de kapılar sonuna kadar açıktır.

Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, yetiştirmek üzere üniversite mezunu, iyi derecede İngilizce bilen Türk pilot adayları arıyor. Eğitim sürecinde adaylardan hiçbir ücret talep edilmeyecek.

SunExpress’in Ayjet ile birlikte yürüttüğü yeni pilot yetiştirme programına katılan adaylar, yaklaşık iki yıl süresince alacakları MPL eğitimi neticesinde başarılı oldukları takdirde eğitimi takip eden sekiz yıllık süreçte ve sonrasında SunExpress çatısı altında görev alacaklar.

Programın masrafları ise katılımcıların alacakları maaşlar üzerinden düzenli olarak yapılacak kesintiler ile karşılanacak.

SunExpress İnsan Kaynakları Direktörü Bülent Yurt, “Normal şartlarda pilot olmak isteyenler özel okullarda iş garantisi olmadan ciddi paralar ödeyerek pilotluk eğitimi alıyorlar ve mezun olduktan sonra da iş bulma telaşına düşüyorlar. Bu program sayesinde, adaylar eğitimleri için ilk etapta hiçbir ücret ödemeyecekler” dedi.

“Bütün masraflar bu işbirliği tarafından karşılanacak” diyen Yurt şöyle devam etti: “Eğitimlerini tamamlayıp SunExpress’te çalışmaya başladıklarında bu masraflar küçük meblağlar olarak maaşlarından kesilecek. Bu uygulamamızla hem eğitim masraflarını ödeyecek gücü olmayan pilot adaylarına da bu şansı sunmuş olacağız hem de eğitimleri sonunda iş garantileri olacak” dedi.

Programa başvuru yapmak isteyen adaylar, katılım kriterlerine ve başvuru ilanına SunExpress’in web sayfası hr.sunexpress.com ya da kariyer.net’den ulaşabilirler.

Sunexpress pilot adayı arıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (105)

Yenilen pehlivan ~ 5 yıl önce
Yahu şirketin en kıdemli kaptanının oğlu girdi mülakata elendi,sen kalkmış torpil diyorsun.memlekette kimsede çıkıp “eksiğim vardı yapamadım” demiyor arkadaş.hep hoca bırakıyor hiç kalan öğrenci yok,geçiniz bunları.thy için söylesen tamam diyicem ama kuru sıkı atıyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hostes ~ 5 yıl önce
Yaş olayı özellikle kendi hosteslerine alım yaptıkları için öyle düşük

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nicht wie Lufthansa ~ 5 yıl önce
Bu şirkette birçok birim, large ve kendi küçük çıkar gruplarını kayırarak iş yapıyor. THY'de torpil dönünce farkediliyor ama kimse SXS'e dönüp ciddi ciddi bakmadığı için saklandıklarını sanıyorlar. Şeffaflık yok her şey opak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sağlam aday ~ 5 yıl önce
Kardeşim, SXS'de alım sürecinde ,inanılmaz torpil var. Lufthansa standartları ile alakası yok. Kimlerden pilot adayı aldıklarını kimleri de en az 4-5 senedir elediklerini biliyoruz. Hem de eleme sırasında kendi yalanlarını "bize sonuçları A eğitim kurumu verdi' diyerek, o sonucu vermeyen firmayı zan altında bırakıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aday ogrenci ~ 5 yıl önce
Merhabalar üniversite son sınıf öğrenci alımı yapılır mı? Üstelik uzattığım sene bir kaç dersim var yalnızca Haziran ayına mezun olacağım. Bilgisi olan aydınlatabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sunexpress mi? ~ 6 yıl önce
Ucarsan belki iyidir de, o iclerinden biri olan yalaka kimse iyi yalamis birilerini. Bespara etmez. Daha iyi bir is bulsam durmam, cikarim. 3 sene oldu, midem bulaniyor artik.Ne emekli olan var, ne isi bilerek gelen.Ortalik papazin cayiri.Rezil ettiler guzelim sirketi. Oraya pilot olmak mi? Uzak dursun. Bir ara basvurdum, sacma sapan istekler, sinavlar. Simdi etekleri tutustu tabi gene yalan gene dolan. Cok iyi pilotlar var,sahsiyet olarak opulecek ama bir o kadar da o apoletleri cikartinca yuzune tukurulmeyecek olanlar da var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yara var galiba ~ 6 yıl önce
Basbayağı kin kusmuşsun ama önce "daha iyi iş bulsam çıkarım" diyip sonra "bir ara başvurdum saçma isteklerde bulundular" demişsin. Sen SxS e girebildin mi giremedin mi? Ben söyleyeyim girememişsindir, senin tiyniyetindeki adamları zaten şirketin kapısının önünden geçirmiyorlar. Ben girdim ve çok mutluyum, pilotuna son derece kıymet veren, torpilin T sinin anılmadığı şeffaf bir şirket. Kıskanacağına iyi çalışıp kendini geliştirsen belki girebilirdin de kim bilir.
kaptan babaası ~ 4 yıl önce
cevabını arkadaş vermiş zaten,ekibine en değer veren ve önce güvenlik diyen tek şirket bence!herşey kaptanın insiyatifinde!!iyi ki seni almamışlar(eğer pilotsan,ki crew sin belli)iyi yapmış sxs.seni almadılar diye cabin,cocpit ekibi eksik mi kaldı?bir dedikoducudan kurtuldular,bravo i.k ya :-)
Tuğrul ~ 6 yıl önce
Bugün toplantıya davet edileceğime dair mesaj aldım kaç gün içinde dönüş yaparlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mpl'ci ~ 6 yıl önce
8 iş ügnü içinde dönüyoruz dediler bana
Sorular ~ 6 yıl önce
1.Bu eğitimin kabaca maaliyeti 100.000 EU ise bunun için adaylardan banka teminat mektubu istenecek mi? 2.PPL eğitimi hangi uçuş okulunda yapılacak? 3.Sentetik uçuş eğitimleri nerede verilecek? 4.1500 saatten az uçuş saati olan MPL adayının ne tip, ne de şirket değiştirme hakkı yok ise ; SIM CHECK FAIL veya MEDICAL CHECK FAIL durumunda hali ne olacak? 5.HOCANIN adaya TAKMASI durumunda MPL adayının durumu ne olacak? 6.Düne kadar SİVİL-ASKER çatışması , ATPL-MPL çatışmasına mı dönecek?Kokpitteki bu ÖTEKİLEŞTİRME hastalığı ve alışkanlığı devam etmekte midir? 7.THY akademi gibi adaylara az da olsa maaş gibi bir ödemesi olacak mı? Spesifik aklıma gelen sorular bunlar.Bireysel olarak EU borcuna karşılık, EU olarak maaş aldığım bir şirket olması gerekliliğınden THY akademi yerine , SXS MPL programını tercih edeceğim.Tabii ki geçebilirsem.Umarım maddi yetersizliği olan ve gerçek havacılık sevdalısı adaylar alınır.Emeği geçenlere teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumlari okurken ~ 6 yıl önce
Hayret hosteslere laf atma ezikliginde bulunmamislar diyecektim ki cay kahve kek muhabbetiyle yine saldiri duzenlenmis:) yahu arkadas bu kizlar ne yapiyor size?? Herkes hayatindan memnun cay da verir kek de ...hepsini de pilot avcisi gostermek de neyin nesi thy de hosteslerin cogu evli cocuklu pilotlarin pesinde dul bekar olup kosanlar da vardir elbet ama onlarin isimleri ,tipleri....whats up gruplarinda geziyor...bir gercek var ki su pilotlarin hostes fantezisi kim kimin pesinde kosuyor belli degil:) kokpitlerde ki su kiz guzel bu kiz boyle muhabbetlerine anlik iceri girislerde sahit oluyoruz iceriye girdgim belli cekinmiyorlar da ...bu operasyon herkesi goruyor:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İçeriden biri. ~ 6 yıl önce
Sunexpress şirketlerin kralıdır. Kurumsal kültürü, personeline verdiği değer tartışılmaz. Değerini bilmeyen istisnalar var, onlar da paragöz ve aidiyet duygusu olmayan , nankör insanlardır. Kıymet bilmeyene her zaman yol açıktır. Kıymet bilene de kapılar sonuna kadar açıktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bye ~ 6 yıl önce
Aidiyet , kiymet , aile hep ayni sunexpress laflari . Hepimiz profosyonel insanlariz . Zaman gelince pisman olma tek istedigim o .
biraz bilgi lütfen ~ 6 yıl önce
ne gibi pişmanlıklardan bahsediyorsunuz?
saf olmayın ~ 6 yıl önce
Bu dedikleriniz şirketlerin yöneticilerinin çalışanlarının sadik bir şekilde maksimum verimle çalışması için yalandan ağızlarına çaldıkları bir kaşık baldır. Profösyönel ortamda alınan maaşlar ve iş şartları konuşulur. Hiçbir şirket aile değildir, işlerin tanımı vardır ve bu tanım çerçevesinde iş yapılır ve karşılığı alınır, o kadar.
İçeriden biri ~ 6 yıl önce
Tesekkur ederim. Belki çok iddialı konuştum,Belki de şimdiye kadar doğru insanlarla karsilastim, bilmiyorum ama Umarım bir gün pisman etmezler.
İçeriden biri ~ 6 yıl önce
Bu şirketin patron şirketi olmadığını hatırlatalım, insanlar burada işlerini yapmaları için yalan dolanlara ve yonetici vaatlerine ihtiyaç duymuyor. Bu şirkette işler kitaba göre yapılır, fazlasını yapan kitabın güncellenmesini sağlar, şirketi daha ileriye goturur, O da onun artısıdır, onu ve calisma arkadaşlarını mutlu eder. Olayımız budur, test edildi ve başarılı oldu.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000