20 Haziran 2014, Cuma 09:10:31

GENERAL ELECTRIC YENİ BİNASINI BÖYLE TANITTI

General Electric (GE), Türkiye'nin havacılık sektörüne önemli bir destek olarak, havacılık mühendisliği ekibi için yeni bina açılışını duyurdu.

General Electric (GE), Türkiye'nin havacılık sektörüne önemli bir destek olarak, havacılık mühendisliği ekibi için yeni bina açılışını duyurdu. GE’nin dünyadaki 9 mühendislik merkezinden biri olan ve yeni yatırımlarla büyüyen Türkiye Teknoloji Merkezi (TTC), havacılıkla ilgili araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını desteklemeye odaklanıyor.

GE, Türkiye'nin mühendislik gücüne on yılı aşkın bir süredir yatırım yapıyor. Türkiye Teknoloji Merkezi, GE’nin Tusas Motor Sanayii (TEI) ile Ar-Ge, yeni teknolojilerin tasarım ve geliştirilmesi, üretim ve servis teknolojileri ve uçak motorları için yazılım alanındaki ortaklığı konumunda bulunuyor. TTC’de görev yapan 300’e yakın Türk mühendisi, GE Havacılık'ın ticari ve askeri uçak, gemi ve endüstriyel motorlarının tasarım ve teknolojisini geliştiriyor.

Son beş yılda yüzde 300 oranında etkileyici bir büyüme elde etmiş olan Türkiye Teknoloji Merkezi bugün, GE ve ortak girişim şirketi CFM International tarafından üretilen motorlarla uçan dünyanın her tarafındaki uçaklarda kullanılan yeni tasarımlara ve teknolojilere katkıda bulunuyor.

Türkiye Teknoloji Merkezi’nin genişlemesi kapsamında, Gebze’de Ar-Ge ve yerel inovasyona odaklanacak yeni bir binanın açılışı yapıldı.  Bu genişleme, ülkede altyapı geliştirme, bilgi paylaşımı ve yerel araştırmaları teşvik etmeye odaklanan GE’nin 900 milyon dolarlık yatırım taahhüdünün bir parçasıdır.

GE Havacılık’ın global olarak yalnızca TTC’de bulunan Kaplama Merkez Laboratuvarı, kaplama uygulanan uçak motoru parçalarının, uçuş ömrünün uzun süreli olması için yeni kaplama test metodlarının geliştirildiği Ar-Ge çalışmalarına odaklanacak. 

Laboratuvarda geliştirilen teknolojilerin ve yöntemlerin, Avrupa ve Uzak Doğu’da 20’yi aşkın ülkeye ve ABD’ye ihraç edilmesi planlanıyor. GE Havacılık’ın dünya çapında tek kaplama, test ve karakterizasyon merkezi olan labotaruvar, GE’nin havacılık tedarik zinciri içinde Türkiye'yi çok önemli bir konuma yerleştiriyor.

GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Türkiye Teknoloji Merkezi’nin genişlemesi ve Kaplama Merkez Laboratuvarı’nın açılması, Türkiye'nin havacılık sektörü için önemli kilometre taşlarıdır. Destekleri ve katkıları için TEI ve ortaklarımıza teşekkür ediyoruz. 900 milyon dolarlık yatırım taahhüdümüz kapsamındaki bu büyüme, Türkiye’nin havacılık sektöründe ilerlemesini ve ülkede sahip olduğumuz mühendislik yeteneğini yansıtmaktadır.

Bu gelişme ile havacılıkta Türk profesyoneller tarafından yönetilen, yerel katma değer yaratan Ar-Ge çalışmalarına odaklanıyoruz. Aynı zamanda, ihracatın artırılması ve tedarik zincirinin güçlendirilmesinin yanı sıra, Türkiye'nin pazardaki rekabet gücünü de artırma konusunda da etkili olacağına inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde TTC’nin odaklanacağı alanlardan biri de, GE’nin teknoloji, işgücü ve analitiği entegre ederek verimlilikte büyük artışlara ulaşma girişimi olan Endüstriyel İnternet’tir.”

Türkiye Teknoloji Merkezi Genel Müdürü Dr. Aybike Molbay ise şunları söyledi:

“Türk uzmanları tarafından, havacılıkta küresel olarak kullanılan tasarım ve teknolojilerin geliştirildiği TTC’nin bugün GE’nin havacılık alanındaki faaliyetlerinde kilit bir rol oynamasından gurur duyuyoruz. TTC’de Türkiye'nin havacılık sektörü için büyük bir başarı olan 2,5 milyon mühendislik saatinin üzerinde bilgi paylaşımı yarattık. Bu çalışma, yerel bilgi ve birikimi oluşturmak ve insan sermayesini geliştirmek konusundaki kararlılığımızı yansıtmaktadır.

Yeni açılan merkezdeki ekip; otoinşa tekonolojileri, dijital üretim, malzeme uygulamaları ve tahribatsız muayene gibi ileri üretim teknolojilerinin yanı sıra endüstriyel internet, termal sistemler, onarım geliştirme gibi yazılım ve ürün mühendisliği teknolojilerine odaklanacaktır. TTC’de çalışanların yaş ortalaması 33’dür, çalışanların yüzde 26’dan fazlası kadındır.

GE, TTC’ye sürdürülebilir bir yetenek kaynağı sağlamak üzere Türk hükümeti, araştırma ve geliştirme kurumları ve üniversiteler ile çalışmaktadır. GE’nin girişimi ile üretim süreci, denetleme ve yazılım teknolojileri geliştirmek üzere havacılık mühendisliği merkezi Marmara Teknoloji Merkezi 2000 yılında kuruldu. GE, 2013’de TEI ile yaptığı tarihi ortaklık ile CFM International’ın LEAP motorları için hayati bir bileşen olan diskleri, TEI’nin Eskişehir’deki tesisinde üreterek yerel üretime olan bağlılığını bir kez daha da gösteriyor.

GE Havacılık, Türkiye’deki havacılık şirketleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile ortaklıklar yapmaktadır ve bugün Türkiye’deki uçakların yüzde 60’ı GE/CFM motorları ile çalışıyor. 

GE, bugün 4 şehirdeki tesisleri ve 800’ü aşkın çalışanı ile Türkiye'de doğal gazdan üretilen elektriğin yüzde 50’den fazlasına güç sağlıyor. Ülkedeki uçakların yüzde 60’ı GE/CFM motorlarıyla uçuyor. GE’nin yaklaşık 15.000 sağlık teknolojisi ürünü birçok hastanede her gün kullanılıyor. GE'nin devam eden yatırımları bu kilit büyüme alanlardaki ortaklıklarını da daha güçlendirecek ve bu da Türkiye için yeni fırsatların yaratılmasına katkı sağlayacak.






 

GENERAL ELECTRIC YENİ BİNASINI BÖYLE TANITTI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000