04 Mayıs 2017, Perşembe 00:12:51

Atatürk Havalimanı'nda az daha facia yaşanıyordu

Atatürk Havalimanı'nda TGS'ye ait bagaj yükleme aracına çarpan Petrol Ofisi yakıt tankerinin dispanseri hasar gördü, aprona uçak yakıtı doldu. İtfaiye ekiplerinin erken müdahalesiyle olası bir facia önlendi.
  • Cidden günde 10 uçağa operasyon yapanları Ata yı emanet etsek bir günde haritadan silerler koca apronu :) Arkadaş iyiki Tgs var günde 400 500 uçak kaldırıyor adamalr birde bu iş bilmez personel le uğraşıyor :)
  • Nedir bu yakıttan docodan çelebisinden havaşından vs. vs. Sinden apronun çektiği sayınız TGS kadar olsa ki Allah korusun heralde 1 günde haritadan silersiniz AtaApronu Neyse ki TGS var..
  • Tamamen dikkasizlikten doğan bir hata petrol ofisinin hatası olduğu kadar tgs nin de hatası olduğunu düşünüyorum
  • Eğitim şart. OMVPO nun ucuz işçi çalıştırması eğitimsiz ve bilinçsiz eğitmenleri örnektir. Yakında suriyeli işçi çalıştırmaya başlarlar.Tecrübeli elemana değer vermeğen yöneticiler Atatürk Havalımanı Yöneticileri var.
  • Öncelik le geçmiş olsun sonrada Loder oradayken yakıt tankeri nin ne işi var orada her olayda TGS facia ya yok açıyordu diye başlık atmış siniz önce tankerciye sormak lazım güvenlik tedbirleri ni almadan niye yanaşmış uçağa
  • novenber daki combo bi tutuşursa yaşanacak patlama bursadan görülür ! Ona göre ben uyandırayımda ...
  • Peki bne bir şeyi merak ediyorum, bu olay sırasında uçağa yolcu alımı yapılmış mıydı? Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü emniyet kemeri takılmaması ve yolculara bilgilendirme yapılması şartıyla zamandan tasarruf için uçak içinde yolcu varken uçağa yakıt ikmali yapılmasına izin veriyor. Bugüne kadar bir kere bile uçak içinde anons yapılarak yakıt ikmali bilgilendirilmesi yapıldığını görmedim. Uçak içinde yolcu varken yakıt ikmali yapıldığına ise çok denk geldim. Bu durumda bir facianın eşiğinden dönülmüş ama eğer alev almış olsaydı o yakıt ve uçak içinde yolcu varsa/olsaydı neler olabileceği umarım Sivil Havacılık Genel müdürlüğü'ne bir fikir verebilir. Cep telefonlarını kapattırıp kabine sıvı kısıtlaması koyacak kadar emniyet düşünülüyorsa UÇAĞA YAKIT İKMALİ YAPILMADAN YOLCU DA ALINMAMALIDIR.
  • S.a arkadaşlar büyük geçmiş olsun tgs ve tgs ailesine. bir insan olarak yorumları yazın, yani yorumu yazarken en azında enpati yapın, sizce şirketimiz böyle bir kazanın yaşanmasını istermiydi..! Günümüzde biliyoruzki kazayla insanlar sakat ve ölümle sonuçlanan olaylarda ne yazızki karşı karşıya kala biliyor. bunun da maliyetini iş veren çekiyor zaten ama küfür etmek beddua etmek şirketimizi kötülemek ne insanlığa ne de müslümana yakışır.herkez yorum yazarken düşünerek yazsın.elinizi vijdanıza koyn....
  • Vkazayi yapan yakit tankeri ise tgs nasil suclu oluyor anlamadim insanlarin ekmegi ile bukadar kolay oynamayin bu ithamla oparator soforu zan altinda birakiyorsunuz
  • Apronda tgs'ci bazı uçak altı görevlisi arkadaşlar yakıtçı arkadaşların işlerine hep engel olup sorun çıkarmakta. Koca tankerlerden tutun dispanserlere kadar etrafında sanki su tankeri varmışçasına sorumsuz ve dikkatsiz yaklaşıp manevralar yapmakta.Bu vurdum duymazlığa acilen tgs yönetiminden personellerine tedbirli olunması konusunda daha çok uyarı yapmalı.Havacılık Operasyonu ciddi bir iştir ihmale gelmez,sorumluluk hepimizin asli görevidir lütfen çok dikkat edelim. Tabii apronda gezen tgs sms biriminede çok görev düşmekte çünkü önce emniyet,sonra hareket.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda akşam saatlerinde büyük bir facianın eşiğinden dönüldü.

AirportHaber'in edindiği bilgilere göre; Petrol Ofisi'ne ait yakıt tankeri uçağa yakıt vermek üzere yanaşmaya başladı. Yakıt tankeri bu sırada TGS'ye ait bagaj yükleme işlemi yapan loader aracına çarptı. Petrol Ofisi'ne ait yakıt tankeri dispanserinde hasar meydana geldi.

Yaşanan olay sonrası tanker dispanserinin yakıt boru hattındaki hasar nedeniyle yaklaşık 500 litre jet yakıtı aprona boşaldı.

Atatürk Havalimanı ARFF ekiplerinin erken müdahalesi ile birlikte olası bir facianın eşiğinden dönülmüş oldu.

©AirportHaber







Atatürk Havalimanı'nda az daha facia yaşanıyordu

Yorumlar Tüm Yorumlar (63)

Hrkt ~ 7 yıl önce
Cidden günde 10 uçağa operasyon yapanları Ata yı emanet etsek bir günde haritadan silerler koca apronu :) Arkadaş iyiki Tgs var günde 400 500 uçak kaldırıyor adamalr birde bu iş bilmez personel le uğraşıyor :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Apron ~ 7 yıl önce
Nedir bu yakıttan docodan çelebisinden havaşından vs. vs. Sinden apronun çektiği sayınız TGS kadar olsa ki Allah korusun heralde 1 günde haritadan silersiniz AtaApronu Neyse ki TGS var..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herkese eğitim ~ 7 yıl önce
Tamamen dikkasizlikten doğan bir hata petrol ofisinin hatası olduğu kadar tgs nin de hatası olduğunu düşünüyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence sen ~ 7 yıl önce
Herkese eğitim altında bence seninde hazım eğitimi alman gerek sırası ile yıkama boya zımpara belki bir mesleğin olurda bu işlere karışmassın rığıs:)
Deli Makinist ~ 7 yıl önce
Eğitim şart. OMVPO nun ucuz işçi çalıştırması eğitimsiz ve bilinçsiz eğitmenleri örnektir. Yakında suriyeli işçi çalıştırmaya başlarlar.Tecrübeli elemana değer vermeğen yöneticiler Atatürk Havalımanı Yöneticileri var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Demir ~ 7 yıl önce
Öncelik le geçmiş olsun sonrada Loder oradayken yakıt tankeri nin ne işi var orada her olayda TGS facia ya yok açıyordu diye başlık atmış siniz önce tankerciye sormak lazım güvenlik tedbirleri ni almadan niye yanaşmış uçağa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dikkatli ! ~ 7 yıl önce
novenber daki combo bi tutuşursa yaşanacak patlama bursadan görülür ! Ona göre ben uyandırayımda ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mm ~ 7 yıl önce
Sana söyleyecek çok sözüm varda ..
Heee ~ 7 yıl önce
Bi sen gördün ya novemberi Allah ım bekliyosun oyle bişey olsunda yorum yazayım ben demiştim diyeyim diye dimi Allah seni iyi etsim lam
Elpida ~ 7 yıl önce
Peki bne bir şeyi merak ediyorum, bu olay sırasında uçağa yolcu alımı yapılmış mıydı? Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü emniyet kemeri takılmaması ve yolculara bilgilendirme yapılması şartıyla zamandan tasarruf için uçak içinde yolcu varken uçağa yakıt ikmali yapılmasına izin veriyor. Bugüne kadar bir kere bile uçak içinde anons yapılarak yakıt ikmali bilgilendirilmesi yapıldığını görmedim. Uçak içinde yolcu varken yakıt ikmali yapıldığına ise çok denk geldim. Bu durumda bir facianın eşiğinden dönülmüş ama eğer alev almış olsaydı o yakıt ve uçak içinde yolcu varsa/olsaydı neler olabileceği umarım Sivil Havacılık Genel müdürlüğü'ne bir fikir verebilir. Cep telefonlarını kapattırıp kabine sıvı kısıtlaması koyacak kadar emniyet düşünülüyorsa UÇAĞA YAKIT İKMALİ YAPILMADAN YOLCU DA ALINMAMALIDIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airsider ~ 7 yıl önce
Elpida sana tek bişey sorucam yolcu ve yakıtın bir arada olduğu zamanlarda itfaiye geliyormu ve bu itfaiyeye ne kadar para ödeniyor bilgşn varmı ? Eğer bilmiyorsan ben söylüyeyim yakıt ve yolcu aynı anda dolum veya boşaltım yapıyorsa merak etme itfaiyeye 800 tl ödenerek çağırılıyor. He şu değilki suçlul değiller evet suçlular ama bunu sadece bura değil her yer yapıyor sadece Türk hava yolları değil yabancı uçaklarda yapıyor bilmem anlatabildimmi...
Ops ~ 7 yıl önce
Hayır adamım dhmi ye 75 dolar faturalandırılarak emniyet tedbiri alınıyor. Kim dedi sana 800 lira diye
Profiller ~ 7 yıl önce
Airsider ramp yaparken mi öğrendin bunu?
Elpida ~ 7 yıl önce
Ben yabancı firmalar yapmadı demiyorum SHGM izin veriyor diyorum. İzin vermeyen ülkeler var. 500 litre uçak yakıtı bir anda alev alsa birileri zarar görmeden önce on itfaiye aracı söndüremez o yangını. Bu sefer 500 litre, ya daha fazla yakıt taşıyan bir tanker yakıt deposunu parçalasa ve yakıt alev alsa. Havacılıkta en ufak risk bile göze alınamaz ama bu durumda alınıyor maalesef. Sevindirici olan şey bu olayda can kaybı yaşanmadı, ciddi bir uyarı olarak göz önüne alınması lazım. En azından havayolu firmaları bunu kendileri kural haline getirebilirler. Yolcularını diri diri yakan bir havayolu firması olmayı kimse istemz diye düşünüyorum. Kaldı ki kurallara uygun şekilde uçak içinde uçağımıza yakıt dolumu yapılmaktadır, güvenlik gereği kemerlerini bağlamayın diye anons yapsalar yolcular bile karşı çıkar buna.
komik ~ 7 yıl önce
75 dolar mı :))) bilmiyorsanız böyle sallamayın çok maliyetli bir iştir uçak içinde yolcu alımı sırasında yakıt alırken arff çağırmak ki her zaman gelmezler uçak ground olmasın diye yakıt alımı almak harekat onayına bağlıdır tabiki itfaiye gelmeden yakıt işlemi başlatılmaz fakat bu zamanda 20dk gecikme için dhm ye ciddi paralar ödenir kimse uçağı ground veya gecikmeye sokmak istemeez bu tarz kişisel personel hataları ciddi zararlar verir uçağın gideceği destinasyona uçağın ne zmana ineceği uçak kalkmadan gider ona göre yer kiralarsın ve bu uçak oraya zamanında gitmediği için bile ekstra fatura öderiz . Bir kişinin dalgınlığı bazen 1 milyon 2 milyon tl lik faturalara neden olabiliyor otel masrafı ground uçağa zarar vs aklınıza gelebilecek ufacık bir fod deidğimzi olay bile iş bilmez bir adamın kutu kolasını aprona atması uçaın motorunu söndürebiliyor Uçan bilmez yolcu bilmez ama içeride ciddi operasyon süreci var ve 24 saat dikkat isteyen bir süreç var gnd500 ucak bahsdyrz
İsmail kelber ~ 7 yıl önce
S.a arkadaşlar büyük geçmiş olsun tgs ve tgs ailesine. bir insan olarak yorumları yazın, yani yorumu yazarken en azında enpati yapın, sizce şirketimiz böyle bir kazanın yaşanmasını istermiydi..! Günümüzde biliyoruzki kazayla insanlar sakat ve ölümle sonuçlanan olaylarda ne yazızki karşı karşıya kala biliyor. bunun da maliyetini iş veren çekiyor zaten ama küfür etmek beddua etmek şirketimizi kötülemek ne insanlığa ne de müslümana yakışır.herkez yorum yazarken düşünerek yazsın.elinizi vijdanıza koyn....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
canp . ~ 7 yıl önce
Vkazayi yapan yakit tankeri ise tgs nasil suclu oluyor anlamadim insanlarin ekmegi ile bukadar kolay oynamayin bu ithamla oparator soforu zan altinda birakiyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
E12 ~ 7 yıl önce
Apronda tgs'ci bazı uçak altı görevlisi arkadaşlar yakıtçı arkadaşların işlerine hep engel olup sorun çıkarmakta. Koca tankerlerden tutun dispanserlere kadar etrafında sanki su tankeri varmışçasına sorumsuz ve dikkatsiz yaklaşıp manevralar yapmakta.Bu vurdum duymazlığa acilen tgs yönetiminden personellerine tedbirli olunması konusunda daha çok uyarı yapmalı.Havacılık Operasyonu ciddi bir iştir ihmale gelmez,sorumluluk hepimizin asli görevidir lütfen çok dikkat edelim. Tabii apronda gezen tgs sms biriminede çok görev düşmekte çünkü önce emniyet,sonra hareket.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000