23 Haziran 2014, Pazartesi 17:23:07

TAI DÜNYA MARKASI OLDU

TUSAŞ Uçak Grup Başkanı Ertem, "TAI, uçak ve helikopter parçaları üretiminde dünya markası oldu. Airbus ve Boeing fabrikalarının her zaman aradığı markalardan birisi haline geldik" dedi.
  • Normal bir işci maaşı ne kadar ( lise, Makine cnc Bölümü )
  • Peki teknisyen maaşları ne kadar montajda çalışan birisi ne kadar alıyo
  • Bilhassa Yapısal Grupta çokça taciz görülmektedir. Bir bölümden bir sene içinde 5 kişi ayrılıyorsa şirketin o bölümünde ve amirlerinde ciddi problem var demektir. Üst yönetim tacizin önüne geçmekte yetersiz ve aciz kalmaktadır.
  • Mobbing ve torpil hususunda ihtisas sahibi Türkiye'nin teknoloji üssü lakabını haketmeyen şirkette.
  • TAİ TUSAŞ a girdikten sonra atılım yaptı, eskiden Galatasaray kökenlillerin çöplüğüydü, TUSAŞ a tebrikler,
  • Tai nin artik bu asker zihniyetinden kurtulmasi lazim pasalar emekli askerler pasa cocuklari hala somurmeye calisiyor tai yi yeme icme alem surekli mudurler baskanlar hepsi icelim gezelim altima jetta cekelim personele gelince albinizin teri olarak 7.4 yapmayin abi eskiler neler diyor ucak indi bir maas ucak kalkti bir maas ekstra para verilirmis ankalar yapildi hurkus yapildi uydu atildi atak satildi bunlara ragmen hangi personele ektra bir para yatmis ?? Sonrada gurur duyuyoruz !! O isleri basaran insanlari motive etmezsen kusura bakmayin da zor gurur duyarlar bazen insan istemeden diyor keske yarisi yine amerikanin olsaydida isciler hakkini aldaydi diye simdi tamamen turk guzel ama zihniyette turk disarda binlerce basvuru var diyorlar piyasayi kullanip isinize gelirse diyirlar ! Piyasa sadece iscilere boyle ama ! Baskanlar ortalam 15000 maas aliyor basbakan almiyor o parayi isciye gelince piyasa kotu ahhhh ahhh !! Degismesi lazim tum yonetimin !
  • Calismayin! Okadar iyiysen heryerde ulkene uretim yaparsin. TAI torpilli asker akrabasi dolu zaten. Calisanlarin cogu tsk emeklisi ucakla helikopterle alakasi yok ne muhendisligi?
  • Taseronluktan, yan sanayiden marka olur mu? Sacmalamislar yine. Yap bir ucak olmadi beceremedin bari bir mikrolight yap sonra markayim de. Ne Hurkus hazir ne de Anka. Hala gelecek bahara edebiyati. Alem binlerce yapti operasyonel olarak kullandi. Sen daha parca yapiyorum diyorsun. Bende yaparim o parcalari
  • Aynen hocam cok guzel soylemissiniz tanesi yuzbinlerde dolar olan parcalari yapiyoruz is riskli yogun hata kabul etmiyor ama maas ostimte calisanlarla ayni tai varsa yoksa muhendis besliyor yeni mezun a yi b yi bilmeyen muhendise ortalama 4000 lira verirken 20 yilini tai de gecirmis teknisyen asla bu parayi alamiyor yanindan bile gecemiyor tai calisanlarinin artik ciddi bir iyilestirmeye ihtiyaci var bugun duz polis memuru 3000 lira net aliyor tainin teknisyen giris maasi 1500 lira yazik !
  • TAI önemli aşama kaydetti, bu kesin de, artık bu gelişme biraz da TAI çalışanlarının maaşlarına ve diğer haklarına yansısın lütfen. Çalışanlarının çoğunluğu memnun olmayan bir şirket başarısını ve gelişmesini uzun süre devam ettiremez. Özellikle birikimli, değerli insanlardan TAI'den ayrılanların sayısı az değil maalesef. Bir şirket elindeki birikimli yönetcilerini, mühendislerini, uzmanlarını mutlu edip, bünyesinde bulundurmayı becermelidir. Yoksa sürdürülebilir başarı gerçekleşmez.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Uçak Grup Başkanı Özcan Ertem, "TAI, uçak ve helikopter parçaları üretiminde dünya markası oldu. Airbus ve Boeing fabrikalarının her zaman aradığı markalardan birisi haline geldik" dedi.

Ertem, TAI'yi 2 farklı ürün grubuyla tanımladıklarını belirterek, bunlardan ilkinin entegre sistemler olduğunu söyledi.

Komponentler bölümünde uçak ve helikopterlere kanat, kuyruk ve gövde gibi parçalar yaparak ihraç ettiklerini anlatan Ertem, bu 2 bölümle bu yıl 700 milyon doları ihracat olmak üzere 1 milyar dolarlık satış hedeflendiğini kaydetti.

Ertem, kurum olarak önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getirerek, "Önce bir kısım uçak parçalarını yaparak başlıyoruz, o bir kısım daha sonra yaptığımız parçaların kalitesi ve zamanında teslimi nedeniyle büyük kısımlara geçiyor. Birçok kısımda Airbus ve Boeing gibi üreticilerin o parça için tek kaynağı durumuna geliyoruz. Onlar kaç tane uçak satıyorsa biz de o kadar o parçadan satıyoruz. O parçalar, Airbus 320 uçağının bir gövde dilimi veya Airbus 350 uçağının kanatçık dediğimiz oynayan tüm parçaları veya Boeing 787 uçağının kuyruğunda oynayan parçalar gibi" ifadesini kullandı.

Yaptıkları bazı parçaların 8-10 metre boyunda olduğunu anlatan Ertem, kurumun da 2023 hedeflerinin bulunduğunu anlattı.

Ertem, bu hedefler arasında dünyada önemli bir ihracat oyuncusu olmanın yer aldığına vurgu yaparak,  ulusal hedefler açısından da milli savaş uçağı projelerinin olduğunu dile getirdi.

Savunma Sanayii İcra Komitesinin karar vermesi halinde 2023'te ilk prototipini uçurmak istedikleri özgün helikopter projelerinin bulunduğunu belirten Ertem, "Tasarım çalışmaları geçen sene başladı, 2023 yılından önce ilk uçuşunu yapması planlanıyor" şeklinde konuştu.

TAI'nin uçak ve helikopter parçaları üretiminde dünya markası olduğuna dikkati çeken Ertem, şunları kaydetti:

"Airbus ve Boeing fabrikalarının her zaman aradığı markalardan birisi haline geldik. Burada biz o parçaları yaparken yurdumuzda yerli sanayiye de ciddi bir iş aktarımı yapıyoruz. Uçak fabrikaları tesislerinde uçak yapıyor görünürler aslında yardımcı sanayilerini çalıştırarak daha büyük başarı elde ediyorlar. Şu anda yurt içindeki yaklaşık 100 yerli kuruluş bize parçalar, komponentler veya milli uçaklarımız için parça üretir hale geldi. İnşallah bunu yurt sathına yayılacak şekilde genişleteceğiz."

Ertem, savunma sanayi ürünlerinde uçak, helikopter, ANKA ve Hürkuş gibi ürünlerle de iddialı olduklarını vurgulayarak, "Orada birinci aşama TSK'nın bu ürünleri kullanıyor olması. Yurt dışına ihraç etmeye başladığınızda TSK'nın önemli bir referansı var. Dışarıya 'TSK kullanıyor' kartvizitiyle gidiyorsunuz. Önümüzdeki dönemde ANKA ve Hürkuş'ların teslimi olacak. Bunları yaptıktan kısa süre sonra ihracat haberleri de verebileceğiz" diye konuştu.

Dünyada yardımcı sanayilerde genişleme olduğunu belirten Ertem,  tedarik sürecinden faydalanarak üretimi Türkiye'ye getirmeye çalıştıklarını söyledi.

TAI DÜNYA MARKASI OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

hg ~ 9 yıl önce
Normal bir işci maaşı ne kadar ( lise, Makine cnc Bölümü )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özer ~ 9 yıl önce
Peki teknisyen maaşları ne kadar montajda çalışan birisi ne kadar alıyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çalışan ~ 10 yıl önce
Bilhassa Yapısal Grupta çokça taciz görülmektedir. Bir bölümden bir sene içinde 5 kişi ayrılıyorsa şirketin o bölümünde ve amirlerinde ciddi problem var demektir. Üst yönetim tacizin önüne geçmekte yetersiz ve aciz kalmaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mağdur ~ 10 yıl önce
Mobbing ve torpil hususunda ihtisas sahibi Türkiye'nin teknoloji üssü lakabını haketmeyen şirkette.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gala ~ 10 yıl önce
TAİ TUSAŞ a girdikten sonra atılım yaptı, eskiden Galatasaray kökenlillerin çöplüğüydü, TUSAŞ a tebrikler,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Tai nin artik bu asker zihniyetinden kurtulmasi lazim pasalar emekli askerler pasa cocuklari hala somurmeye calisiyor tai yi yeme icme alem surekli mudurler baskanlar hepsi icelim gezelim altima jetta cekelim personele gelince albinizin teri olarak 7.4 yapmayin abi eskiler neler diyor ucak indi bir maas ucak kalkti bir maas ekstra para verilirmis ankalar yapildi hurkus yapildi uydu atildi atak satildi bunlara ragmen hangi personele ektra bir para yatmis ?? Sonrada gurur duyuyoruz !! O isleri basaran insanlari motive etmezsen kusura bakmayin da zor gurur duyarlar bazen insan istemeden diyor keske yarisi yine amerikanin olsaydida isciler hakkini aldaydi diye simdi tamamen turk guzel ama zihniyette turk disarda binlerce basvuru var diyorlar piyasayi kullanip isinize gelirse diyirlar ! Piyasa sadece iscilere boyle ama ! Baskanlar ortalam 15000 maas aliyor basbakan almiyor o parayi isciye gelince piyasa kotu ahhhh ahhh !! Degismesi lazim tum yonetimin !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tankut'a ~ 10 yıl önce
Calismayin! Okadar iyiysen heryerde ulkene uretim yaparsin. TAI torpilli asker akrabasi dolu zaten. Calisanlarin cogu tsk emeklisi ucakla helikopterle alakasi yok ne muhendisligi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tankut ~ 10 yıl önce
Uzun süre önce TAI'den ayrıldım zaten. Canını sıkma sen.
marka ~ 10 yıl önce
Taseronluktan, yan sanayiden marka olur mu? Sacmalamislar yine. Yap bir ucak olmadi beceremedin bari bir mikrolight yap sonra markayim de. Ne Hurkus hazir ne de Anka. Hala gelecek bahara edebiyati. Alem binlerce yapti operasyonel olarak kullandi. Sen daha parca yapiyorum diyorsun. Bende yaparim o parcalari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mete ~ 10 yıl önce
Çalıştım ben de TAI'de. Yoğun olarak mobbing yapan yöneticiler var. Hepsi değil ama çok kritik pozisyonlarda oraya nasıl geldiği meçhul şahıslar. Adam yönetici olmuş "bu mühendis takımına yüz vermeyeceksin" diyor, kendisi de mühendislik mezunu olduğu halde. İşin enteresan tarafı bu bahsettiğim yöneticiler, nasıl olmuşsa neredeyse hiç mühendislik yapmamış hep yönetici olmuş kariyeri boyunca. Kim oldukları da çok iyi bilinir sektörde.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Aynen hocam cok guzel soylemissiniz tanesi yuzbinlerde dolar olan parcalari yapiyoruz is riskli yogun hata kabul etmiyor ama maas ostimte calisanlarla ayni tai varsa yoksa muhendis besliyor yeni mezun a yi b yi bilmeyen muhendise ortalama 4000 lira verirken 20 yilini tai de gecirmis teknisyen asla bu parayi alamiyor yanindan bile gecemiyor tai calisanlarinin artik ciddi bir iyilestirmeye ihtiyaci var bugun duz polis memuru 3000 lira net aliyor tainin teknisyen giris maasi 1500 lira yazik !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hasan ~ 9 yıl önce
şuan en düşük giriş maaşı ne kadar teknikerin? Birde 16 maaş herkes için geçerli mi?
tankut ~ 10 yıl önce
TAI önemli aşama kaydetti, bu kesin de, artık bu gelişme biraz da TAI çalışanlarının maaşlarına ve diğer haklarına yansısın lütfen. Çalışanlarının çoğunluğu memnun olmayan bir şirket başarısını ve gelişmesini uzun süre devam ettiremez. Özellikle birikimli, değerli insanlardan TAI'den ayrılanların sayısı az değil maalesef. Bir şirket elindeki birikimli yönetcilerini, mühendislerini, uzmanlarını mutlu edip, bünyesinde bulundurmayı becermelidir. Yoksa sürdürülebilir başarı gerçekleşmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
opal ~ 10 yıl önce
Haklısınız, çalışma şartları çok ağır. Haftada en az 40-45 saat mesai, bir de üzerine çoğu zaman fazla mesai. Hadi diyelim vaktinde çıktın işten, eve varana kadar saat oluyor neredeyse 7. Artık o saatten sonra sosyal hayat, aile için vakit mi kaldı? Sabahın köründe kalkacaksın yine, uykunu alman için erken yatman lazım zaten. Maaş da bu temponun hakkını verir bir tutar değil. Tamam havacılığı, işimizi seviyoruz da, bu çok yıpratıcı bir çalışma. 4-5 sene çalışıp belli bir tecrübe kazanan başka yere cazip şartlarda geçiyor, onun yerine yeni mezun veya az tecrübeli geliyor, ona bir süre pek iş veremiyorsun. Bütün yük yine belli adamların üstüne kalıyor. Valla bunaldım, ben de ayrılıcam yakında.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000