11 Haziran 2014, Çarşamba 15:17:48

TALPA'DAN FLAŞ AÇIKLAMA

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA), geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da bayrağımızın indirilmesi konusuyla ilgili sert bir açıklama yayınladı.
  • YAYINLANMAYAN SON KISIM::: Gelelim TALPA nın yaptığı BAYRAK açıklamasına: 1-Eğer tüm sivil kuruluşlar aynı hassasiyeti gösterseydi bugün durum çok farklı olurdu.TALPA çok güzel bir açıklama yapmıştır. 2-TALPA yı Bayrak konusunda eleştirenler,ne yapmak istediğini bilemeyen şekil ve felsefeyle uğraşan şaşkınlardır..Burdaki bahse konu BAYRAK şekli değil VATAN ı HÜRRİYETİ temsil etmektedir..Fikirleri geniş tutmak ve hareketi hızlandırmak için atılacak her türlü adım mubahtır.3-Bundan dolayı düşüncemizi genişletip hareketlerimizi hızlandırmamız gerekiyor.Bu konuda benim aklıma gelen şudur;''SON YILLARDA HALKIN GÖZÜ ÖNÜNDE BİRTAKIM ZÜMRENİN ÇOĞUNLUKLA KENDİ HEVES VE İSTEKLERİYLE HAREKET ETMESİ,BAYRAK REZALETİ YÜZÜNDEN VATANIN NEREYE SÜRÜKLENMEKTE OLDUĞUNU, MİLLETİN BUNDAN BÖYLE KENDİ GELECEĞİNİ ELE ALMAYA KARAR VERMESİ GEREKTİĞİNİN BİLİNCİNE VARMASINI,KAYBEDİLECEK ZAMAN VE VATAN TOPRAĞI OLMADIĞINI BİLDİRİR;YENİ TÜRKİYE NİN !!! YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA DAHA İHTİYAÇ DUYMAMSINI DİLERİM. SAYGILARIMLA..
  • Eleştirilerinizi okudum arkadaşlar,Pilot olmaya karar verme yaşı 30 lu 40 yaşlar değildir.Maxsimum 25 dir.(Üniversite Mezuniyetini düşünerek)Türkiye ye gelen yabancı F/O yaş ortalaması 23-25-26 dır.Kaptanlar bunların dışındadır.Benim hangi kafayla nereye geleceğimin bir anlamı yoktur,eğer çekinseydim adımı açık yazmazdım. 4 üncü maddenin açıklanmasını isteyen arkadaşlar için;yapılan bazı çalışmalar maalesef basınla paşlaşılamıyor hedef ve amaçlarımızda sapma olmasın diye.Eğer bu maddenin içeriğini merak ediyorsanız 05334310472 numaralı telefonumu arayabilir yada TALPA yı arayıp bilgi alabilirsiniz.Biz açık ve netiz.Kimseden bir şey saklamayacağız. Ölene kadar bir tek yabancı kalmaması konusunda mücadele dahi etsek bu artık gelecek 10 yıl için mümkün değildir. Bu AIRPORT HABER son metnini yayınlamadığı için yazımın devamı yarım kalmış,birdaha göndereceğim inşallah yayınlarlar.Bu ülkede Basın özgürlüğü olmayınca herkes işine gelen kısmı yayınlıyor ve sizlerde gerçekleri bilmeden!!!!!!!
  • Maalesef ulke insani olarak en buyuk eksigimiz bilimsel calismalara onem vermeden, uzman goruslerini ciddiye almadan kulaktan dolgu bilgilerle hayatimiza yön vermemiz.. Tayfun Bey yaptığınız açıklamalar için teşekkürler, lakin açıklamaraınızın nerdeyse tamamı "göreceli, soyut, sizce" esasına dayalı. Sizin bildiğiniz doğruları aktarmışınız, mesela Talpa işsiz pilotlar için napmış? Ne gibi görüşmelerde bulunmuş, nasıl önlemler almış? Bir pilotun 18 yaşında ilk yalnız uçuşunu yapmış olma zorunluluğu savaş uçakları için mi? Yolcu uçakları dahil mi? Savaş uçağı uçurmayan yolcuya hiç gelmesin mi? 30'undan sonra pilot olamazsın fikri hangi bilimsel araştırmaya dayalı? Yoksa siz kendinizi bilimin ta kendisi mi kabul ediyorsunuz? Eğer öyleyse vay halimize..
  • Konuya bak yoruma bak :) 30 yaş ustu kişiler naptı bu kışıye arkadaslar soyleyın :)))cocukcagız kendını hep 20 de kalıcak sanıyor :)) bırı soylesın de yuzunu bı yıkasın gelsin :) 30 yaş altının tamamı işe gırıyor heraldeki sadece 30 yaş ustu kışılerden oluşuyormuş işsiz pilotlar :) ben de hep tersını goruyorum nedense :) soyleyın suna uyansın coluk cocukla ugrasmaktan bıktık valla .
  • Talpa'dan bir açıklama daha bekliyoruz:Mit'in desteklediği ISID'in Musul'da indirdiği bayrak için açıklama nerede?
  • Mantıya sormak lazım Hava Kuvvetlerindeki hangi üst düzeydeki devresi için bu açıklamayı yaptırtmıştır?
  • 4-İşsiz Pilotlarla ilgili en büyük çabayı TALPA vermektedir ancak benimde eleştirdiğim bir konu TALPA yönetimi maalesef yaptıkları işlerin reklamını yapmamaktadırlar. 5-Türk gençliğinin haysiyet ve kabiliyeti çok yüksektir.Ülke şartlarının içinde bulunduğu İşsizlik ve Kalifiye mesleğe düşük ücret politikası nedeniyle Mimar ve Mühendislerimiz hatta Doktorlarımız Pilot olma eğilimine girmişlerdir.İşsiz Türk Pilotları sayısını 30 ve 40 lı yaşlardan sonra Pilot olmayı seçenler artırmıştır. 6-Pilot en geç 18 Yaşında yalnız uçmalı ve üstün yeteneklere sahip olduğunu ispatlamalıdır.İşte bu gerçekler gözardı edilmekte acımasızca eleştiri yapılmaktadır. 7-ŞU an Türkiyede ki Havayolu şirketlerinde uçmakta olan Yabancı sayısı kadar Yetenek ve Başarısına bakılmaksızın dahi yeter sayıda Türk Pilotumuz yoktur. 8-Bizler bir kontrolde takıldığımızda bunu kendine dert edinen Dünyası başına yıkılan bir nesildik.Şimdi ki durum ise ver parayı al Lisansı şekline dönmüştür bunların sorumlusu TALPA değildir
  • Değerli arkadaşlar tüm yorumları tek tek okudum ve bende birşeyler yazmak istedim. 1-Yabancı Pilotlara Muhtaç olmamız geçmişte yapılan Devlet Kalkınma Planlamalarında bugünlerin görülememiş olması ve Üniversitelerde yeteri kadar Havacılıkla ilgili bölüm açılamamasından kaynaklanmaktadır.TSK kökenli Pilotlarında bu ihtiyacı karşılayamayacağı tahmin edilememiştir. 2-Havacılık konusunda Acizlik ve Çaresizliğimizin yegane nedeni Devlet Politikalarıdır.Vecihi Hürkuş un başından geçenleri GOOGLE dan okursanız sanırım bana az da olsa hak verirsiniz. Maalesef en şiddetli benim karşı çıkmama rağmen Yabancı Pilotlara muhtacız. 3-Uçuş okulları yeteri kadar kalifiye Pilot yetiştirmemektedir.Pilot Proje şöyle olmalıdır:Her Havayolu şirketi ihtiyacına binayen Pilot adaylarını tüm testlerden geçirmeli ve Uçuş okullarının eğitimine vermelidir.(T.H.Y ve SUNEXPRES örneğinde olduğu gibi).Bu yüzden bu yeni mezun Pilotlar bir çok testden geçememektedir ve Yabancı istihdamı maalesef her gün artmaktadır..
  • Günaydın,TÜRKÇE level 1 ( seviyesi) olmayan Pilotlara Bayrak taşıcı olarak uçan Sırp, Yunan, Alman Pilotlara tepkin ne,ÖZELLİKLE. T.C pilotları işsizlen.Yorumun ne?
  • gerçekten komedisiniz.ıkı meslektasınız kacırıldıgında nerdeydınız.dogru kokpıtte sıyah kurdele takmıstınız .bır tanenız o adamlar nerde nepaıyo dıye sordunuz mu.grevdeyken gozculre gelıp bız cuzdanımızı sectık kusura bakmayın demedınızmı.anca kokpıtte gazete okurken yagar gurlersınız iş ıcraate gelınce kacacak delık ararsınız bız sızı bılıyoruz sıkıntı yok.sız sadece ıcınde para gecen konulara yorum yapın cunku sızın herseyınız para.gecın bu vatan mıllet ayagını

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da bayrağımızın indirilmesi konusuyla ilgili sert bir açıklama yayınladı.

TALPA, yapılan saldırıyı alçakça bulduklarını belirterek, sorumluların derhal cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

TALPA'dan bayrak konusuna lişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verldi;

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde, yedi düvele karşı kazanılan kurtuluş savaşından sonra yoktan var edilen Türkiye Cumhuriyetimizin ve istiklalimizin simgesi şanlı Türk bayrağımızın Diyarbakır’da gönderden indirilmesini, bağımsızlığına ve  özgürlüğüne düşkün, şehitlerine, vatanın bir karış toprağı için can ve kan veren atalarına bir nebze saygısı olan  her yurttaşımızın nefretle kınaması gereken son derece alçakça bir hareket olarak değerlendiriyoruz.

Rengini vatan için toprağa düşen şehitlerimizin kanından alan şanlı bayrağımızı, Atamızın “İstikbal Göklerdedir.” talimatına uygun şekilde yıllardır gökyüzüne yükselten Türk pilotları olarak bayrağımızın şanla, şerefle, saygıyla ama en önemlisi güvenle dalgalanması gereken ülkemiz topraklarında saldırıya uğramasını tolere etmek, geçiştirmek, hafife almak asla mümkün değildir.
91 yıllık Cumhuriyet tarihine kara bir leke olarak geçen, asla temizlenemeyecek ve yıllarca unutulmayacak bu utancı ülkemize ve ulusumuza yaşatan olayın asli ve tali sorumlularından ivedilikle hesap sorulmasını bekliyor, tüm meslektaşlarımızı bayrağımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz.

TALPA'DAN FLAŞ AÇIKLAMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (63)

Tayfun Hacıoğlu ~ 10 yıl önce
YAYINLANMAYAN SON KISIM::: Gelelim TALPA nın yaptığı BAYRAK açıklamasına: 1-Eğer tüm sivil kuruluşlar aynı hassasiyeti gösterseydi bugün durum çok farklı olurdu.TALPA çok güzel bir açıklama yapmıştır. 2-TALPA yı Bayrak konusunda eleştirenler,ne yapmak istediğini bilemeyen şekil ve felsefeyle uğraşan şaşkınlardır..Burdaki bahse konu BAYRAK şekli değil VATAN ı HÜRRİYETİ temsil etmektedir..Fikirleri geniş tutmak ve hareketi hızlandırmak için atılacak her türlü adım mubahtır.3-Bundan dolayı düşüncemizi genişletip hareketlerimizi hızlandırmamız gerekiyor.Bu konuda benim aklıma gelen şudur;''SON YILLARDA HALKIN GÖZÜ ÖNÜNDE BİRTAKIM ZÜMRENİN ÇOĞUNLUKLA KENDİ HEVES VE İSTEKLERİYLE HAREKET ETMESİ,BAYRAK REZALETİ YÜZÜNDEN VATANIN NEREYE SÜRÜKLENMEKTE OLDUĞUNU, MİLLETİN BUNDAN BÖYLE KENDİ GELECEĞİNİ ELE ALMAYA KARAR VERMESİ GEREKTİĞİNİN BİLİNCİNE VARMASINI,KAYBEDİLECEK ZAMAN VE VATAN TOPRAĞI OLMADIĞINI BİLDİRİR;YENİ TÜRKİYE NİN !!! YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA DAHA İHTİYAÇ DUYMAMSINI DİLERİM. SAYGILARIMLA..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
Felsefe Yunanca Phileo (seviyorum, peşinden koşuyorum,arıyorum) ile sophia (bilgi, bilmek) sözcüklerinden türemiş olup;varlık, bilgi , gerçek , ADALET,güzellik, doğruluk akıl ve dil konusunda yapılan çalışmalardır.Ne tesadüf ki tüm bunların yokluğundan hepimiz şikayetçiyiz değil mi?Sizler felsefe ile ilgilenenlere şaşkın derken merak etmeyin banana republic de düşünen adam heykelini akıl hastanesine koyarak okulları tek adam yetiştiren imam okullarına çevrilerek felsefe dersleri toptan kaldırılıyor.CFR üyesi Kenan Evren'in çocukları alenen 21.yy da darbe (darbe:hukukun askıya alınmasıdır,askerin yönetime el koyması değil) yapmaktadır.Bu nedenle darbeci ve acemi bu hükümet gidinceye kadar da bu ülkenin gözümde banana republicden bir farkı yoktur.Bu bağlamda sizler, meslek grubu olarak da gözümde ne yazık ki çok yaman çelişki içindesiniz ,hem de çok.
Tayfun Hacıoğlu ~ 10 yıl önce
Eleştirilerinizi okudum arkadaşlar,Pilot olmaya karar verme yaşı 30 lu 40 yaşlar değildir.Maxsimum 25 dir.(Üniversite Mezuniyetini düşünerek)Türkiye ye gelen yabancı F/O yaş ortalaması 23-25-26 dır.Kaptanlar bunların dışındadır.Benim hangi kafayla nereye geleceğimin bir anlamı yoktur,eğer çekinseydim adımı açık yazmazdım. 4 üncü maddenin açıklanmasını isteyen arkadaşlar için;yapılan bazı çalışmalar maalesef basınla paşlaşılamıyor hedef ve amaçlarımızda sapma olmasın diye.Eğer bu maddenin içeriğini merak ediyorsanız 05334310472 numaralı telefonumu arayabilir yada TALPA yı arayıp bilgi alabilirsiniz.Biz açık ve netiz.Kimseden bir şey saklamayacağız. Ölene kadar bir tek yabancı kalmaması konusunda mücadele dahi etsek bu artık gelecek 10 yıl için mümkün değildir. Bu AIRPORT HABER son metnini yayınlamadığı için yazımın devamı yarım kalmış,birdaha göndereceğim inşallah yayınlarlar.Bu ülkede Basın özgürlüğü olmayınca herkes işine gelen kısmı yayınlıyor ve sizlerde gerçekleri bilmeden!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
Ancak Özal gibi ben zengini severim dersen, 22 yaşında parayı ancak babasında görmüş çocuğun pilot olmasını desteklersin.
Bilimden uzak ~ 10 yıl önce
Maalesef ulke insani olarak en buyuk eksigimiz bilimsel calismalara onem vermeden, uzman goruslerini ciddiye almadan kulaktan dolgu bilgilerle hayatimiza yön vermemiz.. Tayfun Bey yaptığınız açıklamalar için teşekkürler, lakin açıklamaraınızın nerdeyse tamamı "göreceli, soyut, sizce" esasına dayalı. Sizin bildiğiniz doğruları aktarmışınız, mesela Talpa işsiz pilotlar için napmış? Ne gibi görüşmelerde bulunmuş, nasıl önlemler almış? Bir pilotun 18 yaşında ilk yalnız uçuşunu yapmış olma zorunluluğu savaş uçakları için mi? Yolcu uçakları dahil mi? Savaş uçağı uçurmayan yolcuya hiç gelmesin mi? 30'undan sonra pilot olamazsın fikri hangi bilimsel araştırmaya dayalı? Yoksa siz kendinizi bilimin ta kendisi mi kabul ediyorsunuz? Eğer öyleyse vay halimize..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Konuya bak yoruma bak :) 30 yaş ustu kişiler naptı bu kışıye arkadaslar soyleyın :)))cocukcagız kendını hep 20 de kalıcak sanıyor :)) bırı soylesın de yuzunu bı yıkasın gelsin :) 30 yaş altının tamamı işe gırıyor heraldeki sadece 30 yaş ustu kışılerden oluşuyormuş işsiz pilotlar :) ben de hep tersını goruyorum nedense :) soyleyın suna uyansın coluk cocukla ugrasmaktan bıktık valla .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
Talpa'dan bir açıklama daha bekliyoruz:Mit'in desteklediği ISID'in Musul'da indirdiği bayrak için açıklama nerede?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
devrem ~ 10 yıl önce
Mantıya sormak lazım Hava Kuvvetlerindeki hangi üst düzeydeki devresi için bu açıklamayı yaptırtmıştır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tayfun Hacıoğlu ~ 10 yıl önce
4-İşsiz Pilotlarla ilgili en büyük çabayı TALPA vermektedir ancak benimde eleştirdiğim bir konu TALPA yönetimi maalesef yaptıkları işlerin reklamını yapmamaktadırlar. 5-Türk gençliğinin haysiyet ve kabiliyeti çok yüksektir.Ülke şartlarının içinde bulunduğu İşsizlik ve Kalifiye mesleğe düşük ücret politikası nedeniyle Mimar ve Mühendislerimiz hatta Doktorlarımız Pilot olma eğilimine girmişlerdir.İşsiz Türk Pilotları sayısını 30 ve 40 lı yaşlardan sonra Pilot olmayı seçenler artırmıştır. 6-Pilot en geç 18 Yaşında yalnız uçmalı ve üstün yeteneklere sahip olduğunu ispatlamalıdır.İşte bu gerçekler gözardı edilmekte acımasızca eleştiri yapılmaktadır. 7-ŞU an Türkiyede ki Havayolu şirketlerinde uçmakta olan Yabancı sayısı kadar Yetenek ve Başarısına bakılmaksızın dahi yeter sayıda Türk Pilotumuz yoktur. 8-Bizler bir kontrolde takıldığımızda bunu kendine dert edinen Dünyası başına yıkılan bir nesildik.Şimdi ki durum ise ver parayı al Lisansı şekline dönmüştür bunların sorumlusu TALPA değildir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
4. MADDE ~ 10 yıl önce
Tayfun bey merhaba, 4. maddeyi biraz daha açıklığa kavuşturur musunuz? Teşekkürler. Ulaş
GERÇEK BU ~ 10 yıl önce
bRAVO TAYFUN HOCAM, ÇOK GÜZEL BİR ANALİZ...
** ~ 10 yıl önce
4 maddeden örnekler verirmisiniz tayfun bey kaldıki 30 yaşındada pilotluk mesleğine adım atabilirsin değişik bir görüş açısı senin gibi düşünceye sahip insanlar oldukça havacılk bir arpa ilerlemez senden çok çok var bu memleketde ,boş yazmışsınız kullandığınız kelimelerle kendinize çember çizmeyin lütfen işsiz arkadaşlar için ne yaptınız onu yazınız lütfen talpa ne yaptı bu arkadaşlar için yaz kardeşim elin yabancısı hazır alıyor oturtuyor kokpite ama adam yetiştireyim yok eğiteyim yok talpa yetkilisi olarak böyle bir açıklama yapıyorsan zaten verdiğiniz destek burdan anlaşılıyor :DD çay için viski yudumlayın devam edin .. iyi günler dilerim
Tayfun Hacıoğlu ~ 10 yıl önce
Değerli arkadaşlar tüm yorumları tek tek okudum ve bende birşeyler yazmak istedim. 1-Yabancı Pilotlara Muhtaç olmamız geçmişte yapılan Devlet Kalkınma Planlamalarında bugünlerin görülememiş olması ve Üniversitelerde yeteri kadar Havacılıkla ilgili bölüm açılamamasından kaynaklanmaktadır.TSK kökenli Pilotlarında bu ihtiyacı karşılayamayacağı tahmin edilememiştir. 2-Havacılık konusunda Acizlik ve Çaresizliğimizin yegane nedeni Devlet Politikalarıdır.Vecihi Hürkuş un başından geçenleri GOOGLE dan okursanız sanırım bana az da olsa hak verirsiniz. Maalesef en şiddetli benim karşı çıkmama rağmen Yabancı Pilotlara muhtacız. 3-Uçuş okulları yeteri kadar kalifiye Pilot yetiştirmemektedir.Pilot Proje şöyle olmalıdır:Her Havayolu şirketi ihtiyacına binayen Pilot adaylarını tüm testlerden geçirmeli ve Uçuş okullarının eğitimine vermelidir.(T.H.Y ve SUNEXPRES örneğinde olduğu gibi).Bu yüzden bu yeni mezun Pilotlar bir çok testden geçememektedir ve Yabancı istihdamı maalesef her gün artmaktadır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
80 milyondan pilot çıkaramayan devletin günü geldiğinde gönderdeki bayrağı da sorgulanır.Millet olmanın gereklerindendir sevinçlerde ortak olunduğu kadar dert ve tasa ortak olmak.Ancak birileri için ya kendi yandaşı ya cemaati ya da kendi çocuğundan daha önemli değildir başkalarının dertleri tasaları.Türk kimliğimle soruyorum o zaman; ay yılďızın altında ne anlamı kaldı beraber yaşamanın?
** ~ 10 yıl önce
Tayfun bey bol keseden süslü yazılar yazıyorsunuz çok güzel ya sen bu kafa ile hiçbir yerin başına geçme kardeşim.
Talpa ~ 10 yıl önce
Günaydın,TÜRKÇE level 1 ( seviyesi) olmayan Pilotlara Bayrak taşıcı olarak uçan Sırp, Yunan, Alman Pilotlara tepkin ne,ÖZELLİKLE. T.C pilotları işsizlen.Yorumun ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci-pilot ~ 10 yıl önce
Anlasilan seninde karekter level 0
talpa komedısı ~ 10 yıl önce
gerçekten komedisiniz.ıkı meslektasınız kacırıldıgında nerdeydınız.dogru kokpıtte sıyah kurdele takmıstınız .bır tanenız o adamlar nerde nepaıyo dıye sordunuz mu.grevdeyken gozculre gelıp bız cuzdanımızı sectık kusura bakmayın demedınızmı.anca kokpıtte gazete okurken yagar gurlersınız iş ıcraate gelınce kacacak delık ararsınız bız sızı bılıyoruz sıkıntı yok.sız sadece ıcınde para gecen konulara yorum yapın cunku sızın herseyınız para.gecın bu vatan mıllet ayagını

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000