04 Kasım 2016, Cuma 10:40:41

Sani Şener'e Legion d’honneur nişanı

TAV Grubu CEO’su Sani Şener, Fransız devletinin en üst düzey nişanı olan “Legion d’honneur”e layık görüldü. Fransa Sarayı’nda düzenlenen törene iş, sanat ve akademi dünyasından isimlerle TAV Grubu yöneticileri katıldı.
  • Yav Türk insanı ceo da olsa manavda duruş bakış hep aynı duruşa bak :) kravat kaymış göbek ceketi patlatacak
  • bu adam da her yerden ödül alıyor. sadece bizim buradaki havaalanlarında millet bagaj arabası almak için para kullanmaya zorluyor hem gelide hem gidişte. yurtdışındaki işletmelerinde böyle laubalilik yapamıyorlar. kaç kere şikayet ettim o oraya o buraya salladıp durdular beni artık gazete haberi yapacağım hem de video ile.
  • Cikari Olmasa bunlarin nisan vallan vermesler Abdullah Gülüede ingiliz nisani verdiler zamaninda dikkat!!!!!
  • Sani Bey, bu ülkeye çok önemli katkılar sağlamış ülkemizin bir evladı olarak çok daha fazlasını hak etmektedir. Allah başarılarını daim etsin sağlık sıhhat versin. Dualarımız onunla..
  • Sani babaya yakişir helal olsun gururumuz
  • Tebrikler , Sani bey onur ve gururunuzu alkışlıyoruz. Bu nişan aynı zamanda , yapılması gereken çok işlerimizin olduğuna dair sorumluluk da getirmektedir.Dün olduğu gibi gelecekte de o hedeflere erişmek için emek vermeğe hazırız. Bizler bu işaretinizi bekliyoruz.
  • Abi Paran varsa veriyorlar. Sen hiç fakir adama nişan verildiğini gördün mü? Garibana olsa olsa pofpoflamak için Gazi, şehit vs nişanı verilirki, yeni gelen garibanlar aldıklara gazla cepheye gidip savaşıp ölsün.
  • Sani Bey çok iyi bir yönetici ve büyük birçok ödülü hakediyor. TAV'ın biliyorsunuz 2012 yılında %38 hissesini Aeroports de Paris Grubu 874 Milyon Dolar a satın almıştı. Bu ödülde ADP nin katkısı vardır demiyorum tabi. Sani Bey i tebrik ederim.Ancak üzüldüğüm nokta Bu işadamlarımız dünya yı dolaşıyorlar Ama maalesef Avm konseptinde Havaalanı yapıyorlar. Havalimanı veya yaşayan çağdaş modern kullanışlı ücretsiz hizmetlerin olduğu humanist Terminaller yap-(a)-mıyorlar.Tamamen kazanç odaklılar. Bakınız Singapore Changi, Seoul Incheon Uluslararası Havalimanına. Umarım 3.Havalimanında Seoul yada Changi kalitesi yakalanır yada geçilir. Saygılarımla,
  • nedir bu nişan? ne işe yarar?
  • tebrikler, cok gurur verici

TAV Grubu CEO’su Sani Şener, Fransız devletinin en üst düzey nişanı olan “Legion d’honneur”e layık görüldü. Fransa Sarayı’nda düzenlenen törene iş, sanat ve akademi dünyasından isimlerle TAV Grubu yöneticileri katıldı.

TAV Grubu CEO’su Sani Şener, Türkiye ve Fransa arasındaki ikili ilişkilere yaptığı katkılardan dolayı “Legion d’honneur” nişanına layık görüldü. İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Fransız Sarayı’nda düzenlenen törende Şener’e nişanı Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries takdim etti.

Fransız Sarayı’nda gerçekleşen nişan tevdi töreni sırasında yaptığı konuşmada, Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Ekselansları Sayın Charles Fries “Fransa Cumhuriyeti, Sayın Sani Şener’i, Napoleon Bonaparte tarafından ihdas edilen Fransa’nın en eski ve en prestijli nişanı olan Légion d’Honneur ile taltif ederek, örnek teşkil eden mesleki hayatı ve ülkelerimiz arasındaki ekonomik ilişkilere yaptığı üstün katkılar nedeniyle, kendilerine minnettarlığını ifade etmek istemiştir,” dedi. TAV ile Aéroports de Paris arasındaki ortaklığa da değinen Büyükelçi, sözlerine şöyle devam etti: “Bu ortaklık, Fransa’nın son yıllarda Türkiye’ye yaptığı yatırımlar açısından gerçek bir ‘başarı öyküsüdür’ ve kendi açımdan, ülkelerimiz için zekice ve kazandıran bir strateji örneği teşkil ediyor. Bu örneğin, başka ekonomik sektörler için de ilham kaynağı olmasını ümit ediyorum”. 

TAV Grubu CEO’su Sani Şener “Fransız devleti tarafından bu nişana layık görülmekten dolayı büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Türkiye ve Fransa arasında yüzyıllara dayanan köklü tarihsel, ekonomik ve kültürel bağlar bulunuyor. 1988 yılında Türkiye’de sadece 15 Fransız şirketi bulunurken, şu anda Fransız sermayeli şirket sayısı 1400 civarındadır ve Türkiye ile Fransa arasında 16 milyar Euro Ticaret hacmi bulunmaktadır. İcra Kurulu Başkanı olduğum TAV Havalimanları şirketine Fransız ADP şirketinin 1 milyar dolara yakın yaptığı yatırım Türkiye’ye yapılan en büyük yabancı sermaye yatırımlarından biri olmuştur. Ve biz ADP ile birlikte Türk - Fransız Firmaları ortak girişimi olarak üçüncü ülkelerde çok ciddi yatırımlar yapmaktayız. Başkanı olduğum DEİK Türk – Fransız İş Konseyi yönetim kurulumuzla birlikte Türk – Fransız firmalarının sadece Türkiye ve Fransa’da yapacakları yatırımlarla değil beraberce üçüncü ülkelerde de birlikte yapacakları yatırımları da destekliyoruz. İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişimine katkı sunmak üzere yer aldığımız her platformda çaba göstermeyi sürdüreceğiz” dedi.

Fransa İmparatoru Napolyon Bonapart tarafından olağanüstü hizmetlerde bulunan kişileri onurlandırmak üzere 1802 yılında oluşturulan “Légion d'honneur”, Fransa'nın en yüksek dereceli sivil nişanıdır.

TAV Grubu CEO’su Sani Şener geçmişte Türk mühendisliğinin uluslararası düzeyde gelişimine katkılarından dolayı KTÜ Makina Mühendisliği Fakültesi tarafından, mühendislik dalında TAV’daki görev süresi boyunca Proje ve Risk Yönetimi konusunda başarıları nedeniyle de Amerikan Helenik Üniversitesi tarafından işletme dalında onur doktorasına layık görüldü.

Uluslararası Havalimanları Konseyi (Airports Council International/ACI) Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi de olan Şener, 2012 yılında Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Fransız İş Konseyi Başkanlığı görevine seçildi.

Sani Şener'e Legion d’honneur nişanı

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Gökhan ç ~ 7 yıl önce
Yav Türk insanı ceo da olsa manavda duruş bakış hep aynı duruşa bak :) kravat kaymış göbek ceketi patlatacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarz ~ 7 yıl önce
Bilmeden ve art niyetli sallamayın. Bütün dünyada genel kabul görmüş business bir giyim tarzı vardır. Sani beyde bunu en iyi uygulayanlardandır. Kıravat biraz sagda durunca bu tarz bozulmaz siz hiç merak etmeyin
kilink kilink ~ 7 yıl önce
bu adam da her yerden ödül alıyor. sadece bizim buradaki havaalanlarında millet bagaj arabası almak için para kullanmaya zorluyor hem gelide hem gidişte. yurtdışındaki işletmelerinde böyle laubalilik yapamıyorlar. kaç kere şikayet ettim o oraya o buraya salladıp durdular beni artık gazete haberi yapacağım hem de video ile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Legion ~ 7 yıl önce
Cikari Olmasa bunlarin nisan vallan vermesler Abdullah Gülüede ingiliz nisani verdiler zamaninda dikkat!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bodrum ~ 7 yıl önce
Sani Bey, bu ülkeye çok önemli katkılar sağlamış ülkemizin bir evladı olarak çok daha fazlasını hak etmektedir. Allah başarılarını daim etsin sağlık sıhhat versin. Dualarımız onunla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sani babaya yakisir ~ 7 yıl önce
Sani babaya yakişir helal olsun gururumuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİLEN ~ 7 yıl önce
Tebrikler , Sani bey onur ve gururunuzu alkışlıyoruz. Bu nişan aynı zamanda , yapılması gereken çok işlerimizin olduğuna dair sorumluluk da getirmektedir.Dün olduğu gibi gelecekte de o hedeflere erişmek için emek vermeğe hazırız. Bizler bu işaretinizi bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 7 yıl önce
Abi Paran varsa veriyorlar. Sen hiç fakir adama nişan verildiğini gördün mü? Garibana olsa olsa pofpoflamak için Gazi, şehit vs nişanı verilirki, yeni gelen garibanlar aldıklara gazla cepheye gidip savaşıp ölsün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tabi ya ~ 7 yıl önce
Sani bey' e bu nisani layik gorenler fransizlar.Dolayisiyla elestirinde fransizlara olsa gerek diye dusunuyorum yinede neyi kimi elestirdigini pek anlayamadim kusura bakma:) Sani bey iyi bir yonetici olmasinin yaninda insan olarak da mukemmel bir kisilige sahip vatan evladidir.Basarilarinin devamini dilerim.
ADP! ~ 7 yıl önce
Sani Bey çok iyi bir yönetici ve büyük birçok ödülü hakediyor. TAV'ın biliyorsunuz 2012 yılında %38 hissesini Aeroports de Paris Grubu 874 Milyon Dolar a satın almıştı. Bu ödülde ADP nin katkısı vardır demiyorum tabi. Sani Bey i tebrik ederim.Ancak üzüldüğüm nokta Bu işadamlarımız dünya yı dolaşıyorlar Ama maalesef Avm konseptinde Havaalanı yapıyorlar. Havalimanı veya yaşayan çağdaş modern kullanışlı ücretsiz hizmetlerin olduğu humanist Terminaller yap-(a)-mıyorlar.Tamamen kazanç odaklılar. Bakınız Singapore Changi, Seoul Incheon Uluslararası Havalimanına. Umarım 3.Havalimanında Seoul yada Changi kalitesi yakalanır yada geçilir. Saygılarımla,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 7 yıl önce
nedir bu nişan? ne işe yarar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helal ~ 7 yıl önce
tebrikler, cok gurur verici

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000