13 Ocak 2015, Salı 22:05:45

HÜRKUŞ YÜZDE 170 KUVVETE DİRENDİ

Türkiye'nin yerli eğitim uçağı Hürkuş, bugün son testinden de geçti. Ankara'da gerçekleştirilen testte yüzde 170'lik kuvvete dayanan Hürkuş, SHGM tarafından gerekli görülen yüzde 150'nin de üzerine çıkmış oldu.
  • Hur kusa. Jet motor. Yapin. Pervane motor bize yakisirmi.?
  • Tasarımı Alıntı diyen arkadaş ( sana arkadaş deme dilim varmıyor ama yine de dedim sen) istersen RUS uçakları ile bazı boeingleri ve son çıkan sukoi ile airbus ve Bombardier i karşılaştır istersen....
  • Kesin tıraşı, sen şimdi trink para ile 40 tane üretebiliyormusun bundan? Haa? Neee? Elinde motor mu yok? Nee motorun tanesi kaç milyonmuş?? Vah vah.. Teneke bükmeye boyamaya devam o halde. Anka n'oldu? Afrika pazarından talep yok galiba? Birara rüzgar gülü pali üretiyordunuz çok böyyük bir iş başarmıştınız. Fos tıs fıs ama reklama devam. Bari Vecihi'nin adını kullanmasaydınız yazık oldu.
  • Ya hala başka tasarım alıntılanmış diyorsunuz. Yahu uçak bu iki kanat , burunda veya kanatların altında üstünde hiç olmadı kuyrukta motor , tandem, tek kişilik veya yanyana konfigurasyonda tekeri olan uçan birşey işte . Tabi ki hepsi birbirine benzeyecek, tabi ki başka tasarımlar incelenecek ? Napalım tohumdan bebekler yetiştirip dış dünyadan izole edip uçağı keşfedebilecek mi edemeyecek mi olayına mı girelim ?
  • Ucagin tasarimi, sekli, pervane yapisi herseyi cok harika ve agresif. Alttan kanatli. Tasarimi cok guzel. Umarim hersey yolunda gider. Hayirlisi herkes icin
  • Haziran 2013 de HÜRKUŞ uçtu deniyor. 2013 de bu teste tabi olmadan neden uçtu? Yoksa 2013 de uçan Hürkuş değil de protipmiydi?
  • BUNDAN SONRAKİ AŞAMAYI VE GELİŞMELERİ MERAKLA BEKLİYORUZ.BAKALIM GEÇMİŞ TARİHİMİZDEKİ YANLIŞLAR , İHANETLER TEKRARLANACAKMI SEYREDECEGİZ....HAYIRLI OLSUN..
  • Helal olsun başka tasarımlardan etkilenilmiş, alıntı yapılmış olsa da bu bir başlangıçtır. Devamı gelir inşallah

Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı Geliştirme Programı kapsamında, 2006 yılında Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile TUSAŞ arasında imzalanan anlaşma ile yapımına başlanan Hürkuş'un, bugün nihai yapısal testi gerçekleştirildi.

2013 Haziran ayında ilk uçuşunu gerçekleştiren Hürkuş, başkent Ankara'daki TUSAŞ tesislerinde son testine girdi.

Yapılan testte Hürkuş'un kanatlarına uygulanan yük ile kırılma oranı tespit edildi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkililerinin de hazır bulunduğu testi, sertifikasyon için gerekli olan yüzde 150'lik kuvvetin üzerine çıkılarak yüzde 170 güç ile test başarı ile tamamladı.

HÜRKUŞ YÜZDE 170 KUVVETE DİRENDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hur kusa. Jet motor. Yapin. Pervane motor bize yakisirmi.?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tasarımı Alıntı diyen arkadaş ( sana arkadaş deme dilim varmıyor ama yine de dedim sen) istersen RUS uçakları ile bazı boeingleri ve son çıkan sukoi ile airbus ve Bombardier i karşılaştır istersen....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tıraaşş ~ 9 yıl önce
Kesin tıraşı, sen şimdi trink para ile 40 tane üretebiliyormusun bundan? Haa? Neee? Elinde motor mu yok? Nee motorun tanesi kaç milyonmuş?? Vah vah.. Teneke bükmeye boyamaya devam o halde. Anka n'oldu? Afrika pazarından talep yok galiba? Birara rüzgar gülü pali üretiyordunuz çok böyyük bir iş başarmıştınız. Fos tıs fıs ama reklama devam. Bari Vecihi'nin adını kullanmasaydınız yazık oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ya hala başka tasarım alıntılanmış diyorsunuz. Yahu uçak bu iki kanat , burunda veya kanatların altında üstünde hiç olmadı kuyrukta motor , tandem, tek kişilik veya yanyana konfigurasyonda tekeri olan uçan birşey işte . Tabi ki hepsi birbirine benzeyecek, tabi ki başka tasarımlar incelenecek ? Napalım tohumdan bebekler yetiştirip dış dünyadan izole edip uçağı keşfedebilecek mi edemeyecek mi olayına mı girelim ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ucagin tasarimi, sekli, pervane yapisi herseyi cok harika ve agresif. Alttan kanatli. Tasarimi cok guzel. Umarim hersey yolunda gider. Hayirlisi herkes icin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HÜRKUŞ ~ 9 yıl önce
Haziran 2013 de HÜRKUŞ uçtu deniyor. 2013 de bu teste tabi olmadan neden uçtu? Yoksa 2013 de uçan Hürkuş değil de protipmiydi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
üsküdarlı ~ 9 yıl önce
BUNDAN SONRAKİ AŞAMAYI VE GELİŞMELERİ MERAKLA BEKLİYORUZ.BAKALIM GEÇMİŞ TARİHİMİZDEKİ YANLIŞLAR , İHANETLER TEKRARLANACAKMI SEYREDECEGİZ....HAYIRLI OLSUN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Angaralı ~ 9 yıl önce
Tarihi doğru dürüst bilmediğimizden; hem kulaktan duyduklarımıza inanıyoruz, hem de sürekli tekrar ediyor. Bilenler, ki sayıları azdır, inatla çalışmaya devam ediyorlar... Diğerleri, konuşuyorlar....
tabiki ~ 9 yıl önce
Ya abicim hayal dünyasında yaşıyorsunuz. Öğretmenim ve test pilotu Murat ÖZPALA'ya da söyledim. Bu ülkede hiçbir başarı cezasız kalmaz. Muhakkak bu uçak bitirilir ama illaki emeği geçen herkese kan kusturulur. Bakın adamlar gidip koreden 15 uçak daha alıyor. Yazık günay ya. Şu insanların emeklerine, alın terlerine fikirlerine yazık günah...
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Helal olsun başka tasarımlardan etkilenilmiş, alıntı yapılmış olsa da bu bir başlangıçtır. Devamı gelir inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000