14 Mart 2014, Cuma 09:58:23

ADNAN MENDERES HAVALİMANI'NDA AÇILIŞ HEYECANI

"Avrupa’nın Çevreye En Duyarlı Havalimanı" seçilen İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın yeni iç hatlar terminali17 Mart'ta açılacak.
  • Görüyorum ki aramıza yine cahiller katılmış.
  • Bunlari biliyormusunuz???Catisi akan diş hatlar terminaline ne diyorsunuz dekoratif olsun diye suyun damladigi yere 2 senedir saksi koyarak gizlemeye calissaniz neye yarar
  • Herşey güzel hosda.ya diş hatlar binasindaki şut alti TGS ofisinin oradaki tuvaletler haftada 2 kez tastiginda kokudan şut altına girilemedigini biliyormusunuz?yeşil havalimani uğruna elektrikli traktörler sut altında kullanilirken *** kokusuna maruz kalan personele ne diyeceksiniz??? Yolcularin bavullarina sinen kotu kokudan kaç tane yolcunun şikayetçi olduğunu biliyormusunuz???ofis katindan zemine şelale gibi akan kanalizasyon suyunu gordugunuzde gozlerinize inanamiyacaksiniz.
  • çevrecilerden ses yok hayret ne zaman bir havaalanı terminal yapılsa yaygara kopartırlar, gerçi bu entel dantel izmire yapıldı ondan dolayıdır..her yapılan yeni havaalanı, türkiyede hangi şehre yapılırsa yapılsın ekonomiye büyük ketkı sağlar şehrin bölgenin gelişmesini sağlar her yönden.. medeniyet demektir, refah demektir, insanların uçakla seyahat etmesi medeniyet demektir, konfor demektir, rahatlık demektir..
  • resimlerini gordum cidden guzel bir havalimani olmus.. emegi gecen herkese tesekkurler..izmire cag atlatir tav yonetiminde bu havalimani
  • Allah(Cc) syn. Basbakanimizdan razi olsun
  • Piste de bi el atsalar çok kısa reverse kullanmadan inemiyoruz. Ayrımları arasını açın
  • istanbul, Ankara ve İzmir i işleten firmaya (TAV) DHMI ye verdiği işletme kiraları ve DHMI ye ihaleyi alırken verdiği finans desteğinden dolayı teşekkür etmemiz gerekir. Anadolu da yeni yapılan havalimanları, DHMI nin modernizasyonlar vs hep bu paralarla finanse ediliyor. Şirketler ayakta kaldıkça vergi ve kiralar ile devleti besler, devlette bunun pastasını yer ve reklamını yapar. Altın yumurtlayan bu şirketlere hem biz hem de devletimiz yurtiçinde ve yurtdışında destek vermeli.
  • Salı sabahı gelecek arkadas seçim öncesi olduğu için tam olarak açılmıyor. Sadece vip ve cıp açılacak. Siz yine dış hatlardan cıkarsınız.
  • Akp o çaldıklarına bunun en az 10 katı büyüklüğüne h.limanı yapması gerekirdi. Bunu CHP zaten yapabiliyor sıfır ödenekle. Sen izmire 1 yatırım payı gönder 50 kat vergi al. Bu kadar vergi ödeyipte borçsuz kalan şehir var mı? Buda AKP zihniyetine kapak olsun. Ayakkabı kutucuları sizi gidi

TAV Havalimanıları Holding tarafından işletilen İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın yeni iç hatlar terminali önümüzdeki hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı bir törenle hizmete açılacak.

Dış hatlar terminaliyle ‘Avrupa’nın Çevreye En Duyarlı Havalimanı’ seçilen Adnan Menderes Havalimanı’nın yeni iç hatlar terminali de çevre dostu olacak şekilde tasarlandı. Yeni terminalde kullanılacak ısı pompaları, yağmur hasat ve gri su kullanım sistemleri, güneş kollektörleri ile trijenerasyon santraliyle enerji tüketimi ve su harcaması en aza indirilecek. Atık yönetimi de verimli bir şekilde gerçekleştirilecek. 29 metrelik tonoz çatısıyla terminal, bitişeceği dış hatlar terminaliyle uyumlu tasarlandı. TAV İnşaat, eski terminalin yıkımı sırasında hayata geçirdiği atık yönetimi uygulamasıyla, ortaya çıkan atıkların yüzde 99’unu yeniden kullandı ya da geri dönüştürdü. Yeniden kullanılan ya da geri dönüştürülen malzemenin güncel bedeli yaklaşık 1.3 milyon TL oldu. Uygulama, Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nce ilk kez verilen ‘İnovatif Sürdürülebilirlik Uygulamaları Ödülü’ne layık görüldü.

LEED SERTİFİKALI İLK TERMİNAL

Adnan Menderes Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminali ve Katlı Otoparkı için Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED) sertifikasyonu başvurusu Aralık 2012’de yapıldı. Böylece yeni iç hatlar terminali, Türkiye’de LEED sertifikası alacak ilk havalimanı terminal binası olacak. Adnan Menderes Havalimanı, terminal girişlerindeki x-ray kontrollerinin kaldırılmasına yönelik pilot uygulamanın yapıldığı iki havalimanından biri. Bu nedenle yeni terminal hizmete girdiğinde girişte güvenlik kontrolü olmaması planlanıyor.

KISA KISA

· TAV hem iç, hem de dış hatlar terminalini 2032’ye kadar işletecek.
· 6 havayolu iç hatlarda İzmir’i 21 noktaya doğrudan uçuşla bağlıyor. Dış hatlarda ise 34 ülkeden 87 noktadan İzmir’e uçuş gerçekleştiriliyor.
· Adnan Menderes Havalimanı geçtiğimiz yıl yaklaşık 10 milyon yolcuya hizmet verdi.
· Yeni terminalde 8 adet uçak yanaşma köprüsü yer alıyor.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

· 64 check-in kontuarı
· 40 asansör
· 30 yürüyen merdiven
· 666 metre yürüyen bant
· Saatte 5 bin bagaj kapasitesi
· 291 bin 267 metrekare toplam inşaat alanı

ADNAN MENDERES HAVALİMANI'NDA AÇILIŞ HEYECANI

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

:) ~ 10 yıl önce
Görüyorum ki aramıza yine cahiller katılmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akan cati ~ 10 yıl önce
Bunlari biliyormusunuz???Catisi akan diş hatlar terminaline ne diyorsunuz dekoratif olsun diye suyun damladigi yere 2 senedir saksi koyarak gizlemeye calissaniz neye yarar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
biliyormusunuz? ~ 10 yıl önce
Herşey güzel hosda.ya diş hatlar binasindaki şut alti TGS ofisinin oradaki tuvaletler haftada 2 kez tastiginda kokudan şut altına girilemedigini biliyormusunuz?yeşil havalimani uğruna elektrikli traktörler sut altında kullanilirken *** kokusuna maruz kalan personele ne diyeceksiniz??? Yolcularin bavullarina sinen kotu kokudan kaç tane yolcunun şikayetçi olduğunu biliyormusunuz???ofis katindan zemine şelale gibi akan kanalizasyon suyunu gordugunuzde gozlerinize inanamiyacaksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eline saglık ~ 10 yıl önce
kim yazdıysa eline saglık sanırım beyenmeyenler tav ıdarecileri ama unutmayınkı ates olmayan yerden duman cıkmaz
caamroth ~ 10 yıl önce
çevrecilerden ses yok hayret ne zaman bir havaalanı terminal yapılsa yaygara kopartırlar, gerçi bu entel dantel izmire yapıldı ondan dolayıdır..her yapılan yeni havaalanı, türkiyede hangi şehre yapılırsa yapılsın ekonomiye büyük ketkı sağlar şehrin bölgenin gelişmesini sağlar her yönden.. medeniyet demektir, refah demektir, insanların uçakla seyahat etmesi medeniyet demektir, konfor demektir, rahatlık demektir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
guzel ~ 10 yıl önce
resimlerini gordum cidden guzel bir havalimani olmus.. emegi gecen herkese tesekkurler..izmire cag atlatir tav yonetiminde bu havalimani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
izmirli ~ 10 yıl önce
çağ atlatırmı bilemem ama bir şişe küçük suya 5 lira yarım saat otoparka 9 lira ödeyeğimi biliyorum:))
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Allah(Cc) syn. Basbakanimizdan razi olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
izmirli ~ 10 yıl önce
Ben TAV yaptı biliyordum:)))
TangoCharlie ~ 10 yıl önce
Piste de bi el atsalar çok kısa reverse kullanmadan inemiyoruz. Ayrımları arasını açın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
runway ~ 10 yıl önce
3200 metre kısa mı ? AHL de 2600 metre iniş pisti
powerback ~ 10 yıl önce
a380 falan indircek herhalde...
saka mi ~ 10 yıl önce
surata dikkat edin..yuksek suratle yaklasmaktandir :)
FS2004/FSX ~ 10 yıl önce
Arkadaş belli ki Flight Simulator'e kendisini fazla kaptırmış :D
vatandaş ~ 10 yıl önce
istanbul, Ankara ve İzmir i işleten firmaya (TAV) DHMI ye verdiği işletme kiraları ve DHMI ye ihaleyi alırken verdiği finans desteğinden dolayı teşekkür etmemiz gerekir. Anadolu da yeni yapılan havalimanları, DHMI nin modernizasyonlar vs hep bu paralarla finanse ediliyor. Şirketler ayakta kaldıkça vergi ve kiralar ile devleti besler, devlette bunun pastasını yer ve reklamını yapar. Altın yumurtlayan bu şirketlere hem biz hem de devletimiz yurtiçinde ve yurtdışında destek vermeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Salı sabahı gelecek arkadas seçim öncesi olduğu için tam olarak açılmıyor. Sadece vip ve cıp açılacak. Siz yine dış hatlardan cıkarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Akp o çaldıklarına bunun en az 10 katı büyüklüğüne h.limanı yapması gerekirdi. Bunu CHP zaten yapabiliyor sıfır ödenekle. Sen izmire 1 yatırım payı gönder 50 kat vergi al. Bu kadar vergi ödeyipte borçsuz kalan şehir var mı? Buda AKP zihniyetine kapak olsun. Ayakkabı kutucuları sizi gidi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ya bırak arkadaş ~ 10 yıl önce
CHP nin hangi projesi var güldürme bizi

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000