12 Temmuz 2014, Cumartesi 09:22:17

ATAK VE ANKA LONDRA'DA GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), 14-20 Temmuz tarihleri arasında Londra'da düzenlenecek Farnborough Havacılık Fuarı'nda T129 ATAK helikopteri ve insansız hava aracı ANKA'yı sergileyecek.
  • Turkiye dogru yolda saçma sapan yorumlarla bilgiclik taslamayin sadece biraz zamanlazim
  • Neleri tasarladik ama en basta Ismet Pasaniz istemedi. Ezik olan kim acaba? Hee? Tai'de neden en basta askeri yoneticiler var? Bu ulke hic mi muhendis bilim adami falan yetistirmedi? Bu emekli generaller cay ocagi bile isletemez. Anka'yi uretmek sizin harciniz degil. Buralara ezik mezik yazarak uste cikamazsiniz. Guc sizde, para da sizde. Olmuyor iste. Gecmiste de gelecekte de askeri vesayet ayak bagidir. Bak THK'nin hali de icler acisi. Bu da mi tesaduf yani?
  • ülkemizin gururu iki proje. Ama oralarda sakın çaldırmayın olur mu?
  • Super zekalilar adam bize motoru kazik gibi fiyata satiyor. Hadi satmadi? Ne yapacan? Petrol vermese zaten gumburtuye gittiginin resmidir. Once kendine uretmeyi basarda yurtdisina satmayi dusunursun sonra
  • bu iki şeytan uçurtmasını alana şaşarım...adamlar akıllı başlarına bela mı alsınlar...bizim millete yedirirsiniz ama elin yabancısı yemez bunları :)
  • Hocam hersey iyi hos guzelde teknisyenin giris maasi 1400 lira bugun duz memur aliyor 2100 lira hocam ne ankasi ne atagi milletin cani cikiyor fabrikada milyon dolarlar donuyo pazarda ama teknisyen 1400 lira maas bu projeleri yapanlar muh ve teknisyenler sen onlari 1400 lira ile motive edersen o ucaklar satmaz 3000 kisinin ahi var
  • "Biz sizin yaptığınız motora ucak çaktık gelin alın " gercekten acayip komik .sen ne is yapıyorsun ezik
  • Anka'yi almanlara satin. Hani siz bi motor yaptiydiniz yaaa :) iste biz ona ucak caktik satin alirmisiniz? Puhahaha

T129 ATAK helikopteri ve insansız hava aracı ANKA, Londra'da düzenlenecek Farnborough Havacılık Fuarı'nda sergilenecek.

TUSAŞ'tan yapılan açıklamada, taarruz ve taktik keşif helikopteri T129 ATAK'ın 14, 15 ve 16 Temmuz tarihlerinde fuar kapsamında uçuş gösterisi gerçekleştireceği, insansız hava aracı ANKA'nın ise statik alanda sergileneceği kaydedildi.

Fuarda ayrıca TUSAŞ ile Martin Baker firması arasında HÜRKUŞ Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı Projesi kapsamında "Fırlatma Koltuğu Alt Sözleşmesi" de imzalanacak.

ATAK ve ANKA'nın özellikleri

Çok amaçlı tasarlanan yeni nesil T129 ATAK helikopterinin motor, aktarma organları ve kuyruk palleri Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarına uygun şekilde değiştirildi. Ağır silah yükü ile "sıcak hava-yüksek irtifa" görevleri için optimize edilen ATAK helikopteri, dünyanın en etkin taarruz helikopteri olarak nitelendiriliyor.

ANKA ise gece ve gündüz, her türlü hava koşulunda, keşif, gözetleme, sabit/hareketli hedefleri tespit ve teşhis edebiliyor. Otomatik iniş kalkış dahil bir çok uçuş yeteneğine sahip olan ANKA'da, dizel motor kullanılıyor.

Öte yandan TUSAŞ'ın askeri nakliye uçağı A400M, Airbus A320, A350 XWB, A330 ve Boeing 787, JSF/F-35, Sikorsky UH-60, AW139 gibi dünyanın önde gelen uluslararası havacılık projelerinde, tasarım ve üretimi kapsayan uzun dönemli iş ortaklıkları bulunuyor.

ATAK VE ANKA LONDRA'DA GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

arslan ~ 10 yıl önce
Turkiye dogru yolda saçma sapan yorumlarla bilgiclik taslamayin sadece biraz zamanlazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tasarlariz ~ 10 yıl önce
Neleri tasarladik ama en basta Ismet Pasaniz istemedi. Ezik olan kim acaba? Hee? Tai'de neden en basta askeri yoneticiler var? Bu ulke hic mi muhendis bilim adami falan yetistirmedi? Bu emekli generaller cay ocagi bile isletemez. Anka'yi uretmek sizin harciniz degil. Buralara ezik mezik yazarak uste cikamazsiniz. Guc sizde, para da sizde. Olmuyor iste. Gecmiste de gelecekte de askeri vesayet ayak bagidir. Bak THK'nin hali de icler acisi. Bu da mi tesaduf yani?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oguz ~ 10 yıl önce
ülkemizin gururu iki proje. Ama oralarda sakın çaldırmayın olur mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
super zekali ~ 10 yıl önce
Super zekalilar adam bize motoru kazik gibi fiyata satiyor. Hadi satmadi? Ne yapacan? Petrol vermese zaten gumburtuye gittiginin resmidir. Once kendine uretmeyi basarda yurtdisina satmayi dusunursun sonra

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen? ~ 10 yıl önce
Bi motoru da otur sen tasarla o zaman? Madem çok biliyorsun, süper zekanın vatana millete bi hayrı dokunsun.
trmr ~ 10 yıl önce
bu iki şeytan uçurtmasını alana şaşarım...adamlar akıllı başlarına bela mı alsınlar...bizim millete yedirirsiniz ama elin yabancısı yemez bunları :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 10 yıl önce
Sen alma, Amerikan yalaması ezik.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hocam hersey iyi hos guzelde teknisyenin giris maasi 1400 lira bugun duz memur aliyor 2100 lira hocam ne ankasi ne atagi milletin cani cikiyor fabrikada milyon dolarlar donuyo pazarda ama teknisyen 1400 lira maas bu projeleri yapanlar muh ve teknisyenler sen onlari 1400 lira ile motive edersen o ucaklar satmaz 3000 kisinin ahi var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
"Biz sizin yaptığınız motora ucak çaktık gelin alın " gercekten acayip komik .sen ne is yapıyorsun ezik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
..... ~ 10 yıl önce
ruh hastasısın, eğer Türk isen aşağılık kompleksi yaşayan bir zavallısın sen...
anka ~ 10 yıl önce
Anka'yi almanlara satin. Hani siz bi motor yaptiydiniz yaaa :) iste biz ona ucak caktik satin alirmisiniz? Puhahaha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hans ~ 10 yıl önce
Hans'in postallarini yalamaktan bikmadiniz mi? Sendeki yabanci hayranligi ve karakter erozyonu iflah olmaz bir noktaya ulasmis, yazik. Ekonomik ve teknik ustunluge sahip olmalari, onlara usaklik etmemizi gerektirmez. 16.Yuzyilda ustunluk bizdeydi, onlar bize usaklik ediyor muydu? Hayir! Mucadele ediyorlardi. Hem de vargucleriyle. Eger mucadele etmeyip usaklik etmeyi tercih etselerdi su an varolmazlardi. Neyse, derine inersek mevcut zeka duzeyin sebebiyle bogulabilirsin, burada birakalim.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000