14 Ekim 2012, Pazar 08:20:49

HEDEF 5 MİLYAR DOLAR

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi merkezli Etihad havayolunun gelirlerinin geçen yıl 4.1 milyar doları bulduğu ve bu yıl 5 milyar dolara ulaşmasının beklendiği bildirildi...
  • Merhaba, BEn Etihad Airways'de calisyorum ve duzeltmek isterim ki biz yilda 72 milyon yolcu tasimiyoruz henuz!!
  • 7 milyon olmasın o rakam:)) etihad kim, 72 milyon yolcu taşımak kim şu an için...

Geçtiğimiz hafta Abu Dabi'de düzenlenen havacılık konferansında konuşan havayolu başkanı James Hogan, 2003'te faaliyete başlayan havayolunun küresel ekonomideki durgunluk, yüksek petrol fiyatları ve havacılık sektöründeki daralan kar marjinlerine rağmen ilk defa geçen yıl 14 milyon dolar kar açıkladığını söyledi. Bu yılın ilk yarısında ortaklıklardan gelen gelirler ise 281 milyon dolar oldu. Etihad'ın 38 havayolu ile yaptığı anlaşma, şirket gelirlerinin yüzde 20'sini oluşturuyor.

Konferansta konuşan Hogan, doğru imkan, doğru ortak, doğru piyasa ve doğru fiyat olduğu sürece yatırımlara devam edeceklerini fakat havayolunun herhangi bir şirkette ‘çoğunluk hisseye' sahip olma niyetinde olmadığını vurguladı. Etihad yakın zamanda Virgin Australia, Aer Lingus ve Air Seychelles'te azınlık (minority) hisse satın almıştı. Etihad'ın ayrıca Air Berlin'de yüzde 30 hissesi bulunuyor.


Bölgede Dubaili Emirates ve Katar Havayolları ile rekabet eden Etihad'ın büyümesine başkent havaalanındaki genişleme projesi de katkıda bulunuyor. Abu Dabi Uluslararası Havaalanı'nda yeni terminalin inşasına bu ay başlandı ve terminalin 2017'de tamamlanması bekleniyor.

Yaklaşık 2.96 milyar dolarlık yeni terminal projesini üstlenen konsorsiyumda Türk TAV, Yunanlı CCC ve BAE'li Arabtec İnşaat bulunuyor. Kaynaklara göre terminal ilk safhada 30 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak.

Altı kargo uçağı dahil filosunda 67 uçağı bulunan Etihad, yılda 72 milyon yolcu taşıyor. (Bugün)

HEDEF 5 MİLYAR DOLAR

Yorumlar

Abu Dhabi ~ 11 yıl önce
Merhaba, BEn Etihad Airways'de calisyorum ve duzeltmek isterim ki biz yilda 72 milyon yolcu tasimiyoruz henuz!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
72 milyon yolcu ~ 11 yıl önce
7 milyon olmasın o rakam:)) etihad kim, 72 milyon yolcu taşımak kim şu an için...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000