12 Haziran 2022, Pazar 12:34:28

Sunexpress uçağının kalkış öncesi Slide'ı patladı

Sunexpress'in İzmir-Dublin seferini yapacak yolcu uçağında slide (acil tahliye botu) patladı.
  • Dün gitsen bugün 2 olurdu
  • Ofiste bir işe yaramayan, 3 sene şirkete uğramasa hiç bir işin aksamayacağı vasıfsız sürüsü yerine sadece benden kesilen ve son raddesine kadar tabi ki haram ettiğim maaş kesintim o slide ın %70 inin maliyetini karşılıyor. Hadi eyvallah
  • Yazık ne hale gelmiş XQ gidişat hiç iyi değil ama yöneticiler hala uyumaya devam ediyor. Öyle ekiplerle selfielerle olmuyor o işler..
  • geçmiş olsun
  • sen hangi bölümde çalışıyorsun arkadaş? Senin anlattığınla bizim yaşadıklarımız son derece zıt çünkü. Hiç bir hatamızda (kasıt olduğu kanıtlanmadığı sürece) peşimize düşülmez. Olayın açıklanması istenir, önleyici tedbirler araştırılır ve hayata geçirilir. Ayrıca şirketin tüm yazılı geribildirimlerinden yararlanıp derdini anlatabilirsin. Sen anlatacak özgüvende değilsen o başka.
  • sevgili "acemi", belli ki gerçekten acemisin ve sektör bilgin yok. Sunexpress 30 yılı aşkın tecrübe yılına sahip THY ve LH ortak kuruluşudur. Tüm denetimlerden alnının akıyla çıkar, her türlü detayı düşünüp uygular. Slide patlaması olağan hatalardan biridir ve şirket tarihinde 3 kez yaşanmıştır.
  • Bizim şirketimizde böyle konulard yaptırım olmaz, kök sebep araştırlıp ilave önlemler alınır. Ekibe de sadece geçmiş olsun denir. Başka şirketlerle karıştırmayın.
  • boş boş konuşmayın. Bizim eğitimiz detaylı ve çok üst düzey. Yanılmıyorsam en son 12 sene önce slide patlamıştı.
  • Tüm ülke geçim sıkıntısı yaşıyor. O zaman her sektörde iş kazaları ve kayıpları mı beklemeliyiz? Saçma bir yorum doğrusu.
  • Niye geçim sıkıntısı olunca uygulayacakları prosedürleri mi unutuyorlar? Ne kadar alakasız bir yorum.

Sunexpress'in İzmir-Dublin seferini yapacak yolcu uçağında slide (acil tahliye botu) patladı.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Sunexpress Havayolları'nın XQ 886 sefer sayısıyla İzmir'den Dublin'e gidecek Boeing 737 8 tipi yolcu uçağının kabin memuru kalkış öncesi yanlışlıkla slide'ı patlattı. 

Bunun üzerine uçağa yeni bir slide takılarak sefere hazır hale getirildi. Uçak gecikmeli olarak Dublin'e hareket ederek sorunsuz bir şekilde seferini gerçekleştirdi.

Sunexpress uçağının kalkış öncesi Slide'ı patladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (77)

Bambus ~ 2 yıl önce
Dün gitsen bugün 2 olurdu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bakilentil ~ 2 yıl önce
Ofiste bir işe yaramayan, 3 sene şirkete uğramasa hiç bir işin aksamayacağı vasıfsız sürüsü yerine sadece benden kesilen ve son raddesine kadar tabi ki haram ettiğim maaş kesintim o slide ın %70 inin maliyetini karşılıyor. Hadi eyvallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üzücü ~ 2 yıl önce
Yazık ne hale gelmiş XQ gidişat hiç iyi değil ama yöneticiler hala uyumaya devam ediyor. Öyle ekiplerle selfielerle olmuyor o işler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ~ 2 yıl önce
geçmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Laf ~ 2 yıl önce
sen hangi bölümde çalışıyorsun arkadaş? Senin anlattığınla bizim yaşadıklarımız son derece zıt çünkü. Hiç bir hatamızda (kasıt olduğu kanıtlanmadığı sürece) peşimize düşülmez. Olayın açıklanması istenir, önleyici tedbirler araştırılır ve hayata geçirilir. Ayrıca şirketin tüm yazılı geribildirimlerinden yararlanıp derdini anlatabilirsin. Sen anlatacak özgüvende değilsen o başka.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alice harikalar diyarından selam!!! ~ 2 yıl önce
En son Safety report yazan kişiye plaket verilip ilk fırsatta da işten çıkarıldı...
Arkadaşın ~ 2 yıl önce
Söylediği doğru, isten atılmadan 1 ay önce safety departmanı teşekkkür yazısı ve rozet göndermişti. Yöneticiler der tabi rapor yazın diye. İşten atılana kadar, aa negüzel raporları döşüyorum hiç de bişey olmuyor. Ben teknisyenim beni arayın bulun size gerçekleri anlatayım buraya ismimi yazmıyorum. Sizin tabirinizle uçağa "teknik" Geldiğinde bir sorun safety report yazılan arkadaşınız km diye, adımı vereceklerdir.Bu çalışan düşmanının başı malum kişi şimdi kabinin kokpitin de üzerine çıktı, kendinize dikkat edin.
acemiye cevap ~ 2 yıl önce
sevgili "acemi", belli ki gerçekten acemisin ve sektör bilgin yok. Sunexpress 30 yılı aşkın tecrübe yılına sahip THY ve LH ortak kuruluşudur. Tüm denetimlerden alnının akıyla çıkar, her türlü detayı düşünüp uygular. Slide patlaması olağan hatalardan biridir ve şirket tarihinde 3 kez yaşanmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KM ~ 2 yıl önce
Bizim şirketimizde böyle konulard yaptırım olmaz, kök sebep araştırlıp ilave önlemler alınır. Ekibe de sadece geçmiş olsun denir. Başka şirketlerle karıştırmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sccm ~ 2 yıl önce
Seneler önce bizzat kendi uçuşumda patladı slide.Talihsiz bir olaydı ve şirketim sadece bu olayın bir daha yaşanmamasıyla ilgili ne yapabiliriz onunla ilgilendi ve negatif hiçbir yaptırımı olmadı.İşte ilk ağızdan söylüyorum.Bu platformda Sun Express safety yaklaşımını başka hiçbir durumla ilişkilendirmeye gerek yok.Herşeye rağmen ne derseniz deyin Sun Express yine de farklı.Eğitim kalitemizi,safety kültürmüzü bu platformda lütfen değersizleştirmeyin.Bahsettiğimi konular farklı bu farklı.
Boş laf ~ 2 yıl önce
boş boş konuşmayın. Bizim eğitimiz detaylı ve çok üst düzey. Yanılmıyorsam en son 12 sene önce slide patlamıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Milattan önce ~ 2 yıl önce
Çok uzağa gittin, avion operasyonunda da patlamıştı maalesef.
Baskasinin egitimini gormeyen ~ 2 yıl önce
Kendi egitimini en ust duzey sanirmis. Neyse crm cilik oynamaya devamke sxs cc ler :)
Cahil ~ 2 yıl önce
Tüm ülke geçim sıkıntısı yaşıyor. O zaman her sektörde iş kazaları ve kayıpları mı beklemeliyiz? Saçma bir yorum doğrusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 2 yıl önce
Evet beklemeliyiz. Mutlu insanların iş hayatlarında gösterdikleri performansla mutsuz insanların performansının aynı olmasını bekleyemeyiz. Sadece kaza olarak düşünmeyin, ekonomi kötüye gidip insanlar mutsuzlaştıkça herkes işini eskisine göre daha kötü yapacak. Bu bazı sektörlerde kazaya, bazılarında verimsizliğe, bazılarında suistimale yol açacaktır.
Hayret ~ 2 yıl önce
Niye geçim sıkıntısı olunca uygulayacakları prosedürleri mi unutuyorlar? Ne kadar alakasız bir yorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sıkıntı var ~ 2 yıl önce
Geçim sıkıntısı olursa, insanlar mutsuz olur, kafaları dolu olur. Kafası dolu ve mutsuz insandan ne verim alabilirsin ne de bu kişi kendini dikkatlice işine verebilir. Tüm sektörlerde, tüm dünyada bu böyledir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000