14 Aralık 2015, Pazartesi 14:50:44

Talpa ve Pilvak'tan flaş karar

Türkiye Havayolu Pilotlar Vakfı ve TALPA ortak yönetim kurulu toplantısı yaptı. Toplantıda hangi sürpriz kararlar alındı?
  • Yabancı İkinci pilotların TÜRKİYEDE Çlışmalarını yasakladılar.TÜRK VATANDAŞI KAPTANLARIN yabancı kaptanlara göre öncelik almasını sagladılar .Daha ne yapsınlar.....
  • Bir pilot olarak söylüyorum. Türkiyede pilotlar asla biraraya gelip ortak bir tavır koyamaz sendika vs kuramaz. Kurulsa dahi kağıt üzerinde kalır. Korku, biat kültürü, birbirine güvensizlik, birbirinin ayağıni kaydirma , gemisini kurtaran kaptan ve her koyun kendi bacağından asilir mantığı çoğunlukta hakim düşüncedir. Medeni cesaret sahibi cogunlukla genç ve kucuk bir azınlığın ise yapabilecekleri çok kısıtlıdır.
  • Özellikle hava iş kanunu. Gibi ortak sorunlarda güç birliğinin başlatılması cok olumlu bir gelişme..hayırlı uğurlu olsun....aslında üyelerinden fazla destek alamayan ,sendika olmayan bu toplum kuruluşlarına üye sayımızı ve ilgimizi,kontrolumuzu arttırarak yardımcı olmalıyız..üye olmasak bile bilgi ve görüşlerimizi iletebilmeliyiz..emnıyetli uçuslar..
  • Dernek tarafından dolandırılmasına vesile olunmuş yüzlerce insanın hangi hakkı korunmuş, yada bunun için hangi girişimde bulunulmuş... Boş konuşmalar... Mantı kaptanın kızıda zamanında bu dolandırıcı firmada çalışmıştır.
  • Yedin icin oteller actin hangi pilot icin ne yaptin birak bunlari
  • Astronotlar toplanmışlar:))
  • Onu bunu birak da pilvak, saylan insaat dolandiriciligi icin ne yaptiniz onu soyleyin. Onceki yönetim icin soyluyorum aldiginiz paralar ne oldu onu soyleyin. Hepsini gectim dolandirilan havacilik calisanlari icin ne yaptiniz. Bunun hesabini verin
  • Yav he he. Çay, kahve içip iş yapıyormuşuz gibi çek panpa. O değil de sol taraftaki gözlüklü eleman uçuşta kokpiti terk edip Melih başganla transfer görüşmesi yapan arkadaş değil mi yav ?
  • Talpa olarak hangi harekette ön aldınız? ya Pilvak? Bir kere pilotlar sendikası diye bir şey hukuken olsada toplu sözleşme görüşmesi yapabilmek için tüm pilotlar üye olsa havacılık iş kolundaki üyelerin belli miktarını geçemiyecekleri için mümkün olmaz. Cidden bu bilgili gözüken kelli felli kaptan arkadaşlarımıza gülmemek elde değil. Bence siz artık bu işleri bırakın...
  • Yıllarca çalışıp hangi sorunları çözmüş kaptanımız ben merak ettim şimdi. Bilen varsa yazabilir mi lütfen?

Pilotlar Vakfı Başkanı Hüseyin Belpınar " Havacılık alanında faaliyet gösteren sivil inisiyatifler olarak gerek pilotların gerek havacıların sorunları ortaktır. Bizler de ortak hareket ederek Türk havacılığının gelişmesine katkı sağlarken sorumluluklarımız ve haklarımızı birlikte demokratik olarak dile getireceğiz" dedi.

Toplantıda alınan ortak kararda Pilvak ve Talpa en az ayda iki kez birlikte ortak toplantı yapılması, pilotların taleplerinin sendikaya  iletilmesi, Pilotlar Odası, Pilotlar Federasyonu ve Pilotlar Sendikası Kurulması ile ilgili ortak çalışmalar yürütülmesi konuşuldu.

TALPA Başkanı Gürcan Mantı ise yaptığı başkanlık döneminde hep pilot hakları için çalıştığını dile getirdi. " Yaklaşık 10 yıldır gerek PILVAK ve gerekse TALPA’ da görev yaptım. Bu dönem aday olmayarak bu bayrağı devredeceğim. Bu süreçte pilotların hakları için elimden geldiğince mücadele verdim. Bu ortak toplantı bundan sonrası için yeni ufuklar açacaktır. Özellikle iş kanunu
çıkması güçlerin birleşmesi ile lobi ile olacağına inanıyoruz " diyerek
yeni dönemde seçileceklere basarılar diledi.

HAVACILIK PLATFORMU İÇİN START VERİLDİ

6 Aralık’ta yapılan Dünya Havacılar Günü PILVAK ve SHY DER ( SHGM ) ile ortak anma gününde yeni bir oluşumun temeli atıldı. Havacıların ortak sorunları ve çözüm öneri için sivil inisiyatif olarak " havacılık platformu " kuruluyor. Türkiye Havayolu Pilotlar Vakfı, yönetim toplantısında alınan kararla koordinatörlüğe Genel Sekreter Pilot Oral Büyüksarı getirildi. 

SHGM , SHY-DER Başkanı Oktay Erdağı ise bu oluşumun Ankara ayağını oluşturacak. Havacılık ile ilgili tüm sivil toplum örgütleri ile
görüşülerek yol haritası belirlenecek.






 

Talpa ve Pilvak'tan flaş karar

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

YORULDULAR ~ 8 yıl önce
Yabancı İkinci pilotların TÜRKİYEDE Çlışmalarını yasakladılar.TÜRK VATANDAŞI KAPTANLARIN yabancı kaptanlara göre öncelik almasını sagladılar .Daha ne yapsınlar.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aci gercekler ~ 8 yıl önce
Bir pilot olarak söylüyorum. Türkiyede pilotlar asla biraraya gelip ortak bir tavır koyamaz sendika vs kuramaz. Kurulsa dahi kağıt üzerinde kalır. Korku, biat kültürü, birbirine güvensizlik, birbirinin ayağıni kaydirma , gemisini kurtaran kaptan ve her koyun kendi bacağından asilir mantığı çoğunlukta hakim düşüncedir. Medeni cesaret sahibi cogunlukla genç ve kucuk bir azınlığın ise yapabilecekleri çok kısıtlıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vecihi ~ 8 yıl önce
Özellikle hava iş kanunu. Gibi ortak sorunlarda güç birliğinin başlatılması cok olumlu bir gelişme..hayırlı uğurlu olsun....aslında üyelerinden fazla destek alamayan ,sendika olmayan bu toplum kuruluşlarına üye sayımızı ve ilgimizi,kontrolumuzu arttırarak yardımcı olmalıyız..üye olmasak bile bilgi ve görüşlerimizi iletebilmeliyiz..emnıyetli uçuslar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saylan ~ 8 yıl önce
Dernek tarafından dolandırılmasına vesile olunmuş yüzlerce insanın hangi hakkı korunmuş, yada bunun için hangi girişimde bulunulmuş... Boş konuşmalar... Mantı kaptanın kızıda zamanında bu dolandırıcı firmada çalışmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Coo ~ 8 yıl önce
Yedin icin oteller actin hangi pilot icin ne yaptin birak bunlari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
astronotlar ~ 8 yıl önce
Astronotlar toplanmışlar:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saylan insaat ~ 8 yıl önce
Onu bunu birak da pilvak, saylan insaat dolandiriciligi icin ne yaptiniz onu soyleyin. Onceki yönetim icin soyluyorum aldiginiz paralar ne oldu onu soyleyin. Hepsini gectim dolandirilan havacilik calisanlari icin ne yaptiniz. Bunun hesabini verin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 8 yıl önce
Yav he he. Çay, kahve içip iş yapıyormuşuz gibi çek panpa. O değil de sol taraftaki gözlüklü eleman uçuşta kokpiti terk edip Melih başganla transfer görüşmesi yapan arkadaş değil mi yav ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilotlar sendikası ~ 8 yıl önce
Talpa olarak hangi harekette ön aldınız? ya Pilvak? Bir kere pilotlar sendikası diye bir şey hukuken olsada toplu sözleşme görüşmesi yapabilmek için tüm pilotlar üye olsa havacılık iş kolundaki üyelerin belli miktarını geçemiyecekleri için mümkün olmaz. Cidden bu bilgili gözüken kelli felli kaptan arkadaşlarımıza gülmemek elde değil. Bence siz artık bu işleri bırakın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İştirakler ~ 8 yıl önce
Yıllarca çalışıp hangi sorunları çözmüş kaptanımız ben merak ettim şimdi. Bilen varsa yazabilir mi lütfen?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 8 yıl önce
yooo hakkını yemeyelim.mantı efendi ve saz arkadaşları pılvak ta başkan yardımcılığı döneminde sağlık sigortası yaptıranların sorununu sigorta yaptıranları SİGORTACININ KUCAĞINA OTURTARAK çözdü.hızını alamadı vakfın parasını necmi abisinin emriyle peşkeş çekip vakfı batırdı.daha ne istiyorsunuz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000