15 Temmuz 2014, Salı 13:05:42

HAVACILIK FUARINA ATAK VE ANKA DAMGASI

İngiltere'nin Farnborough kentinde düzenlenenen uluslararası havacılık fuarında, Türk mühendislerinin hazırladığı yerli yapım taarruz ve taktik keşif helikopteri ATAK ile insanız hava aracı ANKA MALE tanıtıldı.
  • Çatlayanlar acaba hangi milletten cok merak ettim şimdi bak :) tanklar , obusler , helıkopterler , uydular ,fuzeler ve yakında ucaklar :) bunların tamamı TURK YAPIMI olacak . Biraz daha catlayacaksınız , en iyisi mi siz bırakın bu işleri :)))yoksa catlarsınız filan aman ha dikkat :)
  • ARtık biz yapalım bu işleri... demesinler Siz bize bırakın biz geliştirip size satarız siz yorulmayın diye ! Başarılar inşallah .
  • Umarim yazdiklarim dogru yere ulasir ama gercekten ingiltere'de ilginc bir fuar yasiyoruz - verilen siparisler gercekten ilginc. Malesef bunlari burda gormemek beni uzdu. Gecen yillarda gercekten burda gorebildigimden daha hizli sitenizden takip edebiliyordum. Umarim kalan gunlerde bu durum degisir
  • Boş konuşmayın siz hiç Türkiye de bir ilke imza attınız mı da konusuyorsunuz bu helikopter Türkiye için bir başlangıç sınıfının en iyisi hiç helikopter yapmadıgınız için buradan boş boş konusup eleştirebiliyorsunuz eleştiri yapana kadar siz çalışında daha iyisini yapın.
  • Test pilotlarımıza emniyetli uçuşlar gurur duyuyoruz sizlerle
  • Kemal'e Saçma sapan bilmeden konuşma hadi git kum havuzunda uyu
  • Dogru ya Biz hicbir Sey yapmadik gitik Satin alip geldik!
  • 'Dünyanın en etkin taarruz helikopteri olma ünvanını elinde bulunduran T129 ATAK helikopteri' dalgami geciyorsunuz? kim yazdirdi size bu haberi? boyle sacma sey olurmu. okurlari yaniltmayin.soylesenize ne motoru, ne atis sistemi, ne ucus bilgisayari yerli. ustune koyacak top mermisi haric gudumlu fuze sistemi zaten yok.
  • Yinede Helal olsun Mühendis lerimize hic yoktan yine Iyidir 100yüz bizim olmasa bilene Zaman la oda olcak insAllah
  • adamlar bıyık altından gülmüşlerdir kesin....çok ilgilendiler haaaaa....harbiden çok komedi yaaaaa...güldüm güldüm güldüm

Türk Havacılık ve Uzak Sanayi (TUSAŞ)'nin katıldığı fuarda bu yıl, T129 ATAK taarruz ve taktik keşif helikopteri ve ANKA insansız hava aracı (İHA) sistemi ile birlikte diğer hava araçlarının sergilendiği statik alanda görücüye çıktı. Fuarda ATAK bir de uçuş gösterisi gerçekleştirdi.

Avrupa'da ilk, dünyada ise ikinci kez uçuş gösterisinin gerçekleştirildiği ATAK helikopteri sergi alanında oldukça ilgi topladı.

Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı'nda stand açan TUSAŞ, hava araçlarının tanıtımının yanısıra  Martin Baker firmaları arasında "Fırlatma Koltuğu Alt Sözleşme İmza Töreni ve ardından bir resepsiyon düzenledi.

Dünyanın en etkin taarruz helikopteri olma ünvanını elinde bulunduran T129 ATAK helikopteri, taarruz ve taktik keşif görevleri için çok amaçlı olarak Türk mühendisleri taradından tasarlanarak tamamlandı.

Orta irtifa uzun havada kalışlı, insanız hava aracı ANKA ise gece ve gündüz, her türlü hava koşulunda, keşif, gözetleme, sabit/hareketli hedef tespit, teşhis ve gerçek zamanlı görüntülü istihbarat görevleri ve bir çok uçuş yeneteneği ile donatıldı.

TÜRK MÜHENDİSLERİ HAZIRLADI

Fuara katılan TUSAŞ Grup Başkanı Bekir Ata Yılmaz, DHA muhabirine yaptığı açıklamada, TUSAŞ'ın her yıl bu fuara katılmasına karşın bu yıl diğerlerinden farklılık gösterdiğini belirterek ilk kez kendi üretim ve tasarımları ile tamamlanan ürünleri sergilediklerini kaydetti. Yılmaz; ''İlk kez Türk mühendislerinin tasarladığı ürünler dünya fuarında görücüye çıktı. O bakımdan mutluyuz. Bundan sonra da özgün Türk çözümleri görülmeye devam edecek. Biz sadece Türkiye'nin ihtiyaçlarına çözüm üretmekle yetinmiyoruz. Aynı zamanda dünyanın önde gelen havacılık firmalarına da çok ciddi tasarım artı üretim ortağı olma vizyonumuzu da muhafaza ediyoruz diye konuştu. Yılmaz, büyük havacılık firmaları ile ilişkileri geliştirme hem de milli çözümler açısından TUSAŞ bugün önemli bir noktayı yaşadığını ifade etti.

ATAK helikopterinin test uçuşu pilotları Arif  Ateş ve Gökhan Korkmaztürk de uçuş gösterisinin ardından hava araçlarının sergilendiği alanda DHA'nın sorularını yanıtladı.

Helikopterin ilk test uçuşlarını gerçekleştirdiklerini ve şu anda aracın kullanıma hazır olduğunu belirten test pilotu Gökhan Korkmaztürk, helikopter hazır olduğu için artık yurt dışında da tüm fuarlara katılabildiklerini belirterek hali hazırda ilk üç adetinin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne verildiğini ifade etti.

''TUSAŞ ve Türkiye olarak havacılık sektöründe varız demek istiyoruz'' diye konuşan test pilotu Arif Ateş ise, Avrupa'da ilk dünyada ise ikinci kez gösteri uçuşunu gerçekleştirdiklerini belirterek bu uçuşta helikopterin manevra kabiliyetini kısıtlı olarak gösterdiklerini ancak helikopterin gerçekte çok yüksek manevra kalibiyetine sahip olduğunu kaydetti.

Dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda hava ve savunma sanayi firmalarının katıldığı fuar, 20 Temmuz'a kadar devam edecek. (Hürriyet)

HAVACILIK FUARINA ATAK VE ANKA DAMGASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Çatlayanlar acaba hangi milletten cok merak ettim şimdi bak :) tanklar , obusler , helıkopterler , uydular ,fuzeler ve yakında ucaklar :) bunların tamamı TURK YAPIMI olacak . Biraz daha catlayacaksınız , en iyisi mi siz bırakın bu işleri :)))yoksa catlarsınız filan aman ha dikkat :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LÜTFEN ~ 10 yıl önce
ARtık biz yapalım bu işleri... demesinler Siz bize bırakın biz geliştirip size satarız siz yorulmayın diye ! Başarılar inşallah .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NOTTS ~ 10 yıl önce
Umarim yazdiklarim dogru yere ulasir ama gercekten ingiltere'de ilginc bir fuar yasiyoruz - verilen siparisler gercekten ilginc. Malesef bunlari burda gormemek beni uzdu. Gecen yillarda gercekten burda gorebildigimden daha hizli sitenizden takip edebiliyordum. Umarim kalan gunlerde bu durum degisir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
t129 ~ 10 yıl önce
Boş konuşmayın siz hiç Türkiye de bir ilke imza attınız mı da konusuyorsunuz bu helikopter Türkiye için bir başlangıç sınıfının en iyisi hiç helikopter yapmadıgınız için buradan boş boş konusup eleştirebiliyorsunuz eleştiri yapana kadar siz çalışında daha iyisini yapın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
metin ~ 10 yıl önce
Test pilotlarımıza emniyetli uçuşlar gurur duyuyoruz sizlerle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kemal'e Saçma sapan bilmeden konuşma hadi git kum havuzunda uyu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Dogru ya Biz hicbir Sey yapmadik gitik Satin alip geldik!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kemal ~ 10 yıl önce
'Dünyanın en etkin taarruz helikopteri olma ünvanını elinde bulunduran T129 ATAK helikopteri' dalgami geciyorsunuz? kim yazdirdi size bu haberi? boyle sacma sey olurmu. okurlari yaniltmayin.soylesenize ne motoru, ne atis sistemi, ne ucus bilgisayari yerli. ustune koyacak top mermisi haric gudumlu fuze sistemi zaten yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emre ~ 10 yıl önce
Katılıyorum kemal. Millet olarak abartmayı çok seviyoruz. ATAK ve ANKA gurur kaynağımız fakat abartmanında lüzumu yok. Gerçi sizinki abartmaktan çok okurların duymak istediğini yazmak olmuş artık. İnsanları yanıltmayın. Gerçekçi olun.
bilmeden sallamak ~ 10 yıl önce
Motor kısmının yerli olmadığı doğru, lakin görev bilgisayarı aselsan tarafından üretildi..helikopter önündeki kamera kontrolunun pilot kaskı vasıtasıyla kontrol ediliyor ve bu bir helikopterde ilk olması lazım " bknz. avci kaskı"..atak crit ve umtas kullanıcak ikiside güdümlüdür ve tamamen roketsan tarafından üretildi.. En etkin taarruz olmasada sınıfında en etkin olduğu taşıdığı silah kapasitesinden dolayı iddaa edilebilir fakat kendini kanıtlamalıdır. Her zaman sallamak yerine biraz araştırıp yazmak zor değil. Aselsan-TAI-Roketsan sitesine bakıp biraz dolaşman yeterli..Haa diyosan bu firmalar yalancı sadece ben doğru konusuyorum, bir başkası bu kadar kibar cevap yazmayabilir.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yinede Helal olsun Mühendis lerimize hic yoktan yine Iyidir 100yüz bizim olmasa bilene Zaman la oda olcak insAllah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trmbd ~ 10 yıl önce
adamlar bıyık altından gülmüşlerdir kesin....çok ilgilendiler haaaaa....harbiden çok komedi yaaaaa...güldüm güldüm güldüm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 10 yıl önce
Türkiye'de deprem veya sel felaketi vb. olduğunda sevinen soysuz takımındasın her halde?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000